Förhållande

min gubbe kan inte kommunicera

2015-03-18 17:30 #0 av: and66

Jag bor sambo sen 14år tillbaka,vårat förhållande har aldrig börjat fungera.i början trodde jag att han inte kunde kommunicera om tankar och känslor för att vi nyss träffats.men än är det svårt för honom att prat om känslor,han säger att han aldriig kunnat göra det hemma under uppväxten.
när jag vill veta vad han tycker i olika saker så blir han antingen arg eller tyst
jag känner att vi inte kan kommunicera ,han säger aldrig nånti g om sig själv eller om sina känslor,bara om ytliga saker
och jag vill att vi ska komma närmare varandra,men det funkar aldrig.
det enda som händer är att jag känner mig frustrerad och efter flera timmar och dagars gräl mellan oss,där jag försöker få han och se min sida av saken och hur det känns för mig när han intekan prata med mig
det känns som att han inte vill ha kvar förhållandet
Han gör mig i obalans med sitt sätt och jag känner att jag mår jättedåligt av hur vårat förhållande är
men han förstår inte det
många gånger vill jag lämna allt och flytta.men då ska han vara nära mig och hålla i princip koll på mig
jag är så less på att det aldrig tar slutmed det här sättet han har,är han sjuk psykiskt eller vad är det för fel

Anmäl
2015-03-18 17:34 #1 av: Vanja

Har du stått ut med detta i 14 år?! 
Rätt stark ändå, jag hade tappat humöret och startat världskrig var och varannan dag. 

/ Vanja 
Sajtvärd på Politik I Fokus. 

Anmäl
2015-03-18 17:38 #2 av: Skogsraah

Om det inte fungerat på 14 år tror jag tyvärr inte det finns något att göra... Särskilt när han inte verkar ha gjort något åt situationen på alla de åren. Jag tycker att du borde lämna, så du inte blir mer olycklig.

En sista utväg: Parterapi?

Anmäl
2015-03-18 17:40 #3 av: Aleya

Vissa människor är bara sådana och går inte att ändra på.
Du får väl acceptera eller göra slut.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-03-18 17:41 #4 av: OlgaMaria

Tror du att du kan lyssna bättre? Försöker absolut inte hitta något att anklaga dig för, men kanske finns det saker ni kan göra för att få det mycket bättre. Man utgår från sig själv och vad man själv behöver för att prata, men det kan vara helt annorlunda för någon annan. 

I din text ser jag både frustration över att han inte pratar och öppnar sig, men också frustration över att han inte är responsiv mot dig, det du säger. Att han inte bekräftar att han lyssnar på och förstår dig. När man själv har den känslan - han förstår inte mig - då är det ganska svårt att verkligen lyssna på och försöka förstå den andre. För att verkligen lyssna måste man ofta släppa sig själv helt. Då behöver du bara ha fokus på att höra det han säger, försöka ta in det och förstå. Ställa frågor utan anklaganden och visa omtanke och intresse, och inte byta över samtalet till att handla om dig. Kan du bli bättre på det? :-) Ska han kunna lyssna på dig behöver han själv öppna sig och märka att någon kan förstå och lyssna på honom.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2015-03-18 17:49 #5 av: ChristineL

Nej, har det inte funkat på över 14 år så lär det inte göra det 14 år framåt heller! Lämna och starta ett nytt liv!

Anmäl
2015-03-18 21:20 #6 av: Gur4m1

Lämnde just ett liknande förhållande, jag gav upp efter bara 6 år. Snäll kille men man behöver mer helt enkelt. Jag tror inte man kan säga att din kille är "psykiskt sjuk" men han är helt klart inte rätt för just dig. Han ebhöver kanske en kvinna som kan acceptera hans sätt att "inte" vilja kommunicera, bättre.

Nu har jag en pojkvän som kommunicerar på samma nivå som mig och fy vad mycket bättre allt känns!

Jag blir däremot lite oroad när du 1. själv valt att stanna hos en sådan man i 14 år. Mår du bra, hur är det med dig som valt att vara olycklig så länge? Relationer är frivilliga, men du verkar känna dig tvungen att vara med denna man, varför?

2. Att han hindrar dig, upplever du, varje gång du "försökt lämna". Lämna bara.

Man tar sitt pick oc pack och drar, när man fixat ett nytt boende eller liknande. Drar hem till föräldrarna under tiden eller till en vän. Hur kan "hålla koll på", hindra dig?

Jag försökte i flera år att acceptera min killes bristande intresse för att kommunicera. Han ville inte skapa konflikter men förstod inte att det i sig skapade konflikter, men de lades helt och hållet på mig, känslomässigt. Så jag mådde riktigt dåligt periodvis. Det var svårt men värt det, när jag väl tog steget att lämna honom.

Ett halvår senare träffade jag någon som jag kan prata med, som pratar med mig om allt mellan himmel och jord, som kan svara med ett ja eller nej när man ställer frågor...Mitt ex kunde knappt svara ja eller nej på enkla saker.

Så slösa inte mer tid!

Anmäl
2015-03-19 11:42 #7 av: Sarah

Herregud, ni är ju inte kompatibla. Du har stannat allt för länge som det är. Som andra säger, har det inte funkar på 24 år så lär det aldrig göra det. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.