Förhållande

Osäker

2017-12-10 19:25 #0 av: Ikearåtta

Jag har skrivit med en kille ganska länge nu och vi har bestämt att jag ska åka till honom och vara där över nyårsafton. Jag tycker verkligen om honom och han känner likadant. Men jag är väldigt osäker över en grej och det får mig att tvivla på om det någonsin kan bli han och jag; han var förlovad med en tjej, men hon dog för ett år sedan. Om vi någonsin blir tillsammans så vill inte jag gå runt och må dåligt över att han egentligen aldrig kommer älska mig som han älskade henne, jag vill inte känna att jag bara är en tröst för honom och att han egentligen inte bryr sig om mig. Jag vill inte känna att jag tar en död tjejs pojkvän. Han är verkligen en underbar människa, men det här får mig att tveka. Hur hade ni gjort?

Anmäl
2017-12-10 19:36 #1 av: Aleya

Jag hade inte åkt och bott med en person jag inte känner.

Sen kan man inte hålla på att tänka att alla som varit tillsammans med någon som dött inte kan älska någon annan. Ska du tänka samma sak om du är 50 och hittar en du vill vara tillsammans med men hans fru har dött för x antal år sedan?

Men har man inte ens träffas innan så behöver man ju inte rusa in i ett förhållande. Allt behöver ju inte ske då man träffas första gången.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2017-12-10 19:42 #2 av: Ikearåtta

#1 Vi har skrivit sen i somras, pratat i telefon och skickat bilder så jag litar på honom.

Jag menar inte att vi ska rusa in i ett förhållande men ifall det blir så menar jag

Anmäl
2017-12-10 20:09 #3 av: Aleya

#2 du vet ändå inte vem du träffar irl om än ni pratat "länge".
Men som sagt är det bara jag som inte skulle utsätta mig för onödiga risker.

Ja alltså kan inte du släppa att den du eventuellt blir tillsammans med har haft en kärlek som är död, ja då kanske ett förhållande mellan er inte är aktuellt.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2017-12-10 22:17 #4 av: Fien

Varför kan ni inte träffas över en kaffe eller en promenad första gången? Vet inte hur gamla ni är men som #1 skriver så förlorar man ju inte förmågan att älska någon för att någon annan har dött. Men att träffas under enklare omständigheter än att fira nyår ihop (vilket jag antar övernattning osv) för att ens se om det finns något mer än kanske bara en god vän där tycker nog jag är att föredra.

Anmäl
2017-12-10 22:41 #5 av: _Fisken

Nog kan du fira nyår med han. Om det känns bra i magen vad gäller hans avsikter. Du kan alltid sova på soffan.

Anmäl
2017-12-11 06:06 #6 av: Ikearåtta

#4 Han bor 6 timmar ifrån mig

Anmäl
2017-12-11 09:09 #7 av: kanelingefära

#6 Boka ett hotellrum i hans stad så du slipper natta över i hans hem första gången ni ses.

Anmäl
2017-12-11 10:28 #8 av: OlgaMaria

Alla människor som man älskar har man ju en unik relation till, men det innebär inte att man inte kan älska flera. Om han kommer älska dig så är ju inte du en ersättning, utan du är du och han kommer älska dig för den du är. Han kan ändå minnas henne med värme och kärlek. Det behöver inte vara något hot mot dig och er relation.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2017-12-18 16:56 #9 av: Galenidjur

Om det var du som varit tillsammans med någon som dog och sedan träffade en ny som du tyckte mycket om, hur hade du känt det om den personen resonerade så som du gör? Jag själv hade tyckt det var orättvist. 

Sen håller jag med de andra om att du bör ta det försiktig då ni aldrig träffats irl förr.  Det är verkligen inte värt att riskera nånting. 

StjärnorMedarbetare på jattekanin.ifokusStjärnor
Lift up the self by the self,and don't let the self droop down
Because the self is the self's only friend , and the self is the self's only foe

Anmäl
2017-12-18 20:53 #10 av: Devya

Det som skrevs här innan tycker jag lät som en bra ide. Boka ett rum på något hotell och sen träffar ni varandra på ett café eller liknande.

Tänk om ni nu träffas och det klickar inte överhuvudtaget mellan er. Ska du då ändå sova över hos den personen?

Jag har lärt känna helt härliga typer över i-net men så då vi har träffats irl har det verkligen inte klickat och då har jag varit överlycklig att jag kan lätt säga hejdå för att sen dra hem till mig. Jag skulle alltså aldrig någonsin riskera att behöva stanna kvar över natten hos någon som det sen visar att man känner sig väldigt obekväm med.

Försök vara lite smart och inte ha huvudet uppe i det blå bland molnen.

Jag hoppas innerligt att du tar till dig de råd du har fått. Visst kan det hända att det går förträffligt bra och det skulle ju vara drömmen, men det finns ALLTID en risk för att det inte alls går som du har tänkt dig. Det skadar inte att vara smart! :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.