Svartsjuka

Överreagerar han?

2016-11-15 14:55 #0 av: Zelmabus

En undran, jag har haft sambo sen lång tid tillbaka, har även barn ihop.
Han ogillar (typ tillåtet ej) att jag pratar med andra killar (ex en gång undrade en manlig kollega på jobbet att jag och en annan kvinnlig kollega kunde följa med och handla kläder, han ville ha smak råd) då fick jag inte, min sambo hittade på någon ursäkt om varför (kom ej ihåg nu, var några år sedan).

Iaf så via mitt intresse, hundar i en träningsgrupp så är det en kille som är med som jag har blivit vän med. Visst, jag vet att denna kille har (ev fortfarande är) intresserad av mig, men jag har alltid skyltat med att jag har sambo och barn (min dotter är ofta med när jag tränar hund).
Vi har träffats några gg utanför träningsgruppen enbart för hundprominader , pratat lite på sms.
Jag har givetvis inte sagt något om denna person till min sambo eftersom jag vet hur han skulle reagera (jag skulle ej få träffa människan).

Igår så läste min sambo utan min vetskap mina sms och såg sms från killen, blev givetvis väldigt arg och sa att jag ska be killen fara och flyga, annars gör han det.
Han är idag asförbannad och anklagar mig för att han ej kunde sova i natt osv.

Det vi har pratat på sms är alltså om hundar och om mitt skolarbete, inget annat.

Så undrar, har jag gjort fel att prata.med denna killa eller överreagerar min sambo?

Anmäl
2016-11-15 15:01 #1 av: Aleya

Din kille låter enligt mig inte riktigt klok.
Och jag ryser ärligt då jag läser det du skriver. Att han läser sms och beordrar dig att sluta umgås med killar för att det inte passar han.

Du har inte gjort fel. Men din sambo borde ta tag i sin svartsjuka.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2016-11-15 15:01 #2 av: Temmy

Din sambo överreagerar helt klart. Han har ingen rätt överhuvudtaget att bestämma vem du får umgås med och inte.  

Anmäl
2016-11-15 15:02 #3 av: Sindri

Din sambo behöver växa upp och jobba med sin självkänsla.

Anmäl
2016-11-15 15:03 #4 av: Hera

Samtidigt som din sambo inte har rätt att bestämma vem du är vän med så ser jag inte att det är ok att umgås med någon som du vet har känslor för dig. Och dessutom dölja att ni träffas. 

Jag hade inte varit bekväm med det.

Men jag undrar varför du är med din sambo.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2016-11-15 15:10 #5 av: Zadeira

Jag förstår inte hur du inte själv kan se att det din sambo gör inte är okej! Det är aldrig okej att ens partner försöker styra över vem man umgås med, hur man klär sig, vadman äter osv!

Det låter som om din sambo har kontrollbehov och är svartsjuk. Det är sådant som kan vara början på ett direkt farligt och skadligt förhållande.

Acceptera aldrig sånt beteende från din sambo.

Sen tycker jag det äronödigt att umgås med någon man vet har känslor för en men som man själv inte har för avsikt att inleda något med. Men det har inte med saken att göra eller sättet din sambo beter sig på!


Anmäl
2016-11-15 15:13 #6 av: Maria

Jag tycker det verkar vara två problem. Ja, din sambo överreagerar och det är inte sunt med en sådan svartsjuka.

Det andra är att du sms:ar och träffar en kille regelbundet i smyg som du vet är intresserad av dig. det känns inte så  reko mot denne kille heller.

/Maria

 

Anmäl
2016-11-15 15:37 #7 av: Zelmabus

Vill bara inflika att jag inte har känslor för denna, som just nu dejtar en tjej, nyss träffade han 2 st.
Jag tycker det bara är kul att ha en vän då jag ej har allt för många.
Även han som 9 av 10 gg sms först, jag är alltid artig (vem det än gäller) att svara när någon skriver.

Anmäl
2016-11-15 15:42 #8 av: mangemani4

kan bara prata för mig, men visste jag att en annan tjej hade känslor för mig och jag hade sambo och barn, så skulle inte jag ha gått vidare med att ge denna mitt mobilnr i över huvud taget, skulle bara bli jobbigt oc kännas konstigt med tjejens försök till att flirta osv. måste ju finnas en massa andra "neutrala" och hund intresserade i denna träningsgrupp som du kan socialisera dig med, varför just då välja den som har känslor för dig=/. man får ha det i baktanken(då man ser det lite titt som tätt, allt för ofta), något oskyldigt kan leda till något mer, speciellt om känslor är inblandat, oavsett om det är från båda partner eller bara från ena hållet. din kille uppför sig sådär och vips så står det en annan kille framför dig med samma intresse och som för stunden verkar 1000 ggr bättre..., ja, du förstår nog poängen.

ang din partner, ja, han överdriver och det låter som han har fått en och annan törn utav sina ex i sitt tidigare liv, därav svartsjukan och kontrollbehovet. det finns hjälp att få mot sånt, men då måste han först och främst erkänna själv att han har problemen och sedan vilja göra något åt dem.

Anmäl
2016-11-15 16:37 #9 av: Devya

Din sambo gjorde väldigt fel som inte kunde låta bli din telefon. Det betyder att ni har tillitsproblem i ert förhållande och jag tror inte det blev bättre nu då han fick reda på att du håller en viss vänskap hemlig. Ni borde kanske gå i parterapi om ni vill fortsätta vara tillsammans. Man kan inte leva på det där viset.

Jag skulle för övrigt inte orka om min kille skulle umgås och snacka med  någon tjej som har känslor för honom. Det blir bara svårt och fel. Det har jag fått bevisat flera gånger, tyvärr.

Anmäl
2016-11-15 21:00 #10 av: vendelay

Din sambo gör fel - och jag tror att det kommer bli värre. Män som kontrollerar "sina" kvinnor blir oftast värre med tiden. Från lite "gullig" svartsjuka till hot, slag och psykisk misshandel. Om jag vore du skulle jag försöka ta mig därifrån. Du förtjänar mycket mer, och du förtjänar självklart att vara vän med vem du vill. 

Jag passade på att fråga min sambo vad han tycker också, och han håller med mig. Självklart får jag umgås med vem jag vill, oavsett om personen ifråga skulle vara kär i mig, för han litar ju på mig. 

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-11-15 21:27 #11 av: Sarah

Det din sambo gör är illa! Så otroligt illa. Han är kontrollerande och svartsjuk och inget gott kan komma av det. Det är ett rejält övertramp han gör då han dessutom snokar i din telefon.
Jag ser bara två alternativ, terapi för er tillsammans och för honom ensamt. Han måste lära sig att hantera sin svartsjuka. Det andra är att lämna honom. Vill du att ditt barn ska växa upp i en situation där pappa kontrollerar mamma på det sättet och inte litar på henne. Den här typen av svartsjuka leder även till våld i relationen (inte alltid såklart) och det vill du definitivt inte att ditt barn ska uppleva.

Anmäl
2016-11-15 21:29 #12 av: Sarah

Att du inte berättat om din kompis är en logisk reaktion på din killes beteende. Det visar bara hur sjukt han beter sig.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.