Allmänt

Tillsammans utan att vara kär?

2017-09-12 15:20 #0 av: aughtum

Jag ska ta saken ifrån början så ni förstår min historia.

Jag blev aldrig tillsammans med någon då när jämnåriga kompisar började skaffa sina första pojkvänner, i 14-15-16-17 års ålder. Några få killar blev jag intresserad av men känslorna var aldrig besvarade när jag själv kände något extra. Ingen annan kille visade heller något mer än kompiskänslor för mig så jag förblev singel hela tonårstiden. Men jag längtade extremt mycket efter ett förhållande, att ha någon att älska och någon som också älskade mig.

Efter skoltiden, ungefär när jag var 20 år så dejtade jag en kille några gånger, jag fick starka känslor för honom men han valde att bryta kontakten efter några träffar. Det kändes inte rätt för honom sa han. Jag blev väldigt ledsen att mina känslor åter igen inte var besvarade när jag blev kär.

Ett par år senare träffade jag han jag är tillsammans med nu. Han blev kär i mig efter vi umgåtts ett tag. (men i efterhand har han sagt att han blev kär redan på första dejten) Han var, och är snäll, han ser ganska bra ut och är trygg och lugn. Men jag kan inte rå för att jag aldrig blev kär. Jag har försökt och försöker fortfarande. Han är ju så bra på alla sätt och min familj älskar honom.

Jag vet inte hur jag ska få fram vad jag vill ha sagt, men tror ni man kan vara tillsammans med någon utan att vara kär?

Jag tror att jag längtade så väldigt mycket efter att träffa en livskamrat att när det äntligen fanns en kille som visade intresse för mig efter alla år som singel så tackade jag ja fastän jag inte blev blixtkär i honom. Men jag tycker verkligen otroligt mycket om honom och jag tycker att vi har det bra.

Anmäl
2017-09-12 15:46 #1 av: 134643

Jag tycker att du förtjänar att få vara kär i någon som också är kär i dig. Jag tycker att du ska bryta och ge dig själv chansen att få det.

She needed a hero, so that's what she became. Medarbetare på tonåringarSkrattar
http://letsflyawaytowonderland.tumblr.com/ - Woop woop Regnbåge

Anmäl
2017-09-12 16:28 #2 av: 500

Jag har gjort det där felet en gång och slösade helt ärligt bort nästan fyra år av både mitt och hans liv. Jag tänkte att jag skulle få känslor för honom - men jag fick aldrig det. Jag var bara trygg och slapp vara ensam så helt ärligt utnyttjade jag honom. 

Nu i efterhand när jag tänker jag tillbaka på det så blir jag bara äcklad av mitt eget handlande. Och delvis hans handlande med då han inte var särskilt bra egentligen - vilket jag har insett nu i efterhand. Nej helt ärligt är det där en urdum idé. Jag ångrar verkligen att jag slösade bort så många år på något jag visste aldrig skulle leda till något egentligen. Om jag kunnat hade jag spolat tillbaka tiden och sagt nej, då hade jag inte behövt känna mig besviken på mig själv. Och jag hade sluppit ha en sån ångest kring intimitet efteråt. 

Anmäl
2017-09-12 21:51 #3 av: Loris M

Jag känner ett par som varit gifta i 36-37 år ungefär och han har aldrig varit kär i henne.  Jag vet inte när i förhållandet han berättade det, men hon menar att han älskar henne och för hennes del räcker det. De sökte båda trygghet och någon att älska och ha roligt med. Det fann dem och de är fortfarande tillsammans. Så visst, det kan fungera. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2017-09-12 21:59 #4 av: Loris M

Sen tänker jag också att det kanske kan vara så att du håller lite tillbaka (omedvetet kanske) p.g.a. dina dåliga erfarenheter när förälskelsen inte var besvarad. Samt att du är mera "mogen" för ett förhållande än du var innan. Du kanske vill lära känna honom lite först innan du tillåter dig att bli kär. 

Du skriver inte hur länge ni varit tillsammans men du skriver att du tycker otroligt mycket om honom och att ni har det bra. Det är en bra början. Jag skulle ge det en chans. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.