Känslor

Från vän till mer?

2013-01-11 23:35 #0 av: Salish

Hallå, undrar om någon här har lite erfarenhet om detta! Jag har haft en nära vän i ungefär 2,5 år. Vi har liksom bara varit vänner och inte haft en tanke på att det skulle kunna bli något mer, och jag har haft pojkvän och sånt så ja, vi har bara varit vänner helt enkelt. Nu det senaste har vi kommit väldigt nära varandra, och vi är liksom lite mer än vänner. Vi är inte tillsammans men det skulle mycket väl kunna hända i framtiden. Jag har funderat till och från om jag har känslor för henne och nu har jag kommit fram till att jag faktiskt börjar få det. Det känns underbart att vara med henne, men jag kan inte riktigt vänja mig vid att hon nu är mer än bara en vän. Känns lite skumt liksom att gå från att ha varit vänner så länge till det här. För jag vill vara med henne, jag vet bara inte riktigt hur jag ska ställa om hjärnan. Någon som har erfarenhet av detta, att gå från ett vänförhållande till ett mer intimt förhållande? Funkar det ens? Hur vänjer man sig? Jag vill ju inte att det ska kännas skumt och konstigt.

Anmäl
2013-01-12 09:37 #1 av: Gur4m1

Vad är det som har förändrats? :) För mig är partneskap en NÄra vän. En anlig vän är man med ibland, men den man är kär i blir nästan mer sådärintensiv som vänskap kund evara när man var liten- man vill umgås så mycket man kan :D Känner sig glad, trygg, pirrig :) Sen finns det väl en sexuell aspekt där också, eller längtan efter närhet.

Mitt ex var jag vän mer i 2-3 år innan vi blev ett par. Vi var hela tiden med andra men till slut var vi båda singlar samtidigt och även om vi varit nära vänner så var vi ju alltid attraherade av varandra rent fysiskt. JAg tyckte han var snygg och söt och han tyckte detsamma om mig- men vi var bara vänner, som pratade om allt. Det är han fortfarande idag också.

Er relation har förändrats, låt det ske naturligt, tvinga inte fram något :) Finns inga regler på vad som är rätt eller fel. En del verkar knappt vilja ha vänskap alls i sina relationer- bara fysisk attraktion, passion och romantik, själv är vänskapen den centrala och viktigaste delen för att få en relation att fungera längre än en månad :P (Men attraktion och sex ska ju också finnas där. för min del).

Det känns väl alltid lite nervöst och märkligt i början av en relation? ^_^ Nu är du ju redan bekant med din vän så det är väl det som är grejen, er relation är faktiskt annorlunda nu så det måste få vara lite "märkliga känslor" kring det, tycker jag :)

Anmäl
2013-01-12 10:40 #2 av: Salish

Det som har förändrats är ju att vi är mycket mer fysiska än innan, det är väl det som känns mest skumt, tycker jag, i alla fall nu.

Anmäl
2013-01-12 19:16 #3 av: Gur4m1

ÄR det mysigt då? :) Vad fick er att ta steget att bli mer....menar om det känns märkligt och skumt på ett dåligt sätt.

 

När ja gmött en bra vän men sedan har det riskerat att bli mer har mitt obehag varit att man blir lite rädd, attman riskerar att förlora en bra vän. :) Eller är det mer obehag inför att ni känns som syskon?

Anmäl
2013-01-12 20:03 #4 av: Salish

Jag tycker att dte är jättemysigt, jag vill ju, men jag kanske är lite rädd? Jag vill inte vara rädd, även fast jag vet att det inte är direkt farligt.

Anmäl
2013-01-12 20:14 #5 av: Gur4m1

Ge det tid :D Er relation förändras ju. Du är med den du normalt kanske skulle prata om det du upplever just nu? ;) Ni kommer ävl snart i balans och fortsätter som vänner men samtidigt så mycket mer!

Anmäl
2013-01-13 00:55 #6 av: Salish

Ja jag hoppas det! Tack för rådet hörrö! =D

Anmäl