Allmänt

Får lång distans... Men inte till Finland?

2014-02-04 20:57 #0 av: KaiPon

Okej, så, jag blev tillsammans med en tjej som gick på samma folkhögskola som jag. Efter skolan slutade tog det slut efter några månader, på grund av distansen mellan oss. Efter några månader fick jag reda på att hon hade en ny.

Och jag var glad för hennes skull.

Men...

Sen fick jag reda på att hennes nya bor i Finland.

Jag vet att jag inte är världens bästa flickvän, att jag är helt värdelös  förhållanden (om inte annat har mina tre senaste bevisat det), men är det nödvändigt att trampa så på mig?

Just a Block Party MonstAr with a Heart of Gold on this Blue Planet
http://vizualfreakkaipon.blogg.se/

Anmäl
2014-02-04 21:09 #1 av: [Moa-]

Hur är det att trampa på dig?

Förutsättningarna och känslorna kan ju variera, att något i ett fall inte fungerar säger ju inte mycket om hur det blir och upplevs i ett annat...

Anmäl
2014-02-04 21:11 #2 av: KaiPon

#1 Hon har sagt flera gånger att hon fortfarande älskar mig och sådär. Att hon önskar jag var hos henne mm. Sen hände detta och mitt självförtroende blev grusat totalt. Är inte jag värd att kämpas för alls? Tydligen inte. Lite så, typ.

Jag vet att man inte kan rå för känslor, men ändå. Det gör lite ont att veta att jag inte är värd det, liksom.

Just a Block Party MonstAr with a Heart of Gold on this Blue Planet
http://vizualfreakkaipon.blogg.se/

Anmäl
2014-02-04 21:25 #3 av: Gur4m1

#2 var nog inte en medveten handling för att få dig att känna dig usel. Däremot kan hennes ord till dig innan hon mötte sin nya, ha varit för att få er båda att känna sig bättre. Förstår du hur jag menar?

JAg har också en hel ryggsäck med misslyckade relationer bakom mig och även om jag är vän med många av mina ex- så finns det en speciell hög. Den där de inte varit ärliga mot mig :P (ellerja...). Där de varit jättepeppade på att var amin vän, de bryr sg om mig och sagt saker som att de önskade att det kunde fortsatt vara oss, att de inte förstår hur de kunde släppa en "sån fin tjej" men inte ville binda sig, yad yada och sen BLAM" är de pltösligt gifta med tre barn -_-;


MEEEEEN så har jag gjort samma sak mot en kille som tog väldigt illa upp. Jag och han blev kära men han bodde mitt ute i ingenstans. Eller okej, i en större, norrländsk stad- kan vi kalla det. Det var otroligt omständigt och tidskrävande att åka "ut dit" då vi bodde i varsin ände av landet (om man räknar tväs över landet från kusten till inlandet). Vi snackar runt 50 mil.

Han erbjöd sig att flytta till mig, då jag sa att jag inte ville fortsätta med vår romans, för jag kunde inte tänka mig en distansrelation. När han sa så, tappad ejag helt intresset för honom. Det kändes jätteskrämmande att HAN skulle flytta flera mil, från allt som var honom kärt- för mig!? Det blev en jättestor sak att bära på, tyckte jag. Tänk om det inte fungerade? Så vi gjorde slut.

Ett halvår senare börjar jag dejta en kille 90 mil bort. :P

Skillnaden? Killen 90 mil bort var bara 50 minuter bort- med flyg. Kostade sjukt nog 2-300 kr mindre varje resa också!  Så vi kunde ses flera gånger i månaden om vi ville och ingen behövde flytta någonstans + om någon ebhövde flytta så var Hufvudstaden liiiiite mer lockande som alternativ framför den norrländska (seen one, seen all).

Kanske är det så för ditt ex. Uppfattade inte riktigt om ni gjorde slut pga distansen, men om det är så- det var kanske inte praktiskt fungerande? Finland ligger långt bort men (beroende på) var i Sverige man bor och var i Finland man bor- så kan ju avståndet vara mindre eller mer lägligt (som att båda bor i städer med flyg/bra tågfröbindelser)? 

Eller så var ohn kär i dig, men nu är hon faktiskt kär i någon annan för ni var över- och hon kanske ville ge distansrelationer en chans, trots allt? Så ta det inte personligt, även om jag förstår att det måste kännas väldigt bittert!

Anmäl
2014-02-04 22:54 #4 av: mimåne

Varför är det så hemskt att hennes nya bor i finland? Var du inte glad för henne tills det kom fram?

Medarbetare på akvariefisk ifokus

Anmäl
2014-02-04 23:13 #5 av: KaiPon

Det som gjorde ondast var att hon inte ens försökte ta sig hit, men hon hade inga problem att börja spara ihop pengar för att dra till Finland.

Svårt att förklara mina känslor, men...

Ja, tycker ni jag är löjlig så får ni väl göra det.

Just a Block Party MonstAr with a Heart of Gold on this Blue Planet
http://vizualfreakkaipon.blogg.se/

Anmäl
2014-02-04 23:21 #6 av: Tavern

En liknande sak hände mig... Hade en partner i de djupa norrländska skogarna medans jag bodde i Stockholm. Denne började med klaga på avståndet, och tyckte att jag skulle ta mitt pick och pack och flytta norr men katten fick jag inte ta med för det ville hen inte ha Oberörd

När jag sa nej, för att jag inte ville lämna hela mitt liv och flytta till en liten alla-känner-alla-men-jag-känner-bara-en-byhåla där i princip alla under 30 var arbetslösa, gjorde vi slut. Strax därpå visade det sig att denne personen redan hade planerat att flytta till Göteborg där den även skaffade sig en katt Funderar

Anmäl
2014-02-04 23:31 #7 av: mimåne

Jag tycker inte att du är löjlig. Det är få gånger jag verkligen tycker en människa är det. Att hon inte försökte spara och ta sig till dig tyder bara på att du gjort rätt som är ute ur denna relation. Varken du eller hon behöver vara en sämre människa för det som hänt. Ibland är man bara inte rätt för varandra längre och då skapas lätt dessa "dubbelmoraler".

Medarbetare på akvariefisk ifokus

Anmäl
2014-02-05 19:56 #8 av: Gur4m1

#6 hah...se där :D

När mitt ex sa "jag eller katten" så sa jag "katten" och det blev världens drama av det för han kunde inte alls förstå hur jag kunde välja bort honom, min lvs kärlek (sedan nån vecka tillbaka) mot e katt osm jag haft sen kattunge i 4 år Galen, folk alltså.

Vi flyttade ihop och när vi gjorde slut 3 år senare- så fick jag vekrligen KÄMPA för att FÅ TILLBAKA kattjäveln!! :D Fick gå dit 2-3 månader efter att vi gjort slut- och tvinga mig in med min nya pojkväns hjälp och Sno kattfan. Så illa var det- och på något vänster så blev jag boven även där Gäspar.

TS: du är inte löjlig, men du bör som sagt itne ta det personligt. Folk är som du kanske märker...lite knasiga och tar även knasiga beslut. Kanske kom hon över dig, men lärde sig något på vägen och när hon blev kär gen så kände hon att denna gång skulle han satsa ordentligt och iallafall försöka. Sånt man inte vet.

Anmäl
2014-02-05 21:50 #9 av: Tavern

#8 Förskräckt Nästan exakt samma sak hände i min senaste relation. I den relationen var det även totalstopp för att någonsin skaffa hund, en månad efter att vi hade gjort slut så hade hen träffat en ny... Med hund, som hen la upp 3 miljoner bilder på på facebook och verkade tycka mer om än sin nya partner Yrar

Anmäl
2014-02-06 03:13 #10 av: KaiPon

#8 #9 Människor ibland, va? Man ska inte lyssna på vad de säger utan titta på vad de gör.

Just a Block Party MonstAr with a Heart of Gold on this Blue Planet
http://vizualfreakkaipon.blogg.se/

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.