Allmänt

Nackdel

2014-05-28 23:17 #0 av: _Fisken

En nackdel med att vara singel är att det ibland blir ensamt på kvällarna. Sen finns det fördelar. Helt klart. Jag vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till detta? Drygt. Anmäl
2014-05-29 10:41 #1 av: Zolah

Är detta en fråga utan att egentligen vara en fråga?

Att vara ensam är alltid jobbigt, precis som det är jobbigt att vara med någon på det sättet att man måste tänka 'det lilla steget extra'.Anmäl
2014-05-29 10:48 #2 av: Gur4m1

Jag tycker inte ensamhet är jobbigt alls. :)

Men så tycker jag itne att relationer ks avara jobbiga heller, visst finns det oftast regler i en relation men de är ju förhoppningsvis självklara för båda två: trohet, visad respekt, ömsesidig hänsyn osv. 

Me dmin pojkvän kna jag göra vad jag vill, jag kan få lust att fjällvandra med kompisar, jag måste inte be om lov för det. Jag åker. Sen bör jag väl berätta för honom att jag åker, och av respekt och hänsyn och det faktum att jag gillar hans umgänge skulle han självklart få följa med om han vill.

Jag bor ensam, med två katter. Det är skönt att komma hem och hemmet är mitt...mitt mitt mitt. Ingen som gnäller på mina trosor som ligger i en hög påbadrumsgolvet istället för i tvättkorgen, ingen som gnäller på att jag lagt smörkniven på smörbyttan i kylskåpet för jag orkar inte diska en ny kniv varje gång jag ska bre en macka. Ingen som gnäller över att jag inte tog ut soporna igår ellersom absolut MÅSTE dammsuga mitt i när jag kollar på en bra film.

...:D

Mitt tips är att skaffa en casual flickvän som du kan sova över hos ibland och bli påmind om hur SKÖNT det är att bo och ha ett eget hem att återvända till :P

Jag ser fram emot att bli sambo men inser att det kommer att bli "jobbigt" också :)

Ensamhet är kanske jobbigt om man tror att det är för alltid eller på något sätt definierar en som person. Att man är ratad, därfär är man ensam? Att det är lite "fult" att vara ensam? för saknar man bara en varm kropp, ett bultande hjärta och en blick som verkligen säger "välkommen hem jag har saaaaknat dig heeeeeeela dagen!" så kan man skaffa en hund eller katt, känner jag.

...så man står ut med att vänta på den riktiga kärleken och inte tar första bästa tåget ut från ensamheten.


Anmäl
2014-05-29 11:03 #3 av: _Fisken

Det var nog bara en textmassa från mig utan någon tanke på nåt speciellt gensvar.
Gurami säger nog det jag tänker. Särbo vore toppen. Eller ett samboförhållanden med klara spelregler. Vill inte bli kvävd.
Ensamhet är en känsla. Inte ett tillstånd var det någon som sade. Jag är böjd att hålla med. Under vissa korta stunder sveper ensamheten igenom mig men är borta ganska snabbt. Jag trivs bra i mitt eget sällskap. De svar jag får är i samklang med mig.
Men som sagt, det känns ibland drygt o släcka lampan själv. Då räcker inte "jag" till. Samtidigt har jag barn och familjemedlemmar som inte bor med mig - men vetskapen om deras existens gör att jag genast lättar upp. 
Jag tänker inte jaga fram nån ny kvinna iaf. 


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.