Känslor

kan man tycka så?

2013-05-25 01:13 #0 av: m4rkus93

kan man tycka att det är bra att nån går bort/dör? asså typ hitler och så förstår jag ju att man kan tycka så om men nu gäller det en släkting till mig som hastigt gick bort och jag tyckte det va bra för alla runt om och resten av världen att det hände jag tror själv bara att det kommer få bra saker med sig faktiskt men kan man verkligen tycka att det va bra??? 

Anmäl
2013-05-25 01:28 #1 av: Gur4m1

Du tycker ju det så ja, tydligen kan man det. Vet vilken släkting det handlar om och ja- ni hade ingen bra relation, och han verkade inte vara en person som förtjänade din respekt. Därmeot förtjänar de anhöriga den så du behöver inte rubba det i deras ansikten, men det vet du redan. Du känner lite kuld över att du inte känner att hans död är en förlust...det är naturligt, du är inte störd eller en psykopat för att du känner dåhär. Du är inte galen eller en hemsk människa.

Själv tycker jag inte att människor förtjänar att dö i allmänhet- men nu önskade du ju honom inte död, du dödade honom inte, han dog och du blir inte ledsen. Det är okej.


Anmäl
2013-05-25 01:30 #2 av: [TheMiko]

Håller med föregående till 100%

Anmäl
2013-05-25 01:47 #3 av: m4rkus93

 #1 vet du vem det handlar om?? :O nej jag har väl aldrig riktigt önskat att personen ska dö men tanken har kommit och jag har välkomnat den ändå och tycker som sagt bara att det skulle vara bra... ååå va bra jag har vart väldigt osäker på mitt eget psyke med mera när det gäller detta... och funderat på om jag är som man ska vara i skallen... 

Anmäl
2013-05-25 08:15 #4 av: Hera

En del av oss vet vem drt handlar om eftersom du berättade det i din förra tråd.

Ich nej, det är inget fel att man känner att döden är bra i en del fall.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2013-05-25 08:47 #5 av: m4rkus93

jaja jag trodde ni mena in real life... 

Anmäl
2013-05-25 10:24 #6 av: Niini

Ja, jag tycker man kan känna så. Om personen ex. lidit länge  i nån sjukdom så känns det bättre att de får "vandra vidare" o slippa sitt lidande.

Anmäl
2013-05-25 10:39 #7 av: ChristineL

Absolut kan man känna så! Är det bra att en människa medicineras hårt under några månader bara för att hållas vid liv? För det är så sverige ser ut. 

Anmäl
2013-05-25 10:42 #8 av: SuperLimm

Klart man kan känna så! Bara man respekterar att andra kanske inte känner så och ställer upp som stöd för dom. Man måste inte vara ledsen när någon dör, så länge man finns som stöd för sina nära och kära. 

Mvh Linn

Anmäl
2013-05-25 11:30 #9 av: Destany

Klart man kan känna så e ju det skonsamaste sättet att dö på bara knall fall men det betyder ju inte att du ville denna personen skulle dö eller?

Anmäl
2013-05-25 16:55 #10 av: m4rkus93

ja men personen ifråga va inte gammal och har inte medicinerats det senaste  jag tycker bara det va lika bra att det hände lixom...

Anmäl
2013-05-25 16:59 #11 av: Gur4m1

mm..även om andra inte alltid kan förstå att du känner så, så betyder det inte att det är fel att du känner så. Däremot är det tråkigt, tycker jag, att du har sådana personer omkring dig där du upplever det så.

Du är ju ganska ung och tro mig, synen på saker och känslor förändras med tiden. Det du känner för den där personen kanske ändrar nyans genom åren men jag tycker inte att du behöver känna skuld eller skam för det, eller att du "saknar något". Den här perosnen tillförde ingenting gott i ditt liv om jag förstått rätt.

Du önskade honom inte död, du dödade honom inte. Man kan inte tvingas sörja någon.

Anmäl
2013-05-25 17:42 #12 av: m4rkus93

nej denna person va inget positivt i mitt liv

Anmäl
2013-05-28 10:46 #13 av: pistenbully

Ja, ibland kan det vara "bra" eller tur i oturen.

Min morfar var otroligt sjuk i många år innan han äntligen fick somna in.
Jag älskade honom men jag vart glad för hans skull när han avled, då slapp han att ha ont.

Anmäl
2013-05-28 11:25 #14 av: m4rkus93

#13 ja men det är det jag menar det är ju stor skillnad här då personen var 23 år och aldrig vart farligt sjuk utan va med om en olycka 

Anmäl
2013-05-28 11:31 #15 av: Gur4m1

#13 jo men du brydde dig av omtanke, TS ogillar sin avlidne. ÄR alltså inte glad att han dog för att slippa lidande.

Själv har jag en släkting som gjort _hemska_ saker i sitt liv, men aldrig mot mig. Men jag hatar, hatar, hatar verkligen den människan innerligt och jag önskar att jag fick basunera ut till hela världen vilken hemsk människa han var, ett monster >_< Men det kna jag inte, med tanke på de övriga anhöriga och hans offer. Men jag är GLAD att han är död. När jag fick nyheten så jublade jag- men ett av hans offer grät för hans skull. JAg är inte en iskall, känslolös psykopat. Jag är väldigt omtänksam, men vi väljer inte alltid vem vi ska älska och bry oss om eller ogilla. Däremot har jag tillåtit mig själv att vekrligen hata och avsky denna människa och jag skäms inte för en sekund för att vara glad att han inte längre vandrar på jorden. Inte för en sekund, det vore hyckleri. Han förtjänade inte att leva, jag dödade honom inte, men ärligt- jag vet inte om jag hade räddat människan om jag haft chansen. Hans död gjorde min värld och anhörigas till en bättre plats, jag är inte bara "jag är inte ledsen"; jag är glad att människan är död. Är inte ens ledsen för det hemska sätt han dog på. Jag är  inte Buddha och tänker inte låtsas vara det heller. Man kan faktiskt önska någon död utan att vara en dålig människa, anser jag. -Andra anser att man msåte vara vegan för att ens kunna kalla sig för en bra människa så TS, bry dig inte om vad andra tycker om dina känslor, för de är ganska normala i mina ögon iallfall. Folk pratar dock inte alltid om sådant.

Anmäl
2013-05-28 11:35 #16 av: m4rkus93

okej tack man känner sig lixom bara onormal :/ men men jagvet vad jag tyckte om han och jag är ändå glad då jag bara kan föreställa mig hur många liv han skulle sabba i framtiden... 

Anmäl
2013-05-28 11:41 #17 av: Gur4m1

#16 ja. Du lekte inte gud genom att döda honom själv :P (vilket är otroligt onormalt beteende, att döda/skada folk, anser jag) och du går inte runt och önskar folk döda i allmänhet. Jag vet att du har människor som du avskyr och jag vet att folk är ganska duktiga på att säga vad man borde säga än att säga/agera på sättet de egentligen vill. Så du är säkert inte ensam med denna känsla av din släkt/omgivning av den här avlidne, det är bara inget man brukar tala öppet om. Sen känner ju många som du- en lättnad men samtidigt en skuld pga känslan av lättnaden. Den som dog för mig hade redan offer, men inte ens ofren vågade "jubla" högt, utan det hymlades hit och dit, folk är väldigt inne i "Man får inte tala illa om de döda", själv hoppades jag på att sanningen äntligen skulle få komma fram, men nej.

Vi är alla olika, finns folk där ute som aldrig kommer att avsky eller hata någon. Lyckos de då.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.