Allmänt

Göra sig av med vigselring

2013-12-02 13:05 #0 av: [Jordglob]

Jag har levt i ett 10 år långt förhållande kantat av psykiskt och sexuellt våld och från att jag haft noll livsutrymme lever jag äntligen igen. Jag är trygg där jag bor, jag har brutit helt och nu är det 1 år sedan skilsmässan gick igenom. Jag lever och jag överlevde och jag läker och bygger upp mig själv.

Här om dagen gick det upp för mig att jag har kvar 2 ringar (var av en är vigselring) och 1 par örhängen från ex,et. Jag vill inte spara på dom och dom har inget i mitt hem att göra. Men vad gör jag med dom? Slänger dom i sopporna? Dom har inget större värde då det är billiga ringar så inte värt att sälja. 

Anmäl
2013-12-02 13:11 #1 av: oh-la

är det ädelmetaller, alltså guld eller silver, kan du sälja dem hos guldfynd eller ilknande, eller byta in dem mot något annat. det spelar ingen roll om smyckena i sig är billiga, utan det är vikten som spelar roll. känns det bättre att slänga kan du ju göra det också så klart.

Anmäl
2013-12-02 13:14 #2 av: Afturelding

Pantbank? Du kan säkert få någon krona för dem (även om det inte är så viktigt), och någon annan kan i sin tur köpa dem för omsmältning eller dylikt. 

/Rebecca
Sajtvärd på kladsomnad.ifokus.se
Medarbetare på fantasy.ifokus.se

Anmäl
2013-12-02 13:15 #3 av: Ria74

Man kan sälja de på pantbanken om det är i guld eller silver. Man brukar få några kronor för det som man kan göra något kul för Glad

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2013-12-02 14:47 #4 av: ChristineL

Sälj! Finns sidor på internet som köper guld, man skickar efter en påse som man får hem i brevlådan, lägger guldet i och skickar tillbaka, kostar inget och man får pengarna in på kontot. guldbrev.se tipsar jag om.

Och du, grattis till att ha kommit ifrån det gamla "livet"!

Anmäl
2013-12-02 18:04 #5 av: obstitant

Jag skulle nog vilja göra om dem till ett nytt smycke, helst smälta ner dem  och göra om som en symbol för förnyelsen och omvandlingen i ditt liv, men jag har förstått att man oftast inte gör så konkret utan att när man lämnar in guld får man tillgodoräkna sig den vikten mot ett nytt smycke.

Alternativt, om du har större behov av en symbolisk gest än av det krassa värdet kan du ju t.ex. kasta dem så långt du kan ut i en sjö.

Anmäl
2013-12-02 18:05 #6 av: obstitant

Eller sälja dem och donera pengarna till en kvinnojour.

Anmäl
2013-12-02 19:24 #7 av: [rosetten]

Om det är guld eller silver, kan du bara gå in i en guldaffär och sälja dom.

Så skönt att du lyckades komma ur den dåliga relationen och är på bättringsvägen. :)

Anmäl
2013-12-03 02:30 #8 av: Carrolinline

Håller med vissa andra här, sälj det och skänk i så fall pengarna till någon som behöver hellre än att kasta :)

Anmäl
2013-12-03 08:11 #9 av: jagga-ewe

Sälj säger jag. Jag sålde förlovningsringar från ett tidigare förhållande, som om det hade fått fortsätta nog blivit likt ditt. Det blev inte många kronor, typ 400:- eller nåt, men det var många år sen oxo. Just nu är guld dyrt. Så sälj dem o gör nåt bra av pengarna. Skänk dem till behövande om det känns rätt, eller köp dig nåt du tycker du är värd som överlevde! Bjud en nära vän på middag! Men släng dem inte i en sjö, det är väl onödigt att fiskar får sätta livet till för de där smyckenas skull?

Exempel på att guld är dyrt just nu: Trollen fick en kusin för fyra år sen som fick en guldkedja i dop-present, den kostade då ca 600:-. Hon fick en lillasyster i våras som oxo skulle få en guldkedja. Samma kedja kostade nu styvt 2000:- Mer än tredubbla priset alltså. Så sälj "skiten" o gör nåt bra!

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2013-12-03 09:37 #10 av: [Jordglob]

Tack för era svar. Jag har bestämt mig för att sälja dom.  Det blir inte många kronor men säljas ska dom och det känns bra att ha tagit ett beslut och att få det gjort. Beställde en guldpåse från smsguld igår så jag hoppas den kommer idag så jag kan skicka iväg det direkt. Det känns inte viktigt vilka som ger flest kronor utan jag vill att det ska gå snabbt och enkelt.  

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.