Off Topic

Körde anden i glaset...

2013-11-10 16:06 #0 av: Anonymtjej

Hej allihopa! Igår körde jag anden i glaset med 4 andra vänner. Vi frågade inga farliga frågor eller så mycket personligt till anden. Men vi fick ändå reda på en hel del saker. Alla i gruppen frågade varsin fråga, som ingen annan en man själv visste och alla fick de rätta svaren. Förutom jag. Varenda gång jag skulle fråga fick jag aldrig något klart svar. Jag frågade anden vilket gymnasium jag skulle gå på, anden svarade "Wg" Jag frågade anden vad Wg betydde. Den svarade "Rip" Min första tanke var Rest in peace. Vi avslutade då spelet. Jag sökte på vad wg det betydde på Google men fick inte upp nåt. Min kompis förslog att jag skulle söka på vad det betydde på tyska. (Anden hade skrivit lite konstiga saker till mig innan som vi antog var tyskt) så det gjorde jag. Jag fick upp att wg betydde "Rum i delade lägenheter. Som ofta studenter bor i" Jag har KOLLAT på precis sånna lägenheter då jag vill gå i skolan utomlands. Men iaf, det som oroar mig är det där med "rip" ... Nån som vet om det är vanligt om anden varnar för döden frivilligt?

Tack för att ni läste allt haha.. Och snälla kom inte med några kommentarer om att anden i glaset inte är på riktigt, för jag tror på det. Kram! :)

Anmäl
2013-11-10 16:30 #1 av: ChristineL

Fråga på övernaturligt ifokus istället, dom har garanterat bättre koll där ;)

Anmäl
2013-11-10 17:35 #2 av: Hera

Flyttade ditt inlägg till OT.

Som Christine skriver passar din fråga bättre på övernaturligt.

Anden i glaset är farligt att syssla med. Man kan råka släppa in saker man absolut inte vill ha med att göra. Så ni borde lägga av med det.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2013-11-10 20:20 #3 av: [MikeW]

Asså inte för att vara taskig men är ni dumma?

Man ska inte leka med andra sidan, det är så dumt så det inte är sant! Gör inte om det! Man ska inte leka med något man har noll kontroll över!

www.kairuo.deviantart.com Spöke  Sajtvärd för Teckning Ifokus
           Check out my art ^ :D              Medarbetare för Digital Konst

Anmäl
2013-11-10 20:33 #4 av: Gur4m1

haha..jag körde anden i glaset ofta under en period som ung, och det var mest en kul lek men som andra redan sagt- om man tror på det, så ska man vara respektfull och gärna försiktig. Be om beskydd om ni ska göra detta igen. Nej, traditionellt så ska Anden i glaset inte handlar om döden, det är därför en regel är att aldrig fråga om döden.

Anden i glaset är ett exempel på en sådan sak som jag själv inte kan förklara som ändå lyckas så brutalt på att visa på en annan närvaro. Jag lärde mig det av min mor som är väldigt andlig av sig. Det är inte alla som kan "leka" anden i glaset, så ni får vara mer försiktiga, även om ni verkar ställa ganska harmlösa frågor.

Onödigt av andra att kalla er för dumma i huvudet kan jag tycka.

rip måste inte betyda det du tror. Finns inget på tyska där med? Sen kan bokstäverna i ord hamna i oordning- så haka inte upp er på om bokstäverna kom i orndingen r i p, det kan ha betydelse även i andra varianter som irp, pir osv.

Lycka till!!


Anmäl
2013-11-10 20:42 #5 av: Hera

4 problemet är att okunniga kan få in onda och elaka andar. De kan mycket väl blanda in döden.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2013-11-10 20:48 #6 av: Gur4m1

Men onda och elaka saker påverkar fortfarande inte vad som sker, det handlar väl snarare om lögner. Andarna kan ingenting göra. Föriutom detta då, att TS blir orolig och skrämd.

Anmäl
2013-11-10 20:59 #7 av: Hera

Det vet man aldrig, vad som är lögn och inte.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2013-11-10 21:45 #8 av: Gur4m1

#7 precis och nu spelar du ju den lite i händerna genom att skrämma TS :)

Anmäl
2013-11-10 21:53 #9 av: Hera

8 nej, jag säger som det är. Det är viktigt att förstå att det är farligt. Tjänar inget till att ljuga eller linda in något. Ska man leka med andar måste man veta vad det handlar om.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2013-11-10 22:17 #10 av: Portie

Fy jag ryser alltid när jag läser sånt här..

Har fått berättat för mig av en kompis att hennes mamma och ett par kompisar körde anden i glaset och då frågade en av personerna hur hennes liv skulle se ut en vecka senare, hon fick till svar att hon skulle dö i en motorcykelolycka. En vecka senare dog hon i en motorcykelolycka.. Och nej jag tror inte det är något skitsnack utan jag tror på att det kan hända mycket obehagliga saker när man kör detta.

Anmäl
2013-11-10 22:23 #11 av: Gur4m1

#10 grejen är inte att saker händer för ATT man ställer frågan, saken är att det inte är något man bör veta. Så motorcykelolyckan hände till 99% inte pga att hon lekt anden i glaset. Sen är det som med allting, vet man en sak så blir det ibland självuppfyllande just för att man vet om det. Förstår du hur jag menar?

Man frågar inte om när man ska dö, eller när någon annan ska dö, det är inte saker man ska veta- precis som man heller inte ska fråga saker om den man "talar med". Det är iallafall hur jag lärt mig det och vi har alltid följt det.

Anmäl
2013-11-10 22:43 #12 av: Portie

#11 Nej det vet jag, men som sagt så vill (och ska kanske inte heller för den delen) man inte veta sånt. Därför tycker jag att det är obehagligt, jag skulle aldrig vilja veta när eller hur jag skulle dö.

Anmäl
2013-11-11 12:23 #13 av: Gur4m1

#12  :) Jag är inte direkt rädd för andar, jag har aldrig upplevt något hot från dem, "spökerier" eller liknande, men respekt ska man ha och ska man resa bland dem ska man som sagt, be om beskydd. För många räcker det med t.ex en bön. Om man nu tror på det, vilket jag gör, så har alla människor en ledsagare, eller "skyddsängel" som kristna kanske tror på och liknande, finns motsvarande även för shamaner och brukas under t.ex meditation som också kan bli mot andevärlden. Det onda kan ljuga och hitta på, luras men även såklart tala sanning om saker man inte ska eller vill veta. Jag tror inte det, men säkert många andra, att man kan dra hit saker som "spökar" och går. Att något kan skada din själ eller bli en del av den osv. Bland samerna är det tabu för kvinnan att spå på trumman, att resa till saivo, så länge hon är fertil, just för att man har en idé att kvinnans livmoder kan bli en port för demoner att förlösas ur.

Min mor har förlorat en nära familjemedlem som hon fick fråga om när hon var ung och lekte anden i glaset, hon fick även svar, svar ingen av barnen hon "lekte med" kunde veta. Det är sådana berättelser som jag tycker om, och som jag kan tro på och veta att det inte är något för att skrämma mig från att göra det, men att man inte ska fjanta runt. Vem som svarade vet hon inte, men de barn hon lekte med kände ju inte till svaren eftersom de inte visste vem hennes far var till att börja med, då han dog när hon var mycket ung. Cool

Anmäl
2013-11-11 13:09 #14 av: Joppo

Om du är intresserad av en icke övernaturlig förklaring till "Anden i glaset" råder jag dig att ställa frågan på skepticism.ifokus

Jag anser i övrigt att du inte bör ta detta på allvar. Det finns inga vetenskapliga belägg för att man kan kontakta andar på något sätt och "Anden i glaset" kan enkelt förklaras med den ideomotoriska effekten eller att någon som deltar medvetet luras.

Anmäl
2013-11-11 14:52 #15 av: Gur4m1

och dne som luras råkar ha tur, kort och gott :)En av reglerna är ju att den som ställer frågan inte tar i glaset- och frågan ställer man inte öppet inför alla- så att en person ska kunna "svara rätt i smyg" är lite svårt. Men precis som med veckohoroskop så kan saker slå rätt och då blir det "vekrligt" och när man väl tror på något så söker man alla tecken på att det är så det är. Lite som SD och att allt är invandrarnas fel :D

Anmäl
2013-11-11 22:42 #16 av: PennyScarlett

Jag blir synnerligen upprörd över såna här lekar. Barnsligt och RESPEKTLÖST. Min mamma är och arbetar aktivt som medium (nu får folk tro på det bäst dom vill eller inte, jag har full förståelse för folk som är skeptiska!) men det är bannemig som att jag skulle pissa i predikbåset och leka ryska posten i en moské och köra hänga gubbe i toratrullarna (eller vad de nu heter)! Men ja...nästa vecka kan jag ju alltid måla memes på kyrkfönstren med några kompisar...det vore väl kul...? 

Med min liknelse så vill jag få fram att detta är något som är ytterst verkligt för många, liksom gud är lika verklig som handen framför sig om man tror på gud osv och det BÖR respekteras, lika så de som faktiskt arbetar och tror på andevärlden! Det är ingen s*t*ns lek!!!

Anmäl
2013-11-11 22:55 #17 av: Gur4m1

Men vadå, för att hon jobbar som medium  (sen när blev det en religion???) så är det "hädelse" och respektlöst mot henne när folk testar sig fram? Anden i glaset, skulle jag gissa, är för många den första kontakten med den världen, de som lyckas alltså. Som shaman så känner jag inget respektlöst i att leka anden i glaset (sen hur man leker säger ju en del om personen). Jag har inte äganderätt eller så på andlighet eller andevärlden bara för att jag tror på den och har kontakt med den. Förstår inte alls din jämförelse med religiösa, heliga platser som skändas. Ingne i dne här tråden har skändat någon helig plats. Att göra misstag är inte samma sak som att medvetet göra något man vet är fel.

Blir du lika arg på folk om de mediterar och råkar hamna fel? Har du lika starka känslor inför alla jippon-tvserier och filmer man gör kring det paranormala? :) Förstår att folk vill varna de som leker med elden men att mena att detta är kränkand ebeteende som om det vore något religiöst som är heligt och skändats känns bara märkligt.

Anmäl
2013-11-11 23:21 #18 av: [TheMiko]

#16 Det är väl en lek som alla andra? Folk har alltid "lekt" allt möjligt som du går på så skulle en handlare bli förbannad när någon leker affär. Eller präster när man låtsas gifta sina kompisar vilket alla gjort som barn.

Jag ser andar, pratar med dem och får många goda råd från dem. Jobbar inte med det men de har alltid funnits med mig sen 6 års ålder.


Anmäl
2013-11-11 23:33 #19 av: Joppo

#16 Vad är det du vill ha sagt egentligen?

För det första är det väl ingen i tråden som betett sig respektlöst och för det andra så förstår jag inte ditt resonemang där du skriver att tro ska ha någon slags särställning och ges extra mycket respekt. Varför ska den det? Religion och tro bör väl få diskuteras och ifrågasättas på exakt samma sätt som allt annat? 

Om man hårdrar ditt resonemang så innebär det att vi bör respektera alla möjliga konstigheter/hemskheter som görs av troende, så som demonutdrivning, omskärelse, förföljelse av homosexuella mm. Det är en ganska så absurd tanke eller hur?  

Vidare så tycker jag det är det är mycket olycklig att många håller på och skrämmer upp folk med att "Anden i glaset" skulle vara farligt. Det är ju en fullständigt harmlös lek som mycket enkelt kan förklaras på ett icke övernaturligt sätt. Följande Penn & Teller-avsnitt tycker jag beskriver det bra(börja kolla två minuter in videon): http://www.youtube.com/watch?v=JA5uYhXpa-E

Anmäl
2013-11-11 23:57 #20 av: [Regina86]

#19 Fast jag tycker inte att man ska gå och predika om att anden i glaset är en harmlös lek. För oss som tror andar och dylikt kan det mycket väl innebära att man bjuder in något övernaturligt som man inte vill ha med att göra. Inte genom att ha fingrarna på ett glas och harmlöst se efter tecken men om man bjuder in någon, anropar någon och ber om assistans från andra sidan och gör en ritual av det hela kan mycket väl något bli inbjudet.

Anmäl
2013-11-11 23:59 #21 av: Hera

19 jag ser den som farlig och absolut inte harmlös. Oavsett om du tror på det övernaturliga eller intr så är det farligt för dom som faktiskt tror.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2013-11-12 00:01 #22 av: Gur4m1

#19 det intressanta är att när vi lekte anden i glaset så gjorde vi inte som när de gör i dokumentären. T.ex man ställer inte frågorna rakt ut = De andra vet inte vad de ska svara för att svara rätt. 2. Den som ställer frågan håller inte i glaset. Men där spelar väl förmodligen det där andra in, som jag inte vet vad det heter, men att man mins saker som stämmer och glömmer/ignorerar då det inte blir rätt. Som med horoskop :> Men när man väl sitter där så är det ganska häftigt när svaren blir "rätt" eller vettiga.

Anmäl
2013-11-12 14:15 #23 av: Jessicahagstrom94

Så anden i glaset är alltså nåt allvarligt?

Har alltid tyckt att det är en löjlig lek och att det självklart är någon i gruppen som flyttar på glaset men vägrar erkänna det.Funderar

Medarbetare @ Katter Ifokus.
Anmäl
2013-11-12 15:08 #24 av: Joppo

#22 Du kanske tänker på konfirmeringsbias (conformation bias på engelska)? Det ordet beskriver när man medveten eller omedvetet filtrerar bort information som inte stöder ens egna föreställningar.

Relaterat till detta är även så kallade Barnum-uttalanden, vilka används flitigt av andemedium, astrologer med flera. Det är allmängiltiga uttalanden som låter specifika, men som i själva verket stämmer in på många.

Anmäl
2013-11-12 16:24 #25 av: Hera

23 för någon som tror kan det vara riktigt farligt.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2013-11-12 21:08 #26 av: eirwen

Jag tycker själv att ett Ouija bräde känns mer seriöst på något sätt, så det är ett tips om man är intresserad :)

Värd för https://socialtarbete.fria.ifokus.se och medarbetare på Psykologi ifokus.

Anmäl
2013-11-12 21:36 #27 av: Tilde

Nu vill jag inte vara sån, men jag har spelat anden i glaset flera gånger i mina tonår (och innan dess) och det är alltid någon som flyttar glaset (medvetet eller ej) och vill driva. Du ska inte bry dig om det där "RIP", det betyder ingenting.

Vi spelade så att man värmer glaset över ett ljus och sedan viskar sin fråga in i glaset innan man sätter det på "start"-ringen. Så ingen visste vad man skulle fråga - men inte stoppar det folk från att hitta på roliga svar!

♥ Tilde

Anmäl
2013-11-12 22:21 #28 av: PennyScarlett

Jag får be så hemskt mycket om ursäkt för mitt bryska och ytterst otrevliga inlägg igår. Det skrevs när jag var mycket trött och egentligen irriterad över min egen livssituation och på andra saker i min omgivning och borde absolut inte ha gått ut över någon här på forumet. 

 Jag vill däremot stå fast vid att jag inte uppskattar "lek" med andevärlden när man inte vet vad man har med att göra just för att det kan bli farligt och obehagligt och jag tycker väl egentligen fortfarande att det är ett respektlöst sätt att försöka ta andekontakt på...däremot är jag återigen väldigt trött och min hjärna orkar inte riktigt leta fram bra förklaringar och argument :/ hoppas ni ändå någonstans förstår hur jag menar/tänker, annars får jag väl återkomma när jag är i ett mer stabilt sinnestillstånd. Och jag ber återigen om ursäkt. 

Anmäl
2013-11-12 22:54 #29 av: VSK

#6

Andarna kan ingenting göra

Hur vet du det?

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2013-11-12 22:59 #30 av: Gur4m1

#29 Gud finns inte, hur vet jag det? Det handlar nog mer om tro än någon ren vetenskap, såvida du inte sitter på någon banbrytande forskning. Just andrar, tror jag personligen på, kan inte göra saker. Vår tro kan däremot göra mycket.

Anmäl
2013-11-12 23:09 #31 av: VSK

Det här hände för ca 25 år sedan i ett bostadsområde inte långt ifrån mig.

En prästs dotter hade bjudit hem kompisar. Dottern hade blivit förbjuden att hålla på med anden i glaset. När det blev ovanligt lugnt och tyst i huset, så undrade prästen vart allt ståhej och fnitter tagit vägen, så han beslutade sig för att gå och titta vad dotter med kompisar egentligen höll på med.

När han klev in i dotterns rum så tog han de på bar gärning med anden i glaset. Samtidigt som prästen gick in i rummet så flög glaset med full kraft mot väggen, eller om det var mot dörren bredvid prästen (minns inte alla detaljer).

Ingen av tjejerna hade nåt finger på glaset då de blev paff när dörren öppnades (av prästen) och hade tagit bort fingrarnas kontakt med glaset.

Präst med dotter flyttade ganska omgående.....

Detta är 100% sant.

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2013-11-12 23:11 #32 av: Gur4m1

#24 Ja, det jag syftade på :) Eller båda sakerna faktiskt. Menar, räcker att se ett avsnitt av "the mentalist" eller "liars" för att förstå hur det ligger till...egentligen ;)

Jag har alltid ansett mig vara dålig i sociala sammanhang, men det är mer att jag är dålig på att kontrollera mina egna signaler (folk verkar ofta tro att jag är sur/ledsen/trött, men det är bara ansiktet jag råkade födas med :P . T.ex kan jag inte signalera om jag finner någon som intressant, men jag är väldigt lyhörd för andras signaler- överkänslig rent av. "tankar" run människor bildas som jag inte kan förklara- varför jag vet att någon är av finsk härkomst, ogillar mig och nog är singel. Jag vet att jag vet detta för att mitt undermedvetna snappat upp småsaker som jag gör antagenden på, inte att någon ande berättar det för mig. Men jag tänker inte AKTIVT runt det, inte typ: "jaha han bär lyxiga kläder, han måste därför ha ett välbetalt jobb. Han undviker ögonkontakt med mig, han hatar mig!!". Men det är nog saker som samlas i en hög och slutligen blir en känsla/uppfattning runt den personen. 

T.ex en snubbe hade mycke finska saker i sitt hem, vi snackar allt från kryddor /som vem som helst kan ha/ till designglas och jag fick bara "hm..han kanske har rötter där? Och så var det, Men det kunde lika gärna ha avrit en felaktig analys av alla finska "grunkor" i hans hem. Men det blev en käsnla och den var rätt och därför mins jag den också för det var kul att man kunde gissa rätt.

Men det är så många gör, och ibland krävs det väldigt lite för att få väldigt mycke information för någon som är skicklig. T.ex ett medium i tv sm pratar med någons familjemedlem eller ska ge tips på var man ska hitta sin plånbok eller bortsprugna katt.  Man kan göra bra gissningar och man mins ändå bara de där gångerna när man gissade rätt...

Anmäl
2013-11-12 23:12 #33 av: VSK

#30

Möjligt att han inte finns i din tro. Men gud och ande är inte samma sak.

Och ja, andar behärskar energier. Andar kan omvandla energi till massa och vice versa. Så att säga att de ej kan göra nåt bygger på okunskap. Men jag accepterar din tro till 100% Glad

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2013-11-12 23:17 #34 av: Gur4m1

#31 Var du där? :) Såg du detta med egna ögon, fr ärligt så ...har jag 100% erfarenhet av rätt....påhittiga, fantasifulla historier av superreligiösa människor. Frireligiösa som samtalat med självaste jävulen i ett brinnande hus...tyvärr var jag itne där så jag kan ju inte garantera att det faktiskt var jävulen hon pratade med. Men de tär vad denna tjej sa :)

...jag tror henne inte, till 100%.

Själv ställde jag frågor till nden i glaset och den svarade. Jag mins inte vad frågan var, vi ställde harmlösa sådana, och vi ställde dem i tystnad.

Min mamma har också berättat om samma upplevelser, och hon är dne som lärde mig hur man gör, så hon gjorde på samma sätt. Men det får mig ändå inte att köpa det till 100%.

Däemot köper jag absolut att en präst gärna hittar på hemska saker om en hednisk rit som att söka kontakt med andar (och vem vet mer som finns där?). Det ses som okult att leka nden i glaset, sett artiklar ondögra sig över det (kristna sådana) och den synd som denna lek lurar in barnen i :P


Det där glaset som flög all väders var nog just för att de lekte anden i glaset i huset hos en prälle, jag hade också skitit på mig om jag blivit påkommen :P

Anmäl
2013-11-12 23:18 #35 av: Gur4m1

Jag säger såhär: Vi är gud. ^_^ Det mesta sker innom oss på något vis. Vad jag menade med att jag inte tror på gud, är att andra tror på gud och därför "finns han" trots att ingen bevisat att han finns. Själv vill jag ha bevis. Jag har däremot haft upplevelser som jag har svårt att förklara, eller helst inte vill ha någon vetenskaplig förklaring på för jag gillar att det är lite mystiskt. Det är tråkigt när vetenskapen monterar ner tusenårig andlighet med kemi och nervtrådar. Men det är just det, det sker innom oss- eller på ett plan vi ännu inte kan förklara med dagen vetenskap. Det är min tro alltså.

Tro är starkt.

Jag menar alltså att en som inte ritkigt tror på andar inte heller kommer att ha obehag av dem :) Därför väljer jag att tro att där inte finns andar som kan påverka vårt liv. Detta är ju min erfarenhet av livet så jag tycker inte det är baserat på okunskap, bara en annan uppfattning och upplevelse. Jag har aldrig sett något bevis på andlig närvaro som påverkar rent fysiskt- som jag tror på alltså. Hörsägen av människor som just är höga på sin tro (som tjejen som diskuterat med djävulen) eller rent av halucinerar, kanske rent av är sjuk, eller ljusfenomen, prickar (orber) på fotografier osv... optiska illusioner, det är inte bevis för mig.

Det har alltid funnits en förklaring så länge människan kunnat avstå från att brodera historien emd detaljer som är direkt osanna.


Anmäl
2013-11-12 23:27 #36 av: VSK

#34

Var du där ?  

Nä, tänkte väl det... 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2013-11-12 23:33 #37 av: Gur4m1

#36 nä jag var inte där, är väl rätt uppenbart? :) Om vi talar om din berättelse. Jag berättar däremot om min egen mor? Inte "något som någon berättat som jag känner" som lika gärna kan vara något man läst i en ding ding värld eller annan tidning. Direkt det blir "präst" och något läskigt, + anden i glaset så drar jag öronen till mig :D

varför skulle glaset flyga när prästen kom på dem? För att det är ondskefullt? Där har du svaret, i kristnedomen är anden i glaset och liknande sätt att ta kontakt med andevärlden mer eller mindre hädelse?

Så själv ser jag itne din berättelse som något bevis på att andar kan skada människor. Att anden i glaset skulle innebära att en ande skulle skada eller påverka en spelares liv på något vis, annat än då möjligen gneom lögner eller att dne berättar saker- som man inte ska veta och då sker allt- innom oss, för vi tror på det :)

"du ska dö", Alla ska vi död. Men jag tror nog man mår dåligt om man går runt och tänker på de thela tiden och kanske även är rädd pga det.

Anmäl
2013-11-12 23:39 #38 av: VSK

Var glaset ondskefullt ?

Tycker du präster är läskiga ?

Du behöver inte se berättelsen som bevis på att andar bemästrar det fysiska. -jag berättade bara vad som hänt.

Du har rätt till att tycka och tro så mkt du vill så länge du inte bryter mot ifokus regler Glad


34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2013-11-12 23:50 #39 av: Gur4m1

#38 en del präster, handlar även om vilken typ av kyrka de är präst till. Jag har inga   bra erfarenheter av Lutherska bekännelsekyrkns präster som ett av många skräckexempel.De är helt klart av sådan tradition att de kan hitta på ungefär vad som helst för att skrämma bort barn från allt möjligt.

Har jag brutit mot ifokus regler? Jag förstår inte varför det togs upp.

Men nu hänger jag på relationer ifokus, och den här tråden är redan OT som det är och jag har sagt mitt känner jag ^_^

Jag följer Sveriges regler om inte annat, religionsfrihet, men jag måste inte gilla präster. ..eller vissa frikyrkors tankar och bild av kristendomen. De finns och får finnas.

Anmäl
2013-11-12 23:53 #40 av: VSK

nä jag har aldrig sagt du har brutit mot ifokus regler.

vi alla har olika erfarenheter... 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2013-11-13 08:53 #41 av: nlinds

Hua. Ska aldrig köra anden i glaset, ALDRIG.
Blev varnad redan när jag var liten av min mamma. Hon hade själv kört anden i glaset med sina två kompisar och den ena kompisens lillasyster. (dom var runt 20). Lillasystern på 18 år hade då frågat "Hur kommer jag dö ?"  och hon fick svaret "Garderob", alla skrattade åt svaret såklart. 2 år senare fick dom inbrott och hon(lillasystern) gömde sig i garderoben, gärningsmannen hittade henne där inne och mördade henne sen.
Var även en polare till min mamma (som berättade det själv) att mammas kompis och hennes kompis och hon körde även anden i glaset, och kompisens kompis hade frågat "hur ser djävulen ut?" . Hon fick se djävulen, och därefter kunde hon aldrig mer prata.

Jag tror på detta, sen vad andra tycker och tror är inte min ensak. Men jag kommer iallafall aldrig köra dendär leken ! Förskräckt

Anmäl
2013-11-13 10:22 #42 av: Tilde

#41 Såna där historier får man alltid höra. Jag fick höra en då en tjej frågade anden när hon skulle dö och den svarade typ "i natt"... När tjejen skulle gå hem blev hon påkörd eller liknande. Tror dock inte på någon sån historia. Lipar

En sak som hände mig dock... väldigt intressant/creepy:

Det var vinter då en kompis och jag spelade anden i glaset hemma hos mig fast vi inte fick (mamma gillade inte att vi höll på med ljus och eld  när vi var ensamma hemma - vi var ca 12 år gamla). Min kompis frågade anden om han kunde ringa till min hemtelefon.

En stund senare ringde det på dörren. Vi trodde att det var min mamma eller pappa och packade snabbt ihop spelplanen och släckte alla ljus. Efteråt gick jag ut i hallen för att öppna dörren, men det var ingen där - Det var heller inga fotspår i snön på trappan! Vi båda hade ändå hört att det ringde på dörren...


Trots den händelsen så tror jag inte på andar/spöken/övernaturliga krafter. Nörd

♥ Tilde

Anmäl
2013-11-13 10:30 #43 av: nlinds

#42 eftersom min mamma känner personerna och var med i det ena spelet, så har hon alltså varit "vittne" eller vad man ska säga. Hon vet ju själv att hennes kompis lillasyster nu är död. Så den "historien" tvekar jag inte ens sekund på, den andra är jag lite skeptiskt till för att hon inte var med själv. Men jag tror ändå på det.

Otäck upplevelse, själv kommer jag aldrig att röra det spelet/leken :P

Anmäl
2013-11-13 12:10 #44 av: Gur4m1

#43 Det där med garderob var ju soms agt mer att hon fick veta i förväg hur/var hon skulle dö (kan ju tolkas hur man vill), men spelet var ju inte orsaken till ATT hon blev dödad. Så ser inte det läskiga i det hela. Den andra berättelsne med jävulen och bli stum, det är en typisk skröna för att skrämma barn till att inte göra det man vill att de inte ska göra. :D Lite som att min mormor säger åt sitt barn "Sätt på dig mössan" "varför" och han kastar av sig den "Annars komemr fåglarna och äterupp ögonen på dej!!" (Makes no sense men kan säkerligen skrämma en liten pojke till att säta på sig mössan i fortsättningen och en vcker dag när han blivit vuxen kan han fundera över varför han är så rädd för att gå utan mössa på vintern :P

För då lär han ju ha insett att fåglar sällan bryr sig om en person har mössa på sig eller inte.

Andne i glaset är ju en "frlig lek" men någon här som mins "vita madam/svarta madam på skoltoaletterna? :D Lite som "sandman- sandman" i USA.

Anmäl
2013-11-13 12:46 #45 av: Tilde

#44 Och som Bloody Mary! Jag ser anden i glaset som samma grej - det blir så läskigt som man gör det, medvetet eller ej. :)

♥ Tilde

Anmäl
2013-11-13 12:53 #46 av: OlgaMaria

#44 Fast hur vet du att Anden i Glaset INTE kan orsaka händelseförlopp? 

Jag tror inte att allt är förutbestämt och går att säga på förhand. Då tycker jag det är troligare att något orsakar händelser.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2013-11-13 12:58 #47 av: Toxics

Jag finner inga ord. 

Anmäl
2013-11-13 13:15 #48 av: nlinds

44# Alltså jag fattar väl att leken inte var orsaken till att hon blev mördad, det skulle väl hänt i vilket fall som helst. Det läskiga (för mig) var att hon fick reda på hur hon skulle dö, och att det sen faktiskt hände. Sen om du tycker det är läskigt eller inte, är inte min ensak.

Anmäl
2013-11-13 14:01 #49 av: JossanH

#44 vi körde svarta madam på toaletterna i skolan :P

Vi körde också anden i glaset men jag tyckte att det var så fruktansvärt otäckt. En kille i paralellklassen när jag var 8-9 år berättade om anden i glaset och att man absolut inte fick fråga om när andra skulle dö, men att han skulle fråga om hur jag skulle dö.
Jag var totat förstörd!
Mamma fick ringa hans mamma och säga åt henne att prata med sin son.. Det som kom fram då var att hans storebröder sagt exakt samma sak till honom innan och att han varit skräckslagen av det ;)

Sajtvärd på Iller.ifokus
Anmäl
2013-11-13 18:18 #50 av: Gur4m1

#46 VET kan ajg inte veta, jag TROR :D Dv är rätt säker på det men såklart, ingen VET. Ser inget som visar att det skulle vara så, man ställer frågor. Eller menade du djävuen och att hon förlorade rösten? :D För det är jag rätt säker på att det inte hänt. Lika säker som jag är om att enhörningar och spaghettimonstret inte finns. Svårt att motbevisa något som vars existens aldrig bevisats till att börja med. 

Eftersom leken, eller tala med andrar handlar om att just prata för att få reda på saker som hänt eller ska hända, så känner jag att det handlar om att man få veta saker- som ingen människa ska behöva gå runt och veta (t.ex när man ska dö) än att ANDEN gjort att det den säger- blir sant. Förstår du varför och hur jag tänker så kring det hela?

Jag tycker inte att det är läskigt, mest onödigt och ingen skrämd människa mår bra av att gå runt och tro att de vet när/hur de ska dö, eller ännu värre- att en okänd, kanske elak närvaro är orsaken till det? Om inte annat lär man dö i förtid av någon stressrelaterad sjukdom tror jag då!! GalenAnmäl
2013-11-13 18:22 #51 av: VSK

#50 Pontus Enhörning finns Glad

Jag var osäker på din titel förut, men ej nu. 


34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2013-11-13 19:05 #52 av: nlinds

#50 enhörningar finns... din moodkiller.
NördxD

Anmäl
2013-11-13 19:06 #53 av: Gur4m1

Min titel? Vems titel.

Anmäl
2013-11-13 19:06 #54 av: VSK

Skämtar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2013-11-13 19:15 #55 av: Gur4m1

#54 säg det rakt ut istället, för jag vet inte vad du syftar på... även om det var skämtsamt eller seriöst menat.

#53 Regnbåge Regnbågar finns!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.