Att leva tillsammans

Flytta eller bo kvar

2014-02-25 09:52 #0 av: pwestermark

Jag bor själv med 3 barn sen hösten 2011. Jag bor nu nära skolan så vi kan gå dit. Men nu vill jag o pojkvännen flytta ihop. Köpa en villa ihop. Jag bor i en hyreslägenhet som kan hyras ut när somhelst. Han äger en gård som han ska hyra ut i sånnafall. Att bo där är uteslutet då det är i en annan kommun. Så vi ska bo i min stad. Jag vet att jag vill bo sambo. Jag vill kunna vakna upp med honom. Alla hus vi hat tittat på är i ett annat område än det jag bor i nu. Jag vill till en början ha barna kvar i samma skola som nu. Vågar man ta steget o riskera att behöva skjutsa barnen varje morgon ? Jag har bott så förut med dom och det var lite stressigt o få med alla 3 på en gång . Men den stora klarar sig hemma mesans mm kör i omgångar om det vore så. Att bo alla 5 här i lägenheten blir svårt då hans stora intresse är motorer och vara händig. Så han behöver ett garage. O vi 5 vill ju bo i hus. Men är det dumt att flytta från gångavståndet till skolan ?

Anmäl
2014-02-25 09:58 #1 av: Maria

Jag hade nog tänkt lite mer långsiktigt.

Hur länge till behöver de skjuts till skolan? Tiden går oerhört fort och vips så kan barnen klara sina transporter på egen hand.

Sedan kommer tonårstiden. Är det nya området bra då? Fungerar kommunikationerna där för er och barnen?

Barn är ofta mer flexibla än vi vuxna tror och anpassar sig lättare än vi vuxna också för den delen./Maria

 

Anmäl
2014-02-25 18:17 #2 av: pwestermark

Jag har bott i mitt nuvarande område nu i över ett år och barnen har kompisar hos sig varje dag. Alla bor i trappen bredvid . O de kan samlas ute på lekplatsen . Jag kommer ju givetvis att skjutsa dem till de närmaste vännerna . Men det känns som att man rycker bort dem från kompisarna

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.