Förhållande

Göra slut/ta paus/fortsätta?

2018-08-11 11:57 #0 av: Juliaps

Jag har varit tillsammans med min pojkvän sen vi var 15 år, och vi har precis fyllt 20. Haft distans de första tre åren och sedan varit sambos. Vårt förhållande har alltid varit en dans på rosor, knappt några bråk och oskiljaktiga. Min pojkvän är verkligen mitt allt, vi har gått igenom så mycket tillsammans och vi har alltid funnits där för varandra oavsett vad. För ungefär 7 månader sen försvann min sexlust nästan helt, från att i stort sett ha sex flera dagar i veckan. Det har bara gått utför efter detta och det är inte ofta jag känner mig sugen. Under sommaren har jag även tvekat mycket på oss, och funderar ofta om jag är tillräckligt kär. Jag älskar honom så det gör ont, men jag känner inte det där pirret längre. Det gör mig orolig från att alltid ha den känslan tills nu, när jag är så osäker. Jag har börjat umgås mycket mer med kompisar och festat, och fått en del uppmärksamhet av andra killar. Och helt ärligt så gillar jag det. Jag har aldrig rört en kille fysiskt, men på kvällarna kan jag ligga och tänka på andra.

Ena sekunden överväger jag att ta en paus, för att kunna hitta tillbaka till varandra. Andra gånger tänker jag på om jag ska stå ut ett tag till och låtsas som ingenting. Jag behöver tips, råd och egna erfarenheter. Hjälp en tjej med trasigt hjärta..

Anmäl
2018-08-11 12:10 #1 av: alicetrött

Förhållanden går ju upp och ner. Jag känner inte alltid pirr, och sex har vi inte lika ofta som i början. Men jag älskar honom alltid och tvekar inte på att det är honom jag vill leva med. Frågan är om det du känner är en tillfällig svacka eller om du bara ser honom som en god vän och vill träffa någon annan att leva med?

Anmäl
2018-08-11 12:30 #2 av: Juliaps

Dessa tankar kommer flera gånger per dag, speciellt när jag inte umgås med honom: jag vet liksom inte själv om det är tillfälligt... Han är ju min absolut bästakompis och vi har alltid roligt ihop, vi har ju i stort sett växt upp ihop genom tonåren. Och det gör mig rädd att tänka tanken att leva utom honom, samtidigt som jag vill honom det bästa i livet. Och just nu ver jag inte om der bästa är jag..

Anmäl
2018-08-11 13:09 #3 av: koppargaller

Parterapi?

Anmäl
2018-08-11 21:58 #4 av: Caeli

Att låtsas som ingenting tror jag inte går, han måste ju ha märkt förändringen hos dig. Frågan är snarare om han vill fortsätta tillsammans så som ert förhållande har utvecklat sig? Situationen kan ju inte vara så kul från hans sida sett heller....
Sedan om du är det bästa för honom eller inte måste han själv avgöra!

10% av livet är underbart, 10% är svårt, 80% är vad du själv gör det till.
Anmäl
2018-08-14 11:06 #5 av: Gaara

Man är inte nykär hela livet. Det där pirret avtar då kroppen inte klarar av att vara förälskad hur länge som helst. Ibland kan pirret komma tillbaka tillfälligt men det brukar sällan stanna flera dagar igenom när man blivit bekväma med varandra och känner varandra. Det är nu man är kär, när man känner att man älskar någon och inte vill leva utan den. Ska du jaga förälskelse så kommer du aldrig få ett förhållande som håller livet ut för man kan inte vara förälskad så länge. Tyvärr. :) Så du måste välja, vill du bli pirrigt förälskad igen fast du vet att det bara är tillfälligt eller vill du ha kvar den fina relation och bästa vän du nu har?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.