Förhållande

Hur länge ska man vänta?

2015-10-13 23:18 #0 av: Hallu86

Jag gjorde slut med min pojkvän för att vi inte längre älskade varandra. Jag var redan intresserad av en annan kille.

Vi bestämde oss för att vara vänner men inte så nära vänner... Men nu till problemet... Den andra killen och jag har börjat dejta och det känns underbart!

Men har inte ändrat min status osv pga respekt för min förra pojkvän ? Men hur ska man göra? För jag är redo att gå vidare.. Men vill inte såra någon i onödan?

Hur gör man i ett sånt här läge?

Anmäl
2015-10-13 23:24 #1 av: AnneN

Tja, om det redan är slut mellan dig och exet så ser jag inget hinder för att inleda ett nytt förhållande med någon annan och vara öppen om det.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2015-10-13 23:34 #2 av: [Hadraniel]

Tycker du borde ändra status när du själv känner att det är lämpligt helt enkelt.

Visst kan det säkert kännas lite bättre för ditt ex del ju längre tid du har tagit på dig att gå vidare med någon annan då det tyder på att du har sett honom som speciell och svår att ersätta, men du kan ju inte vänta i all evighet med att göra det på ett synligt sätt bara för den sakens skull heller.

Dessutom kanske ditt ex hoppas på att du ska ändra dig och ta tillbaka honom så länge han inte sett att du gått vidare med någon annan vilket kan leda till att han inte heller går vidare och då missar potentiella möjligheter till nya förhållanden.

Alltså går det ju aldrig säga vad som är bäst gällande sånt här. Själv hade jag nog varit öppen med att jag inlett en ny relation relativt tidigt i en liknande situation. Kanske inte visat det redan första dagen, men inom några veckor i alla fall.

Anmäl
2015-10-13 23:47 #3 av: P3pz

Jag tror att det bästa du kan göra är att vara ärlig med ditt ex om ni fortfarande är vänner, så berätta sanningen för honom och låt honom höra det från dig istället för att han ska få veta det via facebook osv.. 

Jag tror inte att det spelar så stor roll om du säger det nu eller om 1 år till exet, han kommer att bli sårad oavsett vad. 

Mitt ex blev hysterisk över att jag gick vidare utan att berätta det för honom (han fick veta det genom att han såg mig och sambon hålla om varandra). 

Så i min mening är det bättre att låta exet veta tidigt snarare än sent, på så sett behöver han inte gå runt och hoppas på att du kanske kommer tillbaka. 

"There is life after abuse. This is mine"

Anmäl
2015-10-14 08:13 #4 av: Vanja

Har ni redan gjort slut för ett tag sen och du har börjat dejta andra så kan du lika gärna ändra statusen. 

/ Vanja 
Sajtvärd på Politik I Fokus. 

Anmäl
2015-10-14 08:37 #5 av: JazzBass

Vad gäller statusen på FB så tycker jag det är jobbigt att ändra den på grund av all uppmärksamhet det väcker. Bättre att ta bort statusinformationen helt och hållet, då görs det ingen offentlig notis om saken. Har man fel status att hänga kvar skickar man motsägelsefulla signaler åt antingen sitt ex eller sin nya partner, och  det vinner ingen nånting på. (Förstod inte riktigt om du uppdaterat statusen till singel och tvivlar på att ändra den igen till "i ett förhållande" på grund av att du börjat dejta igen, eller om du har den senare att hänga kvar trots att du gjort slut). Hursomhelst så skulle jag ta bort statusen i det här läget om jag var du, och ändra den först då du känner dig tillräckligt säker i det här nya förhållandet.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2015-10-14 10:36 #6 av: Gaara

Förstod inte heller riktigt vilken status det är du har nu. Har du att du är singel så tycker jag att du kan ha det ett tag till om du och den nya bara dejtar än så länge. Men om du menar att det fortfarande står på facebook att du är tillsammans med ditt ex så tycker jag att du ska ta bort det så snart som möjligt. Sårar folk gör man vare sig man vill eller ej. Tänk mer på dig själv än på ditt ex. Ditt ex är ett avslutat kapitel och ni lär ändå glida ifrån varandra med största säkerhet. Känner du att ni är nära vänner nu så kan du säga det till honom att du träffat en ny, men pratar ni inte mycket så kan du lika gärna låta bli, för det blir bara konstigt om ens ex börjar prata med en för att säga att den skaffat en ny, liksom att den måste påvisa att man blivit ersatt typ. Det blir bara konstigt.

Anmäl
2015-10-14 14:37 #7 av: Otyg

Låter bli att ha någon status överhuvudtaget? 

Anmäl
2015-10-14 15:31 #8 av: marika_

Jag tycker att man av respekt för sitt ex kan vänta lite innan man inleder något nytt förhållande.

Jag tyckte inte det kändes så bra när mitt ex bara pang bom gjorde slut efter flera års förhållande med mig och flyttade in till en ny brutta och skrev stup i ett på fb hur "kär och galen" han var medan jag fortfarande var förkrossad över sveket.

Anmäl
2015-10-14 19:20 #9 av: Rainee

#8 Om man blir så förkrossad så borde man egentligen ta bort varandra från fb, för sin egen skull. Enda gången jag tycker man kan vara kvar som "vänner" är väl om det är bådas gemensamma beslut om att gå ifrån varandra, för då är ju båda redo för att gå vidare.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.