Vänskap

jag fattar mig inte på vänner!

2019-05-16 16:46 #0 av: taxarärbäst

jag har aldrig fattat mig på vänner som skriver till varandra du är så snygg, finis och annat bajs! min vän försöker säga såna saker till mig men jag känner mig totalt kränkt varje gång. Jag vet inte vad jag ska göra så hon fattar att jag känner mig förolämpad varje gång...hon vill vara med mig 24/7 och jag är inte alls van med sånt alls. Som när jag läser på Instagram och Facebook blir jag helt stött i kanten av hur tjejer uppför sig!

jag var tvungen att skriva av mig

Anmäl
2019-05-16 16:53 #1 av: Cireea

Vad är det du känner dig kränkt och stött av i att tjejer ger varandra komplimanger? Varför känner du dig förolämpad? 

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2019-05-16 16:56 #2 av: taxarärbäst

#1 det är väl det att jag är väldigt ovan med allt det där tror jag iallafall. Som det finaste någon har sagt åt mig var "du är inte så jävla korkad"

Anmäl
2019-05-16 17:29 #3 av: Hera

Förolämpad av komplimanger? Det är ju något som ligger hos dig och du borde jobba med.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2019-05-16 18:31 #4 av: Anne.K

Det är väl jättebra med komplimanger? Jag tycker det är fint när folk kan ge varandra uppskattning och fina komplimanger. 
Du kanske behöver jobba lite med dig själv och din ovana att få komplimanger. Ta det som något positivt (som det ju faktiskt är) och försök känn glädje i att få komplimanger av din/-a  vän/vänner. 

Du kanske behöver jobba med din självkänsla? Att förstå att du är bra och sånt? För det låter som att du har dålig självkänsla. 

 Föredetta: Registrerad uppfödare av Gerbiler: Myomorpha - Gerbiluppfödning

Anmäl
2019-05-17 14:19 #5 av: Gaara

För min del beror det på hur ofta vissa människor ger en den sortens komplimanger och vad de har för bakomliggande avsikt med det. Vissa vill ju bara rövslicka för sina vänner och sånt står inte jag ut med heller. Så för mig beror det helt på vem och varför den ger mig dessa komplimanger.  ¨

Tala om för din kompis hur du känner. Hon kan inte veta om det annars. Hon kanske bara är en sån som vill ge mycket komplimanger till de vänner hon gillar bäst men hon kanske kan lära sig att hålla tillbaka lite på det om du ber henne. Likadant att snällt tala om att du behöver tid för dig själv också, att du inte vill umgås med folk hela tiden. Alla har vi olika behov både av att umgås och att få komplimanger.

Anmäl
2019-05-18 08:39 #6 av: Devya

Om det nu känns jobbigt så får du förklara för henne att du inte känner dig bekväm med komplimanger och att det helt enkelt känns för jobbigt. Du behöver ju inte heller umgås med henne hela tiden utan kan själv välja om du vill umgås eller ej.

Är det här en person som du ens vill ha som vän? Just nu låter det som om du känner dig väldigt obekväm tillsammans med den här såkallade vännen.

Jag personligen tycker det är jättefint med komplimanger om de är äkta. Jag själv har lätt för att ge komplimanger. Tycker jag att min vän ser extra fin ut någon dag så är jag inte rädd för att säga det och min vän uppskattar det. Jag är också en som kan spontant utbrista till en främmande person på gatan om de har på sig en fin jacka eller har väldigt vackert hår. Hittills har folk åtminstone blivit väldigt positivt överraskade över mina spontana komplimanger. =P Jag tycker att världen behöver lite mer positiva och icke-sexuella komplimanger!

Jag har fått en hel del "komplimanger" som jag verkligen inte har uppskattat och det har kommit från män som har kommenterat mina bröst eller rumpa.  Det ser jag som kränkande eftersom man helt klart kan se vad som förssigår i deras huvuden... Om din vän kommer med liknande kommentarer så förstår jag ju verkligen varför du känner dig kränkt. Det är att gå över en gräns.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.