Familj

Bröllopspresent hjälp!

2013-01-16 15:42 #0 av: MjauMu

Vad ger man i bröllopspresent till nån man inte känner?

Sambons kusin ska gifta sig.  Han har inte träffat henne sedan dom var 14 år och jag har inte träffat henne alls, än mindre mannen hon ska gifta sig med. Dom bor många mil bort

Det damp ner en inbjudan i brevlådan häromdagen.

Man borde väl tacka ja?

Vi blir så osäkra. Jag har bara varit på ett brölopp men då var jag barn. Det känns lite gruvsamt måste jag erkänna.  Jag vet inte ens vad man ska ha för kläder. Vad ska man ha med sig?

Anmäl
2013-01-16 15:47 #1 av: IdaT

Bor dom tillsammans sedan tidigare? Annars ett presentkort på till exempel Ikea eller Hemma kanske passar? Eller ännu hellre, ring brudparet och fråga vad dom önskar sig, där får ni nog det bästa svaret.

Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv. - Søren Kierkegaard
Följ min vardag med djuren på bloggen.

Anmäl
2013-01-16 15:47 #2 av: MjauMu

Jag behöver förresten klädtips också. Det stod "kavaj" på inbjudan. vad har man som tjej då? Klänning lång eller kort?

Jag som är jeanstjej och knappt varit på nån finare tillställning haha

Anmäl
2013-01-16 15:50 #3 av: MjauMu

Ja dom bor tillsammans. Jasså tycker ni man kan ge presentkort? Jag tänkte på det men att det kanske är för trist. Inte att man varit ute och hittat nåt fint själv liksom. Men det är så svårt då ingen av oss ens känner dom och vet vad dom gillar.

Men att ringa och fråga vad man ska ge det känns ju dumt eller? Kan man göra så?

Anmäl
2013-01-16 16:00 #4 av: IdaT

#3 Det är lite trist, men jag skulle hellre få ett presentkort än något som jag absolut inte vill ha/inte kommer använda/redan har två uppsättningar av eller liknande.
Att ringa och fråga är inte alls dumt! Jag tror att din sambos kusin har förståelse för att ni inte har en blekaste aning om vad hon och hennes man kan tänka sig uppskatta i bröllopsgåva och blir säkert även lite glad för att ni bryr er tillräckligt mycket för att ta reda på det. Glad

Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv. - Søren Kierkegaard
Följ min vardag med djuren på bloggen.

Anmäl
2013-01-16 16:01 #5 av: jagga-ewe

Ring o fråga vad de önskar sig. Och om ni inte kan med det, ring hennes föräldrar och fråga! Många gånger har brudparet en "önskelista" i nån butik som Cervera eller så, där man kan få tips.

Eller så ger ni nåt sånt där biståndsgrejs. Du vet, "ge bort en get" eller nåt sånt. Vattenersättning i u-länder, vaccinationsdoser eller vad som helst. Inte en pryl som de kanske inte vill ha, men en omtanke till andra i deras "namn" typ. Det hade jag velat ha om jag hade kusiner jag inte hade kontakt med.

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2013-01-16 17:25 #6 av: Afturelding

Vi gifter oss i sommar och ska önska oss presentkort på resa. Alltid åker man väll bort någong gång, och de brukar gälla ganska länge. Ni kan beställa på ticnet, jag tror inte att man behöver specifiera vad biljetterna ska vara på, så då kan de även gå på konsert eller teater :)

Kavaj är en ganska bred klädkod. Du kan ha en knälång klänning, en dräkt eller en lite finare byxdress. Lite finare material är dock att föredra, du ska ju fortfarande vara uppklädd. Männen bär kostym, så kavaj innebär inte vardagskläder, även om man som kvinna har mycket att välja på. Aftonklänning är dock för mycket istället. På mina föräldrars bröllop för tre år sedan hade jag en knälång, draperad, röd klänning i bomull, och de hade kavaj.

/Rebecca
Sajtvärd på kladsomnad.ifokus.se
Medarbetare på fantasy.ifokus.se

Anmäl
2013-01-16 23:32 #7 av: [TheMiko]

För att svara på frågan i nummer 2.

 

Kavaj/kostym innebär klänning, lång eller kort, kjol, dräkt eller byxdress.

 

Jag hade ringt och frågat vad de önskar sig hade blivit glad om andra ringt till mig och frågat istället för att man får något man kanske aldrig använder.

 

Anmäl
2013-01-17 10:54 #8 av: ChristineL

Jag vet inte om jag skulle tacka ja till ett bröllop för någon jag inte känner. Det är inte ohövligt att göra det. Se det åt andra hållet, skulle ni bjuda den här personen på erat bröllop? Om ni gjorde det, skulle det vara hela världen om hen sa nej?

Har dom inte skrivit något om någon önskelista? Det brukar man göra, eller så finns den hos den som tar emot anmälningarna. Presentkort är annars bra grejer, liveit.se är ju kul för där kan man ge bort upplevelser.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.