Allmänt

Ensam och mat?

2016-12-12 04:43 #0 av: Hera

Min mor skulle lätt strunta i matlagning som singel eftersom hon är helt ointresserad. Hon lagar mat endast för andra (läs lat man och syltade barn 😉). En väninna gillar matlagning men ser ingen mening med det om det bara är hon som ska äta.

En annan vän kan inte laga mat utan guidning 😉

Hur gör du om det bara är du hemma?

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2016-12-12 06:26 #1 av: flocken

När jag inte har familjen hemma blir det oftast sallad med något protein till. Sist blev det en sallad med bea sås o lövbiff. Lax till sallad är så gott.

Sajtvärd rexkanin & fibromyalgi Driver Djurflockens hunddagis. Litet hunddagis i hemmiljö. www.djurflocken.se / vh Mette
Anmäl
2016-12-12 07:48 #2 av: jessR

Jag lagar mat några ggr i veckan max, och gör då till 4-5 portioner så jag bara kan tina de andra dagarna. När jag gör soppor som brukar vara min vanliga lunch så kan jag göra sisådär 6-8 portioner. Enklast så och har inte heller lust att stå vareviga dag och laga. Ibland köper jag något färdigt med när jag vill ha nylagad mat, typ thai eller liknande Glad

Anmäl
2016-12-12 07:56 #3 av: Tjeja

Jag äter inte heller när jag är själv. Ska jag äta alls då så behöver det redan finnas klart bara att äta direkt utan någon åthäva. Knappt jag orkar köra något i mikron ens.

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-12-12 07:58 #4 av: Aleya

Jag lagar ingen speciell mat när det är bara jag. Kan äta samma i flera dagar.
När jag har besök är det roligare att fixa till mat.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2016-12-12 11:38 #5 av: fruktgumman

Jag behöver en tillagad måltid varje dag och lagar mat även om det bara är till mig själv ibland.

Anmäl
2016-12-12 12:01 #6 av: Pytteliten

Finns det inget att micra så tar jag en macka! Det går att göra riktigt matiga och goda mackor Gapskrattar. Fast ostmackor funkar de också!

Anmäl
2016-12-12 12:59 #7 av: Scorpio97

Jag bor med mamma men eftersom hon oftast äter hos sin pojkvän så lagar jag mat och äter själv dom flesta dagarna. Jag tycker det är precis lika roligt, nödvändigt och meningsfullt att laga god och bra mat till mig själv som till andra. Experimenterar gör jag dock oftast när det bara är till mig ifall att resultatet inte blir bra (det är ju bättre att bara jag "drabbas" av det, än att både jag och andra gör det). 

Jag lagar alltid bara en portion även om jag ska äta samma maträtt/råvaror flera dagar i rad. Enligt mig är uppvärmd mat inte alls lika god, både smak och konsistens förändras, och jag undviker det så långt det går. Jag ställer mig gärna vid spisen varje dag för att slippa äta uppvärmda matlådor. Eftersom jag oftast bara äter en gång om dagen känner jag även att jag kan lägga mer tid på den måltiden, det är helt klart värt det för mig :) 

//Jessie

Anmäl
2016-12-12 13:36 #8 av: Zadeira

Jag behöver minst en ordentlig måltid var dag (dvs lagad mat), oberoende av om jag är själv eller äter med någon. Ibland gör jag storkok och har matlådor att värma, ibland gör jag bara middag för dagen, det beror lite på vad jag ska ha.

Jag gör i princip samma mat till mig själv som jag gör när jag bjuder någon annan på middag.


Anmäl
2016-12-12 13:38 #9 av: pyromanen

Har ett antal "snabbrätter" som det oftast blir nör jag är själv. Tex. Omelett med nån grönsak, pasta med spenat eller grönkål och riven ost, makrillburk + rågbröd och nån grönsak.
Det händer dock också hyffsat ofta att jag lagar mer riktig mat och då större mängd så det antingen räcker till matlåda till jobbet eller till ensamlunch nästa dag.

Anmäl
2016-12-12 13:39 #10 av: pyromanen

#8 soppor av en del sorter kan jag tycka är till o med godare andra gången 😊

Anmäl
2016-12-12 13:45 #11 av: JazzBass

Har aldrig förstått mig på tankesättet att det skulle vara trist att laga mat bara för att ingen annan ska äta av den. Det är ju då man kan slå på stort och göra exakt det man vill, utan kompromisser, i lugn och ro. Glad Klart att det är snäppet roligare att också kunna bjuda på samma mat till andra, men i vardagen kantas matlagningen ofta av flera kompromisser. Det ska vara klart så snabbt som möjligt, får inte vara kryddat hur som helst, vad en gillar mest av allt äter inte en annan alls av olika skäl, nån har nån allergi som måste beaktas och så vidare. Allt som hindrar en från att göra den mat man verkligen vill göra, gör jobbet lite jobbigare och tristare. Det slipper man ju när man lagar mat åt sig själv. Glad

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2016-12-12 21:12 #12 av: Em_

Håller tummarna för att det finns någon matlåda i frysen Skrattar Annars blir det något snabblagat, kan vara allt från supernyttig sallad till färdigpizza. 

Anmäl
2016-12-12 22:36 #13 av: Åsa S

Brukar laga nått jag tycker är jättegott men som min man inte gillar och sedan njuter jag Ler

Anmäl
2016-12-12 22:41 #14 av: sp0ngeb0b

Jag lagar mat ett par gånger i veckan, och sparar det i kylen för att ha som matlådor och rester till andra dagar. Mina favoriter att värma i efterhand är soppa, gryta eller någon form av pastasås - det brukar inte bli äckligt nästa dag. Jag tycker egentligen inte om att laga mat, därför gör jag det helst så sällan som möjligt. Lagar alltid enkla men nyttiga måltider. Men det bästa är ju när hela kylen är full med rester så det bara är att välja från en hel bufféSkrattar

"Before you ask someone why they're vegan - ask yourself why you're not."

Anmäl
2016-12-13 00:45 #15 av: [LadyK]

Här blir det uteslutande omelett om jag är själv till maten. Kan varieras i oändlighet, är gott och snabblagat.

Anmäl
2016-12-13 20:45 #16 av: Ambrose

Det varierar beroende på vilken tid på kvällen jag blir hungrig och hur jag mår den dagen. Är det för sent så blir det lite friterad potatis, eller mackaroner och köttbullar.
Annars så kan det bli rätt god mat. Biff och bea, hemmagjord ravioli, eller massa annat gott :)

Anmäl
2016-12-13 20:52 #17 av: Jojaton

Jag tycker det är fruktansvärt tråkigt att laga mat (och är därför inte så duktig på det vilket gör det ännu tråkigare) så hos mig blir det mycket snabblagade, enkla rätter eller köpemat. Bor själv. Ibland är jag duktig och gör storkok av någonting och fryser in, men det är inte så ofta som jag egentligen skulle önska.

 Johanna - @mysheltiesam

Anmäl
2016-12-13 23:12 #18 av: [Túrwen]

Önskar att jag var duktigare med sådant, jag är intresserar mig väldigt mycket för Raw food kosthållningen och skulle väldigt gärna vilja satsa till 100 % på det. Det brister dock väldigt mycket i att jag är lat och att det är så mycket bekvämare att köpa färdig hummus och lägga det i en glutenfri wrap med falafel och gurka. 

Hade jag lagat mat eller framförallt bakat (som jag har mer fallenhet för) för andra än mig själv anstränger jag mig betydligt mer...Har väl delvis förlorat den husliga känslan i mig när jag blev lämnad tidigare i år. Men blir mitt nyårslöfte att sätta mig själv i första rummet!

Anmäl
2016-12-14 20:22 #19 av: Gaara

Om det bara är jag hemma så har min sambo troligtvis antingen fixat matlåda åt mig eller så har han förberett en maträtt som jag bara behöver ställa i ugnen med instruktioner om gradantal och hur lång tid. XD Det är i alla fall så det sett ut förut för han vet att om han inte fixar något åt mig så lär jag leva på mackor och godis. ;)

Anmäl
2016-12-15 15:35 #20 av: Maria

Jag önskar att jag var bättre på att laga mat till mig själv men är jag ensam så fuskar jag.

/Maria

 

Anmäl
2016-12-15 21:27 #21 av: Fransu

När maken inte är hemma passar jag på att äta något han inte gillar. Idag är han på julbord med jobbet, så jag åt fiskgratäng till middag. Tummen upp

"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."

Anmäl
2016-12-16 20:26 #22 av: Blanksteg

Jag försöker se till att ägna någon dag varje vecka åt att laga vegobullar, vegobiffar o.s.v. och frysa in, så att det snabbt går att fixa middag utan att det blir något onyttigt.

Anmäl
2016-12-21 00:44 #23 av: Lizelda

Jag lagar i princip bara mat när pojkvännen är hemma för det är så oerhört tråkigt att laga mat åt mig själv. Jag gillar att laga mat men det är tråkigt om bara jag ska äta.

"Be proud of your scars, they're proof of a fight you never lost."

HundarBortskänkes, Ridsport, AkvariefiskFurry Paws

Bloggar om min assistanshund på Tassa Bredvid

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.