Förhållande

Vad gör ni med er partner?

2016-02-03 15:43 #0 av: kanskemenbarakanske

Jag är en sån person som nästan alltid vill göra något eller ha något planerat när jag väl träffar min kille. Han är dock lite mer den som tar det som det kommer och blir det så att man bara suttit inne en hel dag så bryr han sig inte så mycket om det.  Ibland blir det lätt att man bara sitter hemma (och sitter med mobilerna och osocialiserar sig..), vilket jag kan få smått panik över så undrar vad brukar ni göra mer er partner? Har ni någon "tradition", ex storfrukost på helger eller liknande?  Let me know :D

Anmäl
2016-02-03 15:47 #1 av: Zadeira

Du kanske ska se dig om efter något du kan göra själv, en hobby som han inte gillar tex så kommer du ut men killen får lov att sitta hemma och slöa?

Jag och min kille gör nästan aldrig något. Ett par gånger om året åker vi på djurparker eller så eftersom vårt gemensamma intresse är djur, men annars är vi nästan alltid hemma när vi träffas. Ibland blir det nån bio eller shoppingtur, men oftast gör vi inget särskilt. Fredagar ä dock vigda åt god middag och efterrätt, tv-serie och film. Det är vårt "lilla extra".


Anmäl
2016-02-03 15:53 #2 av: Lia

Vi ses varje helg hos mig. På fredagarna kommer han kl 20 och då äter vi något, ser en film och sen är det läggdags. På lördagarna äter vi sen frukost med massa bullar och goda pålägg. Sen har vi hela lördagen och söndagen till ifall vi måste till stan eller vill ut och äta eller bara titta på film eller spela spel. På måndagsmorgonen åker han igen kl 6.

Söker du vänner? Klicka här!

Borderline & Depression & Goth & IBS & Social ångest & Vänskap Gapskrattar

Anmäl
2016-02-03 16:12 #3 av: kanskemenbarakanske

#1 inte så att jag inte gör något eller har hobbys. Jag rider, tränar mycket och jobbar. Menar mer att när vi väl ses så blir det ibland så att vi inte gör något och fastnar i mobilerna utan att fkitskt umgås. 

#2 åh, låter mysigt :D 

Anmäl
2016-02-03 17:09 #4 av: fruktgumman

Vi lagar mat tillsammans, tränar ihop, pysslar med djuren, ser film går promenader, fiskar mm

Anmäl
2016-02-03 19:27 #5 av: kanskemenbarakanske

#4 åh låter ju hur kul som helst! Är din kille med på det mesta ni gör eller gör han det mest för din skull?

Anmäl
2016-02-03 19:35 #6 av: fruktgumman

#5 Ja nu är han helt med på det, Men i början av vårt förhållande kunde han ingenting om matlagning. Så det har han fått lära sig allt eftersom. Nu tycker han det är jättekul att laga matSkrattar

Anmäl
2016-02-04 08:03 #7 av: Åsa S

Jag gör nästan allt ihop med min man, tittar på tv, går på promenad, bio, teater mm. Går ut och äter. Pysslar på våra odlingslotter. Reser mm. Sedan har vi vissa saker vi gör separat med. Tror att om man gör mycket ihop och har kul ihop att man har större chans få det att fungera på lång sikt, så för mig var det viktigt att hitta en man jag kan ha kul ihop med och jag hittade ju honom med.

Anmäl
2016-02-04 15:11 #8 av: Gaara

Jag och min sambo är ett! :) Vi är inte bara varandras livs kärlek utan vi är även varandras bästa vän. :) På vardagarna hinner vi inte göra så mycket då han jobbar så dumma tider (14:00-22:30) Jag är arbetslös för tillfället. Men t.ex en fredag så hade jag ställt öl på kylning, tappade upp ett varmt skumbad åt oss båda och ställt fram öl och tänt ljus i badrummet och satt mig i badet lagom tills att han kom hem. :) Vi gillar såna där småromantiska saker. :) Händer ibland att det blir champagne och jordgubbar i badkaret när vi har något att fira. :) Vi äter alltid middag tillsammans, han är grym på att laga mat. :) Men ibland äter vi ute, just för att det inte ska kännas så vardagligt. :) Vi går ofta promenader med hunden, på sommaren går vi gärna på promenader utan hunden också så vi kan gunga tillsammans eller liknande. :) Vi brukar även packa med lite trevlig mat och ha en picknick efter lite geocaching eller när vi metar. :) Annars så hänger vi mycket i hemmabaren vi köpte i somras. :) Vi var till Danmark och köpte massa alkohol billigt för att fylla den. ;) Eller så dansar vi bugg i vardagsrummet då han gick kurser när han var yngre. X) Vi hittar på massor tillsammans, hand i hand. :) Vi gick på ett skitkul event en gång. :D Zombie escape heter det. Kolla upp det om ni gillar att bli skrämda. XD Det var en grym upplevelse faktiskt! :D Här näst ska vi på en rom och chokladprovning. :)

Anmäl
2016-02-04 20:19 #9 av: kanskemenbarakanske

#8 detdär låter ju som en romantiskt film typ!! Hur härligt som helst.

Är lite rädd att man ska bilda två egna liv om man inte gör saker tillsammans. Vilket jag känner börjar hända tyvärr..

Anmäl
2016-02-04 21:58 #10 av: Gaara

#9 Det känns nästan som det också. :) Vi är så sjukt lika varandra, och på de plan vi inte är lika så kompletterar vi varandra grymt bra. T.ex så älskar han att laga mat medans jag älskar att baka. :) Men jag gillar att äta god mat och han gillar att äta goda kakor osv. X)

Alla är ju olika. För min del så vill jag inte vara ifrån min kille då vi ändå gillar samma saker så känns det ju som att vi ska göra allt tillsammans. :) När jag var tillsammans med mitt ex däremot så gled vi mer och mer isär då vi inte hade några gemensamma intressen mer än att se på tv och äta pizza. :P Vi gjorde knappt något annat tillsammans och han var sjukt oromantisk. Han sa att han inte visste vad romantik var och när jag gjorde gulliga saker för honom så visade han knappt någon glädje alls... Det kändes väldigt bortkastat... Något jag ÄLSKAR är att hålla hand, men han höll typ aldrig min hand om inte jag tog hans, han sa att han inte hade några hållahandenrutiner. X) Han hade inga framtidsplaner heller, ändå var vi tillsammans i lite mer än 5 år... Bara för att antar jag... Tillslut började jag i stort sätt leva ett helt annat liv än vad han gjorde. Vi sågs på helgerna endast.

Men när jag över en after work klickade med mitt livs kärlek så fick jag mina framtidsdrömmar tillbaka, jag blev jag igen och jag fick se vad livet hade att erbjuda mig. :') Jag och min sambo har samma framtidsdrömmar om att köpa hus, resa, gifta oss osv. Och jag vet att han kommer fria till mig i år, men jag vet inte när eller hur. :')

Utöver alla romantiska grejer osv så spenderar vi gärna tid antingen hos mina föräldrar, eller hos hans, eller hos hans mormor och morfar osv. Alla bor på samma ort. X) Hade aldrig trott att jag skulle finna mitt livs kärlek på gångavstånd. XD Det roliga var att när vi gick på den där after worken och klickade, så hade vi jobbat på samma företag i två år men på olika avdelningar. Så vi hade ju hälsat och så där, men inte så mycket mer än det. MEN, det visade sig senare att första gången han såg mig på jobbet så blev han jätteglad. För han hade sett mig i så många år redan. ;) Vi bodde ju på samma ort som sagt och under ett års tid när han gick på gymnasiet och jag hade mitt första jobb så såg han mig i stort sett varje vardag då vi åkte samma tåg. X) Jag som däremot har kasst ansiktsminne kom inte ihåg honom. :P Men mindes att jag tyckte han verkade sjukt trevlig och söt när han hälsade på mig för första gången på jobbet. Han tänkte efteråt att jag nog tyckte han verkade dum i huvudet så glatt som han hälsat. XD Hahaha! Men han var bara supercharmig tyckte jag. X)

Här om dagen så gjorde sambon hjärtformade plättar till frukost. :) Vardagsromantik. ;)

Men du, Vad har ni för gemensamma intressen? Vad skulle ni vilja hitta på? Ibland får man göra något den andra vill men som man själv kanske tycker kan verka lite trist. Ni får försöka planera in saker att göra. :) Min kille brukar ibland fråga redan på måndagen vad jag vill göra i helgen. :)

Anmäl
2016-02-05 08:39 #11 av: Forest

Vi är gärna hemma på helgerna går på långpromenader i skogen eller vid en större sjö. Ser på på kvällen film och äter gott.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2016-02-05 13:53 #12 av: [ellenhellstrom]

Att börjat träna på gym tillsammans är skitkul!

Anmäl
2016-02-05 20:07 #13 av: Urhasten

Jag och min sambo/pojkvän/bästa vän gör väldigt mycket ihop, men också mycket inte ihop. Delvis arbetar vi båda 100% och han arrangerar en filmfestival samtidigt som jag driver blogg och har två hästar. Så vi gör mycket litet och stort tillsammans. Handlar, går promenad, sköter om vår gamla veteranbil, tittar på film och serier, ser musikaler, går på bio, äter ute, äter hemma, lagar mat, tvättar, diskar, städar, pratar och samtalar, hänger med hans familj, min familj, åker till stallet, umgås med vänner och våra katter tillsammans, etc. Ibland kan det kännas som det var länge sedan vi umgicks, men det är ju också så att tid är en bristvara och det är inte alltid vi hinner med ALLT som man önskar hitta på tillsammans. Hur dagsformen ser ut avgör också mycket, vad en känner för och inte orkar.

Dessutom är vi ändå ganska olika, fast lika ändå. Jag kan ibland tycka att om vi båda sitter vid var sin dator hemma i samma rum - umgås vi. Sedan när jag tänkt lägga mig, kanske läsa en bok innan jag somnar, så frågar han om vi ska titta på någon film eftersom vi inte umgåtts på heeeela daaagen haha. Då kan det "krocka" lite på det sättet att jag tyckt att vi har umgåtts, fast med våra enskilda ärenden. Om ni förstår hur jag menar?

Trivs dock väldigt bra med att både vara sociala tillsammans och att kunna vara självständig ändå. Jag är ganska självständig som individ, så det lägger väl grund för hur jag resonerar.

Probipet - en mage i balans ger friska hundar och katter Hjärta

Anmäl
2016-02-05 20:50 #14 av: kanskemenbarakanske

#10 nu låter det som om du sitter å skryter haha. Ta det som en bra grej :) Ni verkar ha det helt underbart

#13  Det låter ju bra ändå. Man måste ju ha sitt egna liv liksom. Är också ensamvarg i botten, så förstår hur du tänker.

Anmäl
2016-02-06 08:08 #15 av: vendelay

Mest ser vi film eller tränar ihop. Ibland lagar vi mat, lägger pärlplattor, handlar i affärer, går ut och äter tillsammans. Vi har också ganska mycket egentid eftersom vi bor ihop och det lätt blir för mycket haha. Som någon nämnde häröver är det viktigt, tycker jag, att ni inte bara är kära i varandra - det ska vara din bästa vän du ska spendera livet med! Jag hoppas du får några förslag!

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-02-06 09:28 #16 av: oh-la

Jag och min man är nog mer sådanna att vi trivs i varandras närhet utan att behöva ha en aktivitet. Får vi välja är vi gärna nära, i samma rum, utan att prata speciellt mycket, görandes egna saker. Jag brukar virka eller sticka och han brukar sitta vid datorn. Ibland babblar vi om allt mellan himmel och jord och ibland är vi tysta. I övrigt gymmar vi ihop, vilket är en jätterolig paraktivitet! Är ute och springer ihop. Vi delar ett friluftsintresse, så vi fiskar, han jagar och jag håller på med min examen, vi tränar hund, vandrar, plockar bär och svamp. Vi gillar film och serier, vi älskar matlagning och goda viner eller öl så har vi tid lagar vi gärna mat ihop. Även vardagsmat är roligare om man är två :)

Vi bor så långt ifrån alla våra vänner och familj sedan 5 år tillbaks att vi liksom har fått lära oss att umgås utan att det blir klängig. Vi har inte haft så många andra under så lång tid att ventilera med, eller umgås med också.

Anmäl
2016-02-08 12:25 #17 av: Bläcket

Vi kollar på Farmen

Anmäl
2016-02-08 12:50 #18 av: kanskemenbarakanske

hur tar man bort ett inlägg här? Vill gärna ha de raderat..

Anmäl
2016-02-08 13:02 #19 av: Lia

#18 Det går inte.

Söker du vänner? Klicka här!

Borderline & Depression & Goth & IBS & Social ångest & Vänskap Gapskrattar

Anmäl
2016-02-08 13:53 #20 av: kanskemenbarakanske

okej då vet jag

Anmäl
2016-02-08 13:57 #21 av: Nikklador

Då vi har barn så på helgerna har vi mysfukost och dukar upp med allt möjligt gott. Vi brukar alltid (nästan i alla fall) se till att hitta på saker på helgerna för att verkligen få ut så mycket kvalitetstid vi bara kan med barnen och hunden (ja hela familjen räknas ju Skämtar

Jag och min fru brukar även någon gång om året se till att vara helt barnlediga så vi enbart kan vara man och fru för en helg. Då brukar vi ta in på hotel i någon stad och gå ut och äta, kanske gå på spa eller liknade bara för att verkligen få rå om varandra ordentligt Glad

Anmäl
2016-02-08 14:36 #22 av: Gaara

#14 Hahaha! X'D Ja jag misstänkte att det kanske skulle låta skrytsamt. X') Självklart har vi dagar då vi ligger i varsin ända av soffan och pillar på varsin mobil också. :) Så det är ju inte fart och fläkt och massa romantik varje dag. X) Då skulle ju det romantiska bli total vardag till slut och inget värt. :)

Anmäl
2016-02-08 16:40 #23 av: 134643

Jag och min pojk träffas bara några veckor per år sammanlagt. När vi väl får vara med varandra så gör vi allt tillsammans, enda gången jag är utan honom är när någon av oss är på toa typ haha. Vi är båda två otroligt lika med att vi kan ligga i soffan en dag och vara ute och göra saker en annan. Ingen blir uttråkad av att bara ligga och mysa, men ingen av oss säger nej till att göra saker heller. Så vi brukar få in lite blandat, vissa dagar äter vi mys frukost i sängen och ligger och kollar på film eller spelar spel halva dagen. Andra dagar spelar vi badminton, är i stallet, går ut och går, träffar kompisar, fikar, går på stan, lagar mat, bakar och leker i snön haha. Vi gör allt tillsammans helt enkelt, så länge vi får vara tillsammans så spelar det ingen roll vad vi gör :)

She needed a hero, so that's what she became. Sajtvärd på tonåringar och medarbetare på RåttorSkrattarRegnbåge

Anmäl
2016-02-09 00:22 #24 av: kanskemenbarakanske

Kul att höra vad alla gör. Gör mig så glad att ni träffat en kille som ni hittar på saker med och gillar att så många faktiskt svarat :D

Dock har jag och pojkvännen gjort slut och det gör så ont att gå in på denna tråd och läsa vad alla gör osv. Så kan någon på något sätt låsa tråden alternativt att ni slutar skriva här? 

Förlåt, vill bara inte läsa mer..

Anmäl
2016-02-09 17:55 #25 av: Devya

Min kille och jag går på gym tillsammans, på spontana roadtrips nu som då, ser på film tillsammans, äter middag tillsammans varje dag och på helgerna äter vi även en stor frukost tillsammans.

Han är väldigt romantiskt och brukar överraska mig med "spa kvällar" eller arts and crafts kvällar för han vet hur mycket jag gillar sådant.

Vi umgås väldigt mycket tillsammans. Då vi åkte till hans hemland på julen så var vi tvungna att vara ifrån varandra ca 3-4 timmar för han skulle träffa sina morföräldrar och eftersom jag var flunssig så ville vi inte riskera något, Jag gick och shoppa medan han umgås med dem. Sen då vi väl fick ses igen så pussa han mig jättemycket och höll min hand i bilen. Han sa att han hade saknat mig så otroligt mycket under de 3-4 timmarna vi var ifrån varandra. =P Tyckte att det var urgulligt. Men så är han, han saknar mig jämt om vi är ifrån varandra och därför umgås vi jämt och ständigt.

Anmäl
2016-02-09 17:56 #26 av: Devya

#24 Du kan ju sluta följa tråden?

Anmäl
2016-02-09 19:05 #27 av: kanskemenbarakanske

#26 hur? ni andra får gärna fortsätta skriva här :p

Anmäl
2016-02-09 19:36 #28 av: Devya

#27 Det går att ta bort det. Då man ser att någon har skrivit svar så istället för att trycka på titeln (på mina inlägg) så tar man och för pilen i slutet av den titeln och då dyker det upp en text i rött som säger "ta bort". :) 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.