Förhållande

Kan något vara för evigt?

2012-09-13 23:58 #0 av: [KatjaH]

Hej allihop! Detta är mitt första inlägg på iFokus, och jag hoppas det blir bra.

Något jag funderat på är om något verkligen håller för evigt, som i evigt. Klart att det kan hålla livet ut med rätt partner och allt, det har man ju sett och läst om, och jag tror att min partner och jag kommer hålla ihop som ler- och långhalm livet ut!

Men tar det stopp där? Då jag är 17 år gammal känns det för tidigt att tänka på sådant nu, men klart man undrar vad som händer efter döden. Slutar "för evigt" när man dragit sitt sista andetag? Lever själen vidare, och vårt löfte fortsätter? Löftet om att vara tillsammans för evigt.

Jag är rädd att man kommer minnas livet när man dött, och inte hitta sin älskade. Sin andra hälft, liksom. Då vore det som att försöka fortsätta livet som vanligt efter en underbar, lång dröm

Vad tror ni händer? Vad hoppas ni händer?
Ställer två frågor just för att man kan tro en sak men hoppas på något annat!

Anmäl
2012-09-14 08:09 #1 av: fruktgumman

Jag hoppas att man återser sina nära och kära och sedan får leva tillsamman "i evighet"

Men vad jag tror vet jag faktiskt inte. Jag är rädd att allt bara tar slut där i kistan

Anmäl
2012-09-14 14:53 #2 av: Geru

Nope. Jag tror inte att någonting varar för evigt; hela naturen säger att ingenting gör det, inte ens universum:p

En relation kan fungera ända tills döden dock, men där tar den ju slut... Jag tror inte att man lever vidare. Därför tycker jag att det är så viktigt att ta vara på den tid man har.

Anmäl
2012-09-14 15:16 #3 av: [WickedAlly]

Jag tror inte att någon kan säga varken bu eller bä i frågan eftersom ingen varit över på andra sidan och sedan tillbaka igen.

Det handlar nog allra mest om vad man själv tror, och vad man har för övertygelse. Tror man att man kommer återses i nästa liv så kommer man att dö med den tanken i hjärtat och då tror jag att ens älskade alltid finns hos en på något sätt. Men jag tror inte på evigheten i den bemärkelsen att man fortfarande kommer att finnas som i en parrelation eller annan relation.

 

Anmäl
2012-09-14 15:30 #4 av: ru4real

Tror inte heller att det finns ngt efter döden. Finns visserligen de som tror motsatsen, men inget har ju hittils bevisats och egentligen är det ganska ointressant. Lev nu istället.

Men, jag kan förstå att man i tonåren har existensiella frågor om sådant.

 

Anmäl
2012-09-14 19:36 #5 av: OttoIsTheShit

jag tror att det inte händer nånting, man lever sen dör man. Men när gammelfarmor dog så vinkade hon och hade ett underbart lyckligt leende sen suckade hon lyckligt och dog. Alla tror att hon vinkade till 2 av sina barn som dog i tonåren. men man vet aldrig. fin tanke i alla fall om det händer nåt. men hennes man skrek av rädsla när han dog.. hmm va positiv ja känner mig nu ;P

Anmäl
2012-09-14 19:54 #6 av: Liss

Jag skulle vilja tro på reinkarnation och även karma. Man delas till ett nytt liv med nya erfarenheter, för att samla de erfarenheterna till något större. Och karman fördelas i dom olika liven.

Men så tror jag nog inte på något alls egentligen. Och det blir helt enkelt som det blir.

Tycker dock "evigt" är ett otäckt ord. Om man nu skulle hamna någon annanstans, hur länge är för evigt? Och kommer man ihåg hur lång tid det gått... Tänk vad hemskt att vara där år efter år efter år efter år. ;)

Anmäl
2012-09-14 20:22 #7 av: OttoIsTheShit

#6 måste vara väldigt långtråkigt å vara på samma ställe så länge ;P

Anmäl
2012-09-14 21:09 #8 av: Liss

#7 Haha, precis!

Skulle känna mig som en fånge i tiden och bara vilja få ett riktigt slut.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.