Förhållande

Hur länge kan man dejta

2017-03-14 23:05 #0 av: [Lukasgraham]

Hur länge är egentligen rimligt att dejta någon?

Om man inte vill ha ett förhållande just nu men ändå vill dejta personen,är det okej att dejta personen i en eller flera månader?
Vet inte om dejta är det rätta ordet,
Men man umgås, kramas, pussas, har eventuellt sex, är kärleksfulla och allt sådant men är inte officiellt ett par?
Vad anses det vara?
Alltså man vill ändå lära känna personen som man gör när man dejtar.

Anmäl
2017-03-14 23:16 #1 av: vendelay

Jag tycker att det är upp till er, det finns ingen gräns eller något som är "rimligt". Det kan bara ni känna.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-03-14 23:18 #2 av: [Lukasgraham]

Är det fel om man inte vill ha ett förhållande just nu men ändå gillar personen mycket och gärna vill dejta personen och se vart det leder?

Anmäl
2017-03-14 23:26 #3 av: [AnimeV4]

Tycker som #1 och för att svara på #2 tycker jag att det är smart snarare än fel :)


Anmäl
2017-03-14 23:38 #4 av: mangemani4

högst individuellt. finns ingen regel som är huggen i sten eller någon här som kan svara på det. vet om folk som har dejtat i över 1 år utav många olika själ, mestadels är det pga att den ene inte är riktigt säker på om det känns rätt med partnern och behöver mer tid för att känna efter, i andra fall är det för att de vill ta det väldigt försiktigt och långsamt, ja det finns många orsaker. vissa anser sig själva som ett par efter de har legat med varandra och vissa ännu snabbare, när de möts på första dejten. det är helt upp till vad man själv känner och tycker.

Anmäl
2017-03-15 07:54 #5 av: alicetrött

Fast om man inte vill ha ett förhållande just nu så tycker jag man ska säga det till den man dejtar. Annars kanske den tycker att man leker med dens känslor ifall den har fått djupare känslor medan du bara vill leka runt lite  utan att binda dig.

Anmäl
2017-03-15 07:57 #6 av: Åsa S

Huvudsaken är väl att båda är överrens och på samma nivå. Så det är väl beroende på vad den man dejtar har för åsikt. Om den personen vill ha ett förhållande och kalla det ett förhållande kan det ju vara rätt nedbrytande ifall man dejtar nån som inte vill ha ett förhållande år ut och år in.

Anmäl
2017-03-15 11:31 #7 av: OlgaMaria

Vem undrar? Du eller killen? För jag förstod det som att du vill ha en relation men inte han. Så jag kan tänka mig att han försöker manipulera dig att ställa upp på grejer utan att vara i en relation. Du behöver inte skämmas för dina gränser eller försvara dem.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2017-03-15 13:09 #8 av: mangemani4

man ska inte måla fan på väggen. det behöver ju inte vara så att han manipulerar, alla killar är inte svin som tänker med k***n och bara för att det är killen som begär mer tid så betyder det ingenting, låter mer som en fördom, att bara för att en kille kräver något så är det något lurt på gång. killen kanske bara är osäker, vet inte vad han känner och behöver mer tid och det är ju 100 gånger bättre att han tar reda på det nu under dejting fasen istället för att bara gå in i ett förhållande och komma dragandes med det längre fram när tjejen tror att allt är frid och fröjd.

MEN, jag säger inte att det inte kan vara så att han manipulerar, men jag säger att det mycket väl också kan vara så som jag skrev.

Anmäl
2017-03-15 13:45 #9 av: OlgaMaria

TS skrev i en annan tråd att han/hen vill ha sex men inte hon. Vill bara att hon ska känna att hon inte måste ställa upp på något hon inte känner sig ok med. Om han inte vill ha en relation men fortsätta dejta så är det väl helt okej, men du TS ska också känna att du inte ger mer av dig själv än vad som känns ok medan ni dejtar.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2017-03-15 15:36 #10 av: Herveaux

#7 TS har skrivit i en annan tråd (en senare tråd än den du hänvisar till) på ett annat forum att hen fått lite kalla fötter inför ett nytt förhållande.  

TS: Som andra redan nämnt så finns det inget rätt eller fel när det kommer till hur länge man dejtar. Se bara till att båda är med på noterna om vad det innebär för just er att dejta, tex om det är okej att träffa andra osv.
Var tydliga med  vart gränserna går och låt det ta den tid ni båda behöver.

// Harley
Sajtvärd Star Stable iFokus
Medarbetare Hundar iFokus
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2017-03-17 12:26 #11 av: Unexpectedcontrol

Dejta kan man göra ganska länge.
Så länge båda är med på det och att det inte blir missförstånd. För att det inte ska bli missförstånd måste man prata med varandra 😊

Anmäl
2017-03-17 14:24 #12 av: [Lukasgraham]

Vi har kommit överens om att ingen ska träffa andra eller ringa/smsa andra för gillar man någon så är det den personen man vill umgås/prata med och inte någon annan tjej/kille.

Anmäl
2017-03-17 14:36 #13 av: Maria

#132 Fast man måste väl kunna ringa och sms:a sina vänner?

/Maria

 

Anmäl
2017-03-17 17:36 #14 av: mangemani4

hoppas du menar "inte ringa/smsa andra potentiella dejter" och inte ringa/smsa dina och hans vänner. isf blir man ju nyfiken på, vem utav er var det som kom med det förslaget? och vem det nu var som kom med förslaget, så borde den verkligen, både för sin egen skull och killens/tjejens och framtida killars/tjejers skull, skaffa hjälp och det illa kvickt.

Anmäl
2017-03-18 20:10 #15 av: [Lukasgraham]

Alltså nej, formulerade mig fel.
Menar att ingen av oss ska dejta någon annan tjej/kille.
Sjävklart får man ha kontakt med vänner, skulle vara helgalet annars :-)
Förlåt för att jag formulerade mig fel.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.