Känslor

Småkär i kollega.

2014-06-25 23:08 #0 av: MsMusic

Hej
Jag är tillsammans med en kille sedan många år. Nu har jag blivit lite småkär i min kollega som är några år äldre och också han är upptagen.
Vid varje fikarast sitter vi och kikar mot varandra, vi ler och flirtar. Han kommer ibland förbi min arbetsplats, lägger handen på min axel och pratar iväg några minuter.
Jag har aldrig varit otrogen och har inte för avsikt att vara det heller, men ibland vill jag bara att han ska trycka upp mig mot väggen, låta sina händer glida över min kropp och kyssa mig hårt.

Anmäl
2014-06-25 23:13 #1 av: Tanjis

Kärlek och atraktion är två olika saker, låter mest som en atraktion

Anmäl
2014-06-25 23:18 #2 av: Skogsraah

Ingen vill nog att ens partner ska tänka och fantisera så om en bekant eller kollega. Du bör kanske fundera kring hur du vill ha det?

Anmäl
2014-06-25 23:21 #3 av: _Fisken

Förneka dig inte nöjet att ha känslor och fantasier. Sen är det ju en annan sak och gå in i en otrohet. Det tkr jag är fel.

Anmäl
2014-06-25 23:23 #4 av: Skogsraah

#3 Jag skulle inte tycka det var okej om min partner flirtade med en kollega på jobbet, och sedan drömde om att trycka upp denne mot väggen och hångla loss. På vilket sätt är det okej?

Anmäl
2014-06-25 23:27 #5 av: MsMusic

Jag tror att jag både är förälskad och attraherad av mannen ifråga. Han är väldigt smart och intressant. Däremot tror jag inte att det rätta är att vara otrogen.

Min kille har under våra år tillsammans svikit mig en hel del. Bl.a. så har han porrsurfat och runkat till bilderna. Är inte det lika fel i sådant fall?

Anmäl
2014-06-25 23:27 #6 av: Loris M

#2 Så farligt är det väl inte? Hon är upptagen, han också, hon har aldrig varit otrogen och tänker inte vara det nu heller. Att man känner attraktion eller blir lite småkär i någon kan man inte rå för. Men om man går till handling och lever ut sina fantasier då är det fel tycker jag.

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2014-06-25 23:30 #7 av: _Fisken

#4  Nej, jag skulle inte heller tycka det vore ok. Jobbigt att veta av och jag skulle bli ledsen.  Samtidigt kan jag heller inte döma människor bara för de uppför sig mänskligt.

Anmäl
2014-06-25 23:38 #8 av: Sugar Mist

#5 Svikt.. genom att porrsurfa? Jises, haha.. Alla har sina behov^^

-

Anmäl
2014-06-25 23:39 #9 av: MsMusic

Jag säger naturligtvis inte till min kille att jag har känslor för någon annan. Jag skulle hellre dö än att såra honom, trots att han sårat mig många gånger.

Egentligen vill jag väl bara skriva av mig litet. Kanske finns det någon som är eller har varit i en liknande situation och som har råd?

Anmäl
2014-06-25 23:40 #10 av: MsMusic

#8

... när jag var på förlossningen med vårt barn och hade fått en förlossningsdepression...

Anmäl
2014-06-25 23:52 #11 av: _Fisken

MsMusic. Från MIN sida sett berättar du om nåt som inträffar ibland och det finns inget att förlåta. Den som är utan skuld får kasta första stenen.

Anmäl
2014-06-26 00:05 #12 av: Sugar Mist

#10 Troligtvis var du inte på humör för att ha sex och din partner kanske behövde få ut sina behov genom annat. Hur är det att svika? Berätta gärna så jag kan förstå bättre om jag missuppfattat allt.

-

Anmäl
2014-06-26 00:49 #13 av: MsMusic

#12
Det känns som om du är väldigt ung och ganska naiv. Hur länge har ditt längsta förhållande varat? Har du egna barn?

Anledningen till att jag undrar är att under mitt långa förhållande med den här mannen, så är det jag som tar initiativ till sex 99 procent av gångerna. Dessutom hade vi sex ända tills någon dag före barnet föddes. Barn förändrar allt. De både frestar på, och stärker, kärleken mellan två personer.

Ett förhållande har sina up's and downs, det är inget konstigt med det, men att lämna en rödgråten, livrädd, deprimerad, ångestfylld kvinna som just har fött ens barn med ursäkten att hans rygg pajar av sängarna på BB, bara för att gå hem och runka hela natten... Ja, det är ett svek. Eller när samme man blir full och stöter på ens bästa kompis. Eller när han inte tror på en när man berättar att hans uråldriga farsa greppat tag om ens rumpa. M.m. m.m.

Han har gjort mig så illa, men jag älskar honom. Jag vet att han älskar mig, men han är fruktansvärt dålig på att visa det. Han har alltid varit dålig på att visa det och jag är fortfarande relativt ung och behöver höra att jag är vacker och smart och rolig. Det är kanske därför jag njuter av flirten med min kollega... För han ser MIG!!

Anmäl
2014-06-26 00:59 #14 av: molam

Om du vill kalla mig ung och NAiv nu så får du det jag menat jag är bara 20, dock så var mitt längsta förhållande i ca 7 år men well

Du kanske känner dig sviken med att en man Porrsurfas och Runka till bilderna, men om du hade förlossnings depression så kanske ha inte ville Störa sig med en massa sex utan ville få Njuta utan din hjälp.

Men du kände så för att han porrsurfade och Runkade till det, hur tror du han skulle känna sig om han fick reda på att du Flirtade med din kollega då och att Kollegan Flirtade tillbaka? Även fast du känner dig lite Sviken för ett litet Begär tycker du det är juste emot din man/Kille/Sambo vad det nu kan vara att du Flirtar med nån helt annan?

Om du nu känns som om ni behöver Svika varann för att föra erat förhållande vidare så kanske det är Dags att gå till PAr Psykolog eller inse fakta att ni inte funkar ihop längre..

FÖr i ett förhållande ska man inte känna behov av en annan man/Kvinnas närhet Hur än Relationen mellan er ser ut

~Sajtvärd på Disney ifokus och Leopardgecko ifokus~

*Medarbetare på Akvariefisk ifokus och Autism ifokus

Anmäl
2014-06-26 01:14 #15 av: MsMusic

Jag tycker mest att det är konstigt att mäns handlingar så ofta förklaras med att de har behov, men kvinnor får knappt titta på en annan man . Så om jag förstått dig rätt, # 14, så är det okej att jag känner mig lite sviken (f.ö. är det århundradets underdrift) för att han lämnade mig för att runka när jag inte ens får flirta med en kille?!? Så det han gör/gjorde är mer okej? Utveckla gärna hur du tänkte där!

Vad gäller terapi så har jag gått i det sedan före du föddes och vi har också gått i familjeterapi. Dessutom har han gått i enskild terapi eftersom han antagligen har något slags sexmissbruk (överkonsumtion av bl.a. porr).

Jag tror att du, när du har levt lite längre, kommer till insikt om att allt inte är så jävla lätt och svart eller vitt. För jag var lika tvärsäker på mina åsikter när jag var i din ålder. Jag tycker att det är väldigt naivt att tro att man kan leva med samme människa i över tjugo år och aldrig känna dragning åt en annan människa. Det händer nog vare sig man vill det, eller inte. Naturligtvis kan relationen vara mer sårbar ibland. Det viktiga är ju att man inte handlar på sina känslor . Eller?

Anmäl
2014-06-26 01:18 #16 av: Sugar Mist

#15 Stor skillnad med att faktiskt flirta med en annan människa och att dra lite i stången till en inspelad video ämnat för sådant.

-

Anmäl
2014-06-26 01:20 #17 av: MsMusic

# 16
Så min flirt är inte okej för att jag känner killen ifråga? Det är alltså ett större svek mot min kille än de saker som han har gjort mot mig?

Anmäl
2014-06-26 01:26 #18 av: molam

Det är okej att känna sig Sviken ja, Men tror ändå att det är värre att Du Flirtar med en Kille som Flirtar tillbaka, än Att Runka på en porrsida, han sa att han inte kunde stanna för hans Rygg pajar av Sjukhus sängarna?  Om han säger det så må det väl vara så sen kanske han blev kåt eller nått på Kvällen där och därför Surfade han på en porrsida och Runkade till det. Den här Flirten beror nog på att du känner dig Sedd, du känner att din kollega ser dig, och eftersom han inte vart gift med dig i massa år, så Kanske Din kollega ser på dig i ett mer "Nykärt" sätt medan din man ser på dig som hans Fru eller hur det nu var och därför så känns kollegan mycket intressantare än Mannen du har.

MAn kan blir sårad på olika sätt i en Relation men att mannen sitter och Runkar framför en data det är att bli sårad på en låg nivå eftersom han inte runkar till en Speciell Kvinna utan han runkar till Kvinnans former och det är väl flera olika på en porrsida japp. Men du som Föirtar med en Kollega då är det en Speciell Person du har känslor för, det gör det annorlunda, det är så jag menar

Och du kanske har gått i Terapi längre än jag har Levat det säger jag inte emot

Men HAr du eller snarare ni gått till en Riktigt Parpsykolog? Det behövs i vissa fall inte enskilt inte till en Vanlig psykolog utan en PAr psykolog som är Insatt på just var som är Specialiserad för parproblem

Och fö, Sedan långt före Kristus har men haft starkare behov än Kvinnor, Fär män är skapta på ett annat sätt och sådär har mer Testoseron (Tror jag det heter) än Kvinnor och har därför större "Sexbedrift"

~Sajtvärd på Disney ifokus och Leopardgecko ifokus~

*Medarbetare på Akvariefisk ifokus och Autism ifokus

Anmäl
2014-06-26 01:36 #19 av: MsMusic

Så bara för att män har mer testosteron så kan de inte stävja sina lustar? Jag har haft högre sexdrift än min nuvarande + mina ex, så jag tror inte på dina generaliseringar.

Den terapi som vi gick i, tillsammans, var vad jag antar att du menar med "riktig" parterapi.

Anmäl
2014-06-26 01:42 #20 av: molam

Män Killar pojkar Vad man nu vill kalla det kan inte ko0ntrollera sin Sexbedrift lika bra som tjejer heller.

Sen får man se det såhär, Det finns mycket värre saker Än att ena parten i en Relation Rungar/onanerar till en Porrsida, En av sakerna är Just att Flirta med andra män/kvinnor som Flirtar tillbaka, det kan det lätt bli otrohet av

Otrohet vet jag allt om och det är inte Kul matt råka ut för

~Sajtvärd på Disney ifokus och Leopardgecko ifokus~

*Medarbetare på Akvariefisk ifokus och Autism ifokus

Anmäl
2014-06-26 01:44 #21 av: MsMusic

# 16
Stor skillnad på att stöta på sin flickväns bästis och inte tro på henne när hon berättar att hans farsa grabbat tag i hennes ända kontra en platonisk flirt mellan mig och kollegan (som min kille f.ö. aldrig kommer att veta om) också, eller?

Anmäl
2014-06-26 01:47 #22 av: MsMusic

# 6 och # 11

Tack för era inlägg. Jag kände mig lugnad av dem. Det är precis så jag känner... Att det finns perioder då en människa kanske blir lite mer förtjust i någon annan än sin partner, men det viktiga är att se till att det inte övergår i otrohet och att man inte sårar den man ju faktiskt älskar och vill leva med.

Anmäl
2014-06-26 04:53 #23 av: Gur4m1

TS: Jag är kvinna, 30+ och har många långa relationer bakom mig, och jag ser faktiskt inte problemet med att en man åker hem och tar en paus- och runkar. För män, precis som för kvinnor, är sex ofta ett sätt att "Släppa på trycket". Jag hade nog gjort samma sak, om jag varit i samma roller- för att orka med. För det var nog jobbigast för dig, men det var nog rätt känslomässigt jobbigt för din kille också?

Däremot sålänge du bara fantiserar om din kollega ser jag heller inget fel där. Däremot vet jag inte hur du ska göra för att ni inte ska komma till en punkt där ni lockat varandra in där ni inte kan återvända och hindra er- om chansen skulle uppstå. Låt oss säga under alkoholpåverkan på ett företagsfest eller liknande?

SEN vill jag själv säga att det är skillnad på att "fantisera" genom att visuellt ta del av t.ex porr- och att fantisera om en man i ens direkta närhet, som dessutom verkar bemöta ens flirtande.  Att se på porr är aldrig en handling som riskerar att man råkar ha sex/är otrogen mot någon annan, det är oftast väldigt opersonligt. Det i gör är det ju inte, du tror dig rent av vara förälskad i din kollega. Så jag skulle försöka att undvika fortsatt flirtande.

Fantisera kan man ju göra, men du gör också en handling. Ni flirtar och söker kontakt med varandra. Om det skulle finnas grader är det du gör värre än det din man gjorde, anser jag.

Sen märker jag hela tiden att du försöker försvara din handling med att din man gjort en massa "svek". Det är ju inte så det bör fungera i en relation. Att om han varit otrogen eller sviker dig- och du förlåter det, eller ni försöker gå vidare, att det på något sätt gör det mer okej att du beter dig lika dant.

Anmäl
2014-06-26 07:06 #24 av: [silkesnosen]

Jag tror ju att man behöver kommunicera om vad man anser är sunt i ett förhållande och det kan ju inte utomstående avgöra. För mig skulle det vara oerhört märkligt och sårande om jag låg på BB, nyförlöst och min partner åker därifrån och tittar på porr (som jag ej uppskattar) istället för att handskas med svårigheterna tillsammans. 

Jag tror inte heller att mannen har en högre sexdrift, utan att det är skapat kulturellt och jag är oerhört trött på att män konstant ursäktas med att de har en högre drift. 

Sedan anser jag kanske att ni som par tycks ha en del att handskas med, så att ni kan gå vidare och inte dra upp gamla oförätter. Jag kan tycka att det är ganska sunt att se att man har attraktiva män kring sig, däremot så tycker jag inte att man ska agera i den situationen, som att flirta tillbaka och dylikt. 

Jag tror att du behöver fundera på om du vill vara i den här relationen och hur ni i så fall ska göra det tillsammans. Det viktigaste är ju att barnen har två välmående föräldrar:)

Anmäl
2014-06-26 07:50 #25 av: MsMusic

Tack för svaren! Många kloka tankar. :)
En relation blir ju aldrig färdig och perfekt, utan kräver hela tiden att man jobbar på den. Min relation är oftast väldigt bra. Han är min bäste vän, vi har liksom vuxit ihop under årens lopp.
Jag har förlåtit honom för det som har skett, men glömma kan jag inte göra. Jag har själv blivit bedragen- i ett tidigare förhållande- och vet precis hur ont det gör. Jag skulle aldrig utsätta min kille för sådan smärta.
Min kollega och jag arbetar tillsammans i olika projekt, vi har varit på tumanhand både i situationer med och utan alkohol. Ingenting har skett och jag tror verkligen art ingenting kommer att ske heller.

Anmäl
2014-06-26 08:44 #26 av: Gur4m1

#25 nej precis, jag är kvinna och kollar nog mer på porr än min pojkvän :) just runt porren går ju folks åsikter och känslor isär, men jag tror inte att han åkte hem För porren, porren var bara något han passade på att göra. När jag är pressad sjunker min sexlust, men ibland upplever jag att sex kan vara det enda sättet att slappna av en stund, och man mår bättre efteråt. Är man inte ett bättre stöd då? Som utvilad? :)

En orsak kan ju vara att man söker spänning. Man får fråga sig vad som saknas om man börjar längta in i ändras famnar och försöka kommunicera det till sin partner så man kan få det från hem istället. Men som sagt, fantasier är personligt, privat och harmlöst (för mig är porr under den kategorin) . Mellan män ocv kvinnor har studier gjorts, kvinnor är bättre på att tända på egna fantasier, medan män k regel behöver det mer visuellt, vilket delvis kan förklara varför fler män ser på porr? Kvinnor är ju nämligen minst lika sexuella varelser som män, men på vissa sätt är vi faktiskt olika.

Anmäl
2014-06-26 10:04 #27 av: Loris M

TS, jag tycker fortfarande att det är fullt normalt och även vanligt vågar jag påstå att känna attraktion för en annan människa än den som man har ett förhållande med. En situation är sällan svar eller vit, utan det finns många nyanser där emellan.

Jag har varit där du är. Jag är gift sedan tjugo år tillbaka och att folk kan tro att man kan vara gift så länge utan att någonsin känna sig attraherad av en annan människa förvånar mig, faktiskt. Tänk bara hur många fantastiska, snygga, spännande, intelligenta personer man får träffa under tjugo år!! Det vore ju nästan konstigt att inte få uppleva de känsor som du ""drabbats av" någon gång. Men att var trogen i tjugo år....ja det är möjligt och det har både jag och min man varit.

De gånger när jag blivit småkär i någon annan så har jag tillåtit mig att känna de känslorna och njutit av dem. Jag har tittat, jag har flirtat, jag har känt mig attarktiv och bekräftad. Men det har stannat där. Resten har hänt bara i min fantasi. Eftersom jag visste att jag aldrig skulle gå över gränsen. Jag har försökt att inte uppmuntra den andra personen. Jag har aldrig känt att jag var villig att offra allt jag och min man har.

Försök att bortse från en del negativa kommentarer i tråden. Speciellt när det kommer från personer som tror att män har en större sexualdrift än kvinnor. Det handlar om ren okunskap.

Vad din man har gjort/inte gjort kommenterar jag inte, för det var egentligen inte det du frågade efter. Sen tycker jag inte heller att det behöver ha något samband. Man kan ha en helt fungerade och bra förhållande och ändå känna sig attraherad av någon annan någon gång. Inget konstigt med det!

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2014-06-26 10:27 #28 av: obstitant

Tänkte säga samma sak som #27. Världen är full av attraktiva människor, och är man inte precis nyförälskad (vilket man inte är 40 år i sträck) kommer man då och då under en lång relation att bli attraherad eller rentav förälskad i andra. Och är man inte 100% nöjd med sin relation är det lättare att dras in i det och försöka få något av det man saknar.

Men det är viktigt att skilja mellan känslor och handlingar. Man kan inte styra över sina känslor, men man KAN styra över sina handlingar. Ibland är det svårare än annars, men det är ingen annan än man själv som bestämmer vad man gör, vad man säger, vart man riktar blicken, vilken min man har. Att du har känslor för kollegan är ingen grej, men om jag vore du skulle jag sluta flirta för där gör du däremot ett fel. Man kan känna känslor och ha en massa tankar och fantasier på insidan, och fortfarande bete sig korrekt och professionellt utåt. Dessutom bäddar flirtandet för att någon av er någon dag ska ta det ett steg längre.

Att din man har gjort saker som sårat dig hör inte just hit. Det är en separat fråga som du förstås ska ta på allvar och fundera över hur du vill förhålla dig till. Som jag tolkar det har ni gått i parterapi, ni kommer inte längre med det och du har valt att acceptera läget som det ser ut i er relation.

Det är väldigt vanligt att man resonerar så att den andres dåliga beteende innebär ett frikort att själv bete sig dåligt i ungefär motsvarande grad, men det funkar inte så. Risken är stor att man hamnar i ett tit-for-tat-spiral där båda hela tiden tycker att den andre fortfarande har varit lite sämre än man själv så att det finns utrymme för ytterligare lite hämnd för att jämna ut det hela. Koppla loss det. Hur vill DU vara som partner? Vill du vara en som agerar på din attraktion för någon annan, eller vill du vara en som accepterar att såna känslor kan uppstå, men att de inte alltid är lämpliga att uttrycka?

Anmäl
2014-06-26 14:09 #29 av: Hera

Ts

Att din man kollat på porr är INTE en anledning till att du ska bete dig illa.

Tycker det är hemskt att du jämför ditt längtande och flörtande med porr.

Det du gör är att längta efter en verklig person. Du är inte nöjd med ert förhållande. 

SÄG DET TILL HONOM! 

Att kolla porr är ofta bara avslappning. Man bbrukar inte önska att man var med personerna. Det du gör är personligt! 

Du klagar på porr. Hade du gillat om det var din man som skrivit denna tråd?

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2014-06-26 16:02 #30 av: [Try_To]

#29 vad jag förstod det som var det inte själva tittandet utan att han lämnade henne när hon behövde han som mest !

Anmäl
2014-06-26 17:31 #31 av: Hera

Oavsett anledning är pay back aldrig rätt. 

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2014-06-26 18:19 #32 av: _Fisken

Detta ämne är det ständigt debatt om. Jag var en "lämnare" i ett forum för personer i skilsmässa. Jag insåg efter ett tag att forumet bestod mestadels av "lämnade". Herregud. Där fick jag mina fiskar(!) varma! Det är starka känslor i omlopp när det handlar om relationer.

Anmäl
2014-06-26 22:58 #33 av: Tilde

Blir ganska rädd för hur många som tycker att det han gjorde var "naturligt". Att lämna sin fru på BB med ett nyfött barn när frun inte mår bra är FEL och att lämna henne med anledningen till att han har "behov" är bara idiotiskt. Jag hade personligen aldrig kunnat vara med en sådan man, men det är ju en annan sak när man har historia ihop och har varit gifta(?) i många år... Tycker inte det är fel att fantisera om andra med tanke på vad ni har varit igenom och att du vet att du inte skulle vara otrogen... ja då ser jag inga problem i det när din man ändå runkar till porr - DET är ju också riktiga människor i fråga! Spela roll om man känner dem personligen eller inte. 

Min åsikt bara :)

♥ Tilde

Anmäl
2014-06-26 23:05 #34 av: Hera

33 Ja det spelar väldigt stor roll.

Ser inte att någon har sagt att det var rätt att lämna ts på bb.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2014-06-26 23:07 #35 av: Tilde

#34 Nej men menade mer att folk försvarar honom då "han är man och har behov", etc.. Som om kvinnor inte har behov. Det ger en inte rätt att överge sin fru i vilket fall som helst. 

♥ Tilde

Anmäl
2014-06-26 23:11 #36 av: Hera

Vem har skrivit att han hade rätt att lämna sin fru då?

Vem har sagt att kvinnor inte har behov?

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2014-06-26 23:13 #37 av: Tilde

#36 Längre upp var det kommentarer om att män har större behov än kvinnor, osv. och att porr inte är svek (oavsett situationen), blablabla. Orkar inte  leta upp kommentarerna då det inte var min poäng med inlägget! 

♥ Tilde

Anmäl
2014-06-26 23:15 #38 av: Hera

Porr i sig är inte ett svek. Att han lämnade b  däremot var illa om ts utryckte att hon ville att han skulle stanna.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2014-06-26 23:20 #39 av: P4go

Har ts ett sånt stort behov av samma sak som som kille som porrsurfar.. 
Hallå?
Porr är inte enbart för killar, Du kan la kolla på det också.

Jag tycker att flörta med en kollega är redan där att vara otrogen, samma sak som att flörta på nätet. Också otrohet.. 
Att fantisera i hemlighet utan att visa det för någon kan man klart göra men inte flörta. Hur hade du känt dig om din kille flörtat med en annan tjej? 

Anmäl
2014-06-26 23:34 #40 av: Tilde

#39 Hon skrev att han hade flirtat med hennes bästa vän när han varit berusad (tror jag det var)... Så båda har väl flirtat med andra antar jag.

♥ Tilde

Anmäl
2014-06-27 05:04 #41 av: Gur4m1

#40 gör det väl inte okej om man själv inte tycker det är okej? Men nu kanske TS och hennes man är okej med flirtande. Själv räknar jag det som på gränsen till otrohet, jag skulle inte gilla om jag upptäckte det, då har det inte varit harmlöst nog :P

Jag har bara sett en kommentar/kommentator som säger att mannen har speciella behov. Själv säger jag att porr/onani är något _folk_ gör för att må bättre.

TS mådde säkert skitdåligt efter graviditeten osv, men han åkte hem pga ryggen. Frågan är då om Ts var okej med det? Sen att han även porrsurfade, åt tomater, beställde hem pizza, satt i massagestolen....är väldigt "skit samma" tycker jag själv. Jag fann det helt enkelt inte alls som märkligt att en människa i en sådan sits, faktiskt onanerar för att föra tankarna på annat.

Att hon blev lämnad ensam och ville ha honom där, förstår nog vem som helst. Men jag står nog fast vid att han trots allt inte var den som låg inne och att det inte är speciellt ovanligt att folk måste åka hem för att t.ex sova ibland under längre vistelse. Så för mig är situationen inte glasklar som "värsta sveket". Undrar om han berättade om porrsurfandet eller om det var något hon snokade reda på själv osv. Man kan hitta saker hela tiden som rättfärdigar sitt eget beteende för att lätta samvetet.

Men saken är den att så länge det bara handlar om fantasier är det inget osm behöver lättas. Men tendensen att köra "öga för öga" ger mig känslan av att det här kanske kan bli mer, oavsett vad TS säger såhär, speciellt om man känner att man har "rätten" och är "bättre" än sin partner i beteendet.

Men grejen är ju att TS man runkade när hon låg på BB. TS flirtar med sin kollega. Och det blir tydligen okej för vissa här i tråden, pga hans beteende i fyllan vid ett tillfälle och när han lämnade henne på BB.

Om det varit bakvänt, om TS var den som flirtade med sin kollega, hade ni uppmuntrat och tyckt det är okej om TS make satt här i tråden coh tyckte att då kan han ju börja kolla på porr och web-camma med en tjej han chattar med på nätet- trots att han vet att det kanske inte är riktigt okej. Menar, TS har ju trots allt flirtat med sin kollega, hon VILL ha sex med honom.

:D

Fantasier är privat, flirtande däremot är att dra in den andre och det hela blir mer verkligt. Porr är inspelat av riktiga människor (eller tecknat) men det är fortfarande operosnligt. En dle vet man inte ens namnen på, eller liknande. Menar en del porr är ju för tusan 20 år eller mer. Om man inte ser skillnaden mellan direkt kontakt med objektet för ens lusta och porr, där ingen som helst kontakt sker från något håll, så anser jag att man borde fundera på det en liten stund.

Anmäl
2014-06-27 05:43 #42 av: Sugar Mist

#41 Amen!!!

Kan inte förstå hur folk kan tycka att flirtande är okej, jag hade blivit galen om min pojkvän hade flirtat med någon. Att kolla in någon däremot är annat, ofta kan jag och min pojkvän sitta och kommentera förbipasserande tjejers bröst och rumpor(Är lagd åt det hållet) tillsammans utan problem, men varken jag eller han skulle inte ens överväga att flirta med någon annan. Visst finns det gånger då man blir sugen på det men sen måste man också tänka över vad man värderar- en kollega/kompis eller sitt förhållande, vill man verkligen sätta sin relation på tunn is för ett ligg/flirt?
Att göra det för att ge igen för porrsurfande(ser ni inte hur löjligt det verkar) är absurt, är du så hämndlysten porrsurfa själv, tror inte han kommer bry sig speciellt mycket. Är du ute för att såra, kör på, men tror inte er relation kommer vara länge då DU sviker honom. Att bekämpa eld med eld skapar bara mer eld, kom ihåg att brandmännen ofta använder vatten ;)

-

Anmäl
2014-06-27 11:32 #43 av: Tilde

#41 Nej det sa jag inte? Svarade bara på frågan om hur hon skulle känna sig om... - Hon vet redan hur hon skulle känna sig för hon har varit med om det.

Otrohet är aldrig ok.

♥ Tilde

Anmäl
2014-06-27 11:56 #44 av: PrincessMelpomene

Nu kanske mitt inlägg upprör en del. Men det är så jag tänker i alla fall. 

Jag tycker INTE porr och behov är ett svek. Att titta på porr kan ju vem som helst göra, jag tror jag kollar mer än min kille på porr. Samtidigt kan man se på porr som ett par, man kan se på en porrfilm och göra samma sak som på filmen osv. 

Människor har behov, tjejer som killar. Vi behöver få utlopp för det ibland, oavsett kön. Ibland så har man inte en partner som kan hjälpa en både fysiskt eller känslomässigt. Detta leder till att man väljer att göra det själv. TS kille kanske tänkte på hennes bästa och valde att göra det på egen hand för att inte besvära henne. Varför skulle detta vara ett svek? Han är ju inte otrogen och lämnar henne på BB för en annan kvinna. Sedan vet jag inte riktigt vad som menas med lämnade henne på BB? Fann inte mycket om detta, bad hon honom stanna och han sa nej och åkte ändå eller? för i så fall är det mer hemskt att han åkte fastän hon behövde honom känslomässigt. Då kan man tycka hans behov kan vänta. 

Samtidigt som jag inte tror han tänkte "Jag ska lämna henne ensam på BB även om hon behöver mig för att åka hem och runka till bilder av andra tjejer". 

Däremot att flirta med en annan människa är som att vara öppet otrogen, i mina ögon. Jag förstår att man kan känn sig attraherad av människor, det gör alla även om man är i ett perfekt förhållande kan man alltid finna attraktion hos en annan människa. Men att sedan gå längre än att bara låta det vara en attraktion som att flirta osv tycker jag är fel. Det är skillnad på att tänka och faktiskt göra. Så det ser jag som ett svek.

Och det är lika fel av TS kille om han nu också flirtade med en tjej. Men vad är då detta, Payback? Han sårade mig så jag får såra honom? När man är i ett förhållande kan man inte bara tänka på sig själv och vad man själv vill utan man är två. Han har sårat dig och det verkar som om ni har kommit igenom det, ska man då gräva nya gropar genom att såra honom också och använda hans svek som en ursäkt? Är det att tänka på ett sunt förhållande. Ni Ska ta hand om varandra och försöka att såra varandra så lite som möjligt. 

Men det e vad jag anser. 

Anmäl
2014-06-27 16:53 #45 av: Mops1

Jag(singel)flirtade med en person på dennes arbetsplats där jag befann mig)Han var gift.Vi flirtade o smaljade så fort vi sågs..Till slut blev det för mkt.Han väntade ut mig(o kunde sen skylla på mig).Han är skild idag.

Så kan en farlig lek oxå sluta.

Anmäl
2014-06-27 17:06 #46 av: Hera

45 Vad menar du med att han väntade ut dig?

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2014-06-27 19:49 #50 av: pyromanen

Tycker inte det är konstigt om man efter många år i samma relation upplever att bli attraherad av andra. För att det inte ska utvecklas till otrohet eller något som inte är bra för ens relation tror jag det är viktigt att vara ärlig mot sin partner om vad som pågår , inte ha hämligheter. Berätta att du tycker en kollega är snygg eller attraktiv eller flirter med dig. Berätta att du flirter tillbaka. Om ni kan skratta åt det tillsammans är det ok. Om det du gör inte kan berättas för partnern, då har du gått för långt/passerat nån gräns för vad som är OK i eran relation.

Anmäl
2014-06-27 21:18 #54 av: _Fisken

Det är ett mycket stort steg att gå från flirt till genuin otrohet dvs samlag. Jag vet att många har olika gränser för vad otrohet är och innehåller. För min del är det kyssar/hångel/samlag.
Det går nog lättare att bli otrogen när alkohol är med i bilden.

Anmäl
2014-06-27 21:33 #55 av: pyromanen

Om man anser att det först är otrohet vid samlag, så visst, eventuellt är det långt från flirten, men inte nödvändigtvis det heller. Det kan vara flirten som matar "vibbarna" så de blir så starka att steget senare tas.  Och så är jag övertygad om att "mindre" än samlag kan vara skadligt för ens relation.  I princip tänker jag att det man inte kunde göra om partnern såg alternativt det man inte öppet kan berätta, det är någon sorts fiffel. Fiffel och oärlighet urholkar förtroendet, tilliten, intimiteten.

Anmäl
2014-06-27 22:27 #56 av: Gur4m1

Håller med #55 som definierar det bra:  Gör man saker man inte känner bekvämt at tberätta för sin partner så börja rman träda på tunn is. Själv ser jag faktiskt samlat som mindre hemskt än känslomässig otrohet. Jag vill inte att min pojkvän ska ligga runt och ljuga om det men jag skulle kunna förlåta en sådan sak- däremot inte en affär, där känslor varit inblandade, och sveken varit välplanerade och kanske även övervägts om han ska lämna mig för den andra. DET skulle göra ont :/ Även om båda är sårande. Tycker otrohet ofta lägger stor fokus på just det fysiska.

Man måste ge sin partner en chans att stötta en, att man fungerar som ett par igen, inte glider isär.

Anmäl
2014-06-30 00:31 #58 av: MsMusic

Hoppsan, här diskuteras det hej vilt.

Jag har bara skummat igenom tråden och vill egentligen bara tillföra några saker:

1. Både jag och min sambo är glada, utåtriktade människor som flirtar. Japp, det händer att han flirtar med kassörskan på ICA när jag är med. Jag likaså. Oftast så betyder det inget, livet blir bara lite roligare att leva när man uppskattar andra människor. Att jag (och med största sannolikhet även han) blir småförälskad i någon annan efter x antal år tillsammans betyder egentligen inte alls något mer än så. Ingen av oss har lyckats hamna i fel säng, eller ens kysst någon annan.

2. Jag har blivit bedragen av ett ex. Jag vet precis hur ont det gör, så varför skulle jag utsätta den jag älskar för det? Min nuvarande har svikit mig, han kunde ha stannat hos mig och vårt barn när jag bad honom att stanna. Att han svikit mig vid ett antal tillfällen innebär däremot INTE att jag skulle kunna använda det som ursäkt för att kunna vara otrogen mot honom. Det kanske verkade så på mina inlägg, men faktum är att jag var fruktansvärt trött och dessutom är jävligt leds på att allt ska ursäktas med att män har vissa behov.

3. Jag är inte alls porrmotståndare, däremot så anser jag att det finns en tid för allt och nej, det ultimata är inte att gå hem och runka när den du älskar är utom sig och ber att du ska stanna.

4. Jag skrev att jag och kollegan flirtar och att jag skulle VILJA att han kysser mig. Det kommer att stanna vid att vilja, det kommer inte att ske.
Däremot så undrar jag i vilken verklighet som ni, som hävdar att fantasier är otrohet, lever i. Den måste vara sjukt grå och trist.

Slutligen så kommer jag att fortsätta flirta med kollegan tills dess att den där lilla gnistan som finns mellan oss dör ut. Och det kommer den att göra. Och jag kommer att fortsätta leva tillsammans med min gubbe.

Lev väl! :)

Anmäl
2014-06-30 05:50 #59 av: Gur4m1

Jag vet inte, jag upplever att många kallar "kort och gott trevligt bemötande mot motstta könet" är att flirta. Att visa uppskattning ja, men om jag säger "vilken fin skjorta" eller ler mot min kollega så flirtar jag inte med denne- jag är vänlig och trevlig. Det är exakt samma beteende som mot mina kvinnliga kollegor.

Sen så jag har svårt att se att någon flirtar i kassan när deras PARTNER är med.  Är inte flirta att man öppet eller mer diskret visar intresse- mer än som vänner? Men man alltid kan avfärda det. Men det är mer än att man ler och säger en vänlig fras.
Men jag har kankse missuppfattat det helt, känns mest pinsamt nu, för då har jag gått unt och flirtat med killar i min omgivnign hela mitt liv utan att vara medveten om det.

TS eftersom du är så säker på din sak, vad ville du få ut av tråden, berätta gärna., 

"Att han svikit mig vid ett antal tillfällen innebär däremot INTE att jag skulle kunna använda det som ursäkt för att kunna vara otrogen mot honom. "

Ändå gjorde du precis det.
Därför reagerar folk.

3. Inte porrmotståndare, ändå tog du upp det.
 Att han svek dig för att han gick hem och kollade på porr. HUR vet du att han gjorde det, undrar jag då. Eftersom han sa att han gick hem för att hans rygg inte pallade sjukhussängarna (vilket jag tycker är en bra ursäkt, då jag vet att en rygg som gör ont är förjävligt).

4. Gör det för all del. Tror att jag bara läst ett eller två inlägg där folk tycker att du är otrogen pga fantasier. Nu skiljer jag iofs "jag VILL att han har sex med mig" och "jag njuter av en fantasi om hur vi har sex", men det är kanske bara jag. Med tanke på dina reaktioner undrar jag igen vad du ville ha ut av den här tråden.

Lev väl!

Anmäl
2014-06-30 06:30 #60 av: Hera

59 + 1

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2014-06-30 07:20 #61 av: MsMusic

Jag såg att en hel del av mitt inlägg fallit bort. Jag nämnde även att vi talar om sådant här. Han vet om att det finns andra män som jag tycker är ruggigt attraktiva , däremot tycker jag inte att det är nödvändigt att berätta om fjärilen i magen.
Den känslan kommer att gå över, det är trots allt inte första gången jag känner så under mitt långa förhållande. Inte sista heller. Garanterat.

Jag vet att han gick hem och gjorde det eftersom jag kollade internethistoriken (vi har gemensam dator) och kunde se att han, i princip, suttit på ändan i en fruktansvärt obekväm stol, och porrsurfat hela natten igenom. Oavbrutet. Så det där med ryggontet var BS.

Anmäl
2014-06-30 07:25 #62 av: MsMusic

Vad jag ville ha ut av tråden? Kanske diskutera att människor, trots att de är i förhållanden, ibland börjar känna något mer. Hur man har reagerat på det. Om någon varit med om det. Vilka erfarenheter som finns.

I en ideal, ofelbar, värld med ofelbara människor så skulle ingen bli attraherad av någon annan än sin partner, men nu är varken världen- eller människorna i den- sådana.

Anmäl
2014-06-30 11:19 #63 av: Forest

Jag vet inte men jag ser inte andra som heta eller intressanta på så vis. Jag kanske är tråkig som inte har den fantasin?! Men jag är ännu kär i min man, det pirrar i kroppen när jag känner hans varma kropp eller när han ser på mig med den blicken. Att leva i ett förhållande där man är små kär i någon annan då skulle jag fundera på hur jag ser på mitt förhållande jag lever i, men sån är jag. 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2014-06-30 11:22 #64 av: Hera

62 Jag har aldrig flörtat eller ens haft lust till det. Jag älskar min sambo och tänker inte på andra män på det sättet. 

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2014-06-30 12:27 #65 av: obstitant

Den enda gången jag på riktigt inte har "sett" andra var när jag var 20 och i ett väldigt stormigt (och med tiden väldigt destruktivt) förhållande. Jag gick verkligen helt upp i det förhållandet, han var mitt allt, och det var verkligen inte nyttigt.

Som 40+ i ett 7 år långt förhållande tyckerjag inte det är ett dugg märkligt att man reagerar på andra attraktiva personer när man väl kommit igenom förälskelsefasen - vilket kan ta flera år i vissa fall. Det betyder inte att man ska springa iväg och göra något, men att olika känslor fladdrar förbi är inte alls konstigt.

Anmäl
2014-06-30 13:28 #66 av: Gur4m1

Jag har haft min kille i 6 år, jag kan finna andra män intressanta, attraktiva, osv. 

Jag fantiserar om sex med andra. Jag motsätter mig inte det. Jag kan även prata med min pojkvän om vi finner andra attraktiva. Men TS, du tog upp saker som t.ex din mans porrsurfande osv. Men du sa det själv så fint, vi är inte perfekta.

Anmäl
2014-06-30 17:18 #67 av: pyromanen

Kan ansolut uppleva attraktion till andra. Det hände dock nästan inte dom första ca 7-8 åren vi var ihop. första gången jag upplevde riktigt starka vibbar tull nån annan visste jag inte riktigt hur jag skulle hantera det. Jag var inte alls intresserad av att vara otrogen, älskade min man och änddå höll jag på o tappade anden när jag traff på denhär andra. Lösningen blev att berätta det för maken. Om vibbarna, oron för hur jag skulle hantera det och allt. efter jag hade berättat var vibbarna väldigt mycket mindrs till dendär andra nästa gång jag traff han och av en styrka då jag lätt kunde hantera det.

Anmäl
2014-06-30 17:18 #68 av: pyromanen

Kan ansolut uppleva attraktion till andra. Det hände dock nästan inte dom första ca 7-8 åren vi var ihop. första gången jag upplevde riktigt starka vibbar tull nån annan visste jag inte riktigt hur jag skulle hantera det. Jag var inte alls intresserad av att vara otrogen, älskade min man och änddå höll jag på o tappade anden när jag traff på denhär andra. Lösningen blev att berätta det för maken. Om vibbarna, oron för hur jag skulle hantera det och allt. efter jag hade berättat var vibbarna väldigt mycket mindrs till dendär andra nästa gång jag traff han och av en styrka då jag lätt kunde hantera det.

Anmäl
2014-06-30 20:38 #69 av: _Fisken

Hur reagerade din make?

Anmäl
2014-06-30 21:40 #70 av: pyromanen

Han log och var glad att jag berättade. Han tyckte inte det var konstigt heller, han blir också ibland attraherad av andra. Eftersom syftet med att berätta var att inte vara otrogen så var det ju inte heller något "hot" mot våran relation. Ingen av oss tror på att vi rent biologiskt är monogama.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.