Vänskap

Vänner? Känna sig ensam?

2019-04-24 23:13 #0 av: Leospiritual

Är det någon här som känner likadant som mig?

Jag är så otroligt trött på att hela tiden höra av mig till folk med dom gör INTE desamma. Det är hela tiden jag som måste liksom ta första steget till att starta en konversation.

Ett exempel, min så kallade bästavän där vi har känt varandra hela livet, men hon tar aldrig tag i att skriva först eller fråga om vi ska ses eller bara hitta på något. Utan hör av sig till alla andra utom en själv??

Vad gör man med såna människor? Jag menar jag känner mig helt ensam.

Anmäl
2019-04-25 07:34 #1 av: Justde_

Om det är din bästa vän så borde du ju kunna fråga varför !

Anmäl
2019-04-25 09:02 #2 av: smahara

Om det är jobbigt att vara den som alltid hör av sig först så sluta med det. Vänta och se vad som händer. Hör hon aldrig av sig spontant så torde hon inte vara din bästa vän.

Anmäl
2019-04-25 10:59 #3 av: Galenidjur

Det kan vara så att eftersom du alltid är den som hört av dig så har hon/andra bara blivit vana vid att det är så det är och att när du inte hör av dig så är det för att du inte vill prata, för du hör ju alltid av dig.

Förstår du hur jag menar?

Stör det dig får du prata med henne om det. Är hon din vän kommer hon lyssna.

StjärnorMedarbetare på jattekanin.ifokusStjärnor
Lift up the self by the self,and don't let the self droop down
Because the self is the self's only friend , and the self is the self's only foe

Anmäl
2019-05-17 15:13 #4 av: Gaara

Har haft såna vänner. Berätta för henne hur du känner. Fortsätter det sedan att hon ändå aldrig hör av sig till dig först så är det ingen idé att lägga energin på henne anser jag.

Anmäl
2019-05-19 13:03 #5 av: Lona

Jag är en sån person som inte riktigt klarar att höra av sig till mina vänner, i synnerhet inte per telefon. Jag är dock väldigt noga med att förklara varför (psykisk ohälsa och neuropsykiatriska funktionshinder) och ber dem att inte släppa taget utan hålla kvar, även om det alltid är de som får ta kontakt. Dessutom har jag relativt ofta svårt för att hänga med på hundträning, fester och andra mer sociala grejer om jag inte är riktigt trygg med personerna.
Vissa vänner funkar det med, de förstår hur det är medan andra försvinner.
Det är ju inte alls säkert att det är så i din (TS) situation, men ta upp det med din kompis!
Det kan vara skitsvårt att berätta sånt här även för nära vänner och släktingar, men jag upplever det som betydligt lättare numera när jag är öppen med varför jag inte tar kontakt eller om jag bangar för något.

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.