Off Topic

OT. Skadad fågel

2017-07-22 20:31 #0 av: angest

Vet inte vem och var jag ska fråga.

Vad ska man göra om man ser en skadad fågel ute på ens gräsmatta? Den trippade först omkring på mycket vingliga ben men det såg konstigt ut, haltande liksom.   Den verkade väldigt matt och slut och såg skadad ut. Efter en stund ramlade den på sidan. . Det ser inte ut som en unge. Kanske en trast men jag tycker den ser större ut, jag är så dålig på fågelsorter.  Den kommer helt klart inte att överleva om man bara låter den vara men vad gör man annars? Med jämna mellanrum flaxar den med vingarna några gånger sen ligger den stilla en stund innan den flaxar igen.

Jag tycker det är så hemskt när djur plågas och har ont, då är det bättre att den dör direkt men jag vågar verkligen inte döda den. Är det det jag borde göra, försöka döda den?

Anmäl
2017-07-22 20:52 #1 av: Hera

Ring en jourveterinär för snabbast svar. Om den är väldigt skadad och inte utrotningshotad är nog snabb avlivning det bästa. Men då måste man vara säker på att man dödar.

Men ring och rådfråga

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2017-07-22 20:54 #2 av: Maria

Jag har dödat en del skadade smådjur genom åren. Det är inte trevligt men ett nödvändigt ont.

Oftast har jag bett min manTystad men har jag varit ensam har jag fått klara av det själv.

/Maria

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.