Vänskap

Hur skulle ni tolka detta?

2014-01-03 00:53 #0 av: [MyCassie]

Har en vän som jag kan uppleva väldigt jobbig, hennes diva personlighet (dvs, tusen väskor, skor, kläder, smink... Prat om mode, fotomodeller mm) är väll ett irritationsmoment men inget jag lägger större tyngd på då hon är sån.

Nu till det stora hela, hon är en tjej som haft mer killar i sitt liv än jag använt bindor, bokstavligen. Hon är en som hoppar från man till man när hon anser att en kille inte kan ge det hon vill ha.

Inte så länge sen satt hon och sa att hon tänker vara singel nu då hon är trött på killar. Det varade några veckor och sen hade hon hittat en ny stjärna.

När hon sen fick reda på att jag skulle gifta mig ja då jävlar gick det fort, efter fyra månaders förhållande med killen har de nu köpt villa tillsammans och bor ihop, hon är styvmamma till hans barn, de pratar giftermål och barnaskaffande och sen den dagen hon fick reda på att jag läser juridik ja vad gör hon då jo hon börjar läsa juridik hon också.

När hon senare får reda på att jag rider (gör inte längre) så börja hon också rida. När hon fick veta att jag virkar ja då börja hon också med det. När hon fick veta att jag ska starta eget ja då gör hon också det. När hon fick veta att jag hjälper utsatta djur så börja hon också med det. När hon fick veta att jag läser en viss boktyp ja då börja hon också läsa den boktypen... Listan kan göras lång.

Det är som att leka följa John fast det sker i verkliga livet och inte på lek.

Anmäl
2014-01-03 00:59 #1 av: Calcifer

Det har hänt mig också. Ignorera det. Hon har förmodligen någon slags vrickad bild om att ditt liv är perfekt, alltså kommer hennes liv också bli perfekt om hon gör exakt som dig. Så är det naturligtvis inte och förr eller senare kommer hon inse hur olycklig det gör henne men hon är vuxen och får lära sig den läxan på egen hand. Ingenting du säger kan ändå få henne att förstå vad hon gör eller varför det är destruktivt. Så även om det är irriterande, ignorera henne bara. Bryt upp och ta bort henne ur ditt liv så gott du kan. 

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2014-01-03 01:08 #2 av: Em_

Tror hon är osäker och ser upp till dig men vill bevisa för sig själv och/eller dig att hon är lika bra. Jag tycker att personer som lägger överdrivet mycket fokus på utseende brukar ha dåligt självförtroende. Att hon haft många killar kan vara ett bekräftelsebehov. Att hon härmar intressena kanske är en blandning av att hon vill ha något gemensamt med dig, speciellt om du drar dig undan lite, och samtidigt, om hon är osäker, vill hon säkert visa att hon minsann också kan. Så tolkar jag det. 

Anmäl
2014-01-05 13:32 #3 av: [MyCassie]

#1 Lite så upplever jag det. Det är så irriterande.

Inte nog med det så har hon benägenhet att dra väldigt hastiga slutsatser, tex när jag nämnde länge sedan att jag har svårt att bestämma mig om jag ska satsa på att köpa en kickbike eller en släde till draghundsporten så vräkte hon ur sig att jag får börja jobba så jag kan skaffa vad jag vill och inte låta min man bestämma. Jag blev helt paff för hur hon fick beslutsångest till att det skulle vara min man som styr vet jag inte. Blev ett jävla bråk om detta där hon var så trög och inte ens fatta hälften av vad jag sa, fast trög är hon jämt. Sluta med att hon börja nämna att jag är elak bara för att jag försökte förklara att jag har beslutsångest och ingen vän skulle behandla henne så, hon sa att hon är mognare och bättre än att syssla med barnlekar och hon faktiskt är äldre än mig (3 år äldre).

Detta är inte enda vi tjafsat om då hon alltid tolkar allt jag nämner efter eget huvud och får det till något annat än vad det är. Tex när jag fick diagnosen EDS, en ledsjukdom jag haft sen barn, ja då blev hon professor och börja predika om hur man tränar rätt på gymmet utan att få skador (hon är träningsgalning) och berätta vilka pulverdrycker jag skulle ha mm. Förklara att man inte får EDS från att träna och sen va bråket igång där hon mena på att jag inte kan någonting och att hon vet detta med träning.

Blir lack varje gång jag pratar med henne då hon är bokstavligen IQ fiskmås.

Pinsam är hon också med att kalla sitt hus för Bi (huset är svart och gult) "lilla biet fick värme i morse", "lilla biet fick rena ögon" (ögonen är då fönstrena). Samma gäller hennes bil, "Lilla musslan ska ut och åka", "Musslan är sjuk och är hos doktorn"... Hon kan till och med stå och prata med och klappa sin bil, samma med huset och mycket annat hon namnget. Hennes mor är precis likadan samt hennes bröder.

Gått på stan en gång med hennenoch aldrig mer då hon börjar prata med dörrar till affärer samt stå och klappa dem "Lilla dörren, du för jobba så hårt varje dag" ....

Baaah, orka!

Anmäl
2014-01-05 13:55 #4 av: [MyCassie]

Ska väll nämna också att man inte ska förstöra saker i hennes närhet. Hon har skällt ut en man en gång som rev sönder ett kvitto för att kasta det i sopporna. " Vad fan gör du, pappret får ju ont!!!! Nu säger du förlåt!!!" men mannen gick därifrån efter att ha slängt pappret i sopporna varpå hon ställer sig vid sopptunnan och tröstar pappret. :-o

Anmäl
2014-01-05 14:28 #5 av: Hanna

Alltså.. Ursäkta. Men jösses vilken människa!!! Gapskrattar

Anmäl
2014-01-05 16:01 #6 av: [MyCassie]

#5 Jo, jag har länge spekulerat till varför hon är sådan men hela hennes familj är så så det ligger väll i generna. :/

Anmäl
2014-01-05 21:30 #7 av: Xristina

#6 Har nog mer med inlärt beteende att göra än gener.

Anmäl
2014-01-05 21:42 #8 av: nottheonly

En liten fråga: varför är du vän med henne? jag menar,det verkar ju mest som du tycker hon är jobbig..

Anmäl
2014-01-05 23:26 #9 av: [MyCassie]

#8 Hon kom som handbagage när jag blev vän med hennes bröder som barn, är fortfarande vän med dem.

Anmäl