Känslor

jag undrar

2014-06-25 01:30 #0 av: Henrique

Hur gör man för att få bättre självförtroende när den enda tryggheten man har haft i livet inte själv är trygg i sig själv?

Anmäl
2014-06-25 05:30 #1 av: Hera

Man kan tex ta hjälp av en kurator.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2014-06-25 09:09 #2 av: Sarah

Man kan inte bygga sin trygghet på ngn annan. Det måste komma från en själv. 

Anmäl
2014-06-25 15:35 #3 av: Gur4m1

Menar du att du vuxit upp med förälder som är väldigt ottrygg? För det känner jag igen. Min mamma var väldigt osäker på sig själv och det smittade av på oss barn- iomed att det blir en hel del kritik och annat märkligt beteende som jag hoppas att jag _aldrig_ kommer att utsätta mina barn för.  Eller en far som är så osäker på sig själv att han i princip inte kan hantera det när hans barn inte är exemplariska, något han kan vara stolt över. Något bättre än andra eller ner i soporna.

Men som Sarah säger, trygghet och självkänsla är något man odlar inom sig själv, inte på andra. Andra kan bara göra ens existens trevlig eller mindre trevlig, och om man har det gött,  stärka en såklart! ^_^ Men grunden måste du ha i dig själv.

Jag har vänner som är väldigt "säkra" utåt sett, men otroligt osäkra och otrygga om de inte lyckas "lura" bekräftelse från sin omgivning. Bekräftelse är trevligt, och man behöver nog lite ibland för att må bra. Men en del verkar enbart leva för det. Det är ett osäkert beteende i mina ögon- att alltid behöva en persons bekräftelse. T.ex en förälders.

Hitta någon att prata med. Var ärlig mot dig själv.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.