Off Topic

Helt OT, jakt.

2014-10-04 19:20 #0 av: [JenniN]

Hej! det här är helt OT men jag har en fråga, finns det någon här inne som är jaktintresserad? Och kanske vet varför jägarna i mitt område har gjort såhär, eller ska man ringa polisen ? 

Tacksam för svar och varning för starka bilder. 

Anmäl
2014-10-04 19:21 #1 av: [JenniN]

Bunden med en sladd i benen. 

Anmäl
2014-10-04 19:49 #2 av: eirwen

Är du säker på att det är jägare som gjort detta?

Värd för https://socialtarbete.fria.ifokus.se och medarbetare på Psykologi ifokus.

Anmäl
2014-10-04 20:03 #3 av: pyromanen

Det brukar inte vara jägare som gör så utan någon som vill skydda smådjur eller möjligen grödor från kråkor eller skator. ( de blir avskräckta från att vistas där någon artfrände hänger död)

Anmäl
2014-10-04 20:12 #4 av: [JenniN]

okej, ja det var ett matningställe med äpplen och kakor. Kan det vara därför kanske då? 

Anmäl
2014-10-04 21:26 #5 av: Skogsraah

Det är ju helt fucked up. Slutar aldrig förvånas av mänskligheten.

Anmäl
2014-10-05 03:28 #6 av: [JenniN]

Inte jag heller, jag brukar strida som en galning mot jägarna då jag tycker att de visar djuren för lite respekt. De brukar argumentera att de är väldigt respektfulla mot djur som de har dödat. Jag tycker inte att det finns något respektfullt alls med denna fågel. 

Anmäl
2014-10-05 06:40 #7 av: MoaL

Man hänger upp en fågel på det där viset av en anledning; för att skrämma bort andra fåglar. Det har ingenting med respektlöshet att göra. Även alla djur man dödar som ska ätas, hängs upp på liknande vis för att möras. Att ni inte känner till anledningarna till varför något som detta görs, betyder inte att det automatiskt är respektlöst eller "helt fucked up", bara att ni har mer att lära er.

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

Anmäl
2014-10-05 08:32 #8 av: pyromanen

På bara ett par generationer har Sverige gått från bonnsamhälle där alla kan " självhushållning" inklusive slakta, rensa fisk eller nacka en kråka o hänga upp den för att få hönsens ägg kvar till familjen... Till ett samhälle där en stor del av befolkningen är så alienerade från verkligheten att " Farmen" funkar som underhållning för att folk sitter och blir helförskräckta över hur man kan slakta en tupp.

Personligen är jag mycket mer förskräckt över hur människor kan hålla " gosedjur" i burar i lägenheter än över kråkan på bilden.

Anmäl
2014-10-05 09:39 #9 av: oh-la

som man säger ovan, detta har ingenting med vad jägare gör och inte gör att göra utan är ett effektivt sätt att hålla skator och kråkor borta från platser där de kan göra skada, hacka ihjäl kycklingar och hönsägg, stjäla frukt (hade vi hemma nått år när skatorna tog alla våra tidiga körsbär som vi skulle använda). skatan eller kråkan avlivas självklart innan den hängs upp.

jag har nära vänner som är jägare och funderar själv med sambon på en jägarexamen till nästa år. i mina ögon är jägare generellt (finns självklart rötägg inom alla hobbys, oavsett om man jagar eller fiskar eller håller på med hockey) bra mycket mer verklighetsförankrade än de som skriker om hur oetiskt det är att skjuta en älg och sedan köper dans fläskfilé på ica.

Anmäl
2014-10-05 09:45 #10 av: [JenniN]

7# Du den var full med insekter så ätas skulle den inte. USCH

Anmäl
2014-10-05 12:20 #11 av: Skogsraah

#7 Fast enligt mig är det respektlöst eftersom djuren är mina vänner, likaså som att en hund eller katt är din vän, och jag varken äter eller dödar mina vänner.

Jag är vegan och gör ingen skillnad på djur Glad

Anmäl
2014-10-05 14:12 #12 av: Lia

Morfar hade alltid en kråka eller liknande hängandes vid hans brygga. Men han dödade aldrig dem, han tog bara de som redan var döda.

Söker du vänner? Klicka här!

Borderline & Depression & Goth & IBS & Social ångest & Vänskap Gapskrattar

Anmäl
2014-10-05 19:51 #13 av: ChristineL

#12 - Bra input, kråkan kan ha varit död från början.

Anmäl
2014-10-05 22:19 #14 av: MoaL

#10 Läste du det jag skrev? Den där fågeln har blivit dödad och upphängd för att skrämma bort andra fåglar.

#11 Vi är också djur, och lika lite som jag tycker att det är fel att björnar äter kött, tycker jag att det är fel att människor äter kött. Det har ingenting med respektlöshet att göra, vi är allätare. 

Och jo, självklart gör du skillnad på djur. Det gör alla, oavsett hur mycket man älskar djur.  Om dina djur skulle få loppor, så kan jag slå vad om att du prioriterar dina djurs välmående före loppornas välmående. Glad Du gör skillnad, det gör alla, och det är ingenting att skämmas för. Det trista med många veganer är att de inbillar sig att de är bättre än människor som äter kött, och med kommentarer som "jag är vegan och gör ingen skillnad på djur" så låter det som om du hör till den typen. Jag är fullständigt ointresserad av om du äter kött eller ej, det är inte så jag bedömer om någon är djurvän. 

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

Anmäl
2014-10-06 16:30 #15 av: [JenniN]

14#   
 Även alla djur man dödar som ska ätas, hängs upp på liknande vis för att möras


=) 

Anmäl
2014-10-06 21:37 #16 av: MoaL

#15 Den meningen var bara kompletterande info att man även gör det med djur som ska ätas.  Mening nummer ett var "Man hänger upp en fågel på det där viset av en anledning; för att skrämma bort andra fåglar." Glad

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

Anmäl
2014-10-06 22:37 #18 av: KimE

Att jaga, flå, stycka,och tillaga ett vilt själv ger en annan dimension till köttätande något alla borde prova. Att jakten dessutom ger insikt om att vi människor också är djur som mår bra av jakt,fiske samlande av föda ett rent naturligt levende är också en positiv sak.

Anmäl
2014-10-06 22:45 #19 av: Hera

#17 Jag gillar rått nötkött utan kryddor. Skrattar

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2014-10-06 23:45 #20 av: MoaL

#17 Du beter dig extremt tramsigt. Jag har varit vegetarian, jag har förmodligen läst nästan lika mycket som du i ämnet. Jag har ändå aldrig tyckt att det är fel att äta kött. Det jag har problem med är hur köttet produceras, inte att man äter djur. Och jämställer man alla djur (som du skrev att du gjorde) så är lusen lika viktig som grisen. Var du fick gris ifrån vet jag dock inte, för jag har inte nämnt grisar överhuvudtaget. Men du kanske bara ville använda ordet "sandlådenivå" mot mig? Trist för dig bara att du gjorde det så osmidigt att det blev uppenbart vem som sitter i sandlådan.

Ska du dessutom använda grisens intelligens  som argument till varför den är viktigare än en lus, så kan du då sannerligen inte diskutera mot de som använder människans intelligens som argument till varför vi är mer värda än andra djur. Tänk efter innan du häver ur dig ogenomtänkta argument, för folk kommer att använda det emot dig.

När jag bara åt vegetariskt så undvek jag även födoämnen och godis som innehöll just löss (E120). Jag slog inte ens ihjäl myggor, jag sjasade bara bort dem. Påstår du  att du är emot dödande av alla djur för att alla djur är dina vänner, så är det rätt hycklande att sedan komma med ett "meeeen... inte det och det och det djuret". 

Jag är inte intresserad av att leva ett liv där man inte äter djur, på exakt samma grunder som jag inte tycker att vi ska tvinga exempelvis björnar att enbart leva på en vegetarisk kost. Och anledningen till att jag drar upp björnar hela tiden är för att de lever på väldigt mycket ur växtriket, och är allätare precis som vi. Djur är djur, och i mina ögon är det knas att försöka ändra på det naturen har gjort oss till. Vi människor är varken herbivorer eller carnivorer, vi är omnivorer, och vi mår faktiskt bäst av att majoriteten av vår kost är tillagad, vare sig det är kost från djurriket eller växtriket. 

Hur vill du göra med alla djur som dödar andra djur? Vill du utrota dem, eftersom deras sätt att leva inte går ihop med din egen övertygelse? En mus måste väl vara lika värdefull och ha samma rätt till liv som en orm? Men detsamma borde ju logiskt sett också gälla ormen, att de har samma rätt till liv som en mus? Taskigt läge, för någon av dem måste dö om den andre ska leva.

Världen är inte rättvis och naturen känner ingen hänsyn, det är bara att inse. Majoriteten av människor äter helt klart för mycket kött, mer än vad som är hälsosamt ur alla möjliga olika aspekter. Det betyder inte att man måste sluta helt och hållet och leva på linser, bönor och quorn. Världen är inte svart eller vit. Skulle folk dra ned på den överdrivna mängden kött och välja KRAV-kött/-fågel och MSC/KRAV-fisk, så skulle det vara fantastiskt både för djur och natur, oss människor inkluderat. Jag kan göra mat till en hel familj med hjälp av en kycklingfilé. Det krävs inte en filé per skalle för att göra mättande och god mat.

Att det finns djur som äter djur är bara att acceptera, det är så världen ser ut och jag tycker varken att det är konstigt eller fel. Och välkommen till verkligheten; vi människor är också djur.

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

Anmäl
2014-10-07 00:25 #21 av: Lia

#20 Tummen upp

Söker du vänner? Klicka här!

Borderline & Depression & Goth & IBS & Social ångest & Vänskap Gapskrattar

Anmäl
2014-10-07 08:34 #22 av: pyromanen

Det finns mycket man kan säga om kötttande och när det kommer till köttindustri och rutinmässig antibiotikaanvöndning då är jag beredd att välja bönor före fläskfile. De stora kruxet med vegansk livsstil ör bara att det är fullständigt oekologisk! Det ör inte möjligt att brödföda jordens befolkning med vegansk föda och ekologiskt jordbruk utan husdjur funkar inte. Det är såklart inget problem att en mindre del av befolkningen är veganer, men det skulle inte fungere i stor skala.
Sen är det väldigt naivt att tro att man som vegan inte indirekt dödar eller skader djur. Förutom insekter så dödas mängder med fåglar, möss, råttor mm för att de inte ska äta upp grödorna. Vid transporter blir djur påkörda liksom även i åkrar med traktor mm. Soya odlas till stor del i sydamerika på mark där man skövlar regnskog för att få loss denna odlingsmark med katastrofala följder för regnskogslevande djur. Quorn hoppas jag inte veganer äter längre, det ingår i produtionern hönsägg ( burhöns).
Som sagt, så är det inget problem att en minoritet väljer att vara veganer. Om några av dessa föreställar sig att de kommit på något smart som alla borde göra då är det däremot ett problem.

Anmäl
2014-10-07 11:27 #23 av: Maria

#17 Att jämföra en lus med en gris som till och med är smartare än en hund är sandlådenivå.

Nu blev jag lite nyfiken. Var går gränsen för att det ska kallas ett djur och bör beskyddas enligt dig? Har det med intelligens att göra överhuvudtaget?

/Maria

 

Anmäl
2014-10-07 12:58 #25 av: Hera

#24 Svara här istället.  Det var här du slängde ur dig det.

Gör du inte det tas inläggen bort. Jag tillåter inte inlägg som endast är till för att dra folk till en sajt med annan inriktning. 

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2014-10-07 18:44 #26 av: MoaL

#24 Skogsraah, du kanske ska låta bli att ge dig in i diskussioner du inte klarar av? Annars ser jag ingen vettig anledning till varför du skyndade dig att fly till ett annat forum. Du får gärna svara på mitt inlägg i den här tråden, du vet, här där vi faktiskt började diskutera. Funderar

Jag väntar. Glad

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

Anmäl
2014-10-07 18:50 #27 av: Hera

#26 Tror tyvärr du får vänta länge.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2014-10-07 19:01 #28 av: MoaL

#27 Antagligen, men det är ju värt ett försök. Glad 

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.