Förhållande

Äntligen hörde migrationsverket av sig!

2018-10-27 21:43 #0 av: _Fisken

I mars åkte min älskade sambo tillbaka till Peru för att kunna göra vårt förhållande mer riktigt och mer lagligt. Hon åkte tillbaka för att söka uppehållstillstånd hos mig. Vi har väntat och väntat. Som ritual har vi videosamtal flera gånger varje dag. Tidigt på morgonen när jag dricker morgonkaffe. Då ringer jag. Då ska hon gå till sängs och sova. Jag säger godnatt. Sen har vi videosamtal igen när jag kommit hem och ätit middag. Senare på kvällen när jag lagt mig ringer jag också. Så där har vi hållit på sedan i mars, varje dag. Ibland är det tröstlöst och jag ser på henne hur hon vantrivs. På nåt sätt så håller vi modet uppe. Jag vet ju att det är rätt kvinna för mig. Det finns ingen tvekan. 

För några dagar sedan så kollade jag statistiken på väntetid och jag såg "10-15 månader".  Det innebär att det kan bli ett beslut om uppehållstillstånd tidigast januari och senast juni nästa år. Jag såg håglösheten i hennes ögonen och jag försökte peppa henne ialla fall. 

Igår damp ett mail ner hos mig. Det var från Migrationsverket.  De har börjat behandla hennes ansökan och behövde kompletteringar senast 9 november!  Äntligen! Gissa om jag kastade mig på "telefonen" och ringde henne. Hennes ansiktsuttryck går inte att beskriva. Glädje. Så enkelt är det. Givetvis var jag nervös när jag klickade på länken i mailet. Jag visste inte vad MIG skulle be oss om. Det visade sig vara en fråga om henne civilstatus i hemlandet och att det skulle vara översatt av en godkänd tolk. 

Hon ringde ambassaden i Lima och fick råd och hjälp.

Så nu har hoppet återvänt.  Tänk om hon återvänder till jul !!

Anmäl
2018-10-27 21:53 #1 av: Thaeri

Ja, handläggningstiderna hos Migrationsverket är sjukt långa i dagsläget Ledsen

Jag har en bekant som kom hit på arbetsvisum och första gången han behövde förnya det tog det tre eller fyra månader. Andra gången, ett och ett halvt år.

Han har permanent uppehållstillstånd nu och väntar på att ansökan om medborgarskap ska gå igenom, men det var svettigt ett tag då han både var och inte var här lagligt medan förlängningen av arbetsvisumet behandlades.

Anmäl
2018-10-27 22:00 #2 av: _Fisken

Usch. Undrar hur det blir när det ansökas om uppehållstillstånd efter två år då? Måste man börja 1.5 år FÖRE 2 årsdagen bara för att handläggningen tar sån tid? 

Anmäl
2018-10-27 22:08 #3 av: Thaeri

#2 enligt min bekant så kunde han inte påbörja ansökan i förtid då det var viktigt att ha papper på att allting hade gått rätt till rent lagligt under varje tvåårsperiod.

Anmäl
2018-10-27 22:15 #4 av: _Fisken

Vad du säger nu betyder ju att personen ifråga måste åka tillbaka för att ansöka en andra gång?

Anmäl
2018-10-27 22:28 #5 av: Thaeri

Nej, han kunde fortsätta jobba här medan ansökan behandlades och eftersom den gick igenom blev allting godkänt i efterskott.

Om han däremot hade fått avslag så hade han kunnat få inreseförbud i ett antal år då han rent tekniskt befann sig här utan giltigt uppehållstillstånd mer än tillfälligt medan han väntade på besked.

Anmäl
2018-10-27 22:43 #6 av: _Fisken

Då finns det hopp då. Eftersom jag är en grundlig person som gillar att ge mig i kast med detaljerna så kommer jag att kontakta MIG ett flertal gånger för att bli säker på processen då det blir aktuellt. 

Anmäl
2018-10-27 22:53 #7 av: Grace2009

Grattis!!! Och vad kul att det i sammanhanget går så fort!

Anmäl
2018-10-27 23:01 #8 av: _Fisken

Tack. Ja. Det verkar rulla på snabbt. Hoppas på att det håller i sig!

Anmäl
2018-10-28 17:19 #9 av: Hera

Håller tummarna!

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.