Att leva tillsammans

Svartsjuka i ett förhållande?

2012-10-17 17:55 #0 av: hippieflickan

Jag är i ett förhållande som startade ganska stormigt. Vi var vänner från början och jag hade fixat ihop henne med mitt ex och jag själv var redan i ett förhållande när vi kom på att vi hade känslor för varandra. Även fast det har gått lång tid nu finns våra ex som störningsmoment hela tiden. Hennes ex är fortfarande efter henne och har vart elak mot mig men min flickvän vill fortfarande ha kontakt med henne och hon motiverar det med att hon inte har känslor för henne längre.

Jag litar på henne och tror inte hon skulle göra något med sitt ex nu när vi är så seriösa och har planer på att flytta ihop snart. Det som stör mig mest är att hon tycker det är helt okej att hon har kontakt med sitt ex men jag får absolut inte ha det med mitt ex som jag var mycket nära vän till långt innan vi började dejta och som jag aldrig direkt har haft känslor för och detta vet min flickvän att jag inte haft. Hon är vän med många av sina ex och även flera som har känslor för henne, detta är enligt henne helt okej men hon blir jättearg bara hon misstänker att någon som jag ska träffa har känslor för mig.

Jag vill leva med henne men jag vill inte behöva utesluta hela min vänkrets pga hennes svartsjuka... vad ska jag göra?

Anmäl
2012-10-17 18:22 #1 av: sundsvallstjej

Så hon tycker det är helt ok att hon är kompis med sitt ex men du får absolut inte ha kontakt med ditt ex. Hör hon inte själv hur ologiskt det låter?

Anmäl
2012-10-17 18:31 #2 av: Hera

Jag hade rent ut sagt struntat totalt i vad min partner sade på de villkoren som du skriver om här. Man kan inte förbjuda någon annan göra precis det man själv gör. Man får leva som man lär!

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2012-10-17 22:34 #3 av: Henrika85

#2 Tyvärr är det ofta så att personen anpassar sig efter partnerns orimliga krav för att slippa "utbrott" eller för att man helt enkelt inte orkar bli utfrågad och tvungen att redovisa varenda minut av sin tid, som den svartsjuka partnern inte sällan kräver.

Min kusin lever i ett sådant förhållande med sin fru, och han får inte ens ha mobil eftersom frun hävdar att andra tjejer hela tiden messar honom om han har mobil. :/

Anmäl
2012-10-17 23:16 #4 av: Hera

#3 Det är något jag inte kan förstå.
Själv är jag sådan att jag rakt ut hade sagt att vi lever efter samma regler i det här förhållandet. Gör du detta så kommer jag göra det. Ber du mig att inte göra det väntar jag mig samma sak tillbaka.

Går partnern inte med på detta fullkomligt rimliga ultimatum så hade jag lämnat.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.