Förhållande

börja älska efter 1 år?

2013-03-24 13:39 #0 av: ano_nym

Hej!


Jag blir snart "galen"... Jag å min pojkvän har vart tillsamman i lite mer än 1 år, han älskar inte mig än och det gör så himla ont.... 

kan han börja älska mig? jag vet att han tycker om mig väldigt mkt och han gör allt för mig... men jag har svårt att "vänta" på nåt som det finns chans inte händer ?! varje gång jag säger det och tror jag ska få "jag älskar dig" tillbaka och inte får det så blir jag jätteledsen och börjar gråta och känner mig helt värdelös! jag hoppas så att han kommer göra det, men tänk om det inte händer....

 rörigt inlägg... skriver i all hast, =/

Anmäl
2013-03-24 13:44 #1 av: fruktgumman

Även fast han inte sagt just de orden "jag älskar dig" så kan han ju älska dig ändå. Alla har inte lika lätt att uttrycka sig i ord. Han kanske visar det på annat sätt. Om han inte älskat dig så skulle han väl inte vara tillsammans med dig.

Anmäl
2013-03-24 13:52 #2 av: Gur4m1


Jo, killar kna absolut vara tillsammans utan att älska- i en relation finns status, sex, den där biten emd att slippa vara ensam.

Jag skulle inte vänta på att någon ska börja älska mig...ett helt år. Du blir ju helt förstörd av detta. Pratar du med honom om det, har du frågat varför han inte älskar dig, eller OM det är så- eller utgår du från att det är så för att han inte kan svara då du säger så? FÖr där har #1 en bra poäng. "jag älskar dig" är inte lika enkelt för alla att säga, betyder dock inte att känslorna inte finns där. Prata med honom. Han börjar knappast älska dig mindre av att du frågar rakt ut. Duger du inte som du är nu så lär du ju inte göra det om 2 eller 12 eller 22 år. Däremot tror jag att man kan börja "älska" en partner, dvs bli mer beroende och van vid någon - som i långa äktenskap. Lite som man älskar sin bror eller förälder...

Anmäl
2013-03-24 14:07 #3 av: annikanyfiken

Har han sagt att han inte älskar dig?

Vissa säger ju jag älskar dig till varann flera gånger om dagen medan andra nästan aldrig säger det, fast dom älskar varann ändå.

Fråga hur han känner?

Anmäl
2013-03-24 15:18 #4 av: pyromanen

Är det orden du vill höra eller är det något i hans sätt att vara på som säger att han inte älskar dig?

Anmäl
2013-03-24 16:21 #5 av: eliisabettan

Jag undrar också om det bara är så att han inte säger just dom orden eller om du vet att han faktiskt inte älskar dig? Om han "gör allt" för dig som du skriver älskar han dig nog.

Anmäl
2013-03-24 16:35 #6 av: ChristineL

Jag undrar också om han har sagt att han inte älskar dig? För i så fall kan man ju undra vad du gör med honom? Han kanske älskar dig av hela sitt hjärta men har svårt för att säga det, förhoppningsvis så visar han det i handling?

Anmäl
2013-03-24 17:56 #7 av: ano_nym

Har läst lite snabbt (är iväg hos en bekant) , lite mer info : jag är 24 och han är 28 . Han bor 8 mil från mig så vi ses bara på helger..han är från där jag bor och jag har /är väldigt bra vän med han bästa och barndomsvän. Dennavännen är väldigt ärlig och jag har bara hört bra saker om min kille från han redan innan vi ens träffades . I mina tidigare relationer har jag vart utsatt för mkt våld och hot , så i början av mitt och hans förhållande var jag ganska påfrestande ... Och rädd att han skulle lämna mig när som helst ... I hans tidigare relationer har den senaste som var för några år sedan vart otrogen mot han så dem bröt upp ....

Jag frågade han i höstas om han älskar mig ... Då sa han att det hade vart lite dåligt mellas oss så det gjorde han inte ... Frågar jag han nu så säger han att han inte gör det utan att det kommer ... Han säger att han tycker om mig jättemycket , då frågade jag eller à sa att det känns som att ja bara är en bra kompis till han ... Då blev han lite typ ledsen och sa att han är ju kär i mig , det är han ju inte i sina kompisar

(Kan skrivs mer om det när jag har mer tid )

Anmäl
2013-03-24 18:03 #8 av: Hera

Jag blir förundrad över att du stannar kvar hos någon som inte älskar dig. Älskar han dig inte efter ett helt år lär han inte plötsligt börja göra det heller.

För din egen skull borde du lämna honom och hitta någon som älskar dig. Som inte håller kvar dig i ett förhållande utan kärlek.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2013-03-24 20:39 #9 av: ChristineL

Att vara kär i någon och att älska någon är inte samma sak! Förstår inte vad du gör hos någon som säger sånna saker?!

Anmäl
2013-03-25 00:00 #10 av: Gur4m1


Fast...det här låter mer som lite lite hprklyeri. Han beter sig som att han lskr dig, bortsett från orden? Han säger att han tycker jättemycket om dig, hen behdnalr dig väl och nu har haft det "dåligt" en period. Så länge han inte säger saker som att du ska färändra dig efter FÖR Att han ska kunna älska dig så skulle jag nog stanna och bida tiden. Det där med att älska någon är svårt för många. Han säger att du är mer än en vän, du får lita på att han menar det, han verkar vara väldigt ärlig och inte slänga ur sig saker enbart för att göra dig nöjd (som säkerligen många män gör där ute). Han har varit med om saker så han kastar sig inte bara in, och du har varit med om saker som gör att du behöver den typen av bekräftelse som han inte verkar kunna ge dig, det är nog ett problem också. Men ja, om du kan acceptera situationen så kan du ju stanna, men mår du dåligt av denna vetskap...så behöver du inte vår tillåtelse eller någon annans för att lämna honom :) Men vill du det?

Anmäl
2013-03-25 00:04 #11 av: [glitterglam]

Usch, han har alltså sagt flera gånger att han inte älskar dig, men det kommer?? Nej, vad gör du med honom när det finns så många andra killar som skulle älska dig istället?

Anmäl
2013-03-25 00:05 #12 av: Gur4m1


* som skulle va smarta nog att säga att de älskar dig :P

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.