Barn

Barnlängtan eller inte?

2013-06-28 07:24 #0 av: Gronstedt

Är synen på barnlängtan en genusfråga? Inte att man kan längta efter barn, för det vet jag att både killar och tjejer kan med brinnande glöd. Som synts i tråden "Barn?" uppkommer starka ifrågasättanden och rentav fördömanden mot folk som finner barn motbjudande och inte vill ha några.

Men blir killar mindre ifrågasatta än tjejer om de uttalar att de inte vill ha barn? Eller är det snarare så att frågan inte kommer upp lika ofta för killar?

Jag får känslan av att det finns ganska traditionella synsätt kring detta - att tjejen "fångar" en kille och "lockar" (eller rentav "lurar") honom att "ge upp sin frihet" när de skaffar barn. Och killen "ställer upp".

Stämmer det? Finns denna snedhet kvar i samhällets inställning? Är synen fortfarande den att hos kvinnor är det onormalt att inte längta efter barn, hos killar är det kanske inte onormalt, men i alla fall lite ovanligt (i bästa fall gulligt, i sämsta fall fjolligt) att längta efter barn?

Anmäl
2013-06-28 07:45 #1 av: tlover

jag kan inte svara för samhället men min man ville ha egna barn sen han var 6 år och vad jag förstått så har de flesta tjejer/kvinnor tyckt att det varit gulligt snarare än fjolligt.

Jag minns inte hur det var innan jag ville ha barn. Jag ville inte ha barn innan jag träffade min man för jag såg så negativt på framtiden men sen efter några år tillsammans började jag längta också men jag tror jag började längta redan vid 19 års ålder så jag minns inte vad folk tänkte om att jag inte ville ha barn innan det (det var väl inget konstigt ioförsig att en 17 åring inte vill ha barn)

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2013-06-28 08:00 #2 av: fruktgumman

Ja männen blir mindre ifrågasatta. Åtminstone i vårt fall. Inte många av min sambos arbetskamrater reagerade nämnvärt då han sa att han inte ville ha barn. Men på min arbetsplats (där mestadels kvinnor jobbar) blev jag väldigt ifrågasatt ett tag. För, okej att min sambo inte ville ha barn det var ju helt normalt. Han är ju man. Men att JAG som kvinna inte heller ville ha barn, det var underligt.

Anmäl
2013-06-28 08:12 #3 av: viktoria91

Vad jag har märkt blir männen mindre ifrågasatta, av någon helt befängd anledning!

Anmäl
2013-06-28 08:59 #4 av: [typellisch]

Kvinnan bör vilja ha barn, för vi är skapta att kunna föda ut en melon. Våra kroppar är till för att bära och föda ett barn. Medan mäns kroppar inte är till för att bära ett barn alls. Det sägs att en kvinna får starka band för barnet medan det ligger i magen medan mannen får band när barnet kommer ut. Och just det känslan och upplevelsen och den s.k kärleken en kvinna får för sitt barn, ja den måste ju upplevas såklart! Annars är man för tusan väldigt knasig.

Förstår inte riktigt... bara för att man är skapt för att bära barn, måste man då automatiskt längta efter barn? Om jag opererar bort hela livmodern, tappar jag då den längtan (om jag hade haft någon)?Nej, jag ska vara barnlös tills jag dör. Finns inga garantier att ens barn kommer besöka och ta hand om en om man hamnar på hem, bara för att man föder ett barn betyder det inte att man har livslång kontakt för vad som helst kan hända i livet och när barnet är 18 år kan barnet vilja bryta kontakten med en om man inte passar och duger.
Jag ska omringa mig av djur i hela mitt liv. Har jag ingen möjlighet att ha hund i framtiden blir det katter. Då kommer jag aldrig vara ensam och kärleken är villkorslös ;) Det passar mig bra!

Anmäl
2013-06-28 09:03 #5 av: viktoria91

#4 Ta en skygg katt, det kommer bli din bästa vän som älskar dig för evigt! =)

Anmäl
2013-06-28 09:05 #6 av: [typellisch]

#5 Var du seriös nu? Haha :P Är van att vissa är ironiska ibland.

Anmäl
2013-06-28 09:08 #7 av: Gronstedt

#6: Jag tror hen är allvarlig, skygga katter kan bli väldigt trevliga vänner, som tyr sig till BARA dig och inte alla som kommer förbi. Sådant är bra för egot Blinkar.

Anmäl
2013-06-28 09:09 #8 av: [typellisch]

#7 Ja, kändes som hon menade allvar men var tvungen att dubbelchecka ;) Då ska jag satsa på en skygg katt!

Anmäl
2013-06-28 09:17 #9 av: viktoria91

#6 Jag skojar aldrig om katter!;) Som #7 säger så kan dem bli otroligt kelna! Jag hr en skyggis tjej, min sambo slår hon gärna om han klappar henne när hon inte vill. Mig drar hon tag i och måste kelas med! ;P

Anmäl
2013-06-28 09:18 #10 av: [typellisch]

#9 Haha ;) Tack för tipset då!

Anmäl
2013-06-28 11:03 #11 av: Hera

Jag tror definitivt att det fortfarande är så att kvinnor förväntas vilja ha barn, medans man inte har samma syn på männen.

Tråkigt måste jag säga. Men inte så konstigt eftersom det är så djupt inrotat i människan.

En del människor föds utan "barngenen". De känner aldrig en längtan efter barn och har aldrig något intresse av dom.

Andra får barnlängtan sent i livet och många tidigt.

 

Önskar att alla kunde förstå att det faktiskt finns dom som aldrig någonsin känner det där. Och att det faktiskt är helt okey.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2013-06-28 12:47 #12 av: Devya

Här har nog männen ifrågasatts, men då det är kvinnan som ska bära på barnet så tror man först att det är något fel på henne om det inte är något barn på kommande.

Det är ju lite så att mannen har inte så mycket att säga om kvinnan inte vill ha barn. Som sagt, det är ju kvinnan som måste bära på barnet och sen föda. 

Jag kanske förklarar lite flummigt men kanske ni förstår min tankegång.

Men jo, min syster och hennes man har ifrågasatts många gånger. Vi har speciellt varit funderade över hennes man som alltid tidigare ha tyckt om barn men mittiallt så verkar han inte vilja ha barn, iallafall pratar han inte om det. Då kommer nog tanken på att det är på grund av min syster som avskyr barn och att han helt enkelt har förlikat sig med det och därför har hans barnlängtan försvunnit. Men henne ifrågasätter vi inte eftersom hon inte vill ha barn och hon skulle ärligt talat variit en förfärlig mamma (hon luggar gärna barn och skriker på dem om de inte sköter sig i hennes närhet).

Anmäl
2013-06-28 19:58 #13 av: Mona22

Jo det förväntas som kvinna att man ska skaffa och älska barn. Har massor med gånger blivit kritiserad pga mitt val men min man säger de bara okej till när han säger att han inte vill ha några. Väldigt tröttsamt att höra att det är något fel på en som inte skaffar barn =(

Anmäl
2013-06-28 21:28 #14 av: Holtan

Jag vill inte ha barn vad jag känner idag. Jag är 25 nu och har aldrig känt tidigare heller att jag vill ha barn. Det uppfattas som lite konstigt av vänner runt om. Men om man förklarar att de är ju synd om man skaffar barn för att alla andra vill de, vad får barnet då av mig som egentligen "inte vill" ha de barnet. De är ju värre i så fall enligt mig. Då håller ju de flesta med.

Men vem vet. Den dagen jag träffar någon så kanske det ändras :)

Anmäl
2013-06-29 07:50 #15 av: [Citronpaj]

Män blir mindre ifrågasatta om de inte vill ha barn. De blir däremot mer ifrågasatta om de vill ha barn.

Folk som finner barn motbjudande blir ifrågasatta i lika hög grad, vare de är män eller kvinnor.

Anmäl
2013-06-29 08:35 #16 av: Gronstedt

#15: "Folk som finner barn motbjudande blir ifrågasatta i lika hög grad, vare de är män eller kvinnor." Det undrar jag om det stämmer ...

Ni som blev så provocerade i tråden Barn av oss som uttalade att vi ansåg barn motbjudande, vilket kön antog ni att vi tillhör?

Min erfarenhet från barnpresentationer på arbetsplatser, släktträffar och liknande är en annan: Om en man backar när någon nybliven förälder eller far-/morförälder (oftast en kvinna) trycker upp en liten varm läbbig knodd i ansiktet på honom ler man lite överseende och slutar utan att bli förolämpad. Om en kvinna backar i det läget följer man efter och fortsätter pressa, för naturligtvis vill hon egentligen gosa med klumpen - och fortsätter hon att vägra, så blir man förorättad, personligen och å barnets vägnar. Fast det är inte så ofta detta sätts på prov, för det är inte så ofta ungar pressas på män på det sättet.

I tråden Barn antyddes det också flitigt om att vi som finner barn motbjudande förmodligen är för unga och dumma för att kunna tänka och välja och skulle komma att inse det rätta bara vi mognat. Jag fick där inget svar på frågan vid vilken ålder det anses att man får lov att bestämma över sitt eget tänkande och sina egna val, så jag upprepar frågan här:

Hur gammal ska man vara innan livsval och preferenser kan anses giltiga?

Anmäl
2013-06-29 08:37 #17 av: Hera

15 håller inte med. Män blir mindre ifrågasatta även då.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2013-06-29 08:47 #18 av: [Citronpaj]

#17 Nej, det blir de inte. En man som vill ha barn ses med misstänksamma ögon. Han är troligen pedofil.


Anmäl
2013-06-29 08:50 #19 av: tlover

#18 har aldrig varit med om att nån varit misstänksam mot min man för att han vill ha barn och han var ändå 6 år då han ville det första gången så han har velat det ett bra tag nu.

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2013-06-29 08:54 #20 av: [Citronpaj]

#19 Jag skrev inte om din man, jag skrev allmänt. Förhoppningsvis kommer det ändra sig, för män vill ha barn lika mycket som kvinnor vill det.

Anmäl
2013-06-29 08:54 #21 av: Hera

18 wow vad du kan slänga ur dig hemskheter!
Jag vet inte vad det är med dig, men du får bannemig tänka innan du slänger ur dig kommentarer.

För övrigt menade jag att män inte ses ned på lika mycket som en kvinna om han ogillar barn.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2013-06-29 08:56 #22 av: [Citronpaj]

#18 Vad menar du nu? Det är många som är misstänksamma mot män som har med barn att göra. Oavsett om det handlar om att de vill ha barn själva eller att de arbetar inom barnomsorgen.

Anmäl
2013-06-29 08:56 #23 av: tlover

#20 jag tänkte ju att om det skulle vara allmänt så borde ju min man råkat på det nån gång, han har som sagt velat bli pappa vääääldigt länge

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2013-06-29 08:56 #24 av: [typellisch]

#18 Funderar Så alla som blir pappor är framtida pedofiler?
Vad negativ du verkar vara förresten. Mår du bra?

Anmäl
2013-06-29 08:57 #25 av: [Citronpaj]

#18 Nej, jag är inte negativ. Men jag är medveten om att det finns en pedofilskräck bland folk. Många anser inte att män har något med barn att göra.


Anmäl
2013-06-29 09:02 #26 av: [typellisch]

#25 Du är negativ. Väldigt negativa åsikter både här och på ''Barn?''-tråden. Du kanske inte tycker det men pga dina sätt och formulera dig så framstår du som en negativ person som hatar världen, typ.

Anmäl
2013-06-29 09:02 #27 av: Gronstedt

#25: Citronpaj, besvara gärna frågorna i #16.

För övrigt har jag inte stött på att män som vill ha egna barn ses med misstänksamhet. Däremot har jag en beklämmande skepsis mot uppsåtet hos män som vill arbeta eller på annat sätt umgås med andras barn.

Anmäl
2013-06-29 09:03 #28 av: [Citronpaj]

#26 Ungefär som de som anser att barn är äckliga och motbjudande? Okej.

Dock stämmer inte det. Jag vet att män blir sedda med misstänksamma ögon. Många vill inte ens ha män i barnomsorgen, för de är rädda för pedofiler. Att det enbart är pedofiler som söker sig till barn.

Anmäl
2013-06-29 09:05 #29 av: Hera

28 ja, det gäller att jobba med barn. Inte att vilja ha egna barn.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2013-06-29 09:06 #30 av: [typellisch]

#28 Jag säger inget annat än att du framstår som negativ. Så du behöver inta ta upp personliga åsikter när jag inte diskuterar det för tillfället. Jag påpekade ditt sätt att formulera dig själv, inget annat.

Finns även kvinnor som utnyttjar barn. Ska vi inte sätta in robotar i barnomsorgen?

Anmäl
2013-06-29 09:07 #31 av: [Citronpaj]

#28 Ja, och det ses också med misstänksamma ögon. Enligt en del människor ska inte män varken vilja stadga sig eller skaffa barn. Det ingår inte i deras natur, och om de vill det är det något fel på dem, som att de är pedofiler.

Det märks ganska tydligt fortfarande att den synen finns kvar.

Anmäl
2013-06-29 09:12 #32 av: Hera

31 den synen har jag aldrig stött på. Så jag håller inte med dig.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2013-06-29 09:12 #33 av: tlover

#31 jag har sett mer misstänksamhet mot att inte vilja dricka alkohol (enligt dom festa) än barndelen (vilket jag inte sett nån misstänksamhet alls för)

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2013-06-29 09:12 #34 av: [typellisch]

#31 Knasigt av människor att tänka så. Utan män, inga barn. Såklart det ingår i deras natur att skaffa barn, då en kvinna behöver en mans spermie för att få barn. Knasigt tänkt av dessa människor!

Anmäl
2013-06-29 09:13 #35 av: tlover

#34 tänkte samma, dom kanske behöver lära sig lite om "blommor och bin"

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2013-06-29 09:13 #36 av: [typellisch]

#33 Äntligen kan jag hålla med dig om en sak. Just detta. Fast detta beror också på vilken ålder vi pratar om.. men det är OT så det ska vi inte dra upp :) Haha.

Anmäl
2013-06-29 09:14 #37 av: [typellisch]

#35 Tummen upp

Anmäl
2013-06-29 09:14 #38 av: Gronstedt

#28: Blir inte det cirkelbevis? Folk som finner barn motbjudande är "sjuka". Män som gillar barn är "sjuka". Finns det några friska män alls då?

För övrigt är synen - i den mån den finns - att män inte ska gilla barn och inte vilja stadga sig en mycket modern uppfinning. Ännu för några tiotal år sedan var normen för män att skaffa familj och dra försorg om hustru och barn samt att bidra till att uppfostra barnen till goda familjemedlemmar och medborgare.

Citronpaj, besvara gärna frågorna i #16.

Anmäl
2013-06-29 09:14 #39 av: [Citronpaj]

#34 Det blir ganska tydligt, när man väl skaffar barn. Kvinnan ses fortfarande som den främsta vårdgivaren, det är kvinnan som ska vara föräldraledig och ta vabdagar. Männen ska inte göra sådana saker.

Du tror alltså att det inte är sant? Att vi är helt jämställda och kvinnor och män ses på samma sätt när det kommer till att ta hand om barnen?

Anmäl
2013-06-29 09:17 #40 av: [typellisch]

#39 Vem menar du? Du taggar dig själv.

Anmäl
2013-06-29 09:18 #41 av: Gronstedt

#39: Nu länkar du till ditt eget inlägg?

Anmäl
2013-06-29 09:19 #42 av: Hera

39 det är andra gången du svarar ditt eget inlägg nu. Vem ämnade du svara?

Jag anser att det ses som väldigt positivt när papporna tar it pappaledighet. Vi verkar leva i olika världar.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2013-06-29 09:21 #43 av: [Citronpaj]

#42 På ytan ses det ofta väldigt positivt, men än har vi inte kommit dit att folk verkligen ser det som positivt. Fortfarande är det så att kvinnan anses vara den som ska ta hand om barnet.

Anmäl
2013-06-29 09:24 #44 av: [typellisch]

#43 Vad härligt att man ser mer pappor ute i lekparkerna och gungar med sina barn! Vi går framåt, helt enkelt.

Anmäl
2013-06-29 09:25 #45 av: [Emma--]

#39 Men kvinnor blir ju det automatiskt eftersom det är kvinnan som ammar. Är det möjligt och något man vill så är det bra för barnet.
Här ser då ingen negativt på att mannen är hemma, tvärtom!

Och samma med det du skrev innan om att det blir misstankar mot män som vill skaffa barn. Det har jag då heller aldrig mött.

Medarbetare på devon rex ifokus & katter ifokus

Anmäl
2013-06-29 09:25 #46 av: Hera

43 och du vet vad som finns under den enligt dig falska positiva ytan?

Att kvinnan ses som den som har huvudansvaret är inte lika med att folk inte gillar att män tar ansvar.

Jag tror du har fel, idag är det avcepterat att även männen tar ansvar.
Men så är jag en positiv människa som omger mig med likasinnade.

Här ses män med barn med positiva ögon, inte som konstiga.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2013-06-29 09:26 #47 av: Gronstedt

Citronpaj, besvara gärna frågorna i #16 och #38.

Anmäl
2013-06-29 09:27 #48 av: [Citronpaj]

#46 Okej, du som man och pappa har upptäckt det i kontakten med myndigheter och arbete. Jag kan godta det.

Anmäl
2013-06-29 09:30 #49 av: [typellisch]

#48 Men... Hera är väl ingen man?

Anmäl
2013-06-29 09:32 #50 av: Angelfish

#33 Det där håller jag verkligen med om. Hur många gånger har jag inte hört frågan "Jamen varför dricker du inte?" (Eller nån variant av den).

Som tur är har frågorna avklingat ju äldre jag blivit.

Anmäl
2013-06-29 09:35 #51 av: Hera

48 haha

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2013-06-29 09:36 #52 av: [Citronpaj]

Vilka är det då som du har erfarenhet av? Egen erfarenhet av att du inte sågs som den som skulle ta hand om era barn?

Anmäl
2013-06-29 09:38 #53 av: [typellisch]

#52 Men snälla, kan du tagga vem du vill ha svar utav?

Anmäl
2013-06-29 09:39 #54 av: Gronstedt

#52: Du tror inte att Hera vid något tillfälle har kommit i kontakt eller hört talas om andra människor och på så sätt skaffat sig erfarenheter?

Citronpaj, besvara gärna frågorna i #16 och #38.

Anmäl
2013-06-29 09:44 #55 av: [Citronpaj]

#54 Vilka frågor? 

Jag kan svara på frågan om cirkelbevis. Nej, det blir inte det. Bara för man inte är intresserad av att skaffa barn själv, betyder inte att man tycker att de är motbjudande. Det går utmärkt att anse att barn bara en människa vilken som helst.

Enligt normen ska män inte vara för intresserade av sina barn, eller andras.

Anmäl
2013-06-29 09:45 #56 av: Hera

citronpaj jag talar utefter min erfarenhet som dagisfröken, fritidsledare och henom erfarenhet från vänner och familj.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2013-06-29 09:46 #57 av: [Citronpaj]

#56 De andra frågorna är inte min plats att svara på, jag har ingen åsikt i frågan.

Anmäl
2013-06-29 09:48 #58 av: [Emma--]

#55 det är tråkigt att du fått se den bilden av folk runt omkring dig.

Medarbetare på devon rex ifokus & katter ifokus

Anmäl
2013-06-29 09:49 #59 av: [Citronpaj]

#58 Nu brukar jag inte umgås med försäkringskassan och dylikt, men visst är det tråkigt att de beter sig så.

Anmäl
2013-06-29 09:49 #60 av: [Citronpaj]

Eller enbart att alla brev som handlar om barnet, från myndigheter, bokklubbar och dylikt kommer oftast till modern.

Anmäl
2013-06-29 09:50 #61 av: Devya

 Angående det här med att män som vill bli pappa eller arbeta med barn ses som pedofiler, är något främmande för mig.

Jag har arbetat med barn där vi har haft män inom personalen. Jag har också varit i den positionen där vi skulle anställa de som skulle arbeta med barn. Vi ifrågasatte aldrig varför männen ville arbeta med barn. Vi anställde även en man eftersom vi var glada över att en man ansökte om jobbet, det blir en bättre balans på arbetsplatsen om det inte är bara kvinnor som arbetar där. 

Sen på arbetsplatsen där vi hade män som jobbade med barn, vi såg upp till de här männen. De hade bra hand med barnen och spelade fotboll med dem. Vi tänkte mycket på att de skulle bli bra pappor (vissa var det redan).

Det här med att citronpaj tycker att folk ser misstänksamt på de som vill bli pappa eller arbeta med barn, har säkert att göra med hennes (?) egna tankar och funderingar. Det har knappast att göra med verkligheten och vad majoriteten upplever. En person kan inte svara på något sådant.

Anmäl
2013-06-29 09:52 #62 av: [Emma--]

#59 pratade du inte allmänt? Var det inte vad folk i allmänhet tyckte och inte enbart myndigheter?
Tänkte att du måste antingen ha mött folk med den trista attityden eller att du själv är av den åsikten att män inte ska vilja ha barn osv.

Har inte mött det själv, och verkar vara många andra i tråden som inte heller mött den åsikten. Snarare tvärtom.

Medarbetare på devon rex ifokus & katter ifokus

Anmäl
2013-06-29 09:53 #63 av: Hera

60 breven som kommer till min bror och hans fru är adresserade till båda, breven gällande deras barn.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2013-06-29 09:54 #64 av: [Citronpaj]

#61 Men snälla nån. Den synen på män att de inte ska ha något med barn att göra finns både i Sverige och överallt annars i världen.

En ensam man som sitter på en bänk vid en lekpark väcker mycket mer uppmärksamhet än om en kvinna skulle sitta där. Kvinnan ses som att hon nog vill ha barn, mannen som att han är pedofil.

Anmäl
2013-06-29 09:55 #65 av: [Citronpaj]

#63 Det börjar säkert bli bättre, det är inte så överallt. Eller så står det målsman för, vilket är mycket mer praktiskt.


Anmäl
2013-06-29 09:57 #66 av: Gronstedt

Citronpaj, vad har myndigheters adressering med pedofili att göra? (ny fråga)

Citronpaj, menar du att du inte har någon åsikt i frågan om vilket kön du antog att folk som uttryckte motvilja mot barn i tråden Barn har? (gammal fråga)

Citronpaj, menar du att du inte har någon åsikt i frågan om vilken ålder du anser är tillräcklig för att ens preferenser och livsval ska anses giltiga? (gammal fråga)

Anmäl
2013-06-29 10:00 #67 av: [Citronpaj]

#66 Jag påvisar enbart att synen fortfarande är stark att det är kvinnan som är den naturliga vårdgivaren, och den som ska ta hand om barnet. Hos män ses det inte naturligt att de ska vilja ta hand om sina barn, eller andras barn för den delen. Att en man vill ta hand om sitt barn ses misstänksamt.

Nej, jag hade ingen åsikt i den frågan.

Okej, den kan jag svara på. Vuxen.

Anmäl
2013-06-29 10:16 #68 av: Gronstedt

#67: Du påstår "[a]tt en man vill ta hand om sitt barn ses misstänksamt" och andrar som bevis att försäkringskassan adresserar brev till modern. Det är inte mycket till bevis för misstänksamhet.

Du bortser från det enkla faktum att det är lätt att se vem som föder ett barn och därmed lätt att se vilket namn man ska skriva på raden för moder. Det är svårare att se vem som är fadern till ett barn - där får man helt enkelt lita på vad de inblandade uppger. Därför anges av tradition modern som den första (inte främsta) vårdnadshavaren - av precis samma skäl som ett barn förr inte tillskrevs en man förrän han knäsatt det.

Att sedan du med flera anser att kvinnor som avskyr barn och män som älskar barn är "onormala" är en social konstruktion som inte har med föräldraskapsregistreringen att göra.

Anmäl
2013-06-29 10:22 #69 av: Hera

67 enligt dig ses det inte som naturligt att män vill ta hand om sina barn, hos andra gör det.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2013-06-29 11:39 #70 av: ChristineL

citronpaj, din uppfattning om män och barn är verkligen helt skev! Jag och min man har precis fått vårat först barn, min barnmorska bejublade hans engagemang och att han var med på alla möten vi hade. Det har även folk i vår närhet gjort. Och att han kommer vara hemma två månader nu direkt ser folk (släkt, vänner, kollegor, mvc, bvc mfl) bara som positivt. ALLA män på hans jobb säger att dom önskar att dom var hemma längre i början.

Varifrån får du att män ses som pedofiler för att dom vill ha barn? Min bästa vän (kvinna) har aldrig velat ha barn medans hennes ex (man) alltid har velat ha det. Ingen ser nåt konstigt i det. Det är hon som blir ifrågasatt och inte han.

Anmäl
2013-06-29 11:50 #71 av: Gur4m1

Inte läst hela tråden men jag tycker inte det är en "sned synsätt" då det EXISTERAR kvinnor som "fångar" män som inte vill ha barn, genom att skaffa dem. Nu kan ju män alltid lämna, gå ifrån osv- men det kräver en viss styrka eller hjärtlöshet också, eftersom många nog ändå vill ta sitt ansvar. Barn är ju inget man kan ångra, men säkert övertalas till att skaffani hopp om att förbättra en relation, behålla den man älskar (för stunden) och pressen att det är vad "man ska göra".

Jag tycker det är ganska jämnt fördelat bland mina vänner, killar säger ofta att "ja jag vill ha barn", jag har en del som är riktiga barnälskare. 

"Som synts i tråden "Barn?" uppkommer starka ifrågasättanden och rentav fördömanden mot folk som finner barn motbjudande och inte vill ha några."

Upplevde det var mest när folk sa att barn är ÄCKLIGA och jämför BARN med DJUR. 


#70

"min barnmorska bejublade hans engagemang och att han var med på alla möten vi hade. Det har även folk i vår närhet gjort. Och att han kommer vara hemma två månader nu direkt ser folk (släkt, vänner, kollegor, mvc, bvc mfl) bara som positivt. ALLA män på hans jobb säger att dom önskar att dom var hemma längre i början."

Frågan är varför han blir bejublad, vad är det att bejubla över, där är ju synsättet alltså att detta är något unikt, något att vara stolt över, något ovanligt och jättebra. Vem bejublar att en mamma har barnledigt? Ingen, det är något självklart nämligen. De tär lite som att bejubla och ojja sig över hur duktig en man är som stryker sina egna skjortor eller plockar bort disken efter sig och ett bevis på att vi ändå har en bit kvar. så du inte tar mig fel nu, det är jättebra att du och din man delar på det där och att han vill vara pappa och finnas där för barnet. Problemet är att man verkar tycka att en sådan man är duktig? Det tyder ju på att många män INTE gör så.

Folk som AVSKYR barn stör inte mig, därmeot folk som förväntar sig att övriga samhället ska anpassa sig efter barnhatare snarare än efter barn och barnfamiljer äcklar mig å det grövsta ;) Barn i samhället kommer vi aldrig ifrån, barn är alltid vår framtid, vi har alla varit barn själva och vi och föräldrar måste ha utrymme att både kunna vara arbetare, föräldrar och vänner(socialt nätverk), - i form av skrikande barn på flygplan och tåg, busstop för blöjbyten, ammande mödrar på café osv. Sånt jag ofta ser folk gnälla över..

Anmäl
2013-06-29 20:13 #72 av: [NinaCrown]

I min umgängeskrets vet jag fyra personer som personligen uttryckt att de inte vill ha barn. Jag, min ena vännina, mitt ex samt min äldre bror.

Jag får regelbundet höra hur fel det är på mig som inte vill ha barn, något jag tydligen måste då jag är kvinna.

Jag är den som får uppnäsiga kommentarer, nedvärderande blickar, fnysningar, blir utfryst och förlöjligad bara för att jag säger den enkla meningen "Jag vill inte ha barn". Många gånger blir jag inte ens tillfrågad varför innan andra blir hatiska eller ska rätta till mig.

Varje gång jag träffar min mamma, så ska självklart mig frånvaro av barn tas upp och diskuteras... Men inte för mina bröder.
Från det att jag var ca 15 år, så har jag inte kunnat säga till min mamma att jag har något jättebra att tala om för då flyger genast frågan om jag är gravid ut ur käften på henne.

Dessutom ska jag tydligen automatiskt tycka om alla andras barn. Jag kan inte räkna på fingrar och tår alla de gångerna jag blivit lämnad med folks barn utan att ens bli tillfrågad om jag kan passa dem. Helt plötsligt är föräldrarna bara borta!

Så fort jag är i ett större sällskap där det även finns barn... Ja, då måste ju jag sitta med barnen! Jag har till och med satt mig ensam vid ett bord, med endast en stol och ändå kommer en massa mammor springande och drar stolar till mitt bord så att deras barn kan sitta hos mig. Varför?!

Jag har till och med blivit utskälld av en helt främmande människa för att jag inte i princip kissat på mig i lycka av dennas partner visat sig vara på smällen. Jag är ju kvinna, jag ska bli exalterad av sådant!

När jag berättade om allt jag får höra för mitt ex, för jag började må så otroligt dåligt av det hela, så stirrade han bara förvirrat på mig för han hade aldrig varit med om att hans barnfria val blivit ifrågosatt eller prövat.

Ja, detta vart en smärre novel men jag har ändå inte tagit upp ens ½ av allt jag fått stå ut med bara för att jag inte vill ha barn.

...och sen undrar folk varför jag har taggarna utåt när det kommer till barn...

Anmäl
2013-06-29 20:57 #73 av: Gur4m1

#72 jag är 32 och har alltid sagt åt alla (och säger fortfarande när folk frågar/om det kommer på tal) att jag INTE vill ha barn. -Min familj känner ävl "skit samma" och släkten har undrat när man var yngre men sånt måste man väl fan tåla, att folk frågar en eller två gånger? För när jag hör hur du blir utsatt så låter det som att du umgås med helt sinnessjuka människor... (inget illa menat mot alla sinnessjuka där ute!).

Enda gången folk "attackerat" mig och ifrågasatt att jag inte har barn/vill ha barn var när jag spelade wow och satt och pratade med DANSKA killar. De tyckte att jag var helskum som satt där, utan barn och hellre spelade, som 27åring. De var alla runt 18-20 och var helt på det klara att de vill ha barn och att alla tjejer inget hellre vill än att bära på deras barn.

...Ungar asså ;D

Jag kommer från en liten skithåla i Norrbotten och bor idag i en större stad och känner alltså inte igen mig på något vis, så det handlar uppenbart om vilka människor man omger sig med och deras förväntningar. Jag vill idag ha barn, det är något jag känt först de senaste 5 åren. Det betyder inte att jag prackar på andra att de måste vilja ha barn. Jag tror inte en sund människa bryr sig om huruvida andra vill eller inte vill ha barn, som förälder blir man kanske lite besviken?(eftersom det inte blir barnbarn tänker jag?) och de flesta menar nog mest väl för att barn kanske gett DEM så mycket, de är rädda att man ska missa något stort i livet. 

*positivt tänkande*

Anmäl
2013-06-29 21:11 #74 av: [NinaCrown]

#73 Jag är 23 och ursprungligen från Stockholm, och är där jag fått höra de mesta negativta... Nu är det dock bättre efter att jag skaffat vänner som accepterar min ståndpunkt och sållat bort en massa jobbigt folk Glad

Anmäl
2013-06-29 21:24 #75 av: Gur4m1

#74 haha...ja jag skrev min ålder mest för att visa att jag levt mer än 18 år ^_^ (även bott i Sthlm kan man säga, har även familj där).

Låter bra, för man mår så mycket bättre när man får bort sådana människor. Ett tag tänkte jag att det var mig det är fel på men sen insåg jag att jag helt enkelt umgicks med fel folk, dvs folk som inte kunde hantera/acceptera den jag var. De som inte accepterade mig sa dock aldrig något om barn, de var säkert bara glada å världens vägnar att jag inga skaffat ;)


Anmäl
2013-07-01 20:08 #76 av: ChristineL

#71 - Han blir väl bejublad för det är så ovanligt. Sen ska det inte behövas stående ovationer för det, eller att det ses som en "insatts" eller vad man ska kalla det. Jag håller helt med om att det inte ska behövas, men tyvärr ser det på många ställen ut som att det bara är kvinnan som är gravid, men det påverkar ju mannen lika mycket. Man kan ju önska att det för fler män var en självklarhet att vara mer delaktiga i kvinnans graviditet.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.