I förhållandet

Värsta erotikdödarna i ditt förhållande

2007-11-06 20:57 #0 av: [SharpMissy]

Dina mysbyxor kan förstöra ditt sexliv!

Ja, så här skriver Aftonbladet i dagens nätupplaga.
http://www.aftonbladet.se/karleksex/article1176004.ab

Detta är vad jag sagt hela tiden, man måste inte se ut som ett "ras" så fort man får sitt på det torra. Inte konstigt att det finns partners som tittar på andra när de är utanför hemmets väggar.

Jag tycker att man bör tänka på, såväl man som kvinna i ett förhållande, att försöka vara lite fräsch för sin partner. Visst kan jag ha träningsbrallor och raggsockar på mig, men jag försöker piffa till mig i håret och fejset även om jag inte ska någonstans på en hel dag.

Jag har sett det här fenomenet mer hos kvinnor än hos män, när jag registrerar vänner i min omgivning, i synnerhet tillbaka i tiden, mer än nu när man börjar få äldre barn. Tänk er följande två scenarion:

--------------------Scenario 1--------------------------

Carro hasar omkring i mysbyxor i grått collegematerial, håret sitter i en flottig tofs mitt på huvudet, hon har gått upp femton kilo i vikt och har inte velat ha sex med sin man på två månader. Barnet är elva månader gammalt. Från att ha varit den kvinna Erik förälskade sig i, så har hon helt klivit ur sin egen person och den hon en gång var, till att träda in i endast en roll i livet - mammarollen.

Livet tar paus - inget annat är viktigare för henne än att fokusera på barnet. Erik känner sig utestängd. Han jobbar hela dagarna för att komma hem till en snäsig, sur och irriterad kvinna som inte har den ringaste likhet med den tjej han kärade ner sig i. Han får inte närma sig henne heller, handfallen står han med sin alltmer växande sexuella frustration och sin gnagande själsliga ensamhet. Den vuxenrelation de delat, var som bortblåst.

Sen var det Emma på jobbet. Den där snygga, trevliga och alltid glada tjejen som hade samma humor som han. Hon var ett par år yngre än han själv och hon doftade otroligt gott. Fräsch som en nyutsprungen ros var hon, och så diametralt motsatt den sura, arga Carro som väntade där hemma. Han blev i smyg förälskad, och den pockande undertryckta sexualiteten fick dessa känslor att växa till mer än de borde ha gjort...

-------------------------Scenario 2-----------------------

Micke och Anna hade varit ett par i tolv år. De hade två barn i skolåldern och som par hade de båda klarat sig rätt så bra genom småbarnsåren. Anna hade i flera år varit tillbaka i sitt heltidsarbete som hårfrisörska och Micke harvade på som vanligt på den lokala verkstadsindustrin, tjänade bra och var alltid ledig alla storhelger.

Det fanns dock smolk i glädjebägaren, i varje fall för Annas del. Micke brydde sig inte längre om hur han såg ut eller hur hon uppfattade honom. Han hasade mest omkring i sina sunkiga mysbyxor när han var hemma och både rapade och släppte väder högt och ljudligt. Vad värre är, han garvade högt åt sig själv och sin kropps olika ljudsignaler. Han brydde sig aldrig om vad han tog på sig, oavsett vad de skulle göra och vem de skulle träffa. Själv var Anna ganska mån om sitt utseende, medan han kallade henne fåfäng och självisk.

Sen var det Chrille som var hennes kund på frisersalongen. Han var inne hos henne betydligt oftare än var sjätte vecka för att klippa sig. Han dröjde sig länge kvar och hon började medvetet boka en extra halvtimme för hans besök för att hon ville lära känna honom mer. Han var prydligt klädd, verkade medveten om mode och stil. Hon kände hur det pirrade i kroppen varje gång han kom in på salongen...

---------------------------------------------------------

Tja, ni läser ju själv. Visst ska man inte hela tiden behöva gå omkring och vara på helspänn för att inte våga visa sig "ful" inför sin partner. Men det borde väl finnas nån bortre gräns för hur mycket man bör sunka ihop inför sin partner, eller?

Anmäl
2007-11-06 22:26 #1 av: zeretki

Så länge jag har respekt för mig själv och ser bra ut för mig själv, så spelar det ingen roll om jag har partner eller inte, eftersom jag mår bra och bryr mig om att vara nöjd med mig själv. Skrattande Tycker båda exemplena ser ut att vara människor som mår dåligt och inte tar hand om sig.

Att man har bekväma byxor betyder ju inte att man ser ful eller äcklig ut. Flört Det är ju som att jag som singel skulle gå otvättad och lukta för att jag inte har nån att visa mig för...

Jag ser alltid till att jag ser ut som jag vill göra, fräsch och lagom bra. Glad

Anmäl
2007-11-06 22:35 #2 av: Martin

Det här kan jag skriva uppsatser om :o)

Jag tycker man har ett stort ansvar gentemot sin partner, över hur man själv ser ut. Återkommer i ämnet imorgon - måste kila iväg till jobb nu.

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2007-11-06 22:48 #3 av: Annette

Hade jag en partner som begärde att jag skall gå sminkad och uppsnoffsad här hemma till vardags, ja då såg jag allt till att bli singel illa kvickt. Räcker det inte med hel och ren till vardags då kan det vara. Tror det är mer skadligt för förhållandet att springa runt och göra sig till än att vara naturlig.

Skönheten kommer inifrån.


Anmäl
2007-11-06 23:00 #4 av: [SharpMissy]

#3 Jag har inte någonstans påstått att man ska "springa runt" och göra sig till.

Däremot tycker jag att man är skyldig både sig själv och sitt förhållande, att inte tillåta sig själv att "beka igen" bara för att man är i en fast relation.

Anmäl
2007-11-06 23:17 #5 av: kermit

Ja, det är lätt att fastna i mysfällan. Det märker jag nu när jag går hemma och inte arbetar. Hmmm..... svarta träningsbyxor har jag idag men inte fettigt hår och jag sminkar mig inte heller varje dag.

Jag är aldrig ofräsch, eftersom jag tar en dusch varje morgon och fixar håret någorlunda. Jag kan nog säga så här, att jag ser aldrig värre ut än att jag utan problem kan gå till affären och handla.

Idag är jag en slappis men det är olika från dag till dag. Jag är en humörsmänniska, och är solen framme och jag har sovit bra på natten, så följer resten av dagen med i samma takt.

Anmäl
2007-11-07 00:27 #6 av: fotokrafs

Jag får vara sunkig, jag använder inte smink och har helst av allt myskläder på mig. Dock som andra sagt behöver inte myskläder vara fult.. maken tycker t.o.m. att jag är sexig i mina svarta träningsbyxor och linnen. Borsta hår och plocka ögonbryn är tråkigt och görs bara när det verkligen måstes *S*

Det finns bara en sak som maken kan klaga på och det är när det gäller underkläder.. för där skall det vara "sexigt"Flört

Fast det klart när jag blir äldre så måste jag nog anstränga mig, inte minst för min egen skull.. jag vill inte dega och börja växa på bredden.

Haha.. vi kanske tillhör kategorin "upphetsade av sunk, uppsnofsat är tråkigt!!"

PS Högljuda rapar och fisar undanbedes dock


Anmäl
2007-11-07 02:11 #7 av: Lotta_A

njae. jag vet inte riktigt om jag håller med i det där faktiskt.
Tycker man ska få gå runt helt naturligt hemma. I myskläder, ruffsigt hår och inget smink. Om jag och min kille bara skulle vara hemma en hel dagen skulle jag tycka det var jobbigt om han började fixa håret och göra sig snygg.
nee vad onödigt. Inte ska han behöva göra sig snygg för min skull. Han är redan snygg. Precis som han är. Inte ska han behöva fixa till sig när vi bara ska vara hemma.
Jag har inge problem med att han går runt "ofixad". Tycker det är lite charmigt och sött nästan. Det är ju så han ser ut lixom. På riktigt. Naturligt. Utan att han snoffsar till sig.

Tycker man kan få se ut som man vill det spelar ingen roll. Sexlivet dör ju inte bara för att man går runt utan smink hemma. Det har ju att göra med hur man är mot varandra. Hur man beter sig. Insidan.

Visst. Utsidan kanske också har betydelse men man måste ju tycka att ens partner är snygg och sexig även när denne är "naturlig", alltså ofixad.. 

Anmäl
2007-11-07 02:53 #8 av: medicinmannen

Scenario 2 skulle jag kunna skirva om min polare.....
HA HA HA. Men hur storyn slutade vill jag ej utelämmna....Räcka ut tungan

Anmäl
2007-11-07 07:48 #9 av: Sandra

Pratade med min sambo om det här igår för jag hörde det på radio... när vi la oss igårkväll så sa han till mig: Jag ska köpa nya byxor nästa månad och slänga mina gamla mysbyxor. Jag hade alltså bara nämnt att jag hört om det här... han är rolig. Men jag gnäller inte, för han har ett par riktigt fula o nasty mysbyxor som jag velat slänga enda sen vi träffades.

Anmäl
2007-11-07 10:33 #10 av: Monakilling

jag måste säga, jag har tänkt på precis detta. de tär så lätt att skita i allt, att skippa fina underkläder och satsa på de gamla bomullstrosorna som täcker hela rumpan och är så urtvättade att man knappt vet vilken färg än mindre passning dom har. (exempel) det är så lätt att börja slacka bara för att man har hittat någon,men visst är det orligare att få anstränga sig lite, och att då båda gör det, för att varje dag bara kära ner sig mer och mer i varandra. jag hoppas att jag i mitt nästa förhållande behåller samma standard som nu och att den jag är med, gör samma sak =)

Anmäl
2007-11-07 12:26 #11 av: adiafora

Mysbyxfällan bekommer mig inte. Jag slutar inte leka med blickar, viska skamliga förslag, smekas under middagsbordet. Skit samma om han har hål i kallingarna eller noppiga tubsockar, jag är för kåtför att störas av detaljer. =) Livet är för kort för att hamna i någon erotikdöd på grund av sådant.

Erotikdöden kommer med oro, rädsla, själsligt illamående eller när man en dag plötsligt ser ens partner som någon man inte känner eller vill känna.

Anmäl
2007-11-07 14:14 #12 av: AlbaStiffler

#11> Håller helt och fullt med dig, så funkar och tänker jag med. Men visst, någolunda fräsh bör man väl vara, speciellt om man är hemma en längre tid. Är det bara lite helg-sunk så tycker jag det är ok, både på min kille och på mig.

Själv har jag (tyvärr) en kille som aldrig i livet sagt en komplimang om mina underkläder (nya som gamla) vilket lett till att jag dragit slutsatsen att han totalt absolut inte bryr sig i dem. Det är inte dessa han tänker på utand et som finns under. Resultatet har därmed blivit att stingen har åkt i soporna och de stora sköna trosorna (om ändå spets och rätt fina) och sport-bh:arna har åkt fram. Får ju ändå inga reflektioner, så man undrar ju om det är värt att anstränga sig? Vissa saker är man ju blind för, tydligen... hahaha...

Anmäl
2007-11-07 17:35 #13 av: zeretki

Sen måste det inte vara fult bara för att det är bekvämt. 

Det finns bekväma kläder som är snygga. Det finns bomullstrosor som är snygga. Skrattande Det måste inte vara vitt eller beige. Det finns helt OK trosor med snyggt mönster och färg i bomull eller skönt material, dvs inte plast.

Det klart, tycker man att enbart string är snyggt då är det ju inet samma sak men varken alla män eller kvinnor gillar ju string? Glad

Anmäl
2007-11-07 18:20 #14 av: Smeagol

Hahah. Min pojkvän hade läst artickeln och berättade lite vagt om den när han kom hem ifrån jobbet. Han sa: joo, så förhållandet är princip kört när man går med mysbyxor hemma. Jag sa: ja ha, vårat fårhållande måste varit slut i flera år då. Sedan skrattade vi båda åt hur löjligt det var!

Nä, som de flesta här skirver så handlar det nog mer hur man mår på insidan och inte hur man klär sig på utsidan.

Jag är verkligen inte en sådna person som sminkar mig varje dag, de kanske händer 1 gång i veckan eller mindre. Jag anser att det är mycket bättre att piffaupp sig vid få tillfällen för det blir en helt annan effekt.

Men är man en sådan person som sminkar sig varje dag och bryr sig otroligt mkt om sitt utseende och mår bra av det så kör man på det osv.

Anmäl
2007-11-08 00:53 #15 av: Ceciliaolucifer

#12 HAHAHAHAHAHA!!! Klockrent..

Anmäl
2007-11-08 16:41 #16 av: parsley

Carro behöver kanske vara lite avtändande ett tag så hon inte får en bebis till att ta hand om? Erik kanske ska ta det lite lugnt och försöka hitta sin papparoll, istället för en älskarinna?

Micke och Anna verkar ha växt ifrån varandra. Fö fattar jag inte hur någon kan tro att fisar är intressanta och underhållande. Gillar man lukten av sina egna så får man väl gå in badrummet och gotta sig en stund.

Anmäl
2007-11-09 19:27 #17 av: [Vargnatt]

Jag sminkar mig aldrig! Och min sambo tycker det är bra :). Hemma går vi båda gärna på helgerna i myxbyxor, och det stör ingen av oss, vi fortsätter reta och smeka varann och så för det, myxbyxorna hindrar inte det :P.

Anmäl
2007-11-09 19:43 #18 av: fotokrafs

#2 Marnyman, Satte du verkligen i gång med en uppsats nu eller har du så himla mycket jobb? Räcka ut tungan

Anmäl
2007-11-10 15:13 #19 av: [SharpMissy]

#16 Bra svarat!

Jag vill dock poängtera till samtliga läsare av den här tråden - jag anser inte att det är rätt att lämna sin partner och hoppa över skaklarna och vara otrogen eller kära ner sig i andra, bara för att partnern inte alltid är tip-top perfekt.

Men det är ändå en intressant vinkling av hur det skulle kunna vara, hur man kan känna det, och vad som kan vara en del i att man låter sig driva ifrån varandra i en relation.

Man bör ändå värna om att försöka vara lite mer som man var i början av reklamperioden, tror jag. Varför inte?

När jag var gift första gången, tror jag att jag inte tog hand om mig och vår relation som jag gör idag, i mitt nuvarande äktenskap. Vet också att när jag blev singel efter skilsmässan, så hamnade jag etta på inne-listan på min dåvarande hemstads coolaste sajt. Varför hamnade jag där? Tja, med motiveringen hur "varför är singelkvinnor så sexiga och gifta kvinnor så ointresserade av hur de ser ut?" Typ nåt i den stilen i alla fall, andemeningen var sådan. När jag blev singel gick jag ner massor i vikt, köpte snygga tajta kläder och blev en "bejb". Då tänkte jag i mitt stilla sinne, att aldrig mer ska jag låta mig förfalla i en ny relation, jag vill att han ska se mig sådan jämt. Även att jag är osminkad och i myskläder emellanåt så ser jag till att faktiskt se bra ut även om det är en sketen söndageftermiddag....

Anmäl
2007-11-10 23:52 #20 av: Liss

Nu berättar jag efter mina erfarenheter, andra tycker säkerligen inte likadant.

När jag var tillsammans med min fd. så slutade det med dem sista månaderna (om inte mer?) att han ALLTID gick i mysbyxor.. han gick till jobbet med det för att de var skönast och han satt hemma med det. Han hade samma gammla t-shirts hela tiden tills dem blev slitna med hål och grejer oc fortsatte även då att använda dem. Efter ett tag kan jag tala om, att jag innerligt saknade att se honom fin någon gång! Dem enda gångerna var när vi gick ut till vänner eller hade partyn själv. Och dem kvällarna kan jag säga att jag var het på gröten! Jag saknade det alldeles enormt mycket. När vi sedan gick på bröllop ihop och han var bestman, så hade han jääätte fina kläder i grått och silver. De var nog en av dagarna jag minns mest av dem senaste månaderna.

Jag har inget som helst imot att man känner sig bekvämma ihop så att man kan ha slappa kläder. Jag själv sitter gärna i det såhär på kvällen när man vill slappa lite efter jobb eller liknande. Men man kan alltis hålla lite på utseende ändå. Insidan räknas alltid mest såklart.. men insidan slocknade när de aldrig var spännande mer också.

Sen håller jag med #19. Nu när jag vart singel gick jag ner flera kilo (de behövdes inte dock) och jag har verkligen fixat mig en egen stil och trivs med mig själv nått enormt.

Anmäl
2007-11-11 00:55 #21 av: kermit

Är jag den enda som tvärtemot alla, ibland längtar efter en sambo som kunde slappna av lite mer? Fundersam

 Jag älskar skägg/skäggstubb, och den naturliga ( inte skitiga) lukten av hud och hår  där tvål och parfym inte varit i närheten på kanske ett dygn, medans killen ska raka sig, duscha och parfymera sig och fixa och dona med  håret varje dag. Varje dag. Ok, han är snygg och ser fräsch och bra ut.....men någon gång kunde det vara mysigt att få snusa lite naturlig hudlukt.... Jag är inte så utvecklad på det planet, utan innerst inne är jag nog fortfarande en grottkvinna...hehe....

 

Anmäl
2007-11-11 01:12 #22 av: Liss

Neeh, du är inte ensam om det. Att jag tyckte de var tråkigt var för att de höll i sig HELA tiden. De fanns inte en stund då han bjöd till varken utseende mässigt eller annat.

Men jag tycker med om skäggstubb och lite otrimad;P

Anmäl
2007-11-11 01:26 #23 av: zeretki

#21  Jag har aldrig haft en pojkvän som INTE kunde slappna av och vara sig själv. Flört

Anmäl
2007-11-11 01:31 #24 av: kermit

Det där med att "vara sig själv" är ett ganska intressant uttryck. När är man inte sig själv? Man är ju sig själv hela tiden, men kanske inte den man BORDE vara? Den man har styrkan att vara, eller den man har möjlighet att vara.

Ja, bara lite funderingar....   Fundersam

Anmäl
2007-11-11 01:33 #25 av: zeretki

#24  Fel av mig, jag kanske borde uttryckt mig annorlunda... Förlåt.

Anmäl
2007-11-11 01:39 #26 av: kermit

Nej, nej....det gör ingenting...  jag förstod att du inte menade det så heller...det var bara jag som spann vidare...

Jag förstår hur du menade, men det var inte så jag menade, men jag tror du förstår att jag förstår att du förstår...

Anmäl
2007-11-11 01:46 #27 av: Rickard07

#26, Kan du inte ta om sista meningen där, hehe....

".... men jag tror du förstår att jag förstår att du förstår...."

Jag förstår att ni har förstående på sajten att denna meningen är lite svår att förstå, det är lätt att röra ihop det. Men jag hoppas ni förstår ändå.

Anmäl
2007-11-11 01:48 #28 av: kermit

#27 jag förstår Flört

Anmäl
2007-11-11 03:34 #29 av: kermit

#22  ja, det kan nog bli för bra på båda hållen....    Variation förnöjer, eller hur e det man brukar säga?  Räcka ut tungan

Anmäl
2007-11-11 03:57 #30 av: bubbelbubbel

jag är en mysbyxemänniska ! jag erkänner !
jag kan gott sitta i pyjamasbralls hela dagen om det är så. och jag älskar det. frågade faktiskt min sambo, som f.ö, är en anti-mysbyxemänniska, iaf på sig själv. om han tyckte jag var avtändande och osexig i mina rosa pyjamasbrallor.
fick till svar att jag mer än gärna fick gå i dom om jag ville.

så här är iaf myskläder inget erotikdödande inte.
det har vi dataspel till :P

Anmäl
2007-11-15 23:52 #31 av: Mimsivimsi

#24 - Jag tror man endast är sitt riktiga själv när man är helt ensam, utan någon som ser på.
När man är ute på stan har man en roll, när man är på jobbet har man en roll, inför sin familj har man en roll, inför sin partner, sina vänner, kunder, myndigheter osv osv..
Alla dessa "versioner" av sig själv är självfallet också "en själv" men med vinkling på hur man "ska vara" för att passa in.

Den riktiga jag är jag när jag är jag...... öhh Oskyldig

Anmäl
2007-11-16 02:19 #32 av: Martin

#18 Förvisso en del jobb, men framförallt glömde jag bort tråden så nej - ingen uppsats än :o)

Men här kommer lite tankar om det då.

Självklart har jag ansvar för att fortsätta vara attraktiv för min partner. Med det menar jag både fysiskt/utseendemässigt, och psykiskt/personligt.

För mig är det en självklarthet - och jag är fräck nog att kräva det av min partner också - att man inte "sunkar till sig".

För mig innebär inte sunk att gå i mjukisbrallor, även om jag inte gör det själv. Men att min partner inte börjar ignorera saker som sund hälsa och mathållning och rasar iväg med +20 kg hur som helst, det ser jag som en förutsättning för ett bra förhållande. Jag har ju valt min partner utifrån hur hon är som person, samt delvis också utseende. Jo - så hård och krass är jag. Utseende betyder något. Det är något man attraheras av och attraktion liksom sexliv är viktigt i en relation, mycket viktigt för mig till och med.

Givetvis är också socialt eq viktigt, om den jag träffar är utåtriktad och gärna träffar andra när vi träffas, och vi umgås med mycket folk i inledningen av förhållandet - så är det ett av skälen till att jag valt henne. Hon och jag delar uppfattningen om vad som är livskvalitet. Skulle hon sedan en dag inte vilja träffa folk, inte göra något utan bara sitta i tv-soffan med mig och kolla DVD och käka popcorn - då tycker jag att hon brister i sitt ansvar mot mig. (Inte om man gör det en dag - men om man gör det till en vana). Ni förstår säkert hur jag tänker.

Det kanske är mer sex i inledningen av ett förhållande för att det är mer spännande osv. Men det är ju lika viktigt att den biten fungerar även efter 5 månader, 5 år och 15 år. Det är båda parters ansvar att se till att det är så spännande att båda parter får det de vill. Jag har provat att kompromissa på denna biten i ett förhållande med en i övrigt mycket bra tjej - bortsett från att hon inte delade min uppfattning om det sexuella och att det var en viktig bit.

Jag mådde mycket bättre som singel, trots jobbig avslutning när jag fimpade förhållandet och såg hur ledsen hon blev - än när jag var i förhållandet. (och då hade jag inte mer sex som singel, men det är inte heller att förvänta).

Så kort och gott. Man har ett stort ansvar inför sin partner och fortsätta vara attraktiv på alla sätt och vis. Det innebär inte att man dagligen skall klä upp sig eller dagligen skall ställa upp och göra det den andra vill - men det innebär att man vanemässigt skall göra det.

Är jag tråkigt? Har jag stora krav? För stora krav? Kanske... men - det är ju ändå så att det är ju mitt liv (bland annat). Och det är bara jag som kan bestämma vad jag är värd - och vill inte min partner ställa upp på det så får det ju bli så att det inte blir ett förhållande och då får jag väl gå där och vara singel och ha tråkigt... Skrattande

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2007-11-16 13:53 #33 av: fotokrafs

#32 Men om man verkligen älskar någon, har utseendet så stor betydelse då? Jag menar om jag skulle råka ut för någon olycka som gjorde mig "ful", ska jag då ta för givet att min make  kommer vilja skiljas eller vara otrogen?

På sätt och vis kan jag dock hålla med dig..
Min make var ihop med en tjej som gick upp flera kilon och när han påpekade detta så sa hon bara att hon gillade sin mage. När de sen gjorde slut gick hon ner i vikt och träffade en annan... (anar att det kändes lite surt för honom).

Ett hyfsat bra, sunt leverne hoppas jag självklart att alla har, inte minst för sin egen skull. Själv borde man sätta igång att träna, behöver kondition.Fundersam

Skönt att folk är olika, annars skulle lilla asociala jag aldrig hitta någon.

Anmäl
2007-11-16 14:15 #34 av: Martin

#33 Självklart älskar man en person oavsett om den råkar ut för skada eller inte och skulle bli vanställd. Men det är ju inte direkt något den gör medvetet.

Det jag menar är saker som man kan påverka, t.ex. vikt, klädstil, frisyr och "allt" sådant.

Sen menar jag inte att jag är ute efter fotomodell look-a-like's, men det skall ändå vara något som tilltalar mig. T.ex. kan sägas att två av mina senaste flickvänner egentltigen har varit ett antal kilo för stora (och nu snackar vi alltså övervikt, inte att man är lite mullig) för min smak egentligen men jag har inbillat mig att jag skulle kunna påverka dem till ett sundare leverna och att det därmed skulle ge positivt resultat. Så det har ändå blivit förhållande, det ena lite kortare och det andra drygt ett år (och då var hon ytterligare några kilo tyngre.

Min senaste tjej var inte heller "smal" men inte heller överviktig. Så det är inte utseende på det sättet - utan bara att man gör vad man kan för att se trevlig och fräsch ut. Och inte låter "allt förfalla".

Thats my few cents :D

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2007-11-16 14:32 #35 av: fotokrafs

#34 Mmm..  Jag vet flera killar som dejtat smala tjejer för att sedan ha hittat riktiga kärleken i någon "överviktig" och visst vill de att fruarna skall gå ner men då för deras hälsas skull..

Sen det där med att förfalla låter ju som om man börjat må psykiskt dåligt. Om man blir orkeslös och apatisk och inte tar hand om sin hygien nämnvärt, börjar man undra.. Men jag tror jag fattar, det gäller ju stil också *S*

Anmäl
2007-12-16 14:09 #36 av: BranDuir

Som jag ser det så handlar det ju inte om mysbyxans vara eller inte vara, utan om att den lite abstrakta känslan av att partnern inte ids att tänka på sitt utseende, att ens förhållande på något tas för givet..."jag behöver inte bry mig jag är ju trygg" eller nåt....

Därmed inte sagt att man måste vara perfekt alltid...absolut inte...men just den där känslan av att att man som man är värd att piffa till sig för, kan nog bidra till att förhållandet håller....tror jag...

Och en kvinna som går runt i illasittande mysbyxor varje dag osminkad och med håret på ända  är ju inte det mest attraktiva man kan se....naturligtvis gäller det även män...*S*

 

Som sagt det är svårt att klä tankarna i ord...men jag hoppas att det är någotsånär förståeligt 

 

Anmäl
2007-12-16 14:25 #37 av: tindra21

ojoj idag ligger jag i farozonen.. Jag har nog kommit in det träsket bäst att leta sig ur illa kviklt nu dåHemlis

Illasittande, osminkad och håret på ända en bra beskrivning på mig idagRäcka ut tungan

Anmäl
2007-12-16 14:30 #38 av: BranDuir

#37...en dag gör ju inget...och du är ju född snygg ändå....*S*

Anmäl
2007-12-16 14:38 #39 av: RC70

#37 jag har samma, dagen-efter-40årsskiva-frisyr +sminket dåra, mina gråa collegemjukisbrallor sitter på, MEN, jag toppar detta med en STOR SVART AIK munktröja :D haha min kille sa inget, jag har ju en fin tröja på mig :P

Anmäl
2007-12-16 15:20 #40 av: NinniH

Mysbyxor har aldrig varit några problem att gå runt i här hemma.
Både jag och sambon har mysbyxor när vi inte ska iväg någonstanns.
Iofs så tycker jag han ser riktigt snygg ut i mysbyxor (träningsbyxor) och han tycker detsamma om mig.
Tränade killar/tjejer passar grymt bra i mysbyxor/träningsbyxor enligt mig.

Båda brukar kunna gå lite ovårdade hemma, det är ingen utav oss som bryr sig.
Så länge det inte spelar någon roll för bägge parterna, så tycker inte jag det gör någonting.
Men visst kan vi göra oss fina för varandra ibland också. =)
Det är lika självklart som att vi kan få tillåtas vara ovårdade ibland.

Kram Ninni
♥•*¨*•.¸¸♥ Chanipet Design & Foto ♥ ¸¸.•*¨*•♥

Anmäl
2007-12-17 16:52 #41 av: Pernilla

Jag har en sambo som tycker att raggsockor är sexigt.

Mycket praktiskt.

Glad

Anmäl
2007-12-17 16:59 #42 av: Johanna

#41 perfekt ju...  :)

o jag har en sambo som tycker att jag är som allra snyggast när jag har mjukisbyxor på mej o är osminkad... tur man kan ha ibland ;)

Anmäl
2007-12-17 21:35 #43 av: Maria

#36# BranDuir. Jag håller fullkomligt med dig. Jag håller mig fin så gott jag kan av respekt för både min man och mig själv. Nu pratar jag varken smink eller mysbyxor utan helt vanlig vardaglig hygien men rena kläder, hår och kropp.

Jag känner mig absolut trygg med min man (sedan27 år) men vill gärna bjuda på min bästa sida vilket han gör för mig också.

Nämnas kan att jag varit ganska sjuk vid ett par tillfällen och då har han verkligen sett en annan sida av mig men det är ju en helt annan sak.

/Maria

 

Anmäl
2007-12-18 00:31 #44 av: HannaM

vi träffades i mjukisbyxor höll jag på att säga men riktigt så var det itne, intresset fanns tidigare men första gången vi kysstes var det mjukisbyxor på så varför inte? vi har klarat det i fem år hitills..

http://hannasskafferi.blogaholic.se/ http://www.classicferret.se
Anmäl
2007-12-18 01:41 #45 av: sezierra

Min han bryr sig inte så länge jag inte klär upp mig för mycket...om inte han är med, typ.

Anmäl
2007-12-18 20:45 #46 av: BranDuir

#44 o 45....

 

det är ju inte mjukisbrallorna i sig....utan hela stämningen omkring....nån dag är väl ok...

jag som man vill ju inte knalla omkring i arbetskläder alltid....utan när jag är fri och med en person jag bryr mig om eller rent av älskar vill jag ju gör mig åtminstone lite fin..av respekt för den personen....just för att hon betyder nåt för mig...

och de flesta har det nog på det viset...

 

Anmäl
2007-12-18 20:57 #47 av: Maria

#46#

Håller helt med dig igen...

/Maria

 

Anmäl
2007-12-19 00:08 #48 av: HannaM

#46 nepp jag lider inte av det problemet=) jag anser att utsidan inte spelar den rollen.. faktiskt, jag vill hellre att min kära karl har på sig sköna kläder än är uppklädd... han är ju så mycket gosigare då. Jag låter honom ha vad han vill av respekt för honom. Det han trivs i ser han bra ut i.

http://hannasskafferi.blogaholic.se/ http://www.classicferret.se
Anmäl
2007-12-19 00:12 #49 av: BranDuir

ömsesidig respekt.....som sagt nån gång ibland är ok...men inte alltid....eller hur...*S*

Anmäl
2007-12-19 12:17 #50 av: Maria

#48# Jag pratar inte om att vara "uppklädd" utan hel och ren och lukta gott...

Ibland när man går till närbutiken eller videobutiken på helgerna så kan man se riktiga "skräckexempel" av både kvinnor och män. Okammade, mysbyxor som sett sina bästa dagar och i värsta fall den varma årstiden ett par badtofflor och en T-shirt som ser ut att ha varit på hela natten...

Sedan läser man alla rubriker i tidningarna "hur ska man få fart på sexlivet" etc. Kanske ska man börja med att titta sig i spegeln...

/Maria

 

Anmäl
2007-12-19 12:54 #51 av: BENNYP

Gå ner och skall slicka musen när det luktar kiss är ju ej att föredra.....

Anmäl
2007-12-19 13:24 #52 av: Maria

#51#

För grovt inlägg i min smak...

/Maria

 

Anmäl
2007-12-19 15:20 #53 av: demon_sid

Den som älskar med strumporna på ryktas att denne stofil gjorde det .

Anmäl
2007-12-19 20:00 #54 av: Sovgott

Jag bryr mig inte så mycket om mysbyxor och sånt. Men det är avtändande med en man som inte sköter sin hygien. Och jag blir väldigt avtänd av män som inte hjälper till ett jota med tvätt, städning, diskning etc. Då tappar jag lusten alldeles och blir tjurig!

Anmäl
2007-12-28 02:04 #55 av: Kerstina-61

Har märkt då vi har en femtonåring i huset ( min sambos dotter) att det är "inne" med mjukisbyxor. jag tycker det ser ovårdat och lite slött ut att gå på stan i dessa kläder där byxbaken hänger som en stor påse.

Visst..att gå hemma å mysa en stund på morgonen, eller en stund på kvällen, men inte att gå ut på stan. Visst..alla har sin rätt att se ut som man vill. men här råder diskussion och detta är mina åsikter.

När det gäller att bli bortbjuden och inte ha klätt sig i hyfsliga kläder, då tycker jag man har dålig respekt för värdparet som kanske lagt ned mycket möda på en fin kväll med god mat och annat mys. Att då komma i mysbyxor tycker jag är respektlöst!

Anmäl
2007-12-28 02:13 #56 av: Tina-A

Jag tycker att man ska få gå runt hur ofixad som helst och släppa väder bäst man vill. Han är väl bara människa, trost att vi är tillsammans? Jag älskar inte honom mindre för att han är naturligt. Absolut inte!

I alla fall hemma.. Helt naturligt, inte mig emot. Bara skönt.

.: Dance like there is no tomorrow :.

 

Läs min blogg - www.hejtina.blogg.se

Anmäl
2007-12-28 13:05 #57 av: HannaM

#56 åå en på min sida=) skönt att höra

http://hannasskafferi.blogaholic.se/ http://www.classicferret.se
Anmäl
2008-09-02 19:23 #58 av: Anna77

Jag sminkar mig och gör mig i ordning varje dag, och har gjort sen jag var typ 11 år.. är 31 år idag. Min sambo har sett mig utan smink ett par gånger (tre kanske) han tycker att jag är söt utan så det är för min egen skull jag fixar mig. (Och man vill ju självklart vara fin inför honom med!)

Älskar fina kläder och klär upp mig fast jag inte ska någonstans eller bara till affären..men jag har faktiskt ett par svarta träningsbyxor som är nya och sitter bra, de kan man ha med gott samvete i tv-soffan.. Det var tom min sambo som köpte de till mig för han sa att de satt så bra..*skratt* De är riktigt sköna att ha när man powerwalkar med.

Min sambo kom och kramade om mig när han kom hem från jobbet och sa "-Tack älskling för att du gör dig fin, jag uppskattar det jättemycket och kanske inte säger det tillräckligt ofta."

Då blev jag väldigt glad. Klart man ska vara lite fin inför varandra, det är ju den viktigaste personen att vara fin inför.. Tycker jag iaf!

Anmäl
2008-09-02 19:40 #59 av: Niini

Bullshit! Är man sig själv när man har mysbyxor hemma (vilket både sambon och jag föredrar) så är partnern inget att ha om han börjar se sig om efter andra.

Anmäl
2008-09-02 21:18 #60 av: [SharpMissy]

#58 Ja, jag tycker också om att vara "fin" hemma. Fast jag har mjukiskläder så väljer jag i alla fall några sportiga så man kan även gå till affären i dem. Jag är inte annars så mycket för att klä upp mig och sådär, men vill gärna vara sminkad och iordninggjord, bara för att det känns bättre då. Inte vill jag sunka igen och strunta i allt. Han måste inte alls älska mig hur sunkig jag än är, det var ju inte en sådan person han träffade och blev kär i från första början...

Anmäl
2008-09-02 21:37 #61 av: Anna77

#60 precis!

Anmäl
2008-09-02 21:52 #62 av: hus-musen

jag kan inte påstå att jag bryr mig särskilt mycket om mitt utseende, visst lite mascara o kajal åker på om jag ska nånstans, men är jag bara hemma så går jag helst runt i mysbyxor/shorts o ett linne. osminkad  och flurig. min kille har då aldrig sagt nått om det, han är inte så utseendefixerad. dessutom kan han skilja på att vara hemma o sulla runt och att vara på väg ut nånstans. eller så är det bara så att i norrland så bryr man sig inte=) där jag bodde var det ingen större ide att snofsa till sig om man ska ut med hunden, jobba i trädgården eller vara i stallet. det är ingen som bryr sig. eller jo visst finns det en del, men de flesta av de jag umgås med ser likadana ut så de känns inte som de spelar nån roll.

däremot att gå runt utan att ha duschat på ett par dagar, ha oklippta vassa tånaglar eller vara onödigt stubbig gillar jag inte vare sig på killar eller tjejer. hygienen ska man alltid sköta. om inte för sin partners skull så för sin egen.

Anmäl
2008-09-02 21:52 #63 av: Sarah

Lathet... hur han är klädd spelar ingen roll då kläderna åker av :) Men lathet är det mest avtändande jag vet.

Anmäl
2009-12-12 13:28 #64 av: pyromanen

Verkar vara olika vad man mener med sunkig...  för mig är det sunkigt att inte tvätta sig, inte byta kläder, att inte röra på sig, att äta skräpmat.

Jag tvättar mig (duschar) engång om dagen och vill att mannen gör det också.  Men tycker det är trevligt när han låter bli raka sig ngr dagar och när håret är halvlångt.  Tycker om lukten av man och har mycket svårt att förstå att så många (både män o kvinnor) står ut med att parfumera sig med deodorant mm varje dag, jag tycker det är jobbigt i näsan. Har känslig näsa/bra luktsinne och skulle inte kunna vara ihop med en man som använda deo eller parfumerade rakgrejer mm till vardags.

Jag skulle inte kunna leva ihop med någon överhuvudtaget om det innebar att jag inte kunde vara helt avslappnad och mig själv hemme, det skulle jo vara som att det inte var mitt "hemma" då. 

eftersom vi bor på landet och håller på med en massa praktiska grejer till vardags (djur, odlingar, byggprojekt, måleri, keramik, fiske mm) så är det praktiska (arbets)kläder som gäller hemma.  Vilken tur då att jag tycker det sexigaste en man kan ha på sig är arbetskläder Cool

 


Anmäl
2009-12-12 13:39 #65 av: Hera

pyromanen; du gillar inte deo? Det är konstigt för mig :) Deo använder jag för att svettas mindre.

Använder du ingen deo?

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2009-12-12 14:41 #66 av: pyromanen

Använder deo ibland om jag ska göra något där jag mistänker att jag kan komma att svettas mer än vanligt och absolut inte vill lukta svett, t.ex. att jag ska hålla i ett möte där jag ska prata mycket inför folk eller kanske en fest.

(Det finns ju även antiperspirant utan parfum om man har problem med för mycket svett .)

Det är inte så att jag inte tycker om dofter, tvärtom, men jag vil välja vad jag doftar och inte vara isvept i ett moln av total mishmash av syntetiska dofter.  De flesta deodoranter av de som de flesta använder är just starka syntetiska dofter.

Dofter fungerar ju lite så att näsan blir "döv" för dom efter ett tag när man alltid har doften i sin närhet. Och jättemånga människor går runt och märker inte att dom är i detdär syntestiska mishmashmolnet Skrattande. Man tvätter kläderna med parfymerat tvättmedel med syntetdoft 1, kanske sköljmedel med syntetdoft 2, använder deodorant med syntetdoft 3, shampoo med syntetdoft 4, kanske nån hudkärm med syntetdoft 5 eller nån balsam eller mousse eller annat i håret med syntetdoft 6.  summan av allt : Urghh!

 


Anmäl
2009-12-12 14:50 #67 av: Bergspuman

Nja. Både och. Tycker jag om den här diskussionen alltså.

Tycker INTE man måste fiffa sig hela tiden. Tycker man måste kunna visa sig inför den andre och vara säker på att bli accepterad även om man INTE är direkt nytvättad nyduschad nysprayad, osv. Jag och särbon har plockat mkt svamp i höst ... när man kommer hem från skogen är man inte direkt fräsch...

Det är HONOM jag älskar, inte hans nytvättade lukt... Däremot står jag inte ut med dålig hygien, hygienen måste man absolut sköta. Och det gör han - är mkt noga med att duscha, byta underkläder osv.

Gillar inte riktigt det där budskapet som smygs fram: du måste hålla dig fräsch annars lämnar jag dig!

Om en människa som förut alltid varit fräsch och skött hygienen och sitt yttre, helt plötsligt börjar slarva med det, då kan man istället misstänka att h*n är sjuk, inte mår bra, eller liknande. Då ska man hjälpa istället för att klaga på bristande hygien. T ex depression kan orsaka att man inte orkar sköta sig.

 

Anmäl
2009-12-12 14:57 #68 av: Hera

Skrattande

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2009-12-12 18:54 #69 av: Faidra

Nu är ju inte jag i ett seriöst förhållande eller så, det kanske skulle ändras om jag var det, men så här är det nu i alla fall.

Jag trivs bättre med mig själv när jag är lite mer ''tillfixad''. Jag använder nästan aldrig mjukisbyxor, har oftast stuprörsjeans även när jag bara är hemma. Jag tycker inte om att vara osminkad, känner mig mest trött och ful då. Självklart har jag ibland ''slappkläder'' när jag är hemma själv, men jag vill helst att så få som möjligt ser mig då. Nu låter jag säkert som världens mest utséendefixerade människa, men det är jag faktiskt inte. Det är bara så här jag trivs bäst med mig själv.

Angående killar så tycker jag mest om när han också är lite mer ''fixad''. Jag tycker om när killar anstränger sig för att se bra ut, speciellt om det är för mig (A). Men det här betyder ju självklart inte att jag inte kan tycka att en kille är snygg i mjukisbyxor, men jag ser helst att han inte bär det för ofta :P

Anmäl
2009-12-12 23:10 #70 av: liza80

#65 Man svettas väl inte mindre för att man använder deo??

Anmäl
2010-09-07 19:57 #71 av: Sara

Hemma bryr jag mig inte, de får gärna fisa oxå bara inte vid maten.

Dock får de piffa till sig när man går utanför dörren, på besök osv. Då är det fisförbud oxå!

Anmäl
2010-09-07 20:15 #72 av: viktoria91

"Sköt dig själv och skit i andra" är bra att leva efter! Bryr mig inte om hur min sambo ser ut när vi ska iväg-han är gammal nog att ta hand om sig själv. Skulle aldrig få för sig att vara tsm med en utseendefixerad människa, kanske skulle lägga pengar på psykolog och bättra sitt självförtroende än att clowna ut sig. Med mig får man stå ut med att jag ibland springer runt i stallluktande ridbyxor när jag inte orkar byta om på någon timme.

Anmäl
2010-09-07 20:35 #73 av: Hera

-->Här<-- är en annan artikel om förhållanden

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2010-09-07 21:02 #74 av: Fridaaaa

Bra artikel :) Min sambo tycker om när jag har mjukisbyxor ;)  hehe men jag försöker också fixa mer lite, men min pojkvän tycker att jag passar bäst utan smink :) Han vill ha "naturellt" hehe

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2010-09-08 08:12 #75 av: viktoria91

#74 Alla killar som har raggat på mig dem senaste  ca 1,åren(ca160st killar) har alla älskat att jag är naturlig;)

Anmäl
2010-09-08 11:14 #76 av: Fridaaaa

#75 okj! Så det ska vara ;) hehe

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2010-09-08 12:07 #77 av: viktoria91

#76 Vem vill vara tsm emd någon som lägger ner någon timme varje dag till sminkning och hår och flera tusen i månade liksom XD

Anmäl
2010-09-08 15:02 #78 av: [Hilo]

Nog sjutton älskar jag personen, inte kläderna.
Hemma är hemma, och där får man se ut som man vill!

Jag vill ha mina mysbyxor, och då ska jag få ha det också!

Samma gäller parttnern, vill han ha det, är han välkommen att hålla mig sällskap i soffan med mysbyxorna.

Anmäl
2010-09-08 15:04 #79 av: viktoria91

#78 Särskilt om han har en skål godis med sig.Oskyldig

Anmäl
2010-09-08 15:05 #80 av: [Hilo]

#79 Ja! Då får han sitta i en sopsäck om han vill, he he Flört

Anmäl
2010-09-09 21:48 #81 av: Fridaaaa

#77 Precis, går man hemma behöver man inte vara finklädd & 1 kg smink direkt :P

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2010-09-09 22:36 #82 av: viktoria91

#81 Man behöver aldrig vara så=P Ska på bröllop nästa månad och gissa ve som kommer komma dit i bara borstat hår och absolut inget smink?Oskyldig

Anmäl
2010-09-10 11:43 #83 av: Fridaaaa

#82 Skrattande Du? Bästa är att vara sig själv, man vinner i längden på det. Älskar killen en bara när man har smink osv så älskar han inte en för den man är.

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2010-09-10 12:23 #84 av: viktoria91

#83 precis!=) Såg på wifr swap igår, mannen hade sett kvinnan utan smink en gång under ca 10år dem varit tsm-han sa att såg färskräcklig ut, badå deras barn var med/hade varit med i skönhetstävlingar m.m. Den familjen var helt sjuk!

Anmäl
2010-09-10 12:28 #85 av: Fridaaaa

#84 Illa att bara ha sett henne utan smink 1 gång.

Min pojkvän säger att jag är fin som jag är, utan en massa smink osv :)

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2010-09-10 12:30 #86 av: viktoria91

#85 Under 2 år är mascara det enda smink min sambo sett mig i typ 2 ggr=P

Anmäl
2010-09-10 12:32 #87 av: Fridaaaa

#86 Oki hehe jag använder bara mascara,kajal och ibland ögonskugga :) Men sminkar mig långt ifrån varje dag.

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2010-09-10 12:35 #88 av: viktoria91

#87 Finns mkt bättre saker att lägga tid och pengar på. ^^

Anmäl
2010-09-10 12:40 #89 av: Fridaaaa

#88 Precis ;)

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2010-09-10 12:56 #90 av: Bergspuman

Jag sminkar mig typ ALDRIG. Jo, när jag ska gå på konsert, en finare tillställning eller något mer högtidligt.

Första gången vi sågs jag och särbon, vräkte det ner blötsnö så mascaran rann bort! Det är VÄLDIGT få gånger han sett mig med smink.

Anmäl
2010-09-10 12:59 #91 av: Hera

Smink är ngt jag använder för att framhäva mina fina drag. Använder det då jag vill känna mig extra fin. Kan vara för en fest, eller bara en dag då jag vill vara extra fin för killen.

 

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2010-09-10 15:47 #92 av: EddaM

Jag sminkar mig väldigt sällan. Är jag hemma brukar jag byta om till myskläder när jag kommit innanför dörren. Men jag är alltid ren o fräsch o luktar gott och jag har nästan alltid sexiga underkläder. Har ju nyligen inlett ett nytt förhållande med en kille o han e faktiskt likadan...byter om till myskläder när han kommer hit o hemma hos sig. Vi är lite nördar båda två så vi passar ihop. =)

Men fisar det gillar jag inte, tycker man kan gå in på toa då. Mitt ex var jätte äcklig tyckte jag när han fes kanske 5-10ggr om dagen. Är väldigt luktkänslig så det var inte så kul alltid.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.