Familj

Present till rastlös pappa

2018-03-27 23:05 #0 av: [AnimeV4]

Jag har en pappa som fyller år snart och han är så sjukt uttråkad med tanke på sin sjukskrivning då han är van vid att jobba jobba jobba och alltid vara igång med något.

Han gillar jakt och fiske, friluftsliv överlag, skog och arbeta med händerna.

Vad kan vara en bra present? Det får inte vara något som blir ett för stort projekt för honom pga stressen, men det får gärna vara något stimulerande för hjärnan som samtidigt är avslappnande. Fria förslag är också välkomna!


Anmäl
2018-03-27 23:13 #1 av: tlover

Vad för typ av fiske är det han gillar? När min man flugfiskade brukade han älska att göra egna flugor. Div olika material till att göra egna flugor kanske skulle vara något? Han får använda händerna, göra nått han gillar men det är ändå avslappnande.

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2018-03-27 23:17 #2 av: [AnimeV4]

Pappa har bundit en massa flugor men det var nog bra längesen. Han har iallafall massor redan!SkrattarHan brukar oftast använda kastspö eller flugspö om stället tillåter, men kan även pimpla och trolla.


Anmäl
2018-03-28 08:08 #3 av: parsley

Det finns män som stickar, virkar och broderar. Det fungerar bra om man är rastlös, oavsett kön. Ler

Kan han tänka sig att tälja? Om du googlar på börja tälja, så hittar du lite information. Man kan bl a tälja av vedträn man köper på macken. Det finns även en del böcker. Jögge Sundqvist är en författare som skriver om träslöjd, men det finns även andra. 

Kan plåtslöjd vara något? Hemslöjdens förlag har gett ut en bok. 
http://www.hemslojdensforlag.se/project/platslojd/

Är han intresserad av luffarslöjd, trådslöjd eller trådjack/trådtjack när man formar ståltråd till olika figurer eller nyttoföremål med hjälp av en tång? 

Anmäl
2018-03-28 08:34 #4 av: oh-la

Det finns jättefina modellflygplan, bilar och båtar som är superroliga att pyssla med. Finns även en del mer avancerade legomodeller som är riktigt kul att bygga :)

Anmäl
2018-03-28 16:56 #5 av: [AnimeV4]

#3 Virkar gör hans sambo som en galning! Har han inte tagit upp intresset av henne efter all tid kan jag anta att han inte alls är intresserad själv.. Tälja skulle han nog tycka vara meningslöst då det är att förstöra vedSkrattarPlåtslöjd skulle nog få honom att snöa in på för stora projekt igen. Fix med ståltråd kanske kan vara något!

#4 Åh, men vilken bra idé! Sådant skulle han nog tycka var kul! Vad kostar en modell tro? En småavancerad.


Anmäl
2018-03-28 17:07 #6 av: [AnimeV4]

Jag fick kännedom om att det har varit mycket utgifter för honom just nu. Kan man köpa något presentkort som gäller på flera olika mataffärer eller måste man välja en butik? Finns det överhuvudtaget?


Anmäl
2018-03-28 17:22 #7 av: parsley

ICA och Coop verkar ha presentkort 

https://www.ica.se/butiker/service-i-butiker/ica-presentkort/

https://www.coop.se/butiker-erbjudanden/TjansterEfter-kopet/

Jag lyckades inte hitta något på Willys, men de kanske har.

Rikspresentkort finns, men de verkar inte gälla hos livsmedelskedjorna.  http://paus.se

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.