Allmänt

Gjorde jag fel?

2018-01-13 22:55 #0 av: grubblande

Hej jag är lite grubblande över en kille och hur det blir med oss. Jag träffade honom på kontaktsite på nätet och vi fika och prata på neutralt ställe och det kändes bra. Andra gången gick vi ut, tog ett par öl, vi träffade några av hans kompisar ute och allt var trevligt och lättsamt.

Efter det ville han jag skulle följa med hem till honom och sova och jag gjorde det. Men jag ville sova på soffan kände jag. Det var ju trots allt bara andra gången vi träffades. Han tjatade inte på mig eller så, han gjorde inget fel men jag bara såg på honom att han tog för givet att jag skulle lägga mig i hans säng. Han blev liksom ganska tyst och så och såg extremt besviken ut när jag sa att jag ville sova på soffan men han protesterade inte. 

Morgonen efter kändes det konstigt och stelt på något sätt. Inte alls som när vi träffades första gången, och inte heller som när vi träffades ute andra gången. Det var som att allt blev helt fel sedan jag ville sova på soffan. 

Jag hittade på att jag hade lite att göra under dagen för att komma ifrån den konstiga stämningen.

Sen kan jag säga jag har väldigt liten erfarenhet av dejting, kärlek och liknande. Jag vet inte om jag sa något väldigt konstigt när jag ville sova på soffan? Tog han för givet att vi skulle ha sex eller jag fattar inte alls vad jag gjorde för fel.

Vi har inte hörts av nu på flera dagar trots att jag blev intresserad av honom och vi hade trevligt förutom på slutet när det blev fel. Jag tolkade också det som han var intresserad av mig så det är väl lika mycket upp till honom att höra av sig eller.

Ursäkta om det här blev långt och svamligt, ville mest bara höra vad ni tänker om det här.

Anmäl
2018-01-13 23:12 #1 av: PeterTM

Du måste reda ut det där, prata med honom och fråga rakt ut hur han tänkte, vad han hade för förväntningar och förklara dina egna tankar för honom. Det går inte att bygga förhållanden på gissningar.

Anmäl
2018-01-13 23:16 #2 av: Lamina

Han kan ju lika gärna tro att du inte är intresserad iom att du ville sova på soffan och sen helt plötsligt vart uptagen med saker och inte hört av dig efter det. Ta kontakt med honom och red ut det. :)

//Lamina

Before we work on artificial intelligence, why don't we do something about natural stupidity?

Anmäl
2018-01-13 23:16 #3 av: kena10

Du gjorde absolut inget fel. Antingen har han inget annat intresse av dej än att ha sex. Om han tappar intresset för dej för att du sov på soffan är han inget att ha. Möjligtvis kan han blivit osäker på dej då du inte ville sova i hans säng och blivit tveksam på om du är intresserad av honom.

Det är ju lätt att ta reda på. Låtsas som ingenting och skicka ett mess där du frågar om han har lust att ses till helgen och hitta på något.
Då får du ju se vilket svar du får. Verkar han sval så låt det vara då.

Man ska vara rak, men samtidigt lite försiktig med att reda ut saker i början. Det är lätt att prata sönder saker.

Anmäl
2018-01-13 23:24 #4 av: grubblande

Nej det var inte pga ointresse jag inte ville sova i hans säng. Som sagt är jag inte så erfaren av att dejta och jag är ganska osäker och försiktig och vill inte gå för fort fram med att vara intim och sådant. Såklart det var nog fel att följa honom hem då också kanske.

Anmäl
2018-01-13 23:28 #5 av: kena10

Man ska aldrig göra något förrän man själv är redo för det. Det var inte heller fel att följa med hem och sova på soffan.

Anmäl
2018-01-14 08:28 #6 av: SuperLimm

#4 Har du talat med honom om det? Att du vill ta det långsamt och lära känna honom innan ni blir mer intima? Annars kan han ju ha förväntat sig det då det är så dom flesta gör när dom dejtar. Jag tycker det är viktigt att vara ärlig med sånt redan från början. Jag tycker också att man ska vara ärlig och säga vad man tycker om man vill tvärt om, att man har sex innan man känner varandra. Man kan aldrig gissa vad den andra tycker och tänker. 

Anmäl
2018-01-14 08:53 #7 av: Hera

Läs inlägg #1 och #2. 

Anmäl
2018-01-14 12:04 #8 av: grubblande

Jag skrev och frågade om något blev fel i och med att jag ville sova på soffan.

Han svarade att han tog för givet att jag ville ha sex i och med att jag tackade ja att sova hos honom.

Jag skrev att jag inte hade några tankar på att ha sex redan på andra träffen utan gärna vill lära känna bättre först.

Han svarade att "man vill ju ha sex innan man kan bestämma något"

Jag skrev då att så fungerar inte jag riktigt. Jag behöver inte ha sex så tidigt för att veta om jag trivs och vill gå vidare med personen.

Efter det har han inte svarat mer så jag antar väl att han tycker jag börjar ett förhållande i fel ände

Anmäl
2018-01-14 12:10 #9 av: Devya

#8 Vissa typer fungerar på¨det viset tyvärr, men då vet du redan nu att han är inget för dig. Det är bara att gå vidare. :)  Håll fast vid dina principer. Du gör absolut inget fel med att göra det.

Anmäl
2018-01-14 12:22 #10 av: Katti

Vad bra att ni fick det utrett! I motsats till #6 tror jag inte att de flesta har sex i själva inledningsskedet av en relation. Det är definitivt vanligt, men att vilja vänta är också vanligt och helt normalt! Jag vet också ett antal relationer där man har sovit över tidigt, men utan att ha sex. Dock är det ju så att många sätter likhetstecken mellan sova över och sex, vilket kan förklara hans besvikelse. 

Sajtvärd på Kennel iFokus, medarbetare på BARF iFokus

Kennel Min Bästa Vän & Skullebo kaningård

Anmäl
2018-01-14 12:27 #11 av: kena10

Då har han visat att han inte är seriös. Att svara att ”man vill ju ha sex innan man bestämmer något” visar hur oseriös han är, vilket manipulerande svammel
Glöm honom och hitta en kille som är bättre för dej.
Fortsätt vara som du är, dvs gör saker som känns rätt för dej. En bra kille uppskattar sånt.

Anmäl
2018-01-14 18:41 #12 av: Kalli

Alltså jag vill också ha sex innan jag går in i en relation med någon men det betyder ju inte att man inte kan lära känna varandra först eller behöver ha sex på andra dejten. Samt om han ville ligga varför frågade han då inte om det istället för att linda in det. Då hade han ju fått ett direkt svar. Jag är tusan allergisk mot dessa omskrivningar som innehåller en massa förväntningar allra helst om killen blir sur när de inte infrias.

Du har inte gjort fel, man får göra som man vill när man dejtar.

Anmäl
2018-01-15 12:57 #13 av: Sarah

Du har inte gjort ngt fel, absolut inte. Vill man inte ha sex ska man inte ha sex. Det enda är att han hade förväntningar och kommunikationen er emellan inte funkade. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.