Allmänt

Sociala medier ger en väldigt felaktig bild

2016-08-05 15:28 #0 av: Sandi92

Om man känner en person enbart eller mestadels via t.ex. facebook så känner man egentligen inte personen alls. Folk ger en sjukt snedvriden och felaktig bild av sig själva på nätet. Man kan tro att alla har perfekta och enbart positiva liv, när verkligheten är en helt annan. Även en människas personlighet kan verka vara en helt annan än i verkligheten.

Jag har sett många exempel, men särskilt en person utmärker sig. Enligt facebook kan man tro att hon är världens mest godhjärtade och snälla människa som månar om alla. I verkligheten är hon precis tvärtom. Egoistisk och snackar skit om alla. Ser bara till sina egna behov och ställer inte upp eller stöttar nära och kära, vilket hon ger sken av att göra på facebook. Hon tar äran från andra som ställer upp desto mer. En riktig ulv i fårakläder med andra ord.

Så tänkt efter innan ni tror att ni känner en person. I verkligheten kan denna vara någon helt annan. Har ni själva exempel på personer ni vet ger en väldigt felaktig bild av sig själv på  sociala medier så får ni gärna berätta.

Anmäl
2016-08-05 15:31 #1 av: Åsa S

Det är därför jag bara lägger till FB vänner som jag träffat i verkligheten.

Anmäl
2016-08-05 15:35 #2 av: Hera

Det behövs inte sociala medier för att lura folk. Det går utmärkt i verkligheten också.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2016-08-05 15:38 #3 av: Hayabusa

Det tar år att lära känna någon annan - och det i det verkliga livet. Somliga lär man aldrig känna, alldeles oavsett tid.

Anmäl
2016-08-06 08:56 #4 av: Devya

Jag trodde det var självklart att man förstår att folk lägger oftast ut en finare sida av sig själv på fb, något som inte alltid behöver överensstämmer med verkligheten. Människor är ju på det här viset i verkliga livet också. Inget konstigt att samma fasad läggs upp på fb.

Anmäl
2016-08-08 12:45 #5 av: Ria74

Jag känner en person så alltid förskönar saker och ting på Facebook. Nu känner jag henne utan och innan så jag vet ju hur det verkligen förhåller sig.

Men generellt är det nog ganska vanligt att man förskönar sitt liv på sociala medier. Inte många som lägger ut sin vidbrända stek till söndagsmiddag eller risbusken till hår när man glömt kamma ut det innan man lade sig.

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2016-08-08 21:24 #6 av: [Indii]

Säger som #1. Jag nekade t.ex. en tidigare bekants vänförfrågan eftersom jag vet att hon har mindre trevliga sidor. Kändes riktigt bra att kunna välja bort henne.
"Vänner" är väl också en sanning med modifikation. Hur många är verkligen vänner med alla de har på FB?
"Bekanta" vore väl mer passande egentligen.

Anmäl
2016-08-13 19:30 #7 av: Iskall

En av anledningarna till att jag har svårt att lita på folk. Man vet aldrig till 100% vem som sitter på andra sidan skärmen. Om man har personen framför sig så är det lättare att läsa av den, även om man inte kan lita på personen till 100% då heller.

Anmäl
2016-08-14 11:49 #8 av: Agafia

Vet av erfarenhet att personen bakom profilen på nätet inte alltid är riktig .
Så var inte lika naiv som jag , tro inte att alla har ärliga avsikter .

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.