Förhållande

Troende och relationer/sex

2018-10-19 16:14 #0 av: anonymis

Hej!

Jag är en tjej född på 90-talet och jag är troende. Jag är med i svenska kyrkan, jag har som tonåring varit med i kyrkans aktiviteter. Jag tror inte på allt som står i bibeln och jag går sällan på gudstjänster. Jag går ibland till kyrkan för att be och få en stilla stund.

Jag var väldigt mobbad i grundskolan. I gymnasiet upphörde mobbningen och jag började må bättre och utvecklas som människa. Efter gymnasiet flyttade jag till en universitetsstad i en annan del av landet och lärde känna en del nya människor. Det blev en nystart i mitt liv.

Nya vänner i universitetsstaden kunde bli förvånade när jag berättade att jag tror på Gud. Det verkar finnas en del fördomar som jag krossade, jag har haft sex utan att vara i ett förhållande, jag dricker alkohol och jag har en positiv syn på homosexuella. Jag kan mest le åt det när de har undrat om min syn på det ena och det andra, även om jag ibland kan bli lite trött på det. Jag berättar inte heller för alla människor att jag är religiös.

Jag var tillsammans med en kille som blev förvånad över att jag har oral och analsex. Han trodde att religiösa är mer återhållsamma när det gäller sex. Jag har varit i en längre relation och några kortare relationer.

De flesta jag känner är ateister, men har några gamla vänner som är troende. För mig är det inte så viktigt att umgås med människor enbart för vad de tror på. Jag har också träffat på människor som är mer religiösa än mig och som är med i andra samfund, men som kan ha en negativ bild av mig utifrån mina val i livet. Eftersom jag varit mobbad, så vill jag inte döma människor.

Det skulle vara roligt med en diskussion om dessa ämnen. Vad har ni för erfarenheter och syn när det gäller religion, sex och förhållanden.

Anmäl
2018-10-19 16:35 #1 av: MonicaLagerquist

Många fördommar finns det.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-10-19 17:02 #2 av: Skogsvittra

Jag tror många även tänker på katolicismen och dens syn, som är rätt annorlunda från den kristendom vi har i Sverige, med tanke på hur mycket amerikansk media vi konsumerar idag. Där värderas ju återhållsamhet på ett annat sätt. 

För övrigt har jag endast positiva erfarenheter av olika kristna som jag mött själv. Även när jag sagt att jag är asatroende så har det bemötts med respekt vilket är skönt. Mina vänners livsåskådning är inget jag finner  viktigt att den måste vara si eller så, så länge de är bra människor. Glad


Anmäl
2018-10-19 17:13 #3 av: Maria

Det finns hur många typer av kristna som helst. Frikyrkor av olika de slag, de som går i Svenska Kyrka och de som tror på sin "kammare"

De mest liberala som jag upplever är Svenska kyrkan men det varierar med all säkerhet från församling till församling.

/Maria

 

Anmäl
2018-10-20 15:30 #4 av: himalaya27

Jag är troende och med i svenska kyrkan och även homosexuell.  Självklart så är det inga problem att vara både kristen och homosexuell tycker jag men tyvärr håller inte alla med om det.

Angående relationer och sex så är jag så att jag inte vill ha sex med någon jag inte har en kärleksrelation med. Men det har nog inte med min tro att göra att jag känner så. Det är bara så jag fungerar. Och jag tycker inte att det är fel att ha sex  utan att vara tillsammans, det är bara inget som lockar mig. Jag har bara varit med kvinnan jag bor ihop med nu också och vi har varit ett par i 9 år.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.