Allmänt

Spoiler! Orange s the new black -Spoilers!

2013-08-28 05:29 #0 av: Gur4m1

Innan du fortsätter- SPOILER! (Det står om vad serien innehåller!!)

Lägger den i allmänt, eftersom det trots allt behandlar relationer men jag vet inte var den var mest lämplig att lägga, eftersom det är relationer i en tvserie (och hur den påverkar eller speglar samhället syn på relationer).

Orange is the new black är en tvserie om en kvinna som 10 år efter ett mildare brott, åker in i fängelset i 15 månader- mitt i en samborelation där hon är förlovad med en snäll, omtänksam kille.

Hon var en "drug-mule" och hjälpte sin flickvän, ja, för hon var nämligen lesbisk, men bara då.


Är det någon mer som kikat på serien och funderat på hur ni skulle göra/känna eller förvänta er av er partner i samma situation? Serien är underhållande men inte trovärdig anser jag själv. Tjejen är inne i 15 månader, inte 15 år men killen beter sig som om någon sexberoende (anser jag, eftersom det går rätt nsabbt från "gulligull, jag väntar på dig" till "Im going solo, fuck that bitch, runka doesnt do it!" (För runkar gör han, det får man väldigt klart för sig rätt tidigt).

Fängelset kryllar åsklart av lesbiska, nakna tuttar och fittslickande, men huvudpersonen- hon nekar bara sådant, hon gör ingen ansats till någonting sexuellt över huvud taget, man får ingen sekvens alls där hon kåtnyper sig i brösten eller iallafall i förbifarten smeker sig mellan låren...nej. Vad hon saknar är....mat och ...sånt.

Så jag är lite besviken. Från att kunna vara en serie som var lite nyskapande och öppen så föll den tillbaka i gamla spår igen- huvudperosnen måste bibehålla våra sympatier och därför kan hon tydligen inte framställas som en mänsklig varelse med sexuella behov. Däremot "toffeln" som verkade vara en helt underbar man har gått från just toffel till regelrätt skitstövel i mina ögon (inte pga runkandet- men visst, det är en orsak, menar vem är han att gnälla, han kan privat sitta ner med en p-rulle och jerk off för glatta livet). 

Så även om serien har sina guldkorn, någon mer som kikat och funderat runt detta? Förutom första dagen, varför verkar folket utanför fängelset faktiskt har störreproblem med det faktum att huvudpersonen sitter i finkan än perosnen i finkan?

Anmäl
2013-08-28 05:31 #1 av: Gur4m1

Jo, sne hela grejen "lesbisk...int elängre lesbisk...nu är jag kanske lesbisk igen!". Nu ska det ju föreställa dramakomedi men....

Anmäl
2013-08-28 08:50 #2 av: obstitant

Jag tyckte den var ovanligt bra (första säsongen då, den andra har ju inte kommit än), men visst fanns det några saker jag störde mig på också. En av dem var just den där upptagenheten med att vara lesbiskt eller inte.

Liksom, jo, hon var lesbisk en gång när hon var ung, men sen var hon inte det längre, nu är hon hetero, men oj, tänk om hon blir lesbisk igen nu? För det kan ju inte bara vara så att hon är bisexuell, och först var hon kär i en person och sen blev hon kär i en annan person? Det är väl tillräckligt av ett relationsdrama att de är åtskilda och att hon plötsligt finner sig instängd tillsammans med någon hon en gång hade en intensiv och stormig relation med och som har eller inte har satt dit henne. Varför är det en sån viktig fråga huruvida hon är eller inte är en sån därn LESBIAN?

Anmäl
2013-08-28 19:44 #3 av: Gur4m1

:D Skönt att se att iallafall en människa där ute noterat denna sak också! Skrattar


Anmäl
2013-08-28 23:32 #4 av: MoaL

Jag tycker att serien är väldigt bra, men vad menar du med att huvudpersonen (Piper) inte gör någon ansats till något sexuellt? Hon är ju otrogen i fängelset mot sin fästman, med sin exflickvän som orsakade fängelsevistelsen från första början. Nörd

Sedan det där med lesbiskt/hetero, så är det ganska typiskt USA att man antingen måste kalla sig det ena eller andra. "Bisexuell" verkar inte vara lika välanvänt där borta som det är här i Sverige.

Piper är ju egentligen väldigt mesig, men hon kommer sig. Slutet var jättespännande, och jag längtar väldigt mycket efter säsong 2. Tummen upp

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

Anmäl
2013-08-29 08:26 #5 av: andgustav

En fråga är det serien som går på Netflix.

Anmäl
2013-08-29 08:31 #6 av: MoaL

#5 Ja, det är en Netflixserie. Glad

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

Anmäl
2013-08-29 09:27 #7 av: Hera

Har hört att den ska vara bra, och gillade reklamen.
Synd den inte visas på tv.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2013-08-29 10:32 #8 av: andgustav

#6 Ska kolla den när tid medger. Tack!

Anmäl
2013-08-29 10:43 #9 av: obstitant

Sen är det också många som har reagerat på de rasistiska klichéerna i början, men om man tittar vidare tycker jag det blir tydligt att det beror på att man ser allting liksom genom Pipers ögon. I början är hon ganska inskränkt och naiv, och uppfattar medfångarna som märkliga figurer, men allteftersom hon utvecklas utvecklas även karaktärerna runtomkring henne.  Jag skruvade t.ex. på mig över skildringen av Crazy Eyes, och blev ganska lättad när även den karaktären fick bli mer komplex och mänsklig.

Kan tillägga att här hemma har vi sagt upp alla våra tv-kanaler och tittar just nu mest på Netflix och olika Play-kanaler. När vi börjar känna oss färdiga med Netflix tänkte vi säga upp det och köra HBO ett tag!

Anmäl
2013-08-29 16:55 #10 av: Gur4m1

#4 jag har inte kommit dit där hon är otrogen, är på del 8. Och visst, man märke rju att hon börjar "tråna" lite men hon är lixom instängd...med sitt ex. Hon måste vara där och hon måste åtminstonde komma överrens med sitt ex och jag som tror på att man kan ha känslor för många samtidigt- ptja. Men fram till avsnitt 8 är det aldrig så att hon "åååh ååh..jag får aldrig vara ifred och onanera! Vad jobbigt" det är mer "oh oh nej....finns inga dörrar till båset, nån kna ju se min -tutu- när jag måste bajsa". Pojkvännen framställs på ett helt annat sätt, handlar om hans runkande där man får se en sekvens där...han gör det. Edging. Håll faktiskt på att ragga upp bartendern på krogen osv.

Ett år utan sex...sucks, för båda. Men känns som att hans enda problem är att källan till sex är inlåst- hennes är...allt. Jag skulle ha svårare att förlåta om han var otrogen än om hon var det.

Men mest störde jag mig på att man i USA inte använder "bisexuell". Nu ska jag fortsätta kolla klart s1 ^_^

Anmäl
2013-08-29 17:35 #11 av: MoaL

Jaha, okej, jag trodde att du hade sett klart hela säsongen. Glad Sedan är det väl inte så konstigt kan jag tycka. Varför skulle hon vara så desperat och sugen redan från början? Hennes liv har just förändrats dramatiskt, hon är inlåst på ett ställe där hon är rädd för i princip varenda kotte och hon är ju faktiskt nyförlovad och antagligen väldigt kär i sin fästman. Hon ställer dessutom till det för sig redan från början och får inte äta på flera dagar - och ärligt talat skulle även jag tycka att det var tusen gånger värre med en frånvarande toalettdörr än att man inte har fått onanera på några dagar/någon vecka. Fästmannens liv är åtminstone fortfarande likadant, bortsett från att hon inte bor hemma för tillfället. Hans tankar på sex har ju inte blivit störda och undanskuffade av betydligt mycket större och viktigare saker så som hennes har. Glad

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.