Att leva tillsammans

Att dela livet med någon

2013-01-22 21:15 #0 av: Sofie-Marie

Hur säger man till sin partner att man vill dela resten av sitt liv med denne, utan att totalt skrämma iväg honom/henne? Nu menar jag inte förlovning/frieri utan bara allmän fakta?

Bakgrundsinformation kan väl vara att jag och min pojkvän dejtade i cirka sju månader innan vi blev tillsammans, vilket var 11/1-13.

Kan man säga en sådan sak redan nu, eller bör jag vänta tills jag är säker på vad han känner för mig?

Anmäl
2013-01-22 21:51 #1 av: fruktgumman

Det kände vi redan efter att ha känt varann i några veckor att allt kändes rätt och att vi ville leva tillsammans. Det sa vi också tidigt, men jag har ingen aning om andra kan bli skrämda av att höra en sådan sak. Så känner inte jag iaf.

 

Anmäl
2013-01-22 22:18 #2 av: Toxics

Jag tycker nog att du ska vänta till du verkligen vet vad du känner. Och tills du verkligen vet vad han känner. Inte så att jag tror att du kommer ångra dig. Men snarare så att det kanske ligger lite nyförälskelse i luften fortfarande och dp kan man aldrig vara helt säker =)

Anmäl
2013-01-22 22:20 #3 av: Geru

Känner du så, säg så. Vad är känslor annars till för :)?

Anmäl
2013-01-22 22:23 #4 av: [luneri]

En del har väldigt lätt för att känna sig instängda i ett förhållande, och de kan säkert tycka att en sådan sak är jobbigt att höra så tidigt. Det är väldigt individuellt egentligen, men jag tycker nog också att du bör vänta lite till. Om inte annat lär ni känna varandra desto mer. Det finns ju andra sätt att visa sin uppskattning på också :)

Medarbetare på Konstnärer I Fokus

Anmäl
2013-01-23 09:35 #5 av: Gur4m1

Jag sa det bara....Aldrig förstått det där med att skrämma iväg. ÄR man rätt så skräms man inte av tanken att ens partner verkligen är seriös med en :) Men ja, det var inge tjag tog upp på våra första dejter. Det ble vnaturligt någon gång under något samtal.

Anmäl
2013-01-23 11:21 #6 av: Sofie-Marie

Tack alla för era svar!

Vi har ju pratat en del om att flytta ihop någon gång under framtiden. Till exempel hur stor säng vi skall ha (han har en kronisk ryggskada så han får ofta ont i ryggen när jag sover hos honom då hans säng är för liten för oss båda), i vilket del av landet vi skall bo, hur djuren skall bo (Jag kommer få ha illrar = YAY! Och de kommer få ett eget iller-rum. Min hund kommer också få ett eget litet rum). Och han har även sagt att om det fortfarande är vi om ett-två år så kan han absolut tänka sig barn med mig. Så vi har ju framtidsplaner men jag är osäker på hur pass seriös han är när vi pratar om det. För jag är nämligen gravallvarlig..

Men jag skall nog ta det lite lugnt. Mina känslor springer ofta iväg med mig och även fast vi känt varandra i snart tre år så har vi bara varit tillsammans i knappt en månad. Vi har förhoppningsvis mycket tid framför oss att göra det vi vill. :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.