Förhållande

Tillsammans

2015-02-23 23:06 #0 av: nallemaja12

Jag har ett jättestort problem. Jag är tillsammans med världens finaste kille sedan ett par år tillbaka. Vi har hållit ihop trots att vi bott 150 mil ifrån varandra, men nu i höst har avståndet bara varit 10 mil och vi har träffats så gott som varje helg. Jag vill verkligen inte förlora honom, men. Jag tror att jag blivit kär i min skolkompis. Hon är en så fin tjej, jag får såna där förälskelse-fjärilar i magen när jag ser henne och allt det där. Förut när jag sett par som "myser" har jag känt ett sting av längtan efter min kille, men när jag såg henne tillsammans med en annan kille, då kände jag ett sting av avundsjuka. Jag förstår inte riktigt mina känslor och vet inte hur jag ska gå vidare. Är det någon idé att vara kvar i förhållandet med min kille när jag känner att jag fortfarande blir kär i andra? Det här är alltså inte den första tjejen jag haft känslor för sedan vi blev tillsammans. Samtidigt älskar jag ju honom och jag vill dela mitt liv med honom. Han vet om att jag tycker om tjejer också men inget mer. Förutom honom är det bara min syster som vet.

Anmäl
2015-02-24 11:16 #1 av: Words

Det är inte ovanligt att man blir småförälskad i andra när man är tillsammans med någon. Sen är det upp till var och en att välja vem man vill vara med.

Anmäl
2015-02-24 12:53 #2 av: [Rhodugune]

Som #1 så är det fullt normalt, vad som är rätt för dig i den här situationen beror på vem du är och vad du behöver för att må bra.

Det finns de som väljer att ha fler än en relation för att det faller sig så naturligt för dem, att älska fler än en person romantiskt, att vilja ha mer än en sexuell/romantisk relation, där man inte går bakom ryggen på varandra utan alla inblandade är med på det och själva kanske har en eller flera partners också.

Många som är bisexualla känner att de har ett behov av både en manlig och kvinnlig partner för att känna att de får sitt behov fyllt, eller för att de helt enkelt inte vill välja när de känner så starkt för mer än en person.

När man har en partner kallas det för att man är monogam, när man har fler kallas det för att man är polyamorös, flera kärlekar betyder det översatt.
Inte att förväxlas med polygami, som i korthet innebär att man är gift med fler än en person och får de allra flesta att tänka på mormoner, där det är en man som har flera fruar, men fruarna inte kan ha fler män.
När man är poly, så är man fri att bestämma hur man själv vill att ens relationer ser ut.

Vissa har fler partners som inte har några relationer sinsemellan, vissa har som ett par en relation med ett annat par, en quad eller tre personer som är tillsammans alla tre, en triad.

Det är rätt vanligt att öppna upp ett monogamt förhållande där man är kille/tjej för att tjejen är bisexuell och killen har lättare att tänka sig att tjejen är med andra tjejer än andra killar, ibland försöker paret att hitta en tjej som vill vara med de båda så ingen behöver känna sig utanför.

En triad är inte det lättaste att få att fungera, hela tänket runt polyamori är ganska svårt att få grepp om, talar av egen erfarenhet, när man levt med bilden att monogami är det ända rätta kärleksfulla sättet att ha en relation på.

Jag rekommenderar att du läser på om vad polyamori är, tror att det kan hjälpa dig att komma över känslan att du är en dålig partner som känner dig dragen till andra oavsätt om du kommer fram till att leva monogamt eller polyamoröst är rätt för dig.
Vissa, som jag, blir kär i fler samtidigt och det är inget jag kan eller vill ändra på, så har det hänt en gång för dig så är det nog hur du är som person och inget du ska behöva gå runt och må dåligt över.

Det finns betydligt mycket mer och bättre skrivet om polyamori på engelska, vet inte hur lätt/svårt du har att ta till dig material om du vill läsa mer om det.
Här en länk där det står lite mer.
http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/sex-och-relationer/jag-ar-kar-i-bada-mina-man_587569.svd
http://www.dn.se/nyheter/fler-an-man-tror-vantrivs-med-monogami/
http://www.flersam.se/

Här är några på engelska om du känner för det:
javascript:nicTemp();
http://www.morethantwo.com/polyamory.html
http://www.polyamory.com/forum/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.