Allmänt

Beträffande nakenbad

2013-07-22 14:28 #0 av: andgustav

Hej på er i sommarvärmen. Den senaste tiden har det varit lugnt när det gäller nakenbad i tidningarna som de alltid gottar sig åt. För drygt två veckor var vi och spelade golf. Vi hade en boll framför oss och plötsligt hör jag ett skrik från parkeringsplatsen tar upp min mobil från golfbagen och går ner. Där sitter en utvecklingsstörd person i rullstol som mer eller mindre tvingas av sin kvinnliga personliga assistent att följa med till nakenbadet. Min fru och jag blev ganska upprörda så jag ringde socialförvaltningen berättade det hela. Personligen anser jag att den personliga assistenten hade dåligt respekt för sin klient och det här påminner om nazisterna i Tyskland där de tog till fasansfulla metoder mot utvecklingsstörda. Jag missunnar ingen att bada naken men det finns gränser. Det händer både den ena och andra på detta nakenbad har jag hört. Så tjejer går ni dit ta med en kompis för ni måste bemötas med respekt. Själva håller vi oss båda borta därifrån när vi badar nakna gör vi det längst ut i havsbandet eller en kväll på ett annat bad. Man bör hålla på sin personliga integritet. 

Anmäl
2013-07-22 14:51 #1 av: viktoria91

Om hon är där i jobbet får hon ju anpassa sig efter sin brukare. Vill hon bada naken får hon göra det på sin fritid.

Anmäl
2013-07-22 15:00 #2 av: ChristineL

Nej fy! Är det inte tjänstefel att inte se till sin klients behov? Hon borde bli anmäld, inte okej!

Anmäl
2013-07-22 15:01 #3 av: Gur4m1

ÄR det en nudiststrand så förstår jag itne uppmaningne om att "hålla på sin integritet" och jag förstår int eheller varför media skulle uppmärksamma och ta foton på nakenbadare om det är ställen där man får bada nakna?

Men lät hemskt det personen blev utsatt för, är inte alls förvånad att sådant sker. Hemskt när folk blir kränkta på det där viset bara för att de inte kan freda sig på samma sätt som många andra. Hoppas arbetsgivaren tog till åtgärder för detta!  Men det med brukaren och assistenten har ju inget med nakenbad eller det dåliga med nakenbad att göra. Där var ju assistenten bara ett rövhål :(

Däremot kan jag berätta att där jag växte upp finns en stoooor havsstrand som är belägen just intill en nudiststrand och min släkting och hennes väninna på 12-13 år hade gått och satt sig på nudistdelen (Mindre folk där och de hade kanske inte riktigt förstått att de satt på nudiststranden, då de inte kom från orten och jag vet själv inte hur väl utmarkerat det är där då jag själv aldrig besökt den)- Då en naken, äldre man kommer fram till dem och kräver att de ska klä av sig nakna eller lämna stranden.

För dem kändes det kränkande och de tänkte "Jäkla snuskgubbe det där är asså! vill se oss nakna" Men han kan ju lika gärna varit otroligt frustrerad över att nudiststranden inte blev respekterad som just en nudiststrand  ^_^  I övrigt har jag aldrig hört talas om att något "skumt" skulle vara i görningen vid nakenbadande...Där jag kommer från är det mycket vanligt både bland vänner och älskande.

Spontant brukar det ju vara unga människor som kanske "vill få till det" som uppmanar till sådant så visst, vill man inte utsättas för flirt och sexuella närmanden ska man nog välja noga med vilka man nakenbadar med... Men att nakenbad skulle leda till fler våldtäkter eller överfall tror jag inte en sekund på.

Anmäl
2013-07-23 03:56 #4 av: vallhund

Tja AG får ju utreda vad som skett, din tolkning kanske är helt uppåt väggarna, eller inte.

Oavsett så förstår jag inte kopplingen till nazismen under WW2, för mig känns associationen fadd.

Vad du har hört om vad som händer på nakenbad, är just sådant som du hört, dvs du har inte en susning om sanningshalten.

Om du o din fru vill näcka i yttersta havsbandet, fine, om andra vill näcka på mer centralt belägna bad som är avsedda för nudister så är det oxå bra.

Den personliga integriteten är just personlig, dvs den skiljer från den ene till den andre.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-07-23 07:11 #5 av: andgustav

God morgon Vallhund!

De tvingade den där stackaren till nakenbad under nazismen behandlade man utvecklingsstörda på ett makabert sätt och den där personliga assistenten bör stängas av från sin tjänst. Utvecklingsstörda ska behandlas med respekt. Vid ett känt nakenbad älskar man på klipporna och män har oralsex med varandra. Så dessa nudister är inte snövita vid detta nakenbad men det är många ggr en liten del som förstör för de andra. Det här var en man som berättade för mig när han var ute med sin båt och passerade detta nakenbad. Han ljuger aldrig.

Anmäl
2013-07-23 08:15 #6 av: Hera

5 sex förekommer på de flesta stränder, det är inte speciellt på nudist stränder.

Hur vet ni att personen var arbetande och inte familjemedlem?
Hur vet ni att personen i rullstol inte är en person som ändrar sig stup i kvarten och från början ville dit så det hela var en del av träning?
Sade tjejen att hon var personlig assistent?

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2013-07-23 08:17 #7 av: Maria

Jag var med om en grej på Liseberg för flera år sedan.

Det var två ledsagare som till synes med våld satte fast en cp-skadad kille (cp-skada är min gissning) i attraktionen "uppskjutet"

Killen hade alla möjliga ljud och spasmer för sig och till slut fick han åka.

Däremot så skrattade han så han tjöt när "resan" var avklarad och jag insåg att han faktiskt gjort detta av eget val och det hela inte såg ut som jag trodde.

Nu kan ju detta fallet som TS berättar om vara rena övergreppet men samtidigt så vet man inte...

Svårt det därFunderar

/Maria

 

Anmäl
2013-07-23 08:27 #8 av: Hera

7 det är så jag tänker. Som utomstående kan det se hemskt ut eftersom man inte känner personen. Men det är inte alltid så att något övergrepp sker utan det kan vara så personen är.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2013-07-23 08:27 #9 av: Gur4m1

Det långdragna med nazismen är att man inte behöver gå s långt tillbaka för att se att handikappade och utvecklinggstörda har fått kämpa för att få vara i samhället på lika villkor som oss- och får göra det fortfarande måna gånger. Under nazismen så dödade vi och gjorde hemska experiment och vi delades upp i "människor /Inte människor- de kan vi döda och behandla hur vi vill!" och dit hörde typ alla som inte ansågs "Ariska" eller "normen" för de man ville skulle vara det ariska och såklart, meningsmotståndare och säkert en hel del andra människor. 

Så nej, när jag ser en handikappad eller utvecklingsstörd bli illa behandlad far inte mina tankar till nazitiden (för då levde jag inte ens).

#7 ja precis. Jag har jobbat lite med autistiska barn, det måste ibland ha framstått som om jag misshandlat honom, för där kan de få enorma utbrott för (till synes) ingenting. Det var jobbigt när man gick i t.ex en butik och handlade med personen och folk började stirra på en som om man var orsaken när man försökte lugna eller avlägsna personen. Utifrån såg det nog fruktansvärt ut.

Anmäl
2013-07-23 10:45 #10 av: andgustav

Hej Hera!

Hörde på tjugo meters håll att damen inte var någon anhörig. Hon talade om för en gubbe att hon var personlig assistent gossen hade inte så mycket och säga till om. Stadsdelsförvaltningen känner till detta och håller på med en internutredning. Beträffande sex förekommer det en hel där och det är en par som lustar sig på klipporna. Det förekommer även på andra stränder men det finns folk som vill ha publik.Lipar

Anmäl
2013-07-23 11:22 #11 av: vallhund

Hej andgustav.

Återkom när du sett det själv.

En PA kan vara släkting, inte så ofta som det är bra.

Återkoppla senare så vi får veta hur det gick.

mvh

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-07-23 11:23 #12 av: Maria

#10 Gossen?

Om det nu förekommer sex på den stranden så kanske det är det är ett önskemål för vissa att gå dit. Oavsett handikapp.

/Maria

 

Anmäl
2013-07-23 13:55 #13 av: andgustav

Hej hopp!

Vi får höra vad Stadsdelsförvaltning socialtjänst säger. Nu är det semester och vi får avvakta.

Anmäl
2013-07-23 15:50 #14 av: [typellisch]

Det är så lätt för utomstående att döma från vad man ser men inte vet.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.