Otrohet

Hur mycket är ok att snoka?

2013-03-21 11:06 #0 av: negorto

Om man har starka misstankar att ens käresta är otrogen men h*n blånekar och skyller på än det ena än det andra. Hur mycket är det då okej att "snoka" och göra egna efterforskningar?

(jag talar inte om folk som är sjukligt misstänksamma utan där det finns orsak till att vara det, tex andra som sett ens käresta med någon osv.

Anmäl
2013-03-21 12:11 #1 av: Hera

Det är upp till var och en tror jag.
En del anser att man aldrig får snoka, en del att man får snoka så mycket som man känner att det behövs.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2013-03-21 12:56 #2 av: Gur4m1


Tills man får klarhet och kan leva med det. Jag behövde inte snoka speciellt länge alls med mitt ex, men snokade gjorde jag och jag fick "lön för mödan" (Snarare en massa skit!). Snoka är det sista jag vill göra och jag vet exakt hur hemskt svartsjuka river i en. Men jag vill int heller bara dumpa någon och alltid undra om jag verkligen gjorde rätt. Så jag snokar efter behov men jag ser inte det som en rättighet att snoka. Mobilen och datorn är personliga. Skulle man uptäka att ens misstanka var felaktiga så är man ju den som ska stå i skamvrån eller värre. Att ha sin partners lsenord till div sidor och mail är ingen rättighet, inte heller att läsa sms etc.

Anmäl
2013-03-21 16:32 #3 av: LinaLj

Jag tror att det är lite upp till var och en, eller kanske snarare att det beror på relationen. Men som tummregel så är det bra att använda att när man känner att man skäms lite över vad man gör så har man gått över linjen. 

Det kan vara bra att prata med varandra så man är på någorlunda samma nivå. Är det okej att titta i den andres telefon tex? Är det okej att svara i den andres telefon om denna står i duschen? Ibland är man ju olika känsliga för sådana saker. Jag skulle inte ha något problem med att min ev pojkvän svarade i min telefon om jag inte kunde ta samtalet. Men jag är inte säker på att jag skulle vilja att han går igenom allt som finns på min telefon. Inte för att jag har något att dölja direkt men ibland skickar ju vänner sms och meddelande som de inte vill ska föras vidare osv.

Anmäl
2013-03-21 17:05 #4 av: [glitterglam]

Mitt hjärta säger att man inte ska snoka, men hjärnan säger att man bör kolla om man misstänker något och inte får fram några ärliga svar ur partnern/märks att hen ljuger. Jag förstår de som gör det ibland och jag har själv gjort det vid misstankar o då upptäckte jag inga bra saker alls. :(

Jag gör det inte nu längre, men de gånger jag har gjort det har jag bara upptäckt nåt dåligt eller jobbigt.

Anmäl
2013-03-21 19:46 #5 av: Fridaaaa

Tycker itne att det är OK att snoka i mobil, dator och ev dagbok  t.ex

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2013-03-21 21:26 #6 av: Lina

Jag tycker inte det är rätt att snoka. Men hade jag haft misstankar om att min partner hade varit oärlig om en så stor grej som otrohet hade jag gjort det ändå och då hade jag snokat tills jag fick svar.

Anmäl
2013-03-22 00:12 #7 av: Gur4m1


JAg skämde sinte när jag snokade på mitt ex dator, han var otrogen- men jag VET att det är "fel". Om vi inte bott iho pch delat dator hade det rent av varit olagligt av mig att kolla igenom hans dator om jag inte fått det helt bakom foten. Men ja, mitt rättesnöre är att det finns gråzoner även om jag genrellt inte tycker att detär okej att snoka. Sen kna man ju också undra, hur mycket är det okej att hålla undan sin partner?  :>

Anmäl
2013-03-22 00:59 #8 av: Sweelin

Hade jag haft starka misstankar, inte bara saker som jag plötsligt fått för mig om han skulle duscha en dag extra, tex - Så skulle jag snoka.

Anmäl
2013-03-22 09:41 #9 av: Toxics

Jag och min sambo har ett väldigt nära förhållande. Det finns inget som heter "snoka". Vi använder båda varandras mobiler precis som att det var våra egna. Vi har två datorer och vi använder de hipp som happ. När en av oss ska gå till ica så kan vi ta med varandras bankkort beroende på hur mycket pengar vi har på dem. 
Så i min värld KAN man inte snoka. Han vet redan allt och jag vet allt om hans grejer. Och det är ingen stor grej eftersom vi använder allt tillsammans. 

Bara för att ens sambo sitter vid ens dator betyder inte det att den snokar. Om det nu inte är ovanligt att den gör de. 

Men jag tycker det är helt okej att snoka i allt förutom dagböcker. 
Sambon skulle inte ta illa upp ifall den inte hade gjort något fel. 

Anmäl
2013-03-22 12:04 #10 av: Gur4m1

Min pojkvän gillar nog inte att jag snokar i vissa saker. Tex chatloggar. Det handlar ju inte om att han har något att dölja, mer om integriteten för dem han pratar med som pratar med HONOM i förtroende, inte med mig :) Som ett exempel på var det är olämpligt att snoka, såvida det inte är där man söker efter "the other man/woman".

Samma sak med min mobiltelefon, min pojkvän har inget där att göra, det är _mina_ sms. Sen kan vi båda fråga "vem var det?" när vi rpatar/SMS:ar med någon, för vi känne rju varandras fmailjer och många bekanta, men ibland är det saker han faktiskt inte har att göra med och vice versa. Och DET har jag inga problem med, så länge det är normalt beteende runt det  :P  Nu skulle jag ju inte DÖ för att förhindra att han ser mina sms, men jag skulle bli irriterad. Däremot som mitt ex, ha släpade ju med sig mobilen på toan (trots att jag inte brukade snoka) och den plingade mest hela tiden om han inte satt vid datorn så där började jag snoka och se på fan, där fanns en brud med i bilden :P Tjejkompisar i all ära men det går över gänsen när de börjar skicka nakenbilder till varandra -__-

Anmäl
2013-03-22 12:06 #11 av: Gur4m1


Min magkäsnla hittills som avgjort när jag ska snoka, har hittills varit "spot on". Jag undersöker saken på andra sätt också såklart. Men att kolla chatloggar, sms osv...sånt gör jag bara när jag är 985säker på fuffens och mest bara behöver confirm på det hela.  Men det betyder inte att jag tar lätt på det och ser det som en rättighet att snoka. Men jag ber int eom ursäkt för snokandet när det faktiskt bevisat pojkvännens skuld. Såatte...

Anmäl
2013-03-22 14:58 #12 av: [Zorita]

Vi delar alla datorer och mobiler så det vore svårt att inte snoka. Så det finns inga hemligheter. Skulle det helt plötsligt finnas det, tja då kanske jag skulle snoka lite grann. Men jag personligen skulle inte ha något emot lite snokande så länge det inte var sjukligt eller han menade väl. Alltså det behöver ju inte bara vara otrohet man snokar efter. Men så har jag heller inget att dölja.

Anmäl
2013-03-22 15:02 #13 av: elevation

Jag tycker att det är ALDRIG okej att läsa någons mail, sms eller så utan tillåtelse. En kille gick in i min telefon en gång när jag sov, för jag vet att jag fick ett sms utav en killkompis när jag somnade men jag öppnade inte smset, och när jag vaknade så var det ju öppnat. Pga svartsjuka. Den killen fick inte hänga med länge...

Anmäl
2013-03-22 15:03 #14 av: Gur4m1

Snoka är för mig att man medvetet går in och läser sms/chatloggar. Detta gör man ju inte automatiskt när man sitter vid sin aprtners mobil/dator. Det är ju något man aktivt söker fram/igenom.

Jag har massor att dölja, inte för egen del men det mina vänner och bekanta skriver till mig i en privat konversation har inte min sambo automatisk rättighet till? så det är ju inte bara min integritet jag skulle vårda, utan även min väns. Därför känns det ju otroligt fel att "snoka" aktivt bland min pojkväns saker på datorn. Men får jag hintar och magkänsla så kollar jag. :> Nu litar jag på min pojkvän till 99%och gör mitt bästa för att respektera honom så som jag själv vill bli respekterad av honom.

Anmäl
2013-03-22 15:48 #15 av: [Zorita]

#14 Fast om jag ska skicka eller ta emot sms från sambons telefon så ser jag ju de andra smsen. Ibland glömmer han att logga ut från FB och då har jag gått in och läst (även gillat saker!) utan att ha märkt att det var hans. Vet inte om han gör samma sak, men det spelar inte så stor roll för mig.

Nu har jag inte riktigt några vänner vars integritet hotas, men eventuella vänner kan tryggt utgå från att min sambo vet allt som jag vet (till hans stora förtret!). Fast han har ett snokhandikapp som är lite orättvist, i och med att han inte pratar svenska. Så allt som skrivs på svenska är typ hemligt, även om det inte var menat så. Jag skriver tex dagbok på svenska, oftast, men läser han den så gör det inget. Och det gör han ganska ofta eftersom den dagboken även fungerar som husets telefonkatalog och anteckningsbok.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.