Länktips

Samband mellan porr och sexuella brott

2016-02-09 10:31 #0 av: OlgaMaria

http://www.expressen.se/debatt/mainstream-porren-maste-problematiseras/

"I mina utredningar gällande sexualbrott framkommer ofta uppgifter om sexualsadism och om sexuella handlingar som är fyllda av förnedring och våld.

När de misstänkta får frågan om var de fick inspirationen ifrån så är svaret alltid: från porren, skriver kriminologen Nina Rung."

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-02-09 11:15 #1 av: oh-la

Frågan är väl snarare vad som är hönan och vad som är ägget. de som tittar på port begår sexualbrott eller de som begår sexualbrott tittar på porr? Porr är ju också ganska brett. Det är skillnad på mjukporr och riktig hårdporr , eller porr med inslag av våld mot en halvsuddig hemmavideo. Allt är ju trots allt porr. Jag tror att den allra största majoriteten av de som konsumerar porr inte begår sexualbrott. Diskussionen är väl lite som den som var om hårdrock tidigare, alltså att alla som lyssnade på hårdrock blev mördare.

Anmäl
2016-02-09 11:34 #2 av: OlgaMaria

Jag tror ändå att den påverkan porr har på vårt beteende är väldigt bred, och att det bara i vissa fall går så långt som till fällda domar för sexuella brott. De "mildare" effekterna är objektifiering av kvinnor och dominant beteende, tjatsex, övertalningar och sexuella experiment som båda inte är riktigt överens om. Och tjejer och killar som fortfarande är barn bekantar sig med sex genom att kolla på porr. Jag tycker det är läskigt - det blir en väldigt snedvriden bild av vad sex är.

Här är en bra artikel med studier om hur porr påverkar innan det går så långt som till sexuella brott.

http://www.fightthenewdrug.org/porn-leads-to-violence/

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-02-09 12:06 #3 av: Devya

Det finns en massa kvinnor som ser på porr också. Vart har vi de kvinnor som begår sexuella brott?

Jag tycker det låter endast som en dålig ursäkt om folk börjar skylla på porr. Ta ansvar för den skit du gör och våga inte skylla ifrån dig, det skulle jag vilja säga till de som begår sådana här brott och skyller på porren.

Anmäl
2016-02-09 12:10 #4 av: OlgaMaria

#3 Förstår inte din första fråga. Det finns väl massa kvinnor som begår sexuella brott också?

Ja men unga människor har en outvecklad hjärna och en biologisk svårighet att se vilka konsekvenser saker får. De är lättpåverkade helt enkelt. 

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-02-09 12:16 #5 av: Devya

#4 Då man tittar igenom nyheterna så har jag nog faktiskt sällan sett fall där det har handlat om att en kvinna genomför samma sorts brott som männen. Visst finns det sådana fall men jag har faktiskt inte lyckats läsa om särskilt många fall och om det är så vad de har att skylla på? Skyller de också på porren i de situationerna?

Jag tycker det låter bara så dumt och ansvarslöst om man försöker skjuta över ansvaret på något annat. Det är där många gör ett stort fel - tar bort ansvaret från människan som har begått brottet och skyller det på något helt annat istället. Man försöker hitta en förklaring till allt för såklart att människor inte har kunnat göra det här på eget iniaitiv. Sådana vibbar får jag hela tiden från just sådana här "förklarningar". =/

Anmäl
2016-02-09 14:03 #6 av: OlgaMaria

#5 Sen är det väl inget konstigt om mäns och kvinnors brottslighet ser olika ut? Och jag tror absolut att vi påverkas olika av porren i stor utsträckning. Hos tjejer och kvinnor är det väl vanligare med dåligt självförtroende över sin kropp och en osund tro på att man måste ställa upp på en massa saker som man inte vill.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-02-09 16:30 #7 av: Geru

Problemet är väl inte porren? Det är ju inte alkoholens fel att människor kör med alkohol i blodet? Det är ju deras egna fel. Problemet är alltså inte porren, för brotten sker ändå, och dom har skett förut. Det är inte så att dom ökat på det viset pga porr. Men du kommer definitivt hitta sådan porr hos människor som begår sådana brott. Men är inte det lite att förvänta sig?

Dessutom har insändaren inget direkt kött på benen i sina argument.

Insändaren blandar ihop BDSM porr med Barnpornografi. Det är inte ens nära varandra. 

Det är inte heller porren som gör att kvinnor blir sexualiserade, det är att kvinnor är sexualiserade som gör att porren ser ut som den är.

Sedan pratas det om porrmissbruk? Det är alldeles för många olika saker som blandas ihop.

Anmäl
2016-02-09 16:31 #8 av: Scorpio97

Jag tror absolut att vi påverkas av porr, speciellt om vi börjar kolla i ung ålder. Men jag tror också att dom som begår sexuella brott skulle göra det även utan porr. Sen kanske det är så att brotten blir värre för att man har fått idéer av det man har tittat på, det vet jag inte. Jag tror även att dom personerna som redan är "intresserade" av våldsamt sex, våldtäkter och liknande även börjar söka efter den typen av porr, så att det blir lite hönan och ägget som #1 är inne på. 

Sen tycker inte jag att man skyller ifrån sig för att man tar upp förklaringar till ett beteende. En person som har begått ett brott är såklart lika skyldig och ansvarig även om han eller hon har kollat på porr och blivit påverkad av det. Men om det är så att porr bidrar till fler eller värre sexuella brott, så är det något man bör undersöka närmare och ta reda på vad man kan göra åt saken. Även om det förmodligen är svårt att göra något åt, förbud brukar ju inte fungera exempelvis. 

//Jessie

Anmäl
2016-02-09 19:27 #9 av: Pytteliten

Jag är helt inne på din linje OlgaMaria. Vi blir påverkade av porr, lika väl som vi blir påverkade av filmer, reklam och en massa annat. Det vi är med om påverkar oss alltid på ett eller annat sätt. En del saker påverkar mer, och dit är jag övertygad om att porren hör. De allra flesta blir dock inte påverkade på så vis att de begår brott.

För den uppväxande generationen är det ju tyvärr så att porren ofta blir den första kontakten med sex. Det tycker jag är läskigt. Då blir det ett slags mall för hur man tror att det ska gå till. Som mamma önskar jag av hela mitt hjärta att det tar så lång tid som det bara är möjligt innan mina barn kommer i kontakt med porr. Helst tills de har passerat 50 i alla fall (man kan väl få önska) Skrattar.

Anmäl
2016-02-10 01:57 #10 av: viktoria91

Tror det kommer från ens egna huvud,fantasierna, innan man letar upp porren.

Anmäl
2016-02-10 09:51 #11 av: OlgaMaria

#9 Haha, jag håller med. En 50-årsgräns för porr vore bra 😉

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-02-10 10:00 #12 av: Hera

Man kan inte skylla på porr. Det är ett argument som används av porrmotståndare.  Sådana som tror att all porr är våldsam och kvinnoförnedrande.

Löjligt. 

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2016-02-10 21:59 #13 av: Ikajo

För man får ju absolut inte kritisera människors favorit fritidssysselsättning med grund av att det faktiskt skulle kunna finnas problem med den specifika sysselsättningen.

Sorry, men jag kommer aldrig ställa mig bakom porr. Det kommer bara inte hända.

http://www.thedailybeast.com/articles/2015/11/30/james-deen-the-bill-cosby-of-porn.html

http://www.theguardian.com/culture/2015/dec/04/how-stoya-took-on-james-deen-and-broke-the-porn-industrys-silence

http://www.buzzfeed.com/nitashatiku/porn-sexual-assault#.axM6r4VVQ

Det är grund och botten prostitution. På film. Med så mycket porr som produceras, hur många människor far illa för att någon vill ha något att kolla på när de runkar? Hur kan man tycka att det är okej? Kanske finns det de som gillar sitt jobb och gör det för att de vill. Men så många fler blir tvingade, antingen bokstavligen eller av sina omständigheter.

#12 Porr till sin natur är förnedrande. För båda könen. Det reducerar dem till en kroppsdel och tar bort allt som heter närhet och ömhet. Det går inte att förneka att antalet fall av gränsöverskridande beteende hos framför allt tonåringar har ökat. Ofta i form av tjatsex eller sex utan ömsesidighet, som vi inte behöver mer av.

//Sofia - Sajtvärd på Feminism iFokus
Officiell titel: Professionell Skrivare
Du kan läsa text skriven av mig här

Anmäl
2016-02-10 22:15 #14 av: Hera

#13 porr som ju är sex är inte förnedrande. 

Att det sedan finns förnedrande porr är klart.  Men att säga att all porr är dåligt för människor är trams enligt mig. Och det finns MÅNGA som väljer det helt själva som inte blir utnyttjade och som gillar sitt jobb. Låt dom jobba med det dom vill utan att döma dom.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2016-02-10 22:39 #15 av: Ikajo

#14 Vad sägs om att lyssna på de som faktiskt har jobbat i industrin?

Hur kan du säga att porr inte kan vara förnedrande eftersom det är sex? Menar du i så fall att sex inte kan vara förnedrande? Att det aldrig finns omständigheter där förnedring och sex går hand i hand? Om det är sex så är allt okej?

Det finns bokstavligen flera miljoner sajter med porr, förmodligen fler. Av alla dessa porrfilmer, tror du på allvar att människor väljer det för att de vill? För att de inte råkar illa ut? När utnyttjande är en del av själva industrin.

Från en av artiklarna som du uppenbart valde att inte läsa:

Two performers, a male and a female I won’t name, were working together. The woman had obviously taken something before the scene and passed out halfway through filming. The director did not want to lose his investment, so the male performer came up with a solution: Prop her up doggy style with her face in the pillows, and no one would know. They tried a few other positions but none worked as well as the first, and they completed the scene that way. She was left to sleep naked on the couch with her signed check beside her.

I vanliga fall så skulle vi kalla det där för våldtäkt. En ganska så grov sådan. Och det är vanligt. Droger är vanligt. Traumatiska upplevelser i barndomen, övergrepp, är en del av kvinnornas förflutna. Det finns de som väljer att skära sig också, men då försöker vi sätta stop och hjälpa till.

Och bara för att det finns kvinnor som frivilligt spelar in porr betyder inte det att porr är bra. Det blir inte rätt bara för att det finns människor som inte tycker att det är några problem. Ett val behöver inte vara ett bra val.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Jag kommer aldrig ställa mig bakom porr. Läs erotiska noveller eller titta på hentai om ni nu tänker vill ha något sexrelaterat. Då kommer i alla fall inga riktiga människor till skada.

//Sofia - Sajtvärd på Feminism iFokus
Officiell titel: Professionell Skrivare
Du kan läsa text skriven av mig här

Anmäl
2016-02-10 23:15 #16 av: Hera

Det är just det jag gjort. Lyssnat på de som jobbar med det ;)  Du väljer att bara se det negativa medan jag är realistisk och inser att det finns fler sidor än de du pratar om. Visst, bort med det negativa. Men som sagt, det är allt annat än bara dåligt i branchen.

Det har nu framgått att du aldrig kommer ställa dig bakom porr. Det finns det dock många som gör. Bland annat jag. Det finns bra porr och den ser jag inget farligt med.

Jag läser inte dina länkar eftersom det knappast är något nytt att det finns negativa sidor.  Jag ser dock verkligheten.  

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2016-02-10 23:32 #17 av: Pytteliten

#16 Men Hera, är inte det ett ganska korkat uttalande? "Jag ser dock verkligheten." Är det inte det vi alla gör, utifrån våra liv och erfarenheter? Eller tror du att alla som har en annan åsikt än du bara hittar på?

Anmäl
2016-02-11 00:08 #18 av: Hera

#17 Tycker snarare det du skrev är korkat med tanke på att jag tydligt skrivit att det både finns negativa och positiva sidor i branschen.  Det är att se verkligheten. 

Att dissa en hel yrkesgrupp för att det finns negativa sidor är aldrig rätt. Däremot att arbeta för att det blir bra för alla är.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2016-02-11 01:09 #19 av: [LadyK]

Har en bekant som jobbat med porr och hon är bara positiv till det. Jag har inga problem med porr där tjejer och killar gör det för att de vill och tjänar pengar på det. I övrigt håller jag med Hera i denna fråga.

Anmäl
2016-02-11 05:35 #20 av: portera

Här är ett program som ställer frågan om vad porren leder till åtminstone litegrand. 

Vi som har obegränsat med porr

Anmäl
2016-02-11 09:26 #21 av: Ikajo

#16 Och vad innebär verkligheten för dig? Att det är okej så länge det finns människor som gör det frivilligt? Att det är lugnt så länge det finns positiva sidor? Oavsett vem som kommer till skada under tiden?
Jag tycker nog du ska visa så pass mycket respekt att du läser artiklarna. De är inte från porrmotståndare, det ena är om ett pågående våldtäktsfall inom porren och en annan är en beskrivning av kvinnliga porrskådespelares vardag. Men det kanske inte är viktigt i din verklighet?

Jag ser verkligheten. Jag ser den verklighet som orsakar andra människor skada. Den verklighet du inte vill se.

//Sofia - Sajtvärd på Feminism iFokus
Officiell titel: Professionell Skrivare
Du kan läsa text skriven av mig här

Anmäl
2016-02-11 09:29 #22 av: Hera

#21 Läs mina inlägg igen så slipper du fråga frågor du redan har svaret på.

Visa du respekt istället och sluta anta att andra inte vet eller kan något.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2016-02-11 09:48 #23 av: Ikajo

#22 Jag säger inte att du inte vet. Jag säger att du vägrar lyssna. Du uppvisar en ovilja att se saker ur ett annat perspektiv än ditt eget. Jag har läst på om frågan och därefter tagit ställning. Jag väljer också att se att problemen med porr inte är isolerade till väst.

//Sofia - Sajtvärd på Feminism iFokus
Officiell titel: Professionell Skrivare
Du kan läsa text skriven av mig här

Anmäl
2016-02-11 10:02 #24 av: Hera

#23 Jo det är just det du gör.

Jag är väl insatt i ämnet. Och står kvar med min åsikt. 

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2016-02-11 13:10 #25 av: OlgaMaria

#23 Ja det är när man tar ett globalt perspektiv som det verkligen faller för mig. Visst det kanske finns några lyckliga porrarbetare i västvärlden där människor haft turen att födas under goda förutsättningar och kan välja att arbeta inom porren utifrån en någorlunda fri vilja. Men sen alla som tvingas in i industrin i andra delar av världen, och barn som hålls som sexslavar för film och bordeller. Det är en del av samma industri. Även om jag väljer en "fairtrade" porrfilm så stöttar jag samma industri som kidnappar eller köper barn för sexuella ändamål. Nej, då går det bort över huvud taget.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-02-11 21:21 #26 av: OlgaMaria

#20 Nu har jag kollat på den dokumentären du tipsade om. Jättebra och inte överdrivet åt något håll. Utgångspunkten är verkligen hur porr påverkar vanliga människor. Killarna säger ju "man vill göra det man ser på porrfilmen". Klart som korvspad att det förändrar människors syn på sex i grunden, jämfört med när man inte hade den typen av influenser. Hjärnan är plastisk och påverkas otroligt mycket av om man ser på porr flera gånger i veckan.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-02-12 02:15 #27 av: portera

#26 Problemet är att det talas för lite om hur porr skiljer sig från vad som är normalt. Det är ju rätt skrämmande att saker unga önskar göra tillsammans med en partner, inte behöver ha någon verklighetsförankring i vad som är naturligt - eftersom vad som är normalt har förskjutits så av porren.

Off topic: Finns två till program i samma serie, ett om unga mäns kroppar resp. om jakten på kärlek genom nätdating. Bägge tämligen intressanta. Tyvärr får man söka sig fram på SVT för att hitta så postar en länk: https://www.google.se/url?q=http://www.svtplay.se/video/5273566/vi-som-har-kroppsfixering/vi-som-har-kroppsfixering-avsnitt-2&sa=U&ved=0ahUKEwixlbS2h_HKAhXIFJoKHeU0AVAQFggUMAM&usg=AFQjCNFoknNdUjonfk8MqAy-W0MNDq7OGw

Anmäl
2016-02-12 05:11 #28 av: Geru

Moralpaniken kring porr går verkligen i vågor. Det är alltid kul att se människor skylla problemen på en industri som inte gjort något.

Anmäl
2016-02-12 07:48 #29 av: OlgaMaria

#27 Ja, men sen förändrar ju porren uppenbarligen vad som blir normalt. Folk anpassar sig för att efterlikna porrens värld. Men håller med! Vi måste prata mycket om sex. Är ju helt galet att kids ägnar år efter år efter år med porren som enda inblick i vad sex är. Tyckte att detta program skulle kunna vara lämpligt att visa i skolan. Skulle nog kunna inspirera till mycket diskussioner.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-02-12 10:31 #30 av: jagga-ewe

Men vad är normalt? Vem avgör vad som är normalt? Är det bara heterosex och missionärsställning som är normalt? Eller är all heterosex o vaginal penetration normalt? Oral penetration, är det normalt? Måste det isf vara i en heterorelation?

Visst finns det en jäkla massa olika porr, och allt som ses där känns inte okej för mig. Men är jag rätt person att avgöra vad som är normalt? NOPE! Är det jag ägnar mig åt med min partner det enda normala? Knappast! Eller är vi oxo onormala på ett eller flera sätt? Ja, antagligen i en del personers ögon!

För egen del finns det porr jag tänder på och porr som äcklar mig. Men jag vill inte ställa mig till doms över andras preferenser.

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2016-02-12 11:12 #31 av: Hera

#29 Jag är väldigt intresserad av att få veta vad som är normalt. Vad är normalt när det kommer till sex?

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2016-02-12 11:15 #32 av: OlgaMaria

#30 Jag tycker inte det är särskilt normalt att tjejer ska vara rakade över hela kroppen, acceptera penetration av alla hål, bli sprutade i ansiktet, och vara plastikopererade, och fullt uppfixade och sminkade före sex. Tyvärr formar porren både tjejer och killar att det är så det ska vara. Om man kollar på sån porr många gånger i veckan så förändras hjärnan så att det är det man tänder på, och då tänder man inte längre på en "normal" tjej som inte är piffad på alla dessa sätt och som inte ställer upp på allt. Och tjejer som ser detta eller hör från kille efter kille att det är det de vill ha, kan ju lätt tro att det är sådana de måste vara för att duga. 

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-02-12 11:45 #33 av: Hera

#32 Med det resonemanget borde alla vara våldsamma eftersom alla sett många våldsamma filmer livet genom. Eftersom vi människor enligt er är okapabla till att förstå rätt och fel för att vi ser på film.
Tydligen uppfostras vi inte längre av föräldrar utan av film.

Sorry. Håller verkligen inte med.

Nu är inte porr synonymt med silikon, penetrering av alla hål och sprut i ansiktet. Och sminkstress kommer verkligen inte från porr, det kommer från andra håll.

Däremot finns det idag många fler som har en annan kultur och en annan kvinnosyn än för 20 år sedan. Därför ökar också kränkningar mm tror jag.

Tonåringar gör faktiskt annat än att stirra på porr film hela dagarna. Men jag förstår att det är lättare att skylla på den än människan.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2016-02-12 14:23 #34 av: viktoria91

#32 Jag tände på BDSM, rapeplay och strypsex INNAN jag kollade på porr. Sett lite porr innan men det var vanlig vanilla. Så den teorin håller inte. Som Hela säger, då borde många vara våldsbrottslingar. Jag spelade skitmkt GTA innan och menade ner folk. När jag började övningsköra bar jag jätterädd för att köra på någon och vågade knappt köra.

Anmäl
2016-02-12 15:04 #35 av: jagga-ewe

#34 Där har du en VÄLDIGT bra jämförelse! Så många unga som spelat/spelar GTA i alla versioner, det borde vara mycket mer vansinneskörningar. Visst händer det sådana saker, men inte alls i jämförelse med hur många som spelar de spelen. Skulle normen för sex förändras så lätt av att se på porr borde normen för trafikbeteende vara mer påverkad. Sure, porr har funnits måååånga år längre än GTA, men å andra sidan inbillar jag mig att de som är aktiva sitter fler timmar framför GTA än framför porrfilmerna. Jag har människor i min närhet som spelat datorspel all vaken tid i veckor i sträck. Och tiden de sovit har varit ofrivillig. En del av det har varit GTA.

Fast visst kan man bli påverkad av spel. Jag minns en gång, 15+ år sedan, när jag kom på att vi hade glömt låsa balkongdörren till vår lägenhet på 3e vån.
- Ingen kan komma in där ändå! sa pojkvännen.
- Jo, men det är ju bara att skjuta en lina i balkongen över o dra sig in!
- DU spelar för mycket Worms! Kom nu! sa pojkvännen.
- Öhh, okej, du har nog rätt... *rodna*
Men därifrån till att faktiskt försöka göra nåt från ett spel, nej, lite sunt förnuft finns kvar. *skratt*

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2016-02-12 20:40 #36 av: pyromanen

Jag tänker som du #32. Självklart påverkas man av vad man ser!  Förutom dom sakerna du nämnar som "standard" i porr så saknas erotik, smekningar och kommunikation för att det ska vara nåt som liknar riktig sex i verkligheten och det tror jag kan vara nåt av det som kan bli mest fel i verkligheten sen om nån ungdom har fått sin bild av sex från porr. Det verkar som att en tjej är med på att (rakat, plastikopererat o.s.v.)  och utan pussar, kramar, upphetsning, kommunikation eller ömsesidig lek är med på att stå på alla fyra och låta han göra vad han vill ungefär som en docka.  Och jag tänker att om man har hunnit lära känna sin egen sexualitet och en partners sexualitet först innan man ser porr, då har man nån verklighet att referera till och "vet bättre", men just ungdomar där delar jag definitivt din oro!

Anmäl
2016-02-15 10:45 #37 av: OlgaMaria

Visst påverkas vi av allt vi ser, men det är inte självklart alltid på vilka sätt vi påverkas. Att se på våldsfilm kanske gör oss mer alerta och vaksamma på vad som kan hända när vi är ute ensamma en mörk kväll? Att meja ner folk i ett dataspel kanske inte gör en aggressiv i trafiken, utan snarare rädd att meja ner folk på riktigt, som du säger att du tänkte #34.

Just porr är ju lite speciellt eftersom om folk får orgasm när de tittar så kopplas innehållet i filmen direkt till hjärnans sexuella belöningscentrum, medan om man kollar på en våldsfilm kanske det mer är hjärnans fight-and-flight-centrum som är aktivt.

Visst ska man inte "skylla på" porr... men som vuxna tycker jag vi har ett ansvar att diskutera hur porr påverkar barn idag. 

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-02-15 10:53 #38 av: viktoria91

#37 Det som påverkar mig och säkert dem flesta dom spelar såna spel är adrenalinkicken. Något man sökerer och intensivare av hela tiden. Vilket då egentligen borde betyda att man lätt blir våldsam när dataspelet inte "räcker till". 😜

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.