Förhållande

Känner mig underlägsen hans ex

2013-08-02 16:08 #0 av: karma1

Jag träffade en kille förra hösten, som just då hade gjort slut med hans ex.
Dom hade varit tillsammans i 3-4 månader och hunnit förlova sig varit på gemensam utomlandssemester etc.
I början av vår relation pratade han väldigt mycket om henne, visade hennes lägenhet som låg ute till försäljning(väldigt fin!) berättade att hon var chef på ett nystartat företag, att hon hade stora silikonbröst, att hon var snygg, hade pengar etc. Detta tyckte jag var jobbigt och drog mig för att träffa honom för mkt. 
Men jag gillade han så mycket. Aldrig känt så för någon, så vi blev tillsammans och är det än idag.
Jag älskar honom. MEN han sa för några månader sen, efter att jag påpekat att jag inte riktigt kände att han tycker lika mkt om mig så som jag tycker om honom. Att han faktiskt var mer kär i hans ex, än vad han är i mig.
Alltså att under deras tid tillsammans så, var han mer kär. Än vad han nu är i mig.
(Inte att han fortfarande är kär i henne, utan om man jämför våra relationer så hade han en starkare kärlek till henne, än vad han har till mig)
Detta kändes och jag blev jätte ledsen. Han förklarade det hela med att hon varit mytoman och sagt saker och förklarat sig själv som en supermänniska. En fasad som inte fanns, och att han var kär i fasaden. Inte i henne. Men jag kan inte släppa det! Jag hade ju önskat att han var så kär i mig som han var i denna så kallade fasad hon målade upp. 
Nu råkade jag se några gamla mailkonversationer de haft. Och han hade skrivit lååånga kärleksbrev till henne. Jag har knappt fått svar på sms, där jag förklarat min kärlek för honom. Typ fått svar som "detsamma" osv.
Detta gjorde mig så ledsen. 
Han har sagt att hon fick en 5000krs dator i födelsedagspresent av honom. Till mig gav han sitt ord på att vi skulle ta en resa tillsammans. Denna resa vet jag inte kommer bli av, då han sagt sånt tidigare.(och om den mot alla odds skulle bli av, så antar jag att jag kommer få betala för min del själv)
Jag gör allt för honom. Jobbar gratis i hans firma, köper små presenter till han bara för att visa hur mkt jag älskar honom och bryr mig om honom, bjöd han på en ganska kostsam(för mig) resa till Göteborg, bjudit han på restauranger betalat hans räkningar (typ 10000kr) för mina sparpengar/födelsedagspengar etc (Jag har endast studiebidrag), har slutat gå ut med kompisar(då han anser att jag inte kan bete mig när jag är full, och med det så vill jag visa hur mkt han betyder för mig genom att respektera hans åsikt och istället stanna hemma) Men jag får aldrig ngt tillbaka.
Jag har aldrig fått några spontanpresenter eller blivit bjuden på mer än typ skjuts i hans bil.
Vet att han hade skickat blombud till hans ex tillexempel, då jag såg en gammal räkning. 
Jag hade så gärna önskat att han gjorde så för mig. 
Jag vill också vara med om sånt!
Han säger att han älskar mig, och att han vill leva med mig. 
Men detta gnager på mig, och när jag tar upp det så anser han bara att jag endast letar efter fel.
Nu såg jag i datahistoriken att han även kollar på porr på de tidpunkter jag brukar duscha. 
Alltså, han har sagt att han inte orkar ha sex nu de senaste veckorna pga att vi jobbar så mkt.
Han har ingen lust. Men han tittar på porr?
Låångt inlägg, men vet inte vad jag ska ta mig till just nu. 
Han är jättegullig och jag älskar honom så mkt! 


Är det bara jag som är fjantig? Finns det någon som på något sätt ge mig något slags råd/tips?

Anmäl
2013-08-02 16:13 #1 av: [elmaek]

Jag hade aldrig varit med en man som sa så och var så ''besatt'' av sitt ex eller hennes fasad. Du är du och han ska älska dig för den du är och kan han inte det förtjänar han dig inte. Han verkar heller inte uppskatta dig och jag säger bara: va aldrig med en människa, partner eller bekant, som tar och tar men aldrig ger tillbaka.

Du förtjänar bättre!

Anmäl
2013-08-02 16:18 #2 av: Evisen

#0, I mina öron så låter det som att han utnyttjar dig, dvs du jobbar gratis i hans firma, du betalar hans räkningar osv.

Jag tycker du ska kräva tillbaka först och främst de pengar du har lånat/gett. Jag hoppas att det var ett lån och du skrev papper på det med hans namnteckning.

Han tycker du inte kan uppföra dig när du är ute och har kul med dina tjejkompisar? Ett typiskt trycka-ner-sätt enligt mig och ett sätt att få dig att dra dig tillbaka och bara ha honom som trygghet.

Även om du älskar honom så ser du hans negativa sidor och har han gjort något som har vägt upp till det goda? Det verkar som i det du har skrivit här att det är bara du som bjuder till, visar känslor och han tar dig för givet och att du "ska vara glad att han vill vara ihop med dig".

Du kanske ska ta en paus ifrån honom, efter han har betalat tillbaka de där pengarna som du betalade hans räkningar med.(har han egen firma bör han ha råd att ge tillbaka pengarna!). Kanske han då inser att han saknar dig som person och visar vad du betyder för honom.

Hoppas att jag inte har varit för elak i mitt skrivande till dig. Hade någon nära vän till mig anförtrott mig detta så hade hon/han fått exakt samma "harang" som jag har skrivit till dig här.

Sen håller jag med vad #1 skrev:).

Anmäl
2013-08-02 16:22 #3 av: [Emma--]

Det låter inte som att du är nöjd med förhållandet och du ger och ger och får inte tillbaka det du själv vill ha tillbaka. Eller han verkar ju då inte ge något tillbaka.

Porren däremot tycker jag inte du ska störa dig på. Ibland räcker inte lusten till för att ha sex, eller snarare orken.

Sen visst, ärlighet är bra, men att säga att man var mer kär i sitt ex låter inte direkt okej. Och att han dessutom pratat så mycket om sitt ex.

Tycker du ska fundera om det är ett förhållande du kommer trivas i om inget kommer förändras, kommer du alltid ha i huvudet vad han sagt och tyckt om sitt ex och gjort för sitt ex? 

Sen en annan sak, jag tycker inte du ska betala hans räkningar med dina sparade pengar, eller jobba gratis för den delen.

Medarbetare på devon rex ifokus & katter ifokus

Anmäl
2013-08-02 16:24 #4 av: SuperLimm

Ärligt talat tycker jag inte han låter särskilt gullig, men jag känner han heller inte. Testa att sluta göra en massor för honom ett tag och se hur han reagerar? Han kanske känner att han inte behöver göra massor för dig eftersom du finns där hela tiden för honom? 

Anmäl
2013-08-02 16:26 #5 av: vallhund

Har du ingen självrespekt? Du låter dig utnyttjas av ett riktigt as. Dra dig ur denna destruktiva relation medan du fortfarande kan. Kontakta närmaste kvinnojour för att få hjälp/stöd, du måste ta dig därifrån!

Du är mer värd än en dörrmatta!

Styrkekramar Kramas !

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-08-02 16:53 #6 av: Gur4m1

1. Han utnytjar dig och du får inget tillbaka, de där 10k han lånat av dig kunde ni rest med istället osv? :) Göra sådant du vill göra.

2. Slutajämföra med exet, genast! Visstär det så att han kanske inte älskar dig på samma sätt- men han kan också ha blivit bränd av den relationen. Jag gullade alltid med mitt ex, gjorde massor med spontana saker för honom- gör jag med min nuvarande cokså men inte alls lika fantasifullt och passionerat för jag blev bränd av killarna före honom. Sen ska man inte göra romantiska saker under press, för att någon kräver det eller är svartsjuk och jämför med tidigare relationer. Vill du ha något, säg det- fattar han inte, visa honom vad du menar och lämna skithögen ;S

Men sluta jämföra dig med hans ex, och framförallt SLUTA SNOKA PÅ HANS  DATOR! Räkningar, mailkonversatione (Hur råkar man läsa en sådan? ). :D För din egen skull! :) Alla relationer ser olika ut, men kan han inte behandla dig någorlunda med respekt och låta dig ha kul med dina vänner eftersom han inte verkar va så kul (med alla brutna löften om resor + att du jobbar för honom gratis (???varför går du med på det då??)- så kanske du borde fundera på om det är värt att gå runt och känna sig såhär.

Skulle min kille säga att jag itne får gå ut med mina vänner så skulle jag vänligen be honom att radera mitt telefonnummer och aldrig mer prata med honom, jag ÄLSKAR min pojkvän, han och jag har varit tillsammans i 5+ år, men man måste sätta en gräns någonstans. Jag vet iofs folk här på forumet osm skulle dumpat dig för att du snokat i hans saker som du verkar ha gjort CoolSvartsjuka klär ingen, även om det är svårt ibland att låta bli.

Anmäl
2013-08-02 17:14 #7 av: vallhund

Tack Gur4m1!

Du fick med det jag missade pga min upprördhet.

Blomma

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-08-02 17:23 #8 av: Gurky

Skaffa någon form av självrespekt och ta dig ur förhållandet. Han låter som ett riktigt svin. Om någon annan hade skrivit samma text som du just skrev, hur skulle du se på den reaktionen? Kan för övrigt säga att det är solklart att han inte älskar dig och använder härskartekniker för att underkuva dig.

Anmäl
2013-08-02 17:33 #9 av: Gurky

Du borde för övrigt ändra titeln till "Hjälp jag har ett förhållande med en psykopat!".

Anmäl
2013-08-02 17:40 #10 av: vallhund

#9 Det har du ingen grund för att påstå! Eller har du tagit en distanskurs i personlighetsstörnings diagnos via nätet?

Däremot är det väldigt sunt att undvika personer som höjer sina ex till skyarna, eller utmålar dem som satans avkomma.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-08-02 17:43 #11 av: karma1

Tack för alla svar!
Anledningen till att jag kollade mailen samt historiken var inte för att snoka.
Utan som sagt så jobbar jag på hans firma och skulle logga in på min mail.
Då var han redan inloggad i sin mail, och ja. Jag såg hennes mailadress och kunde inte låta bli att titta.
Fel, jag vet. Men jag var för nyfiken helt enkelt.
Historiken kollar jag hela tiden, pga jag lätt glömmer bort vilka sidor jag varit inne på tidigare osv.
Vet att det inte är till någon ursäkt, och rättfärdigar att jag har tittat.
Men jag är ganska säker på att han har tittat i min mob, mail osv.
Han är väldigt kontrollerande Ang det där, så fort det piper så frågar han vem det var och ställer konstiga följdfrågor som om jag skulle va otrogen.
Sammma om jag går själv ngn stans, så ringer han ofta och frågar vad jag gör etc. Och ofta misstror han mina svar.
En gång när jag var ute och sprang så ringde han 2 ggr på 20 min.
Senare när jag kom hem så var han väldigt misstänksam och kände mellan mina ben typ sa att jag var ovanligt kletig, och anspelade på att jag varit otrogen med grannen.
Som han tror heela tiden.
Jag börjar liksom känna mig ganska instängd.
Har tappat mig själv, har ångest osv.
Känner mig inte din längre. Jag är inte samma glada person helt enkelt.
Men samtidigt så älskar jag honom, och vi har väldigt kul ihop samma humor osv.
Vet inte vad jag ska göra

Anmäl
2013-08-02 17:44 #12 av: Gurky

#10 Det är som ett exempel ur kurslitteratur ang. det här...att du regerar som du gör bevisar bara att han är väldigt skicklig på det han gör :/

Tro mig, det kommer att sluta med misshandel eller många år av terapi.

Det handlar för övrigt inte alls om att han höjer sitt ex till skyarna, utan om att psykist bryta ner dig. Ta död på din självkänsla, att han trots alla dina brister är ihop med dig etc. Till slut kommer misshandeln och då klandrar du sig själv, för det var du som inte gjorde som han ville och han är trots allt underbar, det är du som inte duger. Det här är ett "vanligt" scenario.

Om han hade älskat dig hade han visat att du betyder mer än en slav, för det är du i hans ögon.

Anmäl
2013-08-02 17:49 #13 av: [elmaek]

#11 Dra dig bort från han! Du förtjänar så mycket bättre.

Jag hade mer eller mindre smällt till min partner om han kände mellan mina benen efter träning och kläckt ur sig att jag är så blöt så jag måste ha varit otrogen. Den mannen hade åkt ut med huvudet före typ.. Det är så respektlöst av han att det inte är sant.

Anmäl
2013-08-02 17:53 #14 av: vallhund

#12 Angav du fel #siffra i ditt svar? Vilken kurslitteratur syftar du på? Inte någon som ingår i specialistutbildning i psykiatri iaf. 

Du har heller ingen grund för att påstå att relationen kommer att leda till misshandel eller behov av åratals psykoterapi, även om sannolikheten förmodligen är stor om TS inte tar sig ur denna destruktiva relation.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-08-02 18:13 #15 av: Gurky

#14 Delvis ja, skyller på att jag snittat 4h sömn/natt i en vecka och var på mobilenLipar Jag citerade inte x sida i y bok, utan det är ett typexempel. Jag har rätt bra koll på sånt då min pappa arbetar bla som profilerare åt polisen i Japan. 

Jag har en lika stor grund som att säga att när det regnar blir det blött. För att ta några exempel, våldtäckt, psykisk misshandel är båda tecken på att något är extremt fel i relationen. Sen kan vi tillägga att TS känner sig depp, instängd, tappat livsgnistan men samtidigt ser hon inte att killen är boven i det hela utan han är underbar och hon älskar honom. Detta är tydliga tecken på en extremt manipulativ och kontrollerande person, som inte har några empatiska känslor. 

Anmäl
2013-08-02 18:26 #16 av: [Emma--]

#11 Det där är ett rätt så skrämmande beteende från honom. 
Läs vad du skriver själv, han litar inte på dig och är kontrollerande, FÖR kontrollerande. Han har fått dig att stanna hemma för att han tycker det, du gör allt för honom. Du skriver att du känner dig instängd, har ångest, känner dig inte lika glad osv. 

Det låter inte som ett hälsosamt förhållande.

Medarbetare på devon rex ifokus & katter ifokus

Anmäl
2013-08-02 18:34 #17 av: Evisen

#11 Att han inte litar på dig, frågar vart du har varit, vem som smsade osv är inte normalt i ett förhållande.

Har han så dåligt självförtroende att han måste trycka ner dig för att må bättre?

Det jag nu läser får mig att tro att han kommer följa dig till jobbet och hämta dig där. Han kommer i värsta fall förbjuda dig att träffa dina väninnor p ga "han inte gillar dem". Har han börjat klaga på att du klär dig för "utmanande"?

Att du har ångest och känner dig instängd i ditt förhållande med honom låter inte bra, men kanske innerst inne vet du själv svaret vad du ska göra, men vill/vågar inte för trots allt så älskar du honom.

En tanke slog mig när du skrev att han var misstänksam och kontrollerande. Vad han säger om sitt ex, det kanske är dagens bullshit? Kanske exet upptäckte vad han gick för, gjorde slut för det och han inte kan ta det? Och då blir det skitsnack och att han inte kan ta att hon ratade honom och försöker få hennes intresse igen genom mail? Tänkte på att det finns de killar som inte kan ta nobben eller bli uppsagda som pojkvänner.

Tänkte på vad Gurky skrev om härskartekniker, det finns ju några böcker om det.  Jag vet att ROKS har dem, men jag vet inte om de går att beställa gratis.

Vad säger dina väninnor om detta? <-Behöver inte svara om du inte vill!

Anmäl
2013-08-02 18:51 #18 av: vallhund

#15 Vad din pappa arbetar med är knappast relevant. Vad har du själv för utbildning o yrkeserfarenhet i ämnet?

Varken mina barn eller barnbarn skulle åberopa mina utbildningar o yrkeserfarenhet för att svara på fora om något så komplicerat som det mänskliga psyket, ännu mindre strö diagnoser/antydan om psykiatriska personlighetsstörningar omkring sig i tid o otid. Dessutom är det inget vi diskuterar över middagsbordet.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-08-02 19:03 #19 av: [silkesnosen]

#11 Ohhh herre..... jag är chockad, vad är det för svin! Känner dig mellan benen, va?!!!!! Alltså spring, hitta ett gömställe, fly. Fasen om du vore en vän skulle jag åka dit och hämta dig. Hur kan du acceptera det här, va?????

Anmäl
2013-08-02 19:03 #20 av: [TheMiko]

Om min man satt handen mellan mina ben för att kolla om jag var ovanligt kletig hade han åkt ut, via fönstret, från 4:de våning! Jag menar herre gud!

Lämna honom så fort du bara kan för det låter inte som ett ok förhållande alls.

Anmäl
2013-08-02 19:14 #21 av: Gurky

#18 Det är klart att det är relevant, att tro något annat är befängt. Finns något som heter kommunikation, du kanske borde testa det med din familj någon gång? Jag kan starkt rekommendera det. Ditt svar är väldigt arrogant och kränkande, speciellt mot folk som har upplevt samma sak. Enligt dig måste man ha en examen i profilering för att kunna svara? Jag kan med säkerhet säga att du inte har det, människans psyke är förvånandsvärt simpelt. Ser inte hur det här hjälper TS på något sätt, vill du diskutera vidare kan vi ta det över PM.

Anmäl
2013-08-02 19:38 #22 av: Hera

Ts, han är ett svin som behandlar dig som skit.
Om du läser det du själv skrivit inser du väl att du måste respektera dig själv och LÄMNA SKITEN!

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2013-08-02 19:44 #23 av: Aniara4

TS, det här förhållandet är inte ok. Inte alls. Du förtjänar att bli behandlad oändligt mycket bättre än så här. Det spelar ingen roll hur mycket du älskar honom, det räcker inte alltid för att kunna leva med någon. Och den här mannen varken älskar eller respekterar dig. Han bryter ner din självkänsla - ja, har redan gjort det till den grad att du inte ens reagerar och kastar ut honom när han tar dig mellan benen för att kontrollera om du har varit otrogen. 

Du kan ringa Kvinnofridslinjen 020-505050 eller Nationella Hjälplinjen 020-220060 för att få stöd.

Anmäl
2013-08-02 19:53 #24 av: vallhund

#21 Det måste vara därför det tar så många år att bli leg psykolog, leg psykoterapeut eller psykiatriker efter läkarlegitimationen. jag har inget behov av att diskutera med dig, jag har svarat TS, räcker bra för mig. Dock tar jag mig friheten att bemöta befängda inlägg som helt saknar verklighetsförankring.

Är någon kränkande är det du.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-08-02 19:53 #25 av: Portie

Ryser när jag läser detta.. låter lite likt ett förhållande jag hade med ett svin för några år sedan..

 Säger som dom andra; lämna så fort du kan! Även om du nu känner att du älskar honom oavsett vad han gör så kommer det ändå kännas bäst i slutändan av att lämna honom, är säker på det. Stannar du så kommer det bara gå utför.. gör dig själv en tjänst.

Anmäl
2013-08-02 20:35 #26 av: Gur4m1

#15 det du beskriver låter som ett ex till mig, och TS det DU beskriverärdet #15 tar upp. Ävne om jag inte är leg psykolog elle rliknande så kallar jag det exet för "mit tpsyko-ex" för jag är till 99% säker på att han har något allvarligt fel med empatin och otroligt manipulativ, och aldrig var det hans fel. Man blir väldigt trasig av att stanna i en sådan relation- man bryts ner. Till slut ställer man upp på saker som man skulle vägrat/ifrågasatt på ett helt annat sätt (sunt sätt) om man utsatts för det i början av relationen. Han håller på att forma dig för att, som andra sagt redan: Du ska vara en kontrollerad slav. Såklart kommer ud göra "uppror", säga emot ibland- då trycke han ner dig igen- så småningom kan det handla om fysiskt våld också.

Tänk att skaffa barn med en sådan man? Tänk på framtiden, är detta något du vill gneomlida RESTEN av ditt liv? Är det tron om att han ska bli som i början? Ändra sig? Glöm det, det här är inget han "råkar" göra och kommer att ändra på för att göra dig glad. Detta är medvetna handlingar för att du ska göra det han vill.

Jag hade inte lånat 10k till min pojkvän, 5 år i bagaget. 1000 kr kanske, men inte 10 k utan papper på det. Ni har varit tillsammans ett år och han ahr redan satt upp regler, anklagar dig för att vara otrogen, tar sig märkliga friheter och brutit sina löften. Ändå sitter du här och verkar 1. tycka synd om dig själv (sluta, lämna istället, jösses ;/ ), 2. Tycka att det på något sätt är ditt fel (SÅÅåååå praktiskt för honom då -_-).

Huruvida du r med en psykopat eller inte kna jag inte säga men en "PSyko-pojkvän" och eventuell hustrumisshandlare....chansen är rätt så hög. Probemet är dock att dessa män är bra på att välja ut kvinnor, och kvinnorna allt för ofta väljer att stanna kvar av någon märklig anledning. Själv stannade jag pga dåligt självförtroende och en längtan efter att bli accepterad. När jag äntligen blev fri honom var det det bästa som hänt mig....ever.

Säger inte att du måste göra slut, men du bör...vekrligen...läsa inläggen du skriver och fråga "vad skulle jag ge för råd till den här tjejen?".

Lycka till!

Anmäl
2013-08-02 21:23 #27 av: vallhund

#26

Tummen upp

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-08-02 21:50 #28 av: Anna4077

Spring!

Anmäl
2013-08-02 23:46 #29 av: Winta

Den killen är ju inte klok... Kan du tänka dig leva med honom i flera år när han fortsätter vara sån.. Du är värd en annan bättre kille som ger dig lycka, att du mår bra och känna sig älskad.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.