Känslor

Hur hantera pojkväns bilder?

2018-02-13 04:41 #0 av: Frigolit

Ber om ursäkt för lång text, behöver skriva av mig lite. Finns en kort sammanfattning i slutet för den som vill veta först om det känns värt att läsa hela. :)

För någon månad sedan upptäckte jag att min sambo har enormt stora mängder bilder på lättklädda/nakna sexiga tjejer på sin (nu mera vår gemensamma) dator. Alltså flera tusen bilder och givetvis med en helt annan kroppsform än vad jag har. Det fanns även bilder på de flesta utav hans tjejkompisar som han verkar ha tagit ifrån deras facebookprofiler och nån enstaka bild som han nog tagit på dem själv. Dessa bilder låg bland de övriga sexiga bilderna och på någon utav tjejkompisarna hade han photoshoppat brösten större, så det rör sig ju inte om vanliga bilder som man kan ha på kompisar på sin dator liksom. Jag själv kämpar med väldigt dåligt självförtroende och blev väldigt ledsen. Om han hade kikat på porr där det ju ofta finns någon form av story eller händelse hade det varit en sak, men detta var bara bilder på sexiga tjejer och deras kroppar.

Bilderna på hans tjejkompisar var extra jobbiga att hitta. Här fanns bland annat en tjejkompis som jag oroat mig lite för förut, men som han försäkrat mig om att han aldrig haft något intresse av. Nu i efterhand har han erkänt att han visst varit intresserad av henne. Jag vet fortfarande inte om han fortfarande är det, det kommer han inte berätta i så fall. Han umgås fortfarande mycket med henne, minst en gång i veckan, dock alltid i sällskap med andra.

Hur som helst, jag pratade med honom om vad jag hittat och han förklarade att han brukar fantisera om att han har en kvinnokropp och att det är den enda fantasi som riktigt fungerar för honom. Och när han tittar på bilderna är det inte för att han tänder på tanken att vara med de tjejerna utan för att han fantiserar om att själv se ut så. Jag tror på att han har den fantasin och jag är helt okej med det, men vissa dagar när självförtroendet är extra lågt har jag lite svårt att tro på att alla dessa tusentals bilder, bland annat på tjejkompisar, enbart är till för just den fantasin. Han tänder ju på kvinnor. Varför skulle han inte tända på alla dessa tusentals tjejer? Dessutom gör det väl lite ont att när han fantiserar om att ha en sexig kvinnokropp så är det långt ifrån min kroppstyp han fantiserar om. Jag känner mig bara så otroligt tjock och ful i jämförelse. Samtidigt fattar jag ju att han inte själv styr över vad han tänder mest på så han gör ju inget fel och jag förstår väl att en jättesmal kvinna med stora bröst och timglasfigur är sexigare än vad jag är.

Det är lite extra jobbigt de gånger vi ser eller träffar någon av kvinnorna som jag vet finns i mappen. Många av dem är kända från tv och film, och så är ju många av dem hans tjejkompisar. Utan att jag kan hjälpa det börjar jag jämföra mig med dem. Men sen är ju många av hans bilder på kvinnor som för mig är okända också, många är från internetforum där tjejer har lagt upp nakenbilder på sig själva. Bilderna på tjejkompisarna tog han bort efter att vi pratade. Eller det tror jag åtminstone. Han sa att han gjorde det, men jag fick inte se när han gjorde det.

Jag vet att jag inte borde må dåligt över det här och att jag troligen är väldigt fånig, men ändå har jag dagar då jag verkligen mår kasst av detta. Jag vill ju inte tvinga honom att ta bort bilderna då han behöver dem för sina fantasier (och gjorde jag det skulle han troligen bara spara dem nån annanstans ändå, vad jag förstår är även hans utkast-korg i mailen är full utav sparade mail med bilder och länkar), men hur ska jag lära mig hantera detta? Vågar liksom inte prata ut om det här med honom mycket mer heller, vi har redan pratat massor men jag mår fortfarande dåligt. Känner mig bara så jobbig när jag tar upp det, det finns ju liksom ändå ingen lösning att komma fram till. Han får ju ha kvar sina bilder. Det handlar väl bara om att jag måste lära mig hantera det. Samtidigt märker han direkt när jag mår minsta lilla dåligt och ger sig verkligen inte förrän jag berättat vad det är, så jag kan inte heller välja att sluta vara jobbig och aldrig mer prata om det.

Hur hade ni känt och hanterat det om det var eran sambo? Och hur kan jag göra för att slippa må så dåligt?

TL;DR: Pojkvän har massa sexiga bilder på nakna/lättklädda kvinnor och även en del bilder (dock ej nakna) på tjejkompisar. Jag jämför mig med dessa och mår dåligt men han säger att han inte fantiserar om att vara med dem, bara hur det skulle vara att själv ha en sexig kvinnokropp. Även om det stämmer känner jag mig osäker på grund av att hans bild av en sexig kvinnokropp uppenbarligen inte alls stämmer överens med hur jag ser ut. Tycker också det är jobbigt att han hade bilder på sina tjejkompisar i sin mapp. Hur lär jag mig hantera detta?

Anmäl
2018-02-13 08:27 #1 av: Zira

Du måste ta itu med din egen självkänsla. Det kan din pojkvän inte göra åt dig. Var dig själv, sådan du trivs med utan att bry dig om vad din pojkvän tycker eller inte tycker. Vill han inte ha dig när du är dig själv så är han ändå inte den rätta. Du måste börja med att älska dig själv och hela din kropp, annars kan ni aldrig få ett jämlikt förhållande fyllt av äkta kärlek.

När det gäller bilderna så skulle jag välja att tro på din pojkväns förklaring till dem. Så länge som det bara rör sig om bilder så skulle jag acceptera. Han kan nog inte sluta med detta, däremot kan han påstå att han slutat och fortsätta i det dolda. Ett öppet förhållande där man pratar med varandra och accepterar varandras egenheter är det bästa.

Anmäl
2018-02-13 12:53 #2 av: Milkshake

Håller till viss del med #1, men gör han något du inte mår bra av så måste det ju lösas på nåt sätt, och det är inte bara upp till dig att acceptera. Förstår att du reagerar på om han sparat sexiga bilder på bekanta, speciellt om han redigerat dem själv. 

Anmäl
2018-02-13 18:27 #3 av: Frigolit

Tack så mycket för era svar! Betyder jättemycket att ni tar er tid att läsa och svara. Känns skönt att få bolla lite, kan liksom inte prata om det här med nån jag känner.

#1 Du har helt rätt, behöver ta itu med min dåliga självkänsla och det är ingenting som jag ska lägga på min pojkvän. Har försökt till och från, gått och pratat med någon förut, men ingenting hjälper riktigt liksom. Men det är åtminstone bara vissa dagar som det är riktigt illa nu för tiden.
Du har också rätt i att han bara kommer fortsätta i det dolda om jag skulle be honom sluta, det är ju den enda fantasin som riktigt funkar för honom. Och även om han rent hypotetiskt skulle ta bort bilderna så vet jag ju fortfarande att han gjorde det bara för att jag ville det, inte för att han inte är intresserad av dem längre.
Vet bara inte hur jag ska hantera det, vill inte må dåligt över det för jag känner mig så jobbig när jag ältar det. Kan ju inte vara kul för honom att veta att jag tänker mycket på det, som egentligen är hans privatliv och som jag väl inte egentligen ska ha något med att göra.

#2 Jo, bilderna på hans tjejkompisar var nog tuffast att ta in. Där finns flera tjejer som jag vet att han haft känslor för också och som han fortfarande umgås med. Känner mig lite osäker på om han fortfarande har kvar känslor för dem. Känns ju som att han åtminstone ser på dem på ett mer än bara vänskapligt sätt.
Samtidigt känns det som att jag inte har så mycket annat val än att acceptera, oavsett om jag mår dåligt av det eller inte. Jag tror till exempel inte att jag skulle må mycket bättre av att han tog bort alla bilder. Dels skulle jag känna mig hemsk som tvingade honom att göra sig av med dem och dels så skulle jag ju ändå veta att han helst hade haft dem kvar och att han troligen tittar på dem direkt på nätet istället för att spara ner dem från och med nu.

Anmäl
2018-02-13 20:17 #4 av: Zira

Hur känner du inför att "glömma" din pojkvän för ett tag och satsa på dig själv? Jag tror att det är så att din dåliga självkänsla gör att allt kompliceras mer än nödvändigt. Om du jobbar med dig själv istället för att fundera över honom, så kommer du förhoppningsvis snart att upptäcka att du är helt perfekt som du är. Acceptera dig själv sådan du är och förstå att ingen är bättre än du, för dig själv. Ta hand om dig själv, slösa kärlek på dig själv och berätta (genom positiva affirmationer) för dig själv hur bra du är. Kanske behöver du samtalsterapi en tid.

Du verkar vara en snäll människa som har lättare att säga ja mot din vilja än nej, trots att det är vad du helst vill. Om du får bättre självkänsla och säger nej när du känner att det är vad du önskar, så tror jag att mycket av relationen med din pojkvän löser sig av sig självt. Därmed inte sagt att relationen kommer att bestå, men du kommer att känna vad som känns bäst för dig.

Det är ju så att man kan inte ändra på någon annan än sig själv, så det är dig själv du måste jobba med. Men när du jobbat med dig själv ett tag så kommer du och se på denna relation på ett annat sätt. Endera mognar den och ni respekterar varandra på ett djupare plan än nu, eller också kommer du att känna att du vill ha ut mer av ett kärleksförhållande än du får i detta.

Anmäl
2018-02-14 09:33 #5 av: OlgaMaria

Det är inte hälsosamt att behöva konkurrera med 1000 andra kvinnor. För mig hade det där inte varit okej, och man måste inte anpassa sig till hur man tror att man måste vara som kvinna idag - okej med att konkurrera med porr osv. Alla män gör inte sådär, och kanske behöver många män en kvinna som säger ifrån och förklarar hur det känns. Kanske bra självkänsla inte är att vara ok med allt, utan istället att våga säga ifrån och stå för vad som känns bra och vad som inte känns bra.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2018-02-14 09:34 #6 av: AnnaFo

Han är en heterosexuell kille så han kommer alltid att tycka att tjejer är sexiga, även tjejer som inte ser ut som du gör så på det sättet är lösningen framför allt att du jobbar med din självkänsla snarare än att han försöker sluta tänka på olika tjejer som sexiga.

MEN själv drar jag gränsen vid kompisar, sådana man träffar eller kan kontakta enkelt. Det var bra att han tog bort bilderna på kompisar, om han nu gjorde det. Jag skulle i alla fall inte tycka det var ok. Tjejer i porrfilmer eller tjejer som visar upp sig nakna och som han inte känner är inget att bry sig om tycker jag men det kommer för nära när det är sådana han känner.

Och så hoppas jag att han tänder på dig och säger att du är sexig också! Den dagen han sitter mer med sina bilder än med dig är det faktiskt dags att dumpa, tyvärr.

Anmäl
2018-02-14 15:07 #7 av: moawi

Åh, vilken himla jobbig situation. Alltså om jag hade hittat något liknande på min pojkväns dator hade jag nog först antagit att det var för att han tände på just de tjejerna och föreställde sig själv tillsammans med dem. Det hade gjort mig galet ledsen. Porr känns fine för då är det liksom inga specifika personer, men att spara bilder på tjejer känns annorlunda.

Men, nu när du vet varför han sparat bilderna så förstår jag att det gör situationen sjukt mycket svårare. Man vill ju samtidigt såklart vara öppen och förstående gentemot sin pojkvän och det han tänder på, även om det känns ovant för en själv.

Alltså jag hade nog förklarat för honom, precis så som du gjorde i ditt första inlägg, att du förstår och respekterar att han tänder på att se sig själv i kvinnokropp, och det är okej. Men att en liten del av dig inte kan låta bli att känna så som du beskrivit ovan, att du känner dig osäker. Eller rentav bara skriva ut texten exakt så som den är och ge till honom och säga "du, jag känner att jag måste få det här ur mig. Kan du snälla läsa?". 

Precis som du säger så tror jag inte att det är rätt väg att gå att bara försöka glömma det. Det är viktigt att prata ut om saker som gör en oroad tror jag, annars tror jag att den oron lätt kan ta sig uttryck på andra, mindre bra sätt, t.ex. i irritation, svartsjuka...

Och jag tycker det är bra att din pojkvän märker när du känner dig nere och att han gärna vill att du berättar, det tycker jag visar på att han tar dig och dina känslor på allvar.

Lycka till HjärtaHjärta


Anmäl
2018-02-14 15:26 #8 av: dynamitella

Tror dels att lan ljög för dig, och dels att detta inte låter hälsosamt. 
Jag hade satt ner foten. Nakna bilder på tjejkompisar kan han ta och strunta i så länge ni är ihop. Det är så jävla respektlöst.
Pornografi är ju för ett syfte, och är inte relaterat till en individ ni känner - så det är en annan sak.
Men detta? Nej jag hade sprungit direkt.

Anmäl
2018-03-20 13:56 #9 av: Gaara

Jag hade blivit väldigt arg och sårad. Visst att han säger att det är för hans fantasi, men måste han ha bilder på tjejer för att fantisera om att HAN har en kvinnokropp? Jag behöver inga bilder för att fantisera... Och att det fanns bilder på hans tjejkompisar... Det hade jag nog aldrig kunnat ta.

Klart du ska jobba på din självkänsla, det kommer alltid finnas de som tycker att din kroppstyp är den vackraste, precis som det kommer finnas de som tycker att den är den minst attraktiva typen. Det viktigaste är ju dock att du kan finna dig själv attraktiv och att du kan finna någon som också älskar dig för den du är. Vem vet, han kanske gör det men jag tycker inte det är rätt att spara ner en massa nakenbilder på datorn när man är i ett seriöst förhållande...

Anmäl
2018-03-22 08:04 #10 av: Kezella

Inte okej att han har bilder på sina tjejkompisar.. öhhh... 
Usch,

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.