Sex

Spiral- vad ska jag göra?

2018-10-14 19:18 #0 av: jessicai

Hej! 

För snart en vecka sedan satte jag in en kopparspiral. Ett par timmar senare svällde min mage upp och sedan dess har den varit verkligen som en ballong. Ungefär som när man har varit på middag och ätit alldeles för mycket. Jag tycker att det känns obekvämt att röra på mig, jag ser ut som att jag är ca. 5 månader inne i en graviditet, och framförallt så har min självkänsla gått ner till 0 pga detta. Jag har aldrig haft problem med "bloating" förr. 

I alla fall kan jag inte hitta någonstans på varken 1177, rfsu eller umo att detta skulle vara någon biverkning pga spiral, jag har dock läst på internet om mängder av kvinnor som skriver att detta hände dem efter de fick spiral insatta. Vissa säger att det gick över efter någon vecka, andra efter ett par månader, men jag läste även om ett par kvinnor vars ballongmage aldrig gick över, inte ens år efter att de tagit ut spiralen. Förvånad

Vad ska jag göra? Borde jag avvakta någon vecka till och se om det åtminstone verkar gå åt rätt håll? Ju snabbare jag får ut den desto större kanske chansen är att jag slipper den där skräckhistorien om hon som hade permanent ballongmage. Jag har ju som sagt bara haft den i snart en vecka, men jag känner inte att det är värt att gå runt och känna sig såhär i flera månader innan det lägger sig igen. Vad har ni för erfarenheter av spiral? Är det någon som känner igen sig? 

Anmäl
2018-10-14 19:43 #1 av: sophiedorothea

Jag hade nog ringt dit där du satte in den och bett om att få prata med en sjuksköterska eller barnmorska. 

Anmäl
2018-10-15 20:13 #2 av: jessicai

Ingen som har några erfarenheter?

Anmäl
2018-10-15 23:27 #3 av: MissClue

#2 Prova att lägga ut samma inlägg på KvinnaiFokus. Garanterar inga råd men dit har jag vänt mig med frågor ang preventivmedel och alltid fått många bra råd Glad Har själv aldrig provat spiral

Anmäl
2018-10-16 21:24 #4 av: Thiah

Koppar kan ge mycket fler biverkningar än man tror. Googlar man runt "hör" man en hel del.

Men ja, jag får nog svullnare mage, jag får lite mer mens och lite mer värk.

Jag har haft min koppar i 6-7 måander nu.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2018-10-17 00:14 #5 av: jessicai

Thiah, menar du då vid mens eller är du svullen alltid?

Anmäl
2018-10-17 01:53 #6 av: Thiah

#5 jag tycker alltid jag är lite mer svullen.
Jag kan också må illa om det trycker på magen på morgonen. Tex om jag står mycket böjd vid vår "bar" på morgonen så mår jag illa. Så kroppen märker definitivt av att något är där inne.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.