Vänskap

Hur ser ni på detta?

2014-10-19 12:12 #0 av: [Torpedtass]

Jag är en person som gärna inte pratar om mina bekymmer då jag redan lider av depression och då inte ska behöva dra upp allt till ytan och må ännu sämre.

Så en dag började en person prata om mina bekymmer och speciellt ett av dem där jag fick förklara hur allt ser ut lugnt och sansat sen förväntar jag mig att man då lägger ner diskussionen men icke. Personen lista upp personer den hade pratat med som berättat att så och så ligger det minsann till och att det jag säger om mig själv inte stämmer. Igen förklara jag hur det ligger till, om och om igen. Till sist var jag problemet och personen sa helt plötsligt att den mena sig själv och inte hur det är för mig. Ehhh va?!

Efter det prata vi ingenting med varandra då personen var förbannad på mig och i princip ansåg att jag har stora problem när jag inte ens kan förstå att personen pratar om sig själv och inte om mina bekymmer, förvirring för nöje typ.

Sen en dag skriver jag en helt vanlig allmän fråga där jag ville veta hur andra gör med en specifik grej helt orelaterat till ovanstående på ett forum och personen svarar i den tråden om hur den gör, jag skriver sen hur jag gör utifrån vad som funkar hos mig. Men nej det gick inte, då börja personen skriva att det är de värsta man kan göra, att man absolut inte får göra så, att jag gör fel. Jag förklara då att detta är vad som funkar hos mig, för mig, för min familj, så som vi lever, bor och arbetar. Men nej, fick till svar att jag är totalt omöjlig varpå personen radera alla sina inlägg i forumet.

Jag skrev då ett PM och fråga om jag skrev något tokigt bara för att veta om den tolkat något tokigt. Fick då till svar att jag hela tiden skall tolka allt personen skriver eller säger som något negativt och att den nu ger upp helt. Igen, ehhh va?!

Jag sa att jag inte alls tolkar saker negativt utan alltid håller god ton, förklarar saker utifrån egna åsikt, eget perspektiv, vad som funkar för mig, för oss osv.  Var sedan ärlig i vår vänskap och sa att personen dock har en benägenhet att hela tiden köra över mig, uttrycka sig på sätt som verkligen sårar mig mm men det skulle jag uppenbarligen inte sagt för där slog det slint hos personen.

I samma ögonblick tog jag upp en gång då personen slagit handen mot vår tik på en tävling bara för att hon skällde och skrek på henne att vara tyst. Förklara att detta beteende tolererar inte jag. Fick till svar att slå djur är inget personen gör medvetet, hur man nu ska tolka det. 

Jag skrev att jag hellre reder ut detta än fortsätter men då börja personen ignorera mig och ville inte diskutera saken vidare. Så nu är vi tillbaka på att inte prata med varandra igen.


Personen i fråga har en bokstavsdiagnos, men inget jag ser som anledning till detta beteende. Varje gång man träffar personen så är det de den säger som gäller, den som har rätt, den som ratar, den som bestämmer saker osv. Kan ta ett exempel; Pratar man om en film, låt säga Avatar. Ska man sen komma till regissören och jag då säger att det är James Cameron så kommer personen säga "nej det är det inte" och jag kan hävda att han är regissören hur mycket jag än vill för fel har jag även om  jag egentligen har rätt. Bevisar man sen att man har rätt genom att tex hämta filmen och visa så får man till svar att personen aldrig hävdat att man haft fel eller att vi aldrig diskuterat något sådant.

Perosnen i fråga pratar även om saker som en expert, refererar till organisationer, specialister. Säger sig alltid ha kontakt med professorer, elitidrottare, vetenskapsmän och andra högutbildade personer/poltiker/ledare inom vilket ämne man än diskuterar.

Vad anser ni om detta? Vänrelation värd att fixa eller totalt spola?

Annat jag ogillar är allt skitsnack om folk personen sysslar med. Skitsnack om en av dess vänner som den anser inte borde ha barn, skitsnack om personer vi gemensamt känner, skicktsnack om personens egen sambo och hans släkt mm och jag är inte en person som pratar skit om andra och hör heller inte till skvallerkärringsläktet.

Jag känner liksom att är det någon mening ens? Jag har försökt men inget verkar ju duga.

Nu i efterhand har jag fått höra en massa om personen i fråga från andra som inte gillar personen men däremot dess sambo när jag fått frågan "känner du X" och det är väll allt annat än positiva saker men ändå inget jag tar till mig.

"I will always be me but if me fails I will be I so in the end I will always be me"

Anmäl
2014-10-19 13:59 #1 av: Devya

Varför vill du vara vän med en sådan person? Jag hör en massa negativa saker men inget positivt.

Anmäl
2014-10-19 14:29 #2 av: [Torpedtass]

Har väll inte riktigt ställt mig själv den frågan. Istället fått den frågan från andra som även "känner" personen men något bra svar har jag inte. Vet en person som fråga mig om jag kände de och när jag svara "ja" fick jag till svar "ah, så du känner fiiiinfolket" följt av "ja du, lycka till"...

Lyssnade inte på han och fatta inte ens vad han prata om.

"I will always be me but if me fails I will be I so in the end I will always be me"

Anmäl
2014-10-19 14:47 #3 av: Rita-S

Som jag ser det är detta en relation som kostar otroligt mycket för dig att vidhålla utan att du ser ut att få något särskillt tillbaka. Varför kasta bort mer tid på detta nu? Du verkar vara den ända av er två som arbetar för att få en bra relation. Som jag ser det kastar du nog bort tid och kraft om du fortsätter göra't.

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2014-10-19 16:10 #4 av: Devya

Om du inte själv vet varför du är vän med henne så skit i det hela.

Jag har endast vänner som jag tycker väldigt mycket om och jag älskar att umgås med dem.  Jag kan räkna upp en massa positiva saker om dem och inte en enda negativ grej, faktiskt. Jag  älskar dem precis som de är och skulle göra allt för dem.

Jag tycker du borde ha sådana vänner du tycker om.

Anmäl
2014-10-19 20:09 #5 av: Gur4m1

Det där är en person du klarar dig utan och det oroar mig lite att du ens behöver rabbla upp allt det där för oss andra för att få den bekräftelsen (jag kan känna likadant ibland) för det är ganska uppenbart- att du borde släppt det direkt, inte bemöta eller jaga efter denne när hen blev upprörd på dig. 

Så försök att bara släppa det, ingen vinner ett sånt där "bråk" (som verkade rätt ensidigt). :) Trist när man stöter på sånt där.

Anmäl
2014-10-19 21:37 #6 av: [Torpedtass]

Skrev nog mest för att se om jag kanske överdriver eller så när jag känner mig lite osäkert kring denna vänskap. Kan vara bra att få en second opinion från ett par färska ögon ibland om du förstår hur jag menar.

Sen lite också för att skriva av mig då allt bara är så chockerande och gör mig så ställd när personen helt plötsligt vände på en femöring och vände allt jag sagt mot mig.

"I will always be me but if me fails I will be I so in the end I will always be me"

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.