Förhållande

Att säga "Jag älskar dig"

2019-11-14 21:51 #0 av: Lona

Har ni lätt för att säga till en partner att ni älskar henne/honom?

Är det något ni säger rätt snart i ett förhållande eller sitter det längre in? Och säger ni det även om ni inte har en aning om det är besvarat?

"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-11-14 21:52 #1 av: Hera

Jag har lätt för att säga det när jag känner det och får ofta hålla tillbaka mig för att inte tjata ut det. Brukar ta några månader.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2019-11-14 22:06 #2 av: Soligajag1

Jag säger inte dessa ord till någon jag inte älskar !
Det tar tid / förtroende/ tillit / kärlek 💔 innan jag säger det !
Ömsesidigt ska det vara , tycker jag!

HH Glad 

Anmäl
2019-11-15 09:19 #3 av: fruktgumman

Vi har båda lätt att säga det och vi säger det ganska ofta, några dagar i veckan iallafall. Första gången var efter ett par månader ihop.

Anmäl
2019-11-15 10:41 #4 av: OlgaMaria

Det är naturligt att säga det för både mig och min man. Det dröjde inte länge innan vi sa det första gången och nu 13 år senare säger vi det fortfarande varje dag. Likaså berättar jag för mina barn varje dag att jag älskar dem. Det är bara vad som känns rätt och naturligt för mig, även om jag inte är uppvuxen så. Det var inte ofta mina föräldrar sa att de älskade mig, och jag känner väl att det är bättre att säga det för ofta än för sällan.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2019-11-15 12:39 #5 av: millan21

Ja jag har lätt för att säga det när det är någon jag verkligen älskar och jag och sambon säger de orden ganska ofta till varandra.

Vet inte vad du menar med frågan om vi säger det även om vi inte har en aning om det är besvarat.  Det är ju inget man säger till vem som helst förstås. Och eftersom det är någon jag känner väl och lever tillsammans med så känns det ganska troligt att det skulle vara besvarat. Det är väl alldeles i början av ett förhållande i så fall som man kanske inte vet riktigt vad den andra känner. Men vi sa det ganska tidigt i förhållandet också.

Anmäl
2019-11-16 19:31 #6 av: ThatPie

Jag har ”svårt” att säga det och kan för mig ta flera månader innan jag känner att jag känner tillräckligt för personen att säga ”jag älskar dig”. För mig väger ord väldigt mycket. Även i min vardag så har jag svårt att säga saker, om det inte är så att det är något jag undrar eller verkligen vill säga. Jag visar häller vad jag känner genom att tillbringa mycket tid med den andre.

Anmäl
2019-11-16 21:16 #7 av: Lona

Tack för era svar! 
Jag tänkte väl mest på en ny relation, det där med att man kanske inte törs vara först med att säga att man älskar den andre. Åtminstone så tycker jag att det skulle vara väldigt läskigt att säga det om det inte vore besvarat men så är det heller inget jag tar lätt på.
(Det menar jag inte att ni andra som säger det tidigare gör heller, en tanke är att det till viss del beror på hur säker man är på sig själv?)
Min nuvarande partner är faktiskt den första jag sagt det till - eller hört det från när det gäller den typen av relation. Jag trodde inte att det skulle kännas så stort men faktum är att jag började grina när han sade det.Förlägen
Det tog mig "bara" 46 år och en snart tvåårig relation att nå den punkten.Hjärta

"Jag är inte klok men jag är smart!"
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-11-16 22:59 #8 av: Maria

Nu har ju min man och jag varit ihop så länge men vi säger det dagligen. Det kan aldrig bli för mycketHjärta

/Maria

 

Anmäl
2019-11-22 22:16 #9 av: Bjornberg

Totalt omöjligt för mig, kan inte ens säga det till min familj.

Anmäl
2019-12-02 08:07 #10 av: sp0ngeb0b

Har väldigt svårt att säga det till familjemedlemmar och kompisar. Har svårt att säga det till partners med om det är första gången, men när det väl är ute så säger jag det gärna och ofta. Men jag är en sån som gillar att ge mycket komplimanger och säger typ alltid vad jag tänker.

Anmäl
2019-12-07 11:02 #11 av: Katti

Jag råkade säga det på ett väldigt tidigt stadie till min nuvarande man. Men han bara sa samma sak tillbaka och kommer inte ihåg händelsen, så helt galet kan han inte ha tyckt att det var!

Sajtvärd på Kennel iFokus, medarbetare på BARF iFokus

Kennel Min Bästa Vän & Skullebo kaningård

Anmäl
2020-01-04 11:44 #12 av: S.L

Föll snabbt för min man. Sa jag älskar dig rätt snabbt minns inte exakt hur länge det tog. Efter 18 år säger vi det nästan dagligen tycker inte det kan bli tjatigt.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.