Känslor

Råd och hjälp. Inget verkar funka :(

2014-09-06 22:23 #0 av: florre

Hejsan vet inte riktigt om den hamnade i rätt nu men admin får säga till eller byta om de behövs. 

Nu är de så att jag och min tjej bot ihop några månader och allt har varit frid och fröjd, fram tills några veckor sedan. Började jobba, samt studier vid sidan av. Vi båda har väl och göra om dagarna. Dock nu dom närmaste veckorna har sexlivet i en princip gott till noll verkligen, jag får inte röra henne och hon rör knappt mig. Ger henne utrymme och går inte rakt på sak utan låter de flyta med som tiden går men även de hjälper inte. 

Nu så verkar de blivit värre då på helger när jag duckat mat och fixa godis m.m frågar vilken film vi ska se eller göra nåt är de sängen direkt för henne efter hon ätit. Hon gör de varje helg nu och när de finns tid för umgås om kvällarna. Förstår enstaka gånger men blir ändå fundersam över vad jag ska göra.  Försöker prata med henne om de men får bara till svar att jag inte är förstående för hennes trötthet m.m.  Vill även påpeka har endast ca 3kvällar i veckan som jag kan vara uppe och prata mysa m.m

Jag vet inte ärligt talat vad jag ska göra känner självförtroende sjunka mer och mer. Känner mig inte ett dugg fin längre som de är mig de är fel på :( 

Om nån varit med om liknade skulle jag jätte gärna bli glad över tips. 

PS: kan förstå om de är en period men detta pågått nu månader och verkar inte bli bättre.

Tack för alla svar

Anmäl
2014-09-08 10:14 #1 av: [JenniN]

Du ska inte känna att ditt självförtroende sjunker på grund av detta. Är hon trött så är hon. även om det pågår i månader. 
Det låter som att både du och hon har mycket att göra och ibland går man igenom såna perioder i livet, det är bara att vänta ut. 

Anmäl
2014-09-08 10:50 #2 av: Maria

Visst ska du respektera henne och hur hon mår och känner men även hon har ett ansvar i er relation tycker jag och borde kommunicera mer med dig om vad som är fel.

/Maria

 

Anmäl
2014-09-08 11:22 #3 av: trollslända

och mitt i allt detta så pratar hon om att ni ska gifta er?

Anmäl
2014-09-08 11:38 #4 av: pyromanen

Prata!
Finns det möjlighet att arbeta mindre? Minska på aktiviteter som innebär trötthet?
Hur är det med era behov av egentid?
I perioder med mycket jobb mm har mitt behov av att få vara själv ökat.

Anmäl
2014-09-08 11:52 #5 av: Rita-S

Det är inget fel på dig. Åtminstonen jag och fler andra tjejer jag känner behöver känna oss utvilad och avslappnad för att orka med intimitet, medan många grabbar jag vet om använder intimitet som ett vis att få slappna av. Blir lite krock mentalt när vi funkar olika. Om ni har nyss börjat ett "nytt liv" med mycket jobb, plugg och annat är det ofta mentalt utmattande tills man vänjer sig, och det kan ta olika tid. 

Dock tycker jag hon mycket väl kunde vara mer förstående själv och inte bara snäsa åt dig att du inte visar förståelse för hennes trötthet när du försöker få visshet i att det inte är dig det är fel på och att hon faktisk bara är trött. Visst att du skall visa förståelse för hennes trötthet, men hon måste faktisk även visa förståelse för dig med, det är en dörr som svänger båda vägar faktisk. 

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2014-09-08 14:18 #6 av: Hayabusa

Ja, du...ingen rolig situation. Frågan är om det "bara" är trötthet som din sambo känner, eller om det är något annat som får henne att agera så? Det kan hon enbart själv svara på. Kommunikation är oerhört viktigt, men "It takes two to tango". Att läsa av signaler och tecken i skyn är inte enkelt, vare sig för kvinnor eller män, och vi människor är faktiskt begåvade med tal.

Jag har varit i samma situation så jag  det hur svårt det kan vara. Har tyvärr ingen trollformel för att lösa problemet, men min känsla är att din sambo måste öppna upp sig lite och börja kommunicera.

Lycka till!

/Stefan  

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.