Vänskap

blir aldrig bjuden

2016-01-29 22:53 #0 av: [fia85]

Har en kompis som bor i en annan stad och jag blir aldrig bjuden. Under de 12 år jag känt henne så är jag inte inbjuden till något i princip.  När vi bestämmer att ses så är det på mitt initiativ, och jag åker upp dit och får när jag kommer upp dit höra att jag ska vänta på stan i några timmar för hon håller på med något annat. Hur ska man tolka det här? Jag tror att hon förstått nu hur jag känner men jag vet inte och jag vill vara vän men vet inte vad jag ska göra. Hon är så avvisande så att jag mår dåligt av det.

Anmäl
2016-01-29 23:20 #1 av: Portie

Sådär var det med mig och en vän. Hon ställde in träffar och var med andra vänner istället. Tillslut så slutade jag fråga. Senaste gången vi sågs var för 1 år sen, efter det tappade vi kontakten. Insåg att vi inte hade något gemensamt längre och hon ville uppenbarligen inte ha mig i sitt liv så då fick det bli så.

Anmäl
2016-01-29 23:23 #2 av: Aleya

Är det samma person som du skrivit om tidigare?

Jag skulle väl själv börja fundera vad jag får ut av att vara med denna människan om jag var i dina skor.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2016-01-29 23:26 #3 av: [LoveUnite]1

Har ungefär samma grej hänt mig.

Brukade umgås med en vän jätte ofta, helt plötsligt en dag tog det stopp.

Vi var vänner via fb, men skrev inte ens till varandra, möttes ute ibland bara när man råkade stöta på varandra.

Blev kanske en fika om året.

Sedan dog det ut.

Försökte förra året få tillbaka kontakten på mitt intiativ, träffas osv, vi bestämde dagar flera ggr men blev aldrig av.

Ej träffats på typ 1 år, hen har inte heller tagit kontakt med mig på något vis alls sedan dess, inte jag heller, känner att hen får ta intiativet denna gången.

Anmäl
2016-01-30 00:03 #4 av: [fia85]

Nej, är ej samma person. Jag har lite likadant med en vän som jag var vän med förut. När jag var ung så vald ejag att fortsätta vara vän fast jag var besviken, fundersam och ibland djupt ledsen.  Jag önskar att mina relationer ska vara förknippat med glädje i dem, och att jag inte är den som lägger mycket energi, behöver ju ha den igen nånstans. Problemet är att jag egentligen inte tror att hon vill säga upp kontakten, men ibland kan det vara att hon säger "vi borde åka till det här stället ihop", vi börjar planera och sedan visar det sig att det inte går. Så långt allt väl. Sedan får jag veta att hon planerat in en annan resa med någon annan. Jag får aldrig någon riktig säkerhet i relationen. 

Anmäl
2016-01-30 08:54 #5 av: [silkesnosen]

Släpp relationen och låt henne ta intiativ om hon önskar. Det där låter inte som något att behålla. Det är svårt att släppa men ibland måste man.

Anmäl
2016-01-30 15:59 #6 av: [xMondSy]

Jag känner igen mig. Man försöker hålla kontakten eller vill träffa vissa personer men får inget tillbaka.

Det är egentligen så simpelt som att bara sluta ödsla tid på en sådan person, låt denne komma till dig istället och skaffa dig en ny vän

Anmäl
2016-02-01 09:58 #7 av: Devya

Om någon får en att må dåligt jämt och ständigt så kanske det inte längre handlar om en vän. Du måste helt bestämma själv om du orkar ta skit från den här personen eller ej, annars får du bara skylla dig själv som finner dig i det. =/ 

Anmäl
2016-02-05 14:00 #8 av: [ellenhellstrom]

Håller med #5. Hatar den här känslan, jag förstår precis. Men de bästa är bara att ta ett steg tillbaka och låta kompisen ta lite intiativ om den verkligen vill, annars vet man ju vart man har den om det inte gör de. Kram

Anmäl
2016-02-05 21:32 #9 av: [fia85]

Jag undrar om hon gör såhär mot andra eller bara mot mig. Ibland känner jag att jag undrar om jag har nån vän som verkligen vill på riktigt vara vän med mig och vad jag gör för fel. Jag sänker mina krav för jag tror att det kanske inte blir något av alls annars och jag vill inte behöva göra det. Jag vill få ha roligt, få göra det som jag trivs med och önskar att någon kan hänga med på det. Bara en gång. Någon gång. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.