Familj

aspbergers

2014-09-11 17:27 #0 av: blondiie

Vill gärna ha lite tankar av dom som är "frisk" och är tillsammans med någon som har aspberger samt om någon har barn med en som har de? Är nämligen tillsammans med en som har aspberger och jag/vi har börjat fundera på att skaffa barn i framtiden :)

Anmäl
2014-09-11 17:40 #1 av: Hera

Aspergers är väldigt vid diagnos och problematiken kan variera stort mellan individer. Känner du att ni kommer klara ett barn är det härligt :)

Bara ni är beredda på att det kan gå i arv.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2014-09-11 17:43 #2 av: Calcifer

Det är helt individuellt precis som med de flesta diagnoser. Både jag och min flickvän har AS och hon har en son. Inga problem här. Det beror på hur det står till med vissa "sideffekter" som kan komma med AS, t:ex depression och sådana saker. Känner man sig stabil och klarar av en stabil vardag så ser jag inga fel med att skaffa barn trots Aspergers.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2014-09-12 12:42 #3 av: Praefatio

Finns en sajt här på iFokus som heter Bokstavsfolk, där kan du nog få fler svar! Det stavas förresten Aspergers, kan vara bra att veta så får du upp fler träffar när du söker på internet.

Anmäl
2014-09-16 20:35 #4 av: Saaara

Misstänker att min pojkvän eller numer "kk" har AS (han har dock ingen diagnos) och jag tror aldrig jag kommer kunna ha ett seriöst förhållande  med han igen pga. att han är väldigt annorlunda... Han missuppfattar saker väldigt ofta och säger en sak och menar en annan, han har svårt att förstå, lyssna och få kritik. Han förstår inte när han gör fel m.m. Därför så känner jag att jag aldrig kommer skaffa barn med han då jag är rädd att han ska behandla barnen på samma vis som han är mot mej.

Har jag personligen märkt att aspbergers är väldigt olika på alla. Jag har en jätte nära vän som har aspberger men hon märks det inte alls på förutom att hon går in för sina intressen väldigt mycket och haft problem med deppritioner å sådär. Har en lillasyster som också har AS men klarar sej knappt själv trots hon är 14 år snart.

Anmäl
2014-09-16 21:21 #5 av: [Emma--]

Min sambo har aspbergers och jag har också mött många andra med aspbergers och som det redan står här i tråden så är det väldigt individuellt vad det innebär. 

Tycker absolut inte man behöver oroa sig över det, däremot får man ju vara beredd på att ungen kommer att ärva det. Det kan ju hända ändå. 
Jag ser det som att ni är ju extra medvetna om vad aspbergers är, vilket gör att om ungen ärver det så kan en diagnos antagligen ställas fortare. 

Medarbetare på devon rex ifokus & katter ifokus

Anmäl
2014-09-20 12:13 #6 av: Candela

Som sagt finns det stora variationer av svårighetsgrad, och VAD man har problem med. Du känner din kille och vet vilka problem detta ställer till med i just ert förhållande. 

När man väl har fått en diagnos har man rätt till diverse olika stöd från samhället. Kolla upp vad som finns tillgängligt om det skulle uppstå problem i föräldrarollen.

Anmäl
2014-09-20 12:27 #7 av: [Torpedtass]

Jag har varit tillsammans med en som har asperger, en barndomsvän som numera är mitt ex och en av mina närmsta vänner. Han kommer med stor säkerhet aldrig skaffa barn eller ha ett nytt förhållande, jag var hans första och sista. Men han har då också väldigt grav asperger som även inkluderar vanföreställningar/paranoia och han är oerhört utåtagerande.  Assistenterna kan inte hantera honom, jag kunde det dock eftersom jag känner honom så pass väl. Vi valde dock att gå skilda vägar, efter 4 år tillsammans, då han sa "jag vill inte göra dig illa men jag kan inte garantera din trygghet med mig".

Huruvida det funkar för er vet endast ni, asperger finns i olika grader från mild till grav. Asperger ser olika ut hos varje person, den ena är inte den andre lik. Det ni kan göra är att diskutera detta med psyk, det finns hjälp att få från kommun när en familj med funkationshinder får barn om ni skulle vara oroliga över något.

"I will always be me but if me fails I will be I so in the end I will always be me"

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.