Förhållande

Kan inte sluta tänka på honom

2015-06-12 20:32 #0 av: Fanny92

Hej!

Har sedan 3 år haft ett förhållande med en man, vi är sambos och allt är bra. Jag älskar honom och han älskar mig.

Problemet är att jag börjar tänka mer och mer på en gammal kille jag dejtade och nästan inledde ett förhållande med för 4 år sedan. Känns konstigt att jag fortfarande tänker på den killen men vi var som perfekta för varandra, hade samma humor och alltid kul ihop.

Hur ska jag göra?
Behöver verkligen råd om det här.

Anmäl
2015-06-12 20:53 #1 av: Hera

Du behöver väl inte göra något alls?  Om du älskar din sambo och vill leva med honom alltså.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2015-06-12 22:06 #2 av: Sarah

Ibland dyker gamla ex upp i tankarna, vill du vara kvar i din relation så är det vara att vänta så försvinner förmodligen tankarna på exet igen. 

Anmäl
2015-06-12 22:36 #3 av: Fanny92

Jag försöker vara ärlig mot mig själv, men det är svårt. Jag har det inte så bra med min sambo. Han misshandlar mig psyksikt. Tilltalar mig med nedsättande ord. Jag ber honom kalla mig för älskling eller mitt namn när han tilltalar mig men får oftast tilltalningar som 'bitch' eller liknande. Han sårar mig ständigt. Jag är uppvuxen i en familj där min pappa misshandlade min mamma och nedvärderade både mig och henne. Jag sa till flertalet gånger då men fick bara undanflykter, med tiden måste jag ha förstått att de är normalt.

Inget förhållande är perfekt. Min sambo kan vara världens underbaraste människa, vi kan ha kul och jag kan känna mig älskad. Men de är så mycket press, så mycket problem. Han kommer aldrig till mig, han ligger på sängen och skriker kom hit. Om jag inte kommer blir han arg. Han förväntar sig alltid sex, han säger att de är ok när jag inte vill eller när jag inte har lust men då får jag leva med att han är sur resterande delen av dagen så jag brukar alltid gå med på det ändå. För att slippa kränkningar.

 Jag har försökt lämna honom men jag dras alltid tillbaka pga. våran kärlek...

Anmäl
2015-06-12 22:44 #4 av: Hera

Nej inget förhållande är perfekt. Men de flesta behandlar sin partner med respekt, utan misshandel. 

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2015-06-12 22:52 #5 av: Sarah

Steg 1. Gör slut med din kille. 

Steg 2. Var själv ett tag och fundera på vad du vill ha ut av livet och ett förhållande. 

Steg 3. Om du då fortfarande saknar exet, gör ngt åt det. 

Anmäl
2015-06-12 22:53 #6 av: Fanny92

Svårt att göra slut när man har så starka känslor..

Anmäl
2015-06-12 22:56 #7 av: Sarah

Ja bara du kan avgöra om du vill ha ett förhållande med en kille som är snäll mot dig och respekterar sig, eller om du vill vara med en kille som är elak mot dig... känslor går över. 

Anmäl
2015-06-12 22:58 #8 av: Fanny92

Sant. De låter så enkelt..

Anmäl
2015-06-13 08:58 #9 av: Loris M

Om man börjar tänka på andra och längta ut ur relationen så är det säkert något som inte är bra i den. #5 har skrivit bra punkter som jag håller med om. Jag tänker också att det blir lätt många gånger att man förskönar bilden av exet när man är inne i ett annat dåligt förhållande. Om ni var så perfekta för varandra varför gjorde ni slut? Det blir lätt att man kommer ihåg bara bra saker med förhållandet och "glömmer" bort det som inte var bra. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2015-06-13 09:05 #10 av: Sarah

Justja, det var din kille som tog dina pengar... Att du nu tänker på ngn annan är bara ytterligare du tecken på att din relation borde avslutas..

Anmäl
2015-06-13 09:41 #11 av: lkmf

Du borde lämna man mår aldrig bra av att var med någon som trycker ner en.  Vet att det är jättesvårt när man har starka känslor för någon men men du kommer med tiden må mycket bättre utan honom.

Livet är som en chockladask men vet aldrig vad man får/ Forest Gump

Anmäl
2015-06-13 18:19 #12 av: Rita-S

I #0 säger du "allt är bra", men sen framkommer det att i principen ingenting är bra.  Tycker du får bestämma dig om det är bra eller inte och sen besluta hur det blir med nuvarande förhållandet i stället för att tänka på den andra. 

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2015-06-16 19:49 #13 av: [Grodhopp]

Mm, det här var ju inte helt lätt. Men jag tror också du längtar till exet då du inte mår bra i din nuvarande relation och att du behöver vara själv för att tänka på vad DU vill i livet och stärka ditt självförtroende. Ingen mår bra av att bli nedtryckt, umgås istället med familj eller vänner som kan ge dig bra energi,  gör saker du gillar, kanske något du höll på med när du var yngre etc, starta projekt/blogg/hobby. Gå och prata med någon professionellt kan också vara bra, det har iaf hjälpt mig.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.