Allmänt

Vad tycker ni om detta?

2016-06-15 14:31 #0 av: Corgitok

Min väns förälder är 55 år och är ihop med en 42åring. De har vart ihop i 3 månader och har förlovat sig. Tror de ska flytta ihop och gifta sig och skaffa hund inom snar framtid då kompisen ofta pratar om det. Vad tycker ni om detta?

Anmäl
2016-06-15 14:35 #1 av: Surpan

Om alla inblandade (även eventuella barn som bor hemma då) är glada och lyckliga så ser jag inget problem med det. Kul för dom.

Jag orkar sällan gå runt och tycka och tänka om andras förhållanden. Relationer är svåra nog som det är utan att alla runt omkring ska ha åsikter.

/Surpan
Medarbetare på Hår iFokus

Anmäl
2016-06-15 14:35 #2 av: Gronstedt

Kul för dem.

Anmäl
2016-06-15 14:39 #3 av: Åsa S

Förstår inte vad problemet är? tycker du att de har varit ihop för kort tid? eller vad är problemet? Jag och min man flyttade ihop nästan direkt då vi blev ihop vi bodde varannan vecka i varandras lägenhet i 4-5mån innan vi hamnade i min lägenhet för gott vi gifte oss 10mån efter att vi blev ihop och det har funkat väldigt bra. Känns det rätt är det väl bara att slå till man lever ju inte i evighet. Det finns de som blir med barn bara några månader efter att de blivit ihop, din väns förälder + partner är kanske lite gamla att skaffa barn men de kan ändå ha behovet att ha något ihop i detta fall en hund.

Anmäl
2016-06-15 14:39 #4 av: Zadeira

Jag tycker inget särskilt. Det är upp till dem som vuxna människor att göra vad de vill och känner är rätt.


Anmäl
2016-06-15 14:43 #5 av: Scorpio97

Håller med övriga. Deras liv och deras val. Så länge det inte är en destruktiv relation eller man tror att någon råkar illa ut/mår dåligt, ser jag ingen anledning till att lägga sig i andras relationer.

För mig skulle det vara att gå för fort fram, men är dom nöjda och glada med att vara förlovade och flytta ihop nu är det väl bara att säga grattis och hoppas att allt går bra. Det är ju olika hur man fungerar och vilken takt man är bekväm med. 

//Jessie

Anmäl
2016-06-15 14:43 #6 av: Corgitok

Okej, det är bara att vännens (som är barn) föräldrar är skilda.  Om de flyttar ihop och gifter sig så fort, och sedan märker att det inte fungerar blir det kanske krångligt för vännen då hon redan vart med om en skilsmässa. Är nog bara för tankespridd. Tack för era synpunkter!

Båda har flera barn förresten.

Anmäl
2016-06-15 15:34 #7 av: Lia

Min mamma är 55. Men hon ser inte ut och känns definitivt inte äldre än 45. När hon dejtar träffar hon därför ibland män i den åldern. Det är inget konstigt alls. Pappa är för den delen 67.

Söker du vänner? Klicka här!

Borderline & Depression & Goth & IBS & Social ångest & Vänskap Gapskrattar

Anmäl
2016-06-15 19:37 #8 av: Loris M

#6 Det verkar som att din vän är orolig för att föräldern ska skiljas igen så småningom. Vilket inte alls är konstigt att tänka som barn som redan fått uppleva en separation. Vännen verkar vara rädd att lära känna en ny person som hen kanske måste tvingas skiljas från. 

Jag tycker att din vän borde prata med sin förälder och berätta hur hen känner. Inte för att det går att göra något åt det, utan mera för att föräldern kan säkert hitta ett sätt lugna ner din vän och förklara situationen. Tyvärr finns det inga garantier här i livet. Varken din väns förälder eller hennes partner kan veta om förhållandet kommer att hålla. Om man vill uppleva kärleken så måste man våga chansa ibland.

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-06-17 10:34 #9 av: [LarssonA]

Tycker det låter underbart!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.